Flamenko Haberleri

37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4 Nisan'da başlıyor

Depremzedeler yararına düzenlenecek festivalde, 13 ülkeden 355'e yakın sanatçı ve topluluk yer alacak, senfonik konser, modern bale, flamenko, oda müziği, koro, caz ve resital kategorilerinde 17 konser, gösteri ile 4 gitar ustalık sınıfı ve bir bale atölye çalışması gerçekleşecek.

Yurthaber 2023-03-27 08:01:13

Paco Pena & Friends konseri İstanbul'da müzikseverlerle buluştu

Flamenko gitaristi Paco Pena: - "Flamenko çok özel bir müzik türü, hayatın zorlukları karşısındaki insanların hissettiği üzüntüyü ifade ediyor. Fakat bu aynı zamanda 'Ben buradayım ve ben burada olacağım.' diyen bir sevinç patlamasının ve Endülüs'e duyulan üzüntünün ifadesi"

Yurthaber 2022-10-09 22:40:07

Flamenko gitaristi Paco Pena, 9 Ekim’de AKM'de konser verecek

Flamenko gitaristi Paco Pena, 9 Ekim’de AKM'de konser verecek

Yurthaber 2022-10-06 16:13:33

İspanyol sanatçı Buika İstanbul'da konser verdi

Flamenko, soul ve cazı harmanladığı müziğiyle beğeni toplayan Grammy ödüllü usta müzisyen, sevilen şarkılarını İstanbullu müzikseverler için seslendirdi

Yurthaber 2022-08-28 11:37:05

Flamenko ne demek? Flamenko kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Flamenko kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Flamenko ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:07

O Ses Türkiye'de Rasime Öktem sesi ve flamenko dans gösterisiyle jüriyi büyüledi!

TV8'de yeni sezonuyla ekranlarda olan O Ses Türkiye'nin 5. bölümünde sahneye çıkan yarışmacı Rasime Öktem, sesinin yanı sıra dans gösterisiyle de jüriyi büyüledi. Rasime Öktem'in flamenko dansı büyük alkış aldı. 38 yaşındaki yarışmacı, söylediği şarkıyla dört jüri üyesini de döndürmeyi başardı.

Magazin 31-10-21 02:26

Baccara ikilisinden Maria Mendiola hayatını kaybetti

"Yes Sir, I Can Boogie" isimli efsane disko parçasını söyleyen Maria Mendiola, 69 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni açıklanmayan Mendiola, 1977 yılında bir flamenko dansçısıyken Baccara grubunu kurmuştu.

Magazin 12-09-21 15:49

MasterChef paella yemeği nasıl yapılır? MasterChef paella tarifi nedir? Paella malzemeleri nelerdir?

MasterChef yarışması birbirinden özel lezzetleri ekranlara getirmeye devam ediyor. Kırmızı ve mavi takım Flamenko cenneti İspanya’ya yolculuk yapıyor. İspanya mutfağının benzersiz tadlarını yeniden gündeme getiren yarışmacılar paella tarifi ile ilgili araştırmalarını arttırdı. Peki paella nasıl yapılır? Paella malzemeleri nelerdir? İşte paella tarifi ve tüm detaylar..

Yemek 15-10-20 10:16

Piyano Festivalinde flamenko rüzgarı

Antalya Uluslararası Piyano Festivali, sahnesinde yine dünyaca ünlü bir yıldızı ağırladı.

Yurthaber 24-11-19 13:16

13. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali başladı

Flamenko dans sanatçısı Jesus Carmona'nın performansı ile açılışı yapılan festival, 28 Kasım'a kadar devam edecek

Magazin 15-11-19 21:25

Uluslararası Flamenko Ankara Festivali 13’üncü kez sanatseverler ile buluşuyor

Uluslararası Flamenko Ankara Festivali 13’üncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Magazin 14-11-19 10:46

Türk müziğinin en iyi örneklerini davet edeceğiz

CRR Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur: - "Caz, flamenko, fado ve Türk müziğinin en iyi örneklerini buraya davet etmeye devam edeceğiz" - "Bütün düşüncem, yapılan programların kendi içinde tutarlı olması, buranın bir duruşunun olması" - "Her zaman her alanda her müzik türünün iyisi ve kötüsü var. Ben alt kültür, üst kültür hiyerarşilerine inanmıyorum. Müzik öyle bir şey ki çok farklı kulvarlarda, aynı değerde aynı önemde şeyler olabilir"

Magazin 04-11-19 11:23

İspanyol müziği ile halk oyunu oynadılar

İspanyolların ‘Erik Dalı’ müziği ile oyununa karşı gönderme yapan Tokat yöresi halkoyunu ekibi El Matadore müziği ile halk oyunu oynadı.İspanya’daki bir dans okulunda Flamenko ekibinin Türkiye’de düğünlerin vazgeçilmez şarkısı haline gelen ’Erik Dalı’ eşliğinde koreografisi sosyal medyada gündem oldu.

