Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Haberleri

Başakşehir'deki bir hastanede olay çıkarıp kapı kırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan avukat tutuklandı

İstanbul Başakşehir'deki hastanede olay çıkarıp cam kapıyı kırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve avukat olduğu belirlenen şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Yurthaber 28-02-2024 14:29

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ulaşım bilgileri

Japonya ve Türkiye iş birliği ile açılan Çam ve Sakura Şehir hastanesi bu yönüyle uluslararası sağlık merkezi özelliği taşımaktadır. Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören hastane, uluslararası etkin ve geçerli tedavi yöntemleri konusunda da dikkat çekmektedir. Peki, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Haber 21-01-2024 20:24

Enkaz altında 108 saat yaşam savaşı verdi, anlattıkları herkesi duygulandırdı! Oğlu: Anneme kalmaz diye ceset torbası almıştım

Depreme Adıyaman’daki evlerinde yakalandı, enkaz altında 108 saat yaşam savaşı verdi. Lisedeyken folklorde dünya şampiyonluğu alan Ayşe Keskin (60), depremden sonra iki bacağını kaybetti. 10 aydır Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Keskin'in en büyük hayali, oğlu Berat'la Dünya Engelliler Günü için yapacakları gösteride zeybek oynamaktı. Keskin, yaşadıklarını ilk kez anlatırken, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Berat Keskin ise "Anneme kalmaz diye ceset torbası almıştım" dedi.

Haber 01-12-2023 12:44

İstanbul'da Örümcek Adam'a özenip 5. kattan atlayan çocuk burnu bile kanamadan kurtuldu

Arnavutköy'de, çizgi film karakteri "Örümcek Adam"a (Spider Man) özenerek 5. kattan atlayan çocuk, burnu bile kanamadan kurtuldu.

Yurthaber 19-06-2023 07:12

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

3 ilde teşhis konulamadı! Son çare olarak geldiği İstanbul'da şifa buldu: Bu sık görülen bir hastalık değil

Sol gözünde ani görme kaybı gelişen Mardinli 11 yaşındaki Meryem Unar'ın 3 ilde hastalığına teşhis konulamadı. Küçük kızın son çare olarak geldiği İstanbul'da rahatsızlığının neden kaynaklandığı anlaşıldı. Unar, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde konulan tanı ve uygulanan tedaviyle yüzde 1'e düşen görme yetisini yeniden kazandı. Ayrıntıları, Unar'ı tedavi eden Çocuk Nörolojisi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. İhsan Kafadar, "Bu sık görülen bir hastalık değil" diyerek anlattı.

Haber 11-06-2023 13:38

Maliyeti sadece yüzde 5-10 oranında artırıyor! Depremde hayat kurtaran sistem İstanbul’daki o hastanede de var 'Depremde her iki yönde 70 cm'lik...'

Sismik izolatör sistemi tüm Türkiye'nin araştırdığı konulardan bir tanesi oldu. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Türkiye kaybettiği canlara ağlarken bir yandan da binaların dayanıklılığı ve depreme hangi önlemlerin alınabileceği tartışılmaya başlandı. Bu süreçte de sismik izolatör sistemi herkesin konuştuğu bir konu haline geldi. İstanbul'daki Çam ve Sakura Hastanesi'nde de bu sistemin bulunurken Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit özelliklerini anlattı.

Haber 13-02-2023 09:04

Deprem felaketinin 'yakın tanıkları' korku dolu anları anlattı! Biz biteceğini sandık ama bir türlü bitmedi

10 ili vuran deprem felaketinin yakın tanıkları olan depremzedeler yaşadıkları korkuyu anlattı. 75 yaşındaki Hasan Yücel, "Ağaç kırıldı üzerime kapandı. Ben ve eşimin üzerine düştü. Kimse yoktu. Kendimizi oynatamadık." dedi. Depreme Hatay'daki evlerinde yakalandıklarını söyleyen 37 yaşındaki İbrahim Bozyel ise eşi ve iki çocuklarıyla birlikte balkondan atladıklarını belirterek, "Deprem oldu. Biz biteceğini sandık ama bir türlü bitmedi. 30-40 saniye bir türlü bitmedi." diye konuştu.

Haber 10-02-2023 17:43

Adıyaman'da enkazdan kurtarılan aynı aileden 3 kişi İstanbul'a getirildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Adıyaman'daki evlerinin enkazından kurtarılan aynı aileden 3 kişi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi ediliyor.

