Enstrüman Imalatçısı Haberleri

Amatör ve profesyonel müzisyenler için en iyi bağlama ve saz çeşitleri

Türk halk müziğinin vazgeçilmez enstrümanı olan saz, çıkardığı inanılmaz melodi ile dinleyenleri kendine hayran bırakır. Birbirinden farklı ağaçlardan üretilen ve farklı boyutlardaki sazlardan ayrı ayrı tınılar ortaya çıkar. Siz de saz veya bağlama çalmak ya da mevcut enstrümanınızı yenilemek istiyor olabilirsiniz. Peki, yazımıza göz atarak en iyi bağlama ve saz çeşitlerini inceleye ne dersiniz?

Haber 28-01-2022 13:24

Hem amatör hem profesyoneller için en iyi org markaları ve modelleri

Günlük hayatın yorgunluğundan müzik sesiyle uzaklaşanlardan mısınız? Müziğin iyileştirici etkisi yüzyıllardır bilinen bir gerçek. Dinlemek haricinde hobi olarak müzikle ilgilenmek, zihinsel ve psikolojik olarak pek çok artıya sahip. Evrensel müziğin vazgeçilmezleri arasında yer alan orgu çalmak ise hemen her müzik dalında yer alabildiği için size keyifli anlar yaşatabilir. En iyi org markalarını sıraladığımız bu yazı sayesinde ‘Hangi marka org almalıyım?’ sorusuna hızlıca yanıt bulacaksınız!

Haber 20-01-2022 14:33

Yeni başlayan ve profesyoneller için en iyi ukulele markaları ve modelleri

En sık rastladığımız enstrümanlardan biri gitar olsa da son dönemde özellikle pandemiyle birlikte hobi edinme ihtiyacı arttıkça gitara benzeyen ukulele de popüler hale gelmeye başladı. Peki, Hawaii dilinde "zıplayan pire" anlamına gelen ve "uke" olarak kısaltılan bu müzik aletini merak ediyor musunuz? O halde en kaliteli ukuleleleri listelediğimiz yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Haber 14-01-2022 17:23

Afrikalı kabileden esinlendi, 32 enstrüman icat etti

Manisa’da yaşayan müzisyen, ressam ve eğitimci Zafer Baykal, Afrika Kıtası’ndaki İgbo kabilesinin pişmiş topraktan ürettiği “Udu” adı verilen enstrümanından esinlenerek, her biri ayrı ses çıkaran 32 enstrüman icat etti. “Zafudu” adını verdiği enstrümanların yüzde 98 oranında müzik aleti olduğunu ispatlayan Baykal, Türkiye’nin kültür elçisi olmak istediğini söyledi.

Haber 12-06-2021 15:11

Diğer Haber Etiketleri

Özel kamıştan üretiyor! Hatay neyi alabilmek için sıraya giriyorlar

Antakya'dan Türkiye'nin dört bir yanına ney gönderen İzzet Özkan, yurt dışından da siparişler aldığını söyledi. Bölgeye özel kamışlarla ürettiği müzik aletlerini Avrupa'da 4 ülkeye gönderdiğini söyleyen Neyzen İzzet Özkan, müşterileri arasında özel sanatçıların da bulunduğunu söyledi.

Haber 28-02-2021 16:36

Fransa’da 17 bin yıllık müzik aleti olan deniz kabuğu yeniden ses verdi

Fransa’da en az 17 bin yıl öncesine ait bir deniz kabuğunun üflemeli bir çalgı olduğu belirlendi.

Haber 11-02-2021 12:13