Haber 12-10-19 12:54

Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans eserlerinin sahneleneceği “17’nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 3-21 Ağustos tarihleri arasında, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde başlıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali sanatseverlerin karşısına yine zengin bir program ve büyüleyici performanslar ile çıkıyor.Festivalin yabancı konukları tempolu, heyecanlı ve ritmik gösterileriyle Gürcistan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu ile Flamenko ateşini yakacak olan İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu olacak.Türkiye’nin kültür sanat yaşamında ayrıcalıklı bir noktada bulunan “17’nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 3 Ağustos akşamı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden “Frida” adlı eserle başlıyor.Özgür Adam İnanç’ın reji ve koreografisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek iki perdelik modern dans eseri olan “Frida” Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Can Aksel Akın’ın müzikleri eşliğinde, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunmaya çalışan Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatını anlatacak.Programın devamında 6-7 Ağustos akşamları, Gürcü Ulusal Dansı’nın tüm dünyada tanınmasını sağlayan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu sahne alacak.

Haber 20-07-19 11:59

Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

Türkiye'den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans eserlerinin sahneleneceği "17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali", 3 Ağustos'ta Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde başlayacak - Festivalin açılışı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden "Frida" ile yapılacak - Festivalin yabancı konukları, tempolu ve ritmik gösterileriyle Gürcistan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu ile Flamenko ateşini sahneye yansıtacak İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu olacak

Haber 20-07-19 11:47

Flamenko,Tapas, Sangria ve sıcacık bir kent: Madrid

Akdeniz’in en Latino ülkesinin başkenti Madrid 3,5 milyon nüfusu ile Avrupa’nın beşinci en kalabalık şehri konumunda. Tarihi, sanatı, mimarisi, ekonomisi, ulaşımı ve iklimi ile oldukça sıcak bir başkent.

Trend 14-05-19 11:04

Başkentte Manolo Carrasco ile Flamenko rüzgarı esti

İspanyol sanatçı Manolo Carrasco ve Sounds From Spain Flamenko gösterisi sanatseverlerle buluştu - Usta piyanist Carrasco'nun şarkılarına 6 Flamenko dansçısı eşlik etti. Ankaralı müzikseverler, dansla müziğin buluştuğu gösteriyi ilgiyle izledi

Haber 12-04-19 23:21

Başkentte Manolo Carrasco ile İspanyol rüzgarı esecek

Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında, 12 Nisan'da İspanyol sanatçı Manolo Carrasco ve Sounds From Spain flamenko gösterisi sanatseverlerle buluşacak

Haber 09-04-19 13:31

Arcangel ve Estruna müzikseverlerle buluşacak

Flamenko şarkıcısı Arcangel ve Yeni Bulgar Sesleri Korosu Estruna, CRR'de konser verecek

Haber 27-02-19 15:43

Flamenko Şarkıcısı Arcngel ve Yeni Bulgar Sesleri Korosu Estruna, Al Este del Cante ile CRR’de

Flamenko Şarkıcısı Arcngel ve Yeni Bulgar Sesleri Korosu Estruna, Latin Grammy Ödüllü Al Este del Cante ile 25 Mart’ta Cemal Reşit Rey Salonu’nda sahne alacak.Yeni kuşağın lider flamenko şarkıcısı Arcngel ve Yeni Bulgar Sesleri Korosu Estruna, 2018 Latin Grammy ödüllü albümleri Al Este del Cante ile 25 Mart’ta CRR’de sahne alacak.

Haber 27-02-19 12:02

Flamenko grubu Duende Flamenko, Atakule'de Ankaralılarla buluşacak

İspanyolların ünlü flamenko müziği ve dansının sahneleneceği gösteri, 29-30 Aralık'ta Atakule Botanik Katı'nda gerçekleştirilecek

Finans 24-12-18 12:27

Bursa’dan dünyaya klasik ve Flamenko gitar

BURSA'nın İnegöl ilçesinde üretilen el yapımı klasik ve Flamenko gitarlar Amerika başta olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediliyor.

Haber 21-12-18 11:09

Bursa’dan dünyaya klasik ve Flamenko gitar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde üretilen el yapımı klasik ve Flamenko gitarları Amerika başta olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediliyor.

Haber 21-12-18 09:49

Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Paco Pena konser verdi

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserde, türkülerle flamenko müziğin tınıları aynı sahneyi paylaştı

Haber 02-12-18 23:47

Bursa'da Labranza Flamenko sahnelendi

Bursa'da "Labranza Flamenko" sahnelendi

Haber 18-11-18 00:08

12. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali

Başkentteki flamenko festivali Beatriz Morales Kuarteti'nin performansıyla açıldı

Haber 11-11-18 21:17

CRR'de Uluslararası Gitar Festivali

Müzikseverler, 16-18 Kasım'da gerçekleştirilecek festivalde, klasik gitarın yanı sıra flamenko gitarı performanslarını da takip edebilecek

Haber 07-11-18 12:44

Flamenko’nun tınısı Çankayalıları büyüledi

Çankaya Belediyesi 25 Ekim’e dek sürecek Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin açılışında Çankayalıları Flamenko müziğiyle buluşturdu.