Yurthaber 08-02-2023 15:17

Tayinini Adıyaman’a aldı, gittiği gece depreme yakalandı: Ailesi hala enkaz altında

Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğündeki deprem Adıyaman'ı da etkiledi. İki yıllık çevik kuvvet polisi Servet Çelik, depreme Adıyaman’a tayin olduğu gece yakalandı. Çelik’in (42) yakını Ahmet Oruç, "İstanbul’da çevik kuvvette görev yapıyordu. Tayinini Adıyaman’a aldı, gittiği gece depreme yakalandı. Göçük altından çıkarıldı, şu anda buraya geldi, şu an içeride. Ama ailesi hala enkaz altında" dedi.

Haber 07-02-2023 09:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da tedavi gören madencileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan maden işçilerinin sağlık durumuna ilişkin brifing aldı - Erdoğan: - "Şu anda yapılması gerekli olan tüm müdahaleleri sağ olsun doktorlarımız bütün ilgili birimler hangileriyse onları da devreye sokmak suretiyle yapıyorlar" - "(Yaralı madenciler) Umutsuz değiliz. Ameliyatı yapılmış olanların hepsi şu anda daha iyi bir konumdalar"

Yurthaber 16-10-2022 18:04

Bartın'daki maden ocağı patlamasında yaralanan 6 işçi ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Bartın'daki maden ocağı patlamasında yaralanan 6 işçi ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Yurthaber 15-10-2022 02:56

Terkedilen Galya bebek aylar sonra hastaneden yuvaya uğurlandı

Ağır yanık nedeniyle getirildiği hastaneye annesi tarafından terk edilen 21 aylık Faslı bebek, yaklaşık 6 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi ve devlet koruması altına girdi - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi hemşirelerinden Halil Mutlu: - "Onunla güldük, onunla eğlendik, onunla yedik, onunla içtik. Hayatımızın her yerinde 7/24 bebeğimiz vardı. Üzgünüz, mutluyuz, karmaşık duygular içerisindeyiz"

Yurthaber 13-10-2022 11:40

Hasta minik kalpler için 7/24 diken üstündeler

Türkiye'nin dört bir yanından acil müdahale gereksinimi bulunan kalp hastası bebeklere, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi "Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Ünitesi"nde, uzman ekiplerin iş birliğiyle 24 saat boyunca hızlı ve kesintisiz sağlık hizmeti veriliyor - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Erkut Öztürk: - "Gecenin herhangi bir saatinde doğan bir bebeğin, yenidoğan ekibince süratle değerlendirilmesi, çocuk kardiyoloji ekibinden hastaların değerlendirilmesi için süratle tavsiye alınması, acil müdahale gereksinimi olduğunda anjiyoyla bunu çözebilmemiz veya anjiyo yeterli olmadığında çocuk kalp cerrahisi ekibinin işe hızlı şekilde el atması mümkün olabiliyor"

Yurthaber 27-09-2022 11:03

Doktorlar özlük haklarını da kapsayan düzenlemeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Doktorlar özlük haklarını da kapsayan düzenlemeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Yurthaber 25-09-2022 23:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti

Yurthaber 25-09-2022 21:32

Avcılar'daki metrobüs kazasında yaralananlar yaşadıklarını anlattı

23 yaşındaki İranlı Nejla Sabbagh: - "Kendimize geldiğimizde çığlık atarak kapıyı kırıp dışarıya çıktık" - Metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi

Yurthaber 10-09-2022 09:14

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarından tiyatro oyunu

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarından tiyatro oyunu

Yurthaber 02-07-2022 19:45

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin otoparkında öldü! Cesedi bir hafta sonra bulundu

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin otoparkında park halindeki otomobilden kokular gelmesi üzerine güvenlik görevlileri harekete geçti. Görevliler kokunun geldiği otomobilde, erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, şahsın yaklaşık 1 hafta önce aracının içinde öldüğü belirlendi.

Haber 15-06-2022 00:14

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde Maskelerimiz Çiçek Açtı etkinliği

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde "Maskelerimiz Çiçek Açtı" etkinliği

Yurthaber 25-05-2022 18:55

Annesinin hastanede bıraktığı Galya'nın her şeyi hemşireler oldu

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde yanık tedavisi süren ve annesinin 1 aydır yanına uğramadığı 16 aylık bebeğin her türlü ihtiyacını hemşireler karşılıyor - Bebeğe bakan Yanık Merkezi Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Örnek: - "Buradaki herkes Galya'nın annesi, babası. Bizim için bir evlat gibi. Yeri geliyor hepimiz 'Benim kızım olsun, ben evlat edineceğim' diyoruz. Çünkü ona çok alıştık"

