Demir Eksikliği Haberleri

Demir eksikliği neden olur? Demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği belirtileri ve tedavisi

Demir vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Ancak, birçok kişi demir eksikliği yaşar ve bu durumun ciddi sonuçları olabilir. Demir eksikliği, vücudun yeterli miktarda demir alamaması veya demiri yeterince emememesi durumunda ortaya çıkar. Demir eksikliğiyle başa çıkmak mümkündür. Sağlıklı bir diyetle, demir açısından zengin yiyecekleri tüketmek önemlidir.

Haber 29-03-2024 10:59

Meğer gözümüzün önündeymiş! Demir eksikliğine karşı en etkili yöntem

Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan demir, birçok önemli fonksiyonu destekler. Demir eksikliği dünya genelinde sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Demir eksikliği hem gençlerde hem de yetişkinlerde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Genellikle saç dökülmesi, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu probleme karşı etkili bir doğal yöntem bulunuyor. Üstelik uygulaması da oldukça kolay.

Kadin 12-01-2024 11:40

Demir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir düşüklüğü neden olur?

Demir eksikliği insan vücudu için yaygın ve önemli bir sağlık sorunudur. Bu durum vücuttaki demir depolarının yetersiz olması veya kullanımının artması sonucu meydana gelir. Demir hemoglobin adı verilen proteinin temel bileşenlerinden biridir ve kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşımasını sağlar. Demir eksikliği vücut için ciddi sonuçlara yol açabilen bir sağlık sorunudur ve teşhis edilip tedavi edilmesi önemlidir.

Haber 29-09-2023 19:51

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi ölümcül olabiliyor! Resmen zehre dönüşüyor

Demir eksikliği halsizlik, dikkat dağınıklığı, geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısı gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uzmanlar demir eksikliğini gidermek için tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Demir oranı yüksek gıdalar sağlığımız için fayda sağlasa da bu gıdaların yanlış tüketimi büyük riskler oluşturabiliyor.

Haber 27-01-2023 14:07

İçtiğiniz an vücudunuz frene basıyor! Demir eksikliği riski tavan yapıyor

Demir, akciğerlerden vücudun geri kalanına oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir protein olan hemoglobinin önemli bir bileşenidir. Vücut, beyin gelişimi ve hormon üretimi dahil olmak üzere çeşitli işlevler için bu oksijene büyük ölçüde güvenir. Sağlığımız için vazgeçilmez olmasına rağmen, dünya nüfusunun şaşırtıcı bir oranında demir eksikliği var. Beslenme yetersizliğinin nedeni olmadığı durumlarda, aşırı polifenol alımı sorumlu olabilir.

Haber 09-12-2022 07:27

Vücudunuz imdat sinyali veriyor! Bu görüntü çok tehlikeli

Çürüklerin çoğu bir yaralanmadan sonra ortaya çıkar. Yaralandığınızda, cildinizin yüzeyinin hemen altındaki kan damarları hasar görür ve bu da kanın sızmasına neden olur. Bu, morluğun koyu rengine neden olan bir kan gölü oluşturur. Ancak bazen morarma daha az belirgin başka nedenlerle de olabilir. Giyinirken vücutta fark edilen ve genellikle görmezden gelinen vücut morarmalarının çok dikkatli şekilde takip edilmesi gerekiyor. Çünkü o morarmalar vücudunuzun imdat sinyali olabilir.

Haber 26-11-2022 09:26

İstemsizce yiyorsanız altında yatan neden hastalık olabilir!

Hastalıklar tüm hayatımı etkileyebiliyor. Dünya üzerinde birçok farklı hastalık bulunuyor. Pika sendromu da en ilginç hastalıklardan. Uzmanlar yabancı madde yeme isteği olan pika sendromuna neden olan durumun demir eksikliği anemisi olabileceğini belirtti.

Haber 31-10-2022 17:09

Demir eksikliği yaşıyorsanız ağzınıza bile sürmeyin! Nelere dikkat edilmeli?

Demir eksikliği, vücutta yeteri kadar demir minerali bulunmadığında ortaya çıkar. Kansızlık olarak da bilinen demir eksikliği, vücudu derinden etkileyerek hastalıklara açık hale getiriyor. Demir eksikliği başta kalp hastalıkları olmak üzere bağışıklık sisteminde zayıflama ve hastalıklara daha kolay yakalanma gibi durumlar yer alıyor.

Haber 28-09-2022 23:31

Demir eksikliği yaşayanlar nasıl beslenmeli? Demir eksikliği nedir, demir eksikliği belirtileri nelerdir?

Demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobinin yapı taşıdır. Vücudumuzda demir eksikliği olursa en önemli sonuç kansızlık (anemi) olur. Demir eksikliği anemisi dünyada en çok görülen anemi türüdür. Demirin yetersiz alımında, gebelik, emzirme, büyüme çağındaki çocuklarda, düşük doğum tartılı ve erken doğan bebeklerde demir ihtiyacı fazladır.

Haber 08-07-2022 09:01

İstemsiz yapıyorsunuz: Altında yatan neden farklı olabilir

Huzursuz bacak sendromu toplumda sıklıkla karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Önemsiz olarak görülen ve istemsiz olarak bacağın titremesine neden olan bu hastalığa birçok sebep yol açabiliyor. Huzursuz bacak sendromu genellikle göz ardı edilse de uzun süreli titremeler sürüyorsa doktora başvurmak gerekiyor.

Haber 04-07-2022 15:54

Eksikliği yaz günü üşütür! Vücuttaki demir ne işe yarar?

Vücudumuzun yaşamsal faaliyetlerini yerine getirmesi için gerekli olan vitamin ve mineraller içinde en önemlilerinden biri demirdir. Vücut tarafından üretilmediği için besinler yoluyla yeterli miktarda alınması gerekir. Demirin en önemli görevlerinden biri; oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin yapımıdır. Yeterli demir olmadığında ise, vücut kan hücresi yapımında zorlanır ve doku-organlar düzgün çalışmaları için gerekli olan oksijeni alamazlar.

Haber 18-06-2022 12:19

Doktora gitme vaktinizin geldiğini gösteren belirtiler! Demir eksikliği nedir, demir eksikliği belirtileri nelerdir?

Demir eksikliği, vücutta anında bazı etkiler göstermeye başlayabilir. Özellikle demir eksikliğini tırnaklarda ortaya çıkan lekeler sayesinde fark edebilirsiniz. Demir eksikliği, kanın vücudun dokularına oksijen taşımak için gerekli olan yeterli sağlıklı kırmızı kan hücrelerinden yoksun olduğu bir durumdur. Demir eksikliği anemisi dünyada en sık görülen anemi tipidir. Peki, demir eksikliği nedir, demir eksikliği belirtileri nelerdir?

Haber 25-05-2022 07:11

Demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği nasıl geçer, ilaç kadar etkili besinler

Ülkemizde özellikle de kadınlar ve çocuklarda çok yaygın görülen önemli bir sorun demir eksikliğine ne iyi gelir? Vücudumuz için temel bir mineral olan demir, kan yapımının yanı sıra, fiziksel büyüme, nörolojik gelişim, hücresel fonksiyonlar, bazı hormonların sentezi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için olmazsa olmaz öneme sahiptir. Demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği tedavisinde evde neler yapılabilir? demir eksikliğine iyi gelen besinler hangileridir?

Yemek 20-05-2022 16:08

Etten daha fazla demir içeren 7 yiyecek

Demir eksikliği baş ağrısı, yorgunluk ve sık sık enfeksiyonlara yakalanma gibi durumlara neden olabiliyor. Ancak bu olumsuz durumların önüne doğru beslenmeyle geçebilirsiniz. Demir açısından zengin 7 yiyeceği haberimizde derledik...

Yemek 25-04-2022 21:49

Genellikle kadınlarda görülüyor! Sindirim hastalığına davetiye çıkarıyor

Demir değerinin düşük olması demir eksikliği anemisini meydana getirebiliyor. Bu durumun belirtileri ise halsizlik ve yorgunluk olarak karşımıza çıkıyor. Bazı durumlarda daha büyük bir sorunu gizleyebilir. Erken teşhis oldukça önemlidir.

Haber 22-03-2022 00:23

Yemekten sonra kahve içenler dikkat! Zararı çok büyük

Özellikle Türk mutfağında kahvenin çok önemli bir yeri bulunuyor. Kahve içme saatleri belirli bir zaman sonra düzenli hale gelebiliyor. Yemekten sonra içilen kahve oldukça sık rastlanan demir eksikliğine neden oluyor. Eğer kahveyi yemekten sonra içiyorsanız haberi okuyarak bu alışkanlığınızdan uzaklaşabilirsiniz…

Haber 23-02-2022 11:42

Huzursuz bacak sendromunu çözmek mümkün

Sürekli olarak istemsiz bir şekilde bacağınızı mı sallıyorsunuz? Bu istemsiz yaptığınız hareketinizden ötürü çevrenizden sık sık uyarı alıyor olabilirsiniz. Eğer bilinçli olmadan bacağınızı sallıyorsanız huzursuz bacak sendromuna sahip olabilirsiniz. Bu sendroma neden olan etkeni bularak çözmeniz mümkün olabilir…

Haber 23-02-2022 09:46

Demir eksikliği huzursuz bacak sendromu riskini artırıyor

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Vücuttaki demir düzeyi yerine konduğunda hastalık semptomlarının genel olarak ortadan kalktığı biliniyor"

Yurthaber 22-02-2022 11:04

Demir eksikliğinde bu belirtilere dikkat: Toprak veya buz yeme isteği görülebilir

Dünya nüfusunun 4’te 1’inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir” dedi. Ayrıca, Doç. Dr. Soyer, demir eksikliğinin görüldüğü kişilerde toprak veya buz yeme isteğinin görülebileceğini açıkladı.

Haber 13-09-2021 10:46

Kapya biberin faydaları nelerdir? Kapya biberin içindeki vitaminler neler? Kilo vermeye yardımcı olur mu?

Bir bardak kırmızı biber günlük C vitamini alımının yüzde 200'ünden ve A vitamini alımının %100’ünden fazlasını içerir. Bu iki vitamin güçlü antioksidan özellikleri ile hücreye zarar veren bir molekül türü olan, beraberinde damar sertliği, kalp hastalığı, eklem kireçlenmesi, eklem romatizması ve astım gibi iltihabi durumların oluşmasına yol açan serbest radikalleri etkili bir şekilde nötralize eder.

Yemek 28-06-2021 12:07

Kansızlık neden olur? Kansızlık belirtileri nelerdir? Kansızlığa ne iyi gelir? Hangi yiyeceklerde demir var?

Pek çok kişinin dönem dönem şikayet ettiği rahatsızlıklardan olan kansızlık insanlar tarafından araştırılıyor. Bu doğrultuda kansızlık neden olur ve belirtileri nelerdir sorularının yanıtı araştırılıyor. Dr. Mesut Ayyıldız, kansızlıkla alakalı önemli bilgiler verdi. Peki, kansızlığa ne iyi gelir? Hangi yiyeceklerde demir var? İşte detaylar...

Haber 11-02-2021 16:20

Demir Eksikliği Anemisine karşı öneriler

Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, Demir Eksiliği Anemisi hastalığının belirtileri ve çözümüyle ilgili bilgiler paylaştı.

Haber 20-01-2021 09:28

Kimse önemsemiyor ama bu belirtiler demir eksikliğine işaret edebilir! Uzmanlar uyardı...

Demir eksikliği, dünya genelinde beslenmeye bağlı en sık görülen sağlık problemlerden biridir. Halk arasında kansızlık olarak da bilinen demir eksikliği, çok yaygın görülse de kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Tedavi edilmediği durumlarda geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki demir eksikliği neden görülür? Belirtisi nedir?

Haber 05-08-2020 15:24

Kansızlık: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Yorgunluk ve halsizlik şikayetleriyle doktora gittiğinizde büyük ihtimalle doktorun ilk aklına gelen teşhis kansızlık olur.

Haber 24-06-2020 10:25

Demir eksikliği yaşamsal öneme sahip! Dünya nuüfusunun yüzde 30'u...

Dünyada beslenmeye bağlı en sık ve yaygın eksiklik olarak görülen demir eksikliği, basit bir sorun gibi görülse de , yaşamsal öneme sahip. Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sabri Kemahlı bu nedenle eksikliğin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 13-05-2020 15:42

Demir eksikliği anemisi tedavisinde C vitamini tüketin

Demir eksikliği tedavisinde dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli ilaç kullanımının tedaviye yanıt yüzdesini arttırdığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, demir eksikliğinden korunmak için alınacak ilaçların yanı sıra sakatat, kırmızı et, pekmez gibi gıdalar ve C vitamini içeren besinler tüketmenin de önem taşıdığını söyledi.

Haber 27-02-2020 17:18

Demir eksikliğine ne iyi gelir diyenler için C vitamini önerisi

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, demir eksikliği tedavisinde dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli ilaç kullanımının tedaviye yanıt yüzdesini arttırdığını söyleyerek, "Demir eksikliğinden korunmak için alınacak ilaçların yanı sıra sakatat, kırmızı et, pekmez gibi gıdalar ve C vitamini içeren besinler tüketmek de faydalıdır." dedi.

Yemek 27-02-2020 17:02

Demir yapan yiyeceklerle demir eksikliğini kontrol altına alın

Demir eksikliği son dönemlerde sıkça duyduğumuz bir sağlık problemi haline geldi. Özellikle kadınlarda ve çocuklarda yaygın şekilde görülen demir eksikliği ile baş etmenin ilk adımı demir yapan yiyecekler tüketmekten geçiyor. Vücudun temel ihtiyaçları arasında bulunan demir, zengin demir içeren besinlerle kansızlığı gidermeye yardımcı oluyor. İşte sağlığınız için tüketmeniz gereken demir yapan yiyecekler...

Haber 30-01-2020 13:57

Yorgunluğun nedenleri nelerdir? İşte yorgunluğa iyi gelen besinler

Çoğunlukla önemsenmeyen nasılsa geçer diye düşünülen yorgunluğunuzun sebebinin demir eksikliği olabileceğini biliyor muydunuz? Demir eksikliği sürekli yorgunluğa sebep olduğu gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Ancak kırmızı et tüketerek günün yorgunluğunu ortadan kaldırabilirsiniz. Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Sedat Işık demir eksikliğine dair bilgileri sizlerle paylaştı.

Yemek 21-11-2019 12:05

Her 3 kadından birinde demir eksikliği var! Çay ve kahve tüketimine dikkat

Dr. Fevzi Özgönül, demir eksikliğinin dünyada çok sık rastlanan bir beslenme sorunu olduğunu söyledi.

Kadin 12-09-2019 14:46

Halsizlik neden olur? Demir eksikliği halsizlik yapar mı? Anemi nedir?

Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz, demir eksikliğinin halsizlik gibi şikayetlere neden olduğunu belirterek, “Halsizlik ve yorgunluk şikayeti olan bireyler anemi açısından değerlendirilmelidir” dedi.

Trend 05-09-2019 09:21

Çocuklarda kansızlığa dikkat! 'Keçiboynuzu ve dut pekmezinde demir içeriği yok'

Çocuklarda en sık görülen kansızlık nedeni demir eksikliği anemisi olarak belirtiliyor. Kas, kalp, kemik, beyin gibi organlar çalışırken, yüksek miktarda demire ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle ebeveynlerin hızlı büyümenin olduğu 0-2 yaş süt çocukluğu döneminde ve 14-16 yaş adölesan dönemde demir eksikliği açısından dikkatli olmaları gerekiyor.

Kadin 03-09-2019 10:45

Kadınların en büyük sorunlarından! Demir eksikliği kadınları aşktan da soğutuyor

Psikiyatri Uzmanı Dr. Murat Altın, kadınlarda cinsel isteksizliğe psikolojik sebeplerin dışında demir eksikliği, B12 ve D vitamini yetersizliklerinin yol açabileceğini söyledi. Dr. Altın, “Demir eksikliği kadınları aşktan soğutuyor” ifadelerini kullandı.

Kadin 20-08-2019 09:41

Demir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir eksikliği nasıl geçer?

Halsizlik, dikkat eksikliği, uykuya eğilim, kalpte çarpıntı ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çağındaki kadınları tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürebilen ve ciddi bir işgücü kaybına neden olabilen bu sağlık sorununun adı; demir eksikliği!

Trend 29-04-2019 12:18

Demir eksikliği her 3-4 kadından birinin sorunu! Ciddi hastalıkların ilk sinyali olabilir

Halsizlik, dikkat eksikliği, uykuya eğilim, kalpte çarpıntı ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çağındaki kadınları tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürebilen ve ciddi bir işgücü kaybına neden olabilen bu sağlık sorununun adı; demir eksikliği!

Kadin 29-04-2019 10:05

Demir eksikliği neden olur, demir eksikliğinin belirtileri nelerdir? Çocuklarda demir eksikliği nasıl önlenir?

Bir yaş sonrası dönemde çocuklarda büyüme ve gelişmenin hızlı olması nedeniyle demir gereksinimi artıyor. Tüketilen besinlerin yeterli demir içermemesi sonucu bu dönemde, çocuklarda demir eksikliği veya demir eksikliği anemisi görülebiliyor. İşte çocuklarda demir eksikliğini önlemenin yolları...