Yurthaber 04-10-18 12:15

19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Organizasyon, İspanyol Flamenko sanatçısı Laura De Los Angeles'in açılış konseriyle başladı - Laura De Los Angeles: - "Burada olmaktan çok mutluyum" - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: - "Piyano festivalimiz, kentimizin marka değerine önemli katkılarda bulunuyor, Antalya'nın uluslararası sanat şehri kimliğini pekiştiriyor"

Haber 01-09-18 22:39

Dünyaca ünlü piyanistler Antalya'da buluşacak

Yerli ve yabancı 285 müzisyenin sahne alacağı 19. Uluslararası Piyano Festivali, İspanya'nın önemli Flamenko sanatçılarından Laura De Los Angeles'in vereceği konserle başlayacak, Tunuslu etnik caz üstadı Dhafer Youssef'in konseri ile sona erecek - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: - "Bu tür festivalleri çok önemsiyoruz, gelecek nesillere en güzel şekilde taşımak istiyoruz"

Haber 28-08-18 11:12

19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Flamenko ile başlıyor

Sanat yönetmenliğini şef Gürer Aykal'ın yaptığı festival, 1-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek - Festival boyunca 285 müzisyen sahne alacak

Haber 16-08-18 11:12

Bodrum'da Flamenko rüzgarı

 MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde, İspanya'dan gelen Castro Romero Flamenco topluluğu sahne aldı.

Haber 04-08-18 12:43

Küçük Flamenkocular Sertifika Aldı

Foça Belediyesi Küçükler Flamenko Dans Kursu için sertifika töreni ve atölye çalışması düzenlendi. Derya Çakırefe...

Yurthaber 27-05-18 10:48

İki Grammy Ödüllü Diego El Cigala Crr’de Sahne Alacak

Flamenko ile cazı harmanlayarak farklı bir soluk getiren ve eleştirmenler tarafından “Flamenkonun Sinatrası” olarak nitelendirilen...

Yurthaber 08-05-18 10:29

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

İspanyol Dans Topluluğu Rosaj y Rodriguez, Mersinlilerin gönlünü Flamenko ile fethetti.17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali,...

Yurthaber 06-05-18 13:38

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

İspanya'nın dünyaca ünlü Flamenko dans topluluğu Rosaj y Rodriguez, festival kapsamında "Combio de Tercio" adlı Flamenko dans gösterisini sahneledi

Haber 05-05-18 22:08

Dünya Dans Günü’nde Flamenko Gösterisi

Dünya Dans Günü dolayısıyla Balat Semti’nden Ayvansaray Semti’ne doğru bir kilometrelik yürüyüş yapılarak tarihi ve...

Yurthaber 02-05-18 13:39

Suriyeli Shala, gitar özlemini MABESEM’de gideriyor

Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen milyonlarca kişiden biri olan Suriyeli Akademisyen Mohammed Abou Shala da, Gitar’a olan özlemini Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gideriyor.Sanat Merkezinde Gitar Öğretmeni Mutlu Gedik ile çalışmalara başlayan Akademisyen Mohammed Abou Shala aldığı eğitimin ardından Flamenko Gitar tarzında mini konserlere eşlik ediyor.Malatya’yı çok sevdiğini belirten 36 yaşındaki Akademisyen Mohammed Abou Shala, Suriye’den Malatya’ya gelişini ve Sanat Merkezi ile tanışma sürecinden bahsederek, “Ben Halepliyim.

Haber 08-04-18 15:22

Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde Flamenko Konseri

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müzik Topluluğu’nun “Flamenko Konseri” Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirildi.“Müze’de Müzik” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen konsere müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Haber 04-04-18 16:07

Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde flamenko Konseri

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müzik Topluluğu’nun “Flamenko Konseri” Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde gerçekleştirildi.“Müze’de Müzik” etkinliği...

Yurthaber 04-04-18 16:00

18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Ariadna Castellanos’u Ağırladı

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Flamenko cazın ünlü ismi piyanist ve besteci...

Yurthaber 18-11-17 15:53

Bodrum'da Flamenko Rüzgarı Estirdiler

- BODRUM'da 15'incisi bu yıl düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin son gösterisinde sahne alan, İspanyol 7 kardeş dansçıdan oluşan 'Los Vivancos

Yurthaber 13-08-17 10:54

Bodrum'da Flamenko Rüzgarı Estirdiler

Yaşar ANTER -Hülya ELTEŞ / BODRUM, DHA)MUĞLA'nın ın Bodrum ilçesinde, 15'incisi bu yıl düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin son

Yurthaber 13-08-17 10:36

Dha İstanbul - İspanyol Flamenko Hocasından 'kadına Şiddete Hayır' Çağrısı

  Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, İstanbul'a 15 yıl önce gelen ve aşık olduğu Işıl Karaman Reina ile evlenerek Türkiye'ye yerleşen flamenko

Yurthaber 09-03-17 11:51

İspanyol Flamenko Hocasından 'kadına Şiddete Hayır' Çağrısı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'a 15 yıl önce gelen ve aşık olduğu Işıl Karaman Reina ile evlenerek Türkiye'ye yerleşen flamenko

Yurthaber 09-03-17 09:50

Dha İstanbul - İspanyol Flