El Salvador Haberleri

Amerika kıtasının en büyük hapishanesini yapmışlardı! El Salvador'da cinayetler yüzde 70 azaldı

El Salvador'da çetelerle mücadele amacıyla Mart 2022’de ilan edilen OHAL, geçtiğimiz yıl cinayetlerin yüzde 70 oranında azalmasını sağladı. Ülkede Amerika kıtasının en büyük hapishanesi inşa edilmişti.

Haber 04-01-2024 00:17

Sosyal medyanın konuştuğu cenaze töreni! Gece kulübünde cenaze töreni yaptılar... Herkes kapağı açık tabutun başında dans etti

El Salvadorlu Darwin Bernal'in vefat etmesi üzerine ailesi ve arkadaşları ona alışılmışın dışında bir cenaze töreni yapmaya karar verdi. Bernal'in eğlenceye olan tutkusunu bilen sevdikleri gece kulübünde cenaze töreni düzenledi. Törene katılanların büyük bir bölümü kapağı açık olan tabutun başında dans etti.

Trend 18-11-2023 11:45

El Salvador'da oynanan futbol karşılaşmasında 12 ölü var! El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele açıklama yapmak zorunda kaldı...

El Salvador Ligi play-off çeyrek finalinde Alianza ile FAS arasında oynanan mücadele futbol tarihinin en kara olaylarından birine sahne oldu. Tribünlerde çıkan olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce yaralının olduğu açıklandı.

Spor 21-05-2023 12:15

Orta Amerika ülkesi karıştı! Devlet Başkanı Bukele duyurdu: O kenti kuşattık

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bukele, çete savaşlarının yaşandığı ülkenin kuzeyindeki Nueva Concepcion kentinin polis ve ordu tarafından kuşatıldığını bildirdi.

Haber 17-05-2023 21:53

Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha nakledildi! El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele duyurdu

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da en korkulan iki çete olan MS-13 ve Barrio-18'e karşı operasyonlar sürüyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin talimatıyla yapılan 40 bin kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha götürüldü. Cumhurbaşkanı Bukele, Twitter hesabından çete üyelerinin hapishaneye götürülme anının görüntülerini paylaşarak, "Dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı." dedi.

Haber 16-03-2023 01:43

El Salvador'un çok konuşulan yeni mega hapishanesi! Gangsterlerle dolu... Dev merkezden gelen fotoğraflar büyük yankı uyandırdı

Dünyanın gündeminde El Salvador'un yeni mega hapishanesi var. Şimdiden Kuzey ve Orta Amerika'nın en korkulan iki çetesi olan MS-13 ve Calle 18'in gangsterleriyle dolmuş durumda olan hapishane, toplama kampına benzetiliyor. Bu kadar çok azılı suçlunun bir arada bulunmasının, kompleks içinde cinayet ve isyan olasılığını artırdığı belirtilirken, hapishanede çekilen fotoğraflar ise büyük yankı uyandırmış durumda.

Haber 05-03-2023 10:21

Tuvalette düşük yapan genç kadın 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Kürtajın suç olduğu El Salvador'dan 21 yaşındaki Lesly Lisbeth Ramírez düşük yaptığını ve bebeğinin ölü doğduğunu iddia ederken mahkeme onu bebeğini öldürmekle suçladı. Olayın ardından genç kadın 29 Haziran'da mahkeme tarafından ağırlaştırılmış cinayetten hüküm giydi ve 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 06-07-2022 15:54

Bitcoin'un çöküşü, kripto parayı yasallaştıran El Salvador'u nasıl etkileyecek?

Son günlerde Bitcoin dahil birçok kripto para biriminde sıra dışı şekilde değer kaybı yaşanıyor, her birinin değeri milyarlarca dolar düşüyor. Bu kriz, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador hükümetinin de üzerinde baskı oluşturuyor. Bitcoin ile neredeyse her şeyi satın alabildiğiniz El Salvador'un geleceği ne olacak?

Haber 16-06-2022 14:24

El Salvador’da kürtaj yaptıran kadın, cinayet suçuyla 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da hamilelik nedeniyle sağlık sorunları yaşayan bir kadın kürtaj yaptırmaya karar verdi. Ülkenin yasaları kapsamında kürtajın yasak olmasına rağmen operasyonu gerçekleştiren kadın, cinayetten yargılandı. 2 yıldır cezaevinde tutuklu olarak bulunan kadının cezası kesinleşti ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 11-05-2022 13:14

Herkes bu golü konuşuyor! Atiba'dan dünyanın en şanslı vuruşu... Rakip kaleci bile şaştı kaldı!

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılmak için yoğun mesai harcayan Kanada, dün gece El Salvador deplasmanındaydı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Kanada, Dünya Kupası'na bir adım daha yaklaştı. Beşiktaş'ın kaptanı Atiba'nın El Salvador ağlarına attığı gol dünya gündemine oturdu. Yine Beşiktaş'ta oynayan Larin'in ortaya çevirdiği topa vurmak isterken yere düşen Atiba'nın arkası dönükken sırtına çarpan top ağlarla buluştu. Maçın spikerinin bile çok şaşırdığı bu gol paylaşım rekoru kırdı.

Spor 03-02-2022 09:47

El Salvador'a IMF'den Bitcoin uyarısı! Büyük riskler içeriyor

El Salvador Eylül 2021'de kripto para birimi Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmaya başlamıştı. Dünyada bir ilke imza atarak Bitcoin'i resmen tedavüle sokan El Salvador'a IMF'den Bitcoin uyarısı geldi. Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador'a kripto paralarla ilgili riskleri göz önünde bulundurarak Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmama uyarısı yaptı.

Finans 26-01-2022 00:25

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den Türkiye ziyaretini anlatan paylaşım:

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyaretine ilişkin paylaşımda bulundu. Bukele paylaşımında, "Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi… Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı…" ifadelerini kullandı.

Haber 25-01-2022 17:32

Nayib Bukele'den TUSAŞ ziyaretine GORA göndermesi! Türk Uzay üssü tarafından kaçırıldım

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) ziyaretiyle ilgili esprili bir tweet paylaştı. Bukele tweetinde, "Türk Uzay üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun!" ifadelerini kullandı. Bukele'nin paylaşımı Cem Yılmaz'ın Gora filminde canlandırdığı "Arif" karakterinin "Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun, uzaylılar tarafından kaçırıldım" repliğine gönderme yapması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 22-01-2022 19:52

El Salvador, Türk teknolojisiyle uydu inşa etmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, savunma, enerji ve altyapı alanlarını içeren 100 milyon dolar değerinde altı adet ticaret anlaşmasına imza attı.

Haber 21-01-2022 07:03

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Talimatı verdim

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele'yle basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "San Salvador’a büyükelçilik açılması talimatını verdim. Büyükelçiliğimiz açılışı vesilesiyle iade-i ziyaretimizi El Salvador’a gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 20-01-2022 19:07

El Salvador eleştiri oklarının hedefinde! Bitcoin'den 12,5 milyon dolarlık zarar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, El Salvador’un Bitcoin nedeniyle kredi notunun düşürülmesi riskine ilişkin bir uyarı raporu yayınladı. Ülke Devlet Başkanı Nayib Bukele Moody's'in bu uyarısına sert tepki gösterdi. Ülkede Bitcoin'deki son düşüşlerde birlikte zarar 12,5 milyon dolar oldu.

Finans 19-01-2022 15:29

Nayib Bukele kimdir, aslen nereli? El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele kaç yaşında?

Nayib Bukele'nin kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan El Salvador Devlet Başkanı 'Bu Perşembe Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyarete gidiyorum' ifadelerine yer vermesinin sonrasında hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Nayib Bukele kimdir, aslen nereli? El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 19-01-2022 14:29

El Salvador Bitcoin adında park inşa ediyor

Dünyada ilk kez bir kripto para birimi olan Bitcoin'i yasal para olarak kabul eden El Salvador ilginç bir karara daha imza attı. Orta Amerika’da bir ilk olacak karar ile Bitcoin adaptasyonuna yardımcı olmak amacıyla yeni inşa edilecek sahile Bitcoin ismi verildi.

Finans 17-01-2022 16:13

Bitcoin'de sert düşüş! Bitcoin ne kadar oldu? İşte 11 Ocak Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple fiyatları...

Bitcoin son birkaç yılın popüler yatırım aracı. El Salvador başkanı Bukele, 2022'de Bitcoin'in 100 bin dolara çıkacağını ve iki ülkenin saha Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul edeceğini açıklamıştı. Ancak Çin'den kripto paralara karşı hamle gelmeye devam ediyor. Bu hamleler kripto paralarda değer kaybına neden oluyor. İşte 11 Ocak Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple fiyatları...

Finans 11-01-2022 08:18

El Salvador Başkanı Nayip Bukele: Bitcoin'in kârıyla 20 okul inşa ediyoruz

Geçtiğimiz günlerde Bitcoinin düşüşüyle birlikte El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya üzerinden ülkesinin 420 Bitcoin daha aldığını bildirmişti. Bukele, Bitcoin'den elde ettikleri kârla 20 ilkokul inşa edeceklerini duyurdu.

Finans 03-11-2021 08:40

El Salvador Başkanı: 420 Bitcoin daha aldık

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 420 yeni Bitcoin aldıklarını duyurdu. Bukele 1 saat sonra Twitter üzerinden yaptığı bir başka açıklamada ise "Yeni aldığımız Bitcoin'den şimdiden kâr ettik" dedi. Haberin ardından sosyal medyada kripto para yatırımcıları, "El Salvador Bitcoin yerine Shib alsaydı, şu anda muhtemelen G20’ye dahil olmuşlardı!" yorumları yaptı.

Finans 28-10-2021 16:39

El Salvador, Bitcoin kârı ile Hayvan Hastanesi inşa edecek

7 Eylül 2021 itibarıyla Bitcoin'i yasal para birimi haline getirerek dünyadaki ilk ülke olarak tarihe geçe El Salvador hükûmeti , Bitcoin'in yükselişinin ardından kârını nerede kullanacaklarını açıkladı. Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Bitcoin'den elde edilen kâr ile Hayvan Hastanesi kurulacağını ifade etti.

Finans 11-10-2021 13:58

El Salvador Devlet Başkanı Twitter'da kendini diktatör ilan etti

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabı Twitter profil tanımına "diktatör" yazdı. Devlet Başkanlığı Ofisi, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Haber 21-09-2021 10:36

El Salvador’da Bitcoin protestoları

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da binlerce protestocu Bitcoin’in resmi para birimi olarak kabul edilmesine karşı sokaktaydı.

Haber 16-09-2021 09:14

El Salvador Devlet Başkanı: Daha fazla Bitcoin alacağız!

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaya başlarken, ekonomistler, uygulamanın birtakım finansal riskleri beraberinde getireceğini belirtiyor. Öte yandan Devlet Başkanı Nayib Bukele, 200 yeni Bitcoin daha aldıklarını ve toplamda piyasa değeri 21 milyon dolar olan 400 Bitcoin'leri olduğunu bildirdi. Bukele, hükümetin daha fazla kripto para almayı hedeflediğini de kaydetti.

Finans 08-09-2021 13:52

Yatırımcıları sevindiren açıklama! Bir ülke daha kripto paraları tanıyor

El Salvador'un başlattığı kripto para tanıma işlemine Küba da katıldı. Yapılan açıklamaya göre, Güney Amerika ülkesi Küba, kripto paraların tanınmasına yönelik olarak adımlar atmaya başlayacak ve ödemelerde kullanılmasını sağlayacak.

Finans 27-08-2021 15:11

El Salvador eski federasyon başkanı rüşveti itiraf etti

El Salvador Futbol Federasyonunun eski başkanı Reynaldo Vasquez, FIFA'daki yolsuzluk skandalıyla ilgili ABD'de süren davada suçunu itiraf etti.

Spor 24-08-2021 14:41

El Salvador'un Bitcoin'i kullanma tarihi belli oldu!

Kripto para piyasasında dengeleri değiştirecek bir karar alan El Salvador, Bitcoin'i resmi olarak 7 Eylül itibarıyla kullanmaya başlayacak. Öte yandan El Salvador'a Fitch uyarıda bulunmuş ve Dünya Bankası yardım teklifini reddetmişti.

Finans 25-06-2021 09:42

Dünya Bankası’ndan El Salvador'un Bitcoin talebine şok karar: Yardım etmeyeceğiz

Dünya Bankası, El Salvador’un ülkenin Bitcoin’i yasal para birimi haline getirilmesi konusundaki yardım talebini reddetti.

Finans 17-06-2021 11:07

Yatırımcılara müjde: Bir ülke daha kripto para hazırlığına başladı

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olmasının ardından, Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, kripto paraların kullanımı için ülkenin merkez bankasına hazırlık yapılması talimatı verdi

Finans 15-06-2021 08:49

El Salvador'un kararının ardından Bitcoin yükseldi!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi yüzde 6.0'dan çok artışla 35,000 doları aştı.

Finans 09-06-2021 16:38

Yatırımcıları sevindiren onay! Bitcoin ulusal para birimi kabul edildi

Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Finans 09-06-2021 11:00

Bitcoin ulusal para birimi oluyor! Ünlü ekonomist kararı destekledi: Arkandayız başkan

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin önerisinin ülkede yasalaşması halinde "El Salvador dünyanın en önemli para merkezlerinden biri haline dönüşecek." dedi. Bukele'ye kısa sürede ekonomistlerden destek geldi.

Finans 08-06-2021 08:51

Tether tekrar üçüncü sıraya yükseldi! İşte kripto para piyasasında son gelişmeler

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin, Florida'da düzenlenen bir Bitcoin konferansında, en büyük kripto para birimini ülkesinde yasal para birimi yapacaklarını açıklamasına karşın, 35,000 - 37,000 dolar bandında hareket ediyor. Tether ise BNB'yi geride bırakarak tekrar üçüncü sıraya yükseldi.

Finans 07-06-2021 08:12

Bitcoin, El Salvador'un yasal para birimi olabilir

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'i yasal para birimi yapmak için önümüzdeki hafta Kongre'ye bir yasa tasarısı göndereceğini söyledi.

Finans 06-06-2021 12:27

Dünyanın kanını donduran olay! El Salvador'da cinayetle suçlanan eski polisin bahçesinde toplam 24 ceset bulundu

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da cinayetle suçlanan eski polis memurunun evinin bahçesinde dün yapılan kazılarda 14 ceset bulunmasının ardından bugün devam eden kazılarda 10 ceset daha bulunduğu ifade edildi. Toplamda 24 cesedin bulunduğu akılalmaz olayda olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber 22-05-2021 13:56

Dünyayı şaşkına çeviren olay! Cinayetle suçlanan eski polisin bahçesinde 14 ceset bulundu

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da yürütülen bir cinayet soruşturmasının detayları kan donduran gerçekleri bir bir ortaya çıkardı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen olayda eski polis memuru Hugo Osorio Chavez'in evinin bahçesinden 14 ceset çıkarıldı.

Haber 21-05-2021 13:51

Korkunç olay! Cinayetle suçlanan eski polisin bahçesinde 14 ceset bulundu

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da cinayetle suçlanan eski polis memurunun evinin bahçesinde 14 ceset bulundu.

Haber 21-05-2021 10:47

Sokak köpeği kavga eden kadının pantolonunu aşağı indirdi

Sokakta kavga eden kadının pantolonunu aşağı indiren sokak köpeği görenleri şaşkına çevirdi.

Haber 10-12-2020 11:16

Dünya bunu konuştu: 'Balık istifi' hapishane

El Salvador hapishanesindeki gardiyanlar ülkenin bir numaraları çete üyelerini hapishanede kontrol altında tutmaya çalışıyor. Ancak bu kontrol altına alma çalışmasında koronavirüs önlemleri bir yana atıldığı görülüyor.

Haber 06-09-2020 12:35

O fotoğraflar olay olmuştu! Yeni gelişme

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, hafta sonu suç örgütleri arasındaki şiddet olaylarında 50 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından cezaevindeki çete üyesi mahkumların hücreler arası iletişimlerini engellemek için çeşitli önlemler alındı.

Haber 28-04-2020 16:39

El Salvador'un Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi bizzat paylaştı! Dünyayı şoka sokan kareler

Latin Amerika ülkelerinden El Salvador'un başkentinde çekilen ve El Salvador Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nin sosyal medya hesabından servis edilen fotoğraflar koronavirüs ile boğuşan dünyayı şoka soktu.

Haber 26-04-2020 21:49

El Salvador, yeni tip koronavirüs nedeniyle Çin'den gelenlerin ülkeye girişini askıya aldı

El Salvador, yeni tip koronavirüs nedeniyle Çin'den gelenlerin ülkeye girişini askıya aldı

Haber 31-01-2020 22:56

Orta Amerikalı göçmenler Meksikalı güvenlik güçleriyle çatıştı

Orta Amerikalı göçmenler Meksikalı güvenlik güçleriyle çatıştı

Haber 21-01-2020 12:08

El Salvador ve Venezuela diplomatlarını karşılıklı sınır dışı ediyor

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, Venezuelalı diplomatların 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istediğini açıklamasının ardından, Venezuela da 2 gün içinde El Salvadorlu diplomatların ülkeden çıkmasını talep etti.

Haber 03-11-2019 23:26

El Salvador Devlet Başkanı'nın cinayetsiz gün sevinci

Latin Amerika ülkeleri arasında en yüksek cinayet oranına sahip El Salvador'da Devlet Başkanı Nayib Bukele, 25 Ekim Cuma gününün ülke genelinde cinayetsiz geçmesini "Tanrı'ya şükür" ifadesiyle duyurdu

Haber 27-10-2019 10:26

El Salvador'da aralarında polislerin de olduğu suç şebekesi çökertildi

El Salvador'da aralarında polislerin de olduğu suç şebekesi çökertildi

Haber 01-10-2019 10:59

El Salvador'da göçmen kaçakçılığı çetesine operasyon

Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı

Haber 30-08-2019 00:05

Çavuşoğlu-Hill ortak basın toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (2): - "(İdlib'deki 9 Nolu Gözlem Noktası) Şu anda bunu başka bir yere taşıma gibi bir niyetimiz de yoktur, görevini sürdürecek. Arkadaşlarımız güvenlikle ilgili gerekli askeri tedbirleri alıyor" - "(TSK konvoyuna saldırı) Burada rejimin de ateşle oynamaması gerekiyor. Biz, burada kendi askerimizin ve gözlem noktalarımızın güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız" - "(Güvenli bölge) ABD'nin ikinci Münbiç sürecini işletmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'yi bir taraftan oyalayarak diğer taraftan terör örgütlerine silah verilmesini ve işi zamana yaymasını tolere etmemiz mümkün değil" - "(El Salvador'un Türkiye'de büyükelçilik açma planı) Biz de bu adıma duyarsız kalamayız. Dolayısıyla Türkiye olarak en kısa zamanda El Salvador'da büyükelçiliğimizi açmak için çalışmayı başlatacağız"

Haber 20-08-2019 15:35