Yurthaber 12-05-2022 11:02

İstanbul'da Spina Bifida Sempozyumu düzenlendi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit: - (Spina bifida) Bu hastalarımızın yönetilebileceği belki de nadide merkezlerden bir tanesiyiz. Çünkü bu alanda işler yapabilecek branşlar, uç işler yapabilecek hale geldi" - Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Yavuz: - "Gebelikten 3 ay öncesinde folik asit desteği tüm gebelere öneriliyor. Bunun da nöral tüp açıklığını azalttığı görülüyor"

Yurthaber 10-05-2022 13:26

İş makinesiyle hastaneye yetiştirilen hamile kadın ilk bebeğini kucağına aldı

Anne Meryem Akça: - "Bebek sanırım bize sürpriz yapmak istedi. Zorlu bir yolculuğun ardından ilk çocuğuma kavuştum" - Doğumu gerçekleştiren Doç. Dr. Burak Yücel: - "İlk defa kepçeyle bir hasta geldi"

Yurthaber 25-01-2022 17:35

Hamile hemşireye dehşeti yaşatmışlardı! ''İçim içime sığmıyor''

Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde pazartesi günü, 6 haftalık hamile hemşire Gülhan D. hasta yakınlarının saldırısına uğramış, saldıranlardan Rıdvan K., koşarak hemşire Gülhan D.'nin yüzüne uçan tekme atmıştı. Şüpheliler tutuklanırken olay hakkında Gülhan D.'nin teyzesi açıklamalarda bulundu. Teyze, "Allah korusun başına bir şey de gelebilirdi. Çok acı çekmiş. Biz onları Allah'a havale ettik. İçim içime sığmıyor, büyük bir yanlış" dedi.

Haber 18-01-2022 17:10

Son dakika: 'Yapmayın hamileyim' dedi ama caniler durmadı! Altı aylık gebe hemşirenin karnını tekmelediler, saçlarını yerlerde sürüklediler

Son dakika: Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde hamile sağlık çalışanına saldırı gerçekleşti. Acil servise gelen bir hastanın dört yakını başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada hamile bir hemşireyi saçından tuttu, yere yatırdı ve karnını tekmeledi. Bu skandal olay sonrası Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası hastanede bir basın açıklaması yaptı. 6 aylık hemşirenin TIP 1 diyabet tanısı olduğu da ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 17-01-2022 11:28

Tedavi için Türkiye’ye gelen 5 yaşındaki çocuk hayatında ilk kez rüya gördü

Kafatası, yaşıtlarına göre daha büyük olan ve tedavi için Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen 5 yaşındaki Sobirov Nurmuhammad, operasyon sonrası ilk kez rüya gördü. Operasyonu yapan Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, “Ailesi, ilk operasyondan sonra panik içerisinde uyandığını ve çok heyecanlı, mutlu bir şeyler anlatmaya çalıştığını söyledi. Tedavi sonrası basınç düştüğünden fizyoloji normale döndü ve rüya görmeye başladı. İlk defa rüya görmüş oldu, ben de ilk defa rastladım meslek hayatımda” dedi.

Haber 22-07-2021 10:04

Son Dakika: Turkovac'ın Faz 3 aşaması gönüllülere uygulanmaya başlandı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini "Turkovac" olarak duyurduğu yerli aşının Faz 3 aşaması İstanbul'da gönüllülere uygulanmaya başlandı.

Haber 08-07-2021 15:00

Selim İleri sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir?

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan usta oyuncu Rasim Öztekin’den sonra, edebiyat dünyasının usta isimlerinden Selim İleri’nin de rahatsızlandığı haberi geldi. Beyin embolisi sebebi ile rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan usta kalem için vatandaşlar “Selim İleri sağlık durumu nasıl?” sorusunu sormaya başladı. Peki Selim İleri sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir?

Haber 08-03-2021 11:22

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yapımında görev alan işçilerden mesaj

10 bin kişinin çalıştığı hastanede başından itibaren görev alan işçilerden Saim Ormanoğlu: - "Bu zor günlerde böylesine önemli eseri ülkemize kazandırdığımız için büyük mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 27-05-2020 18:08

Sağlık Bakanı Koca'dan Çam ve Sakura Hastanesindeki ilk bebek paylaşımı

"Hoş geldin, dünyaya umut getirdin Defne Sakura. Tuğba ve Ömer Sönmez çiftini kutluyoruz"

Yurthaber 23-05-2020 19:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışında önemli açıklamalar

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe ile Sağlık Bakanı Koca'nın katılımıyla açıldı. Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul, uluslararası sağlık merkezi durumuma gelmiştir." dedi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin 82 ülkeye tıbbi malzeme gönderdiğini açıkladı.

Haber 21-05-2020 12:25

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün açılıyor

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin bugün hizmete açılıyor.

Haber 21-05-2020 08:34