Trend 06-04-2019 08:18

Demir eksikliği nedir? Belirtileri nasıl olur? Demir eksikliği en sık kimlerde görülür?

Kişilerin genel sağlık durumunu ve yaşam kalitesini önemli derecede bozabilen hastalık, dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkiliyor. Demir düzeylerinin düşüklüğü genellikle kan kaybı, kötü beslenme veya besinlerdeki demirin emilmesinde görülen yetersizlikten kaynaklanır. Demir eksikliği riski en fazla olanlar arasında bebekler, küçük çocuklar, kadınlar ve kronik hastalıkları olan kişiler yer alır.

Haber 26-11-2018 13:15

Demir eksikliğine karşı 10 etkili yöntem

Dünyada en sık beslenme bozukluğu olarak görülen demir eksikliği özellikle çocuklarda görülen çok yaygın bir sorundur. Çocukların hem fiziksel hem beyinsel gelişimleri için çok önemli olan demir eksikliği, enfeksiyonlara zemin hazırlayıp birçok soruna yol açarken okul performansını da olumsuz etkileyebilir.

Haber 20-11-2018 10:04

Demir eksikliği belirtileri nelerdir, hangi hastalıklara yol açar?

Demir seviyesinin yetersiz olması halinde ortaya çıkan problemler yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürebilir. Bu sebepten ötürü demir eksikliğiyle ortaya çıkan belirtilerin doğru bir şekilde izlenmesi ve sorunun teşhisi halinde hızlı müdahaleyle çözülmesi önem taşır. Erken teşhiste beslenme programını düzenleyerek dahi hastalığın etkilerinden kurtulmak mümkün. Demir eksikliği belirtilerini ve tedavi aşamalarını detaylıca anlattığımız makalede görebilirsiniz.

Kadin 06-06-2018 13:52

Demir eksikliğiniz olabilir mi?

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, 26 Kasım Dünya Demir Eksikliği Günü’nde kansızlık ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Kişilerin refah ve yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen hastalık, dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkiliyor.

Haber 24-11-2017 11:15

Dünyada en sık görülen anemi türü: Demir eksikliği

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, 26 Kasım Dünya Demir Eksikliği Günü’nde kansızlık ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Kişilerin refah ve yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen hastalık, dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkiliyor.

Haber 24-11-2017 10:49

Demir eksikliğinin en önemli işaretleri ve kanınızdaki demir oranını artırmanın yolu

Bu makalede demir eksikliği sorununuzun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ayrıca kanda düşük demir seviyesine neden olan şeyleri ve doğal olarak demir seviyelerini nasıl arttırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yemek 08-08-2017 12:37

Demir içeriği yüksek 7 besin

Eksikliği vücutta pek çok sağlık sorununa sebep olan demir, yaşamımız için hayati bir öneme sahip.

Haber 09-02-2017 09:36

Demir eksikliği anemisinin 10 sinyali!

Demir eksikliği anemisi dünyada en sık görülen anemi türünü oluşturuyor.

Haber 27-04-2015 11:50

Demir eksikliği, zeka geriliğine neden oluyor

Kayseri'de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, demir eksikliğinin ciddi zeka geriliğive davranış bozukluğuna yol açtığını söyledi.

Haber 21-08-2014 11:50

Demir eksiliğine dikkat

İnsan sağlığı için gerekli olan demir elementinin eksikliği, zeka geriliğine de yol açabiliyor.

Haber 26-02-2014 13:31

Demir eksikliği zeka geriliğine neden oluyor

Et yemeyen çocuğun zekası daha az gelişiyor.

Haber 15-11-2012 10:29

Kansızlık hastalık habercisi olabilir

Kendini sürekli halsiz ve yorgun hissetme hali… Sebebini çoğu zaman hava değişimine ya da iş hayatının yoğunluğuna bağladığımız bu sorunlar aslında altta yatan kansızlığın habercisi olabiliyor.

Haber 17-02-2012 10:09

Uzmanlardan demir eksikliği uyarısı

Uz. Dr. Ahmet Güzelçiçek, bebeklik ve çocukluk dönemindeki demir eksikliğinin bilişsel gelişimi geciktirip, zeka düzeyini yaklaşık 9 puan geriletebildiğini söyledi.

Haber 16-01-2012 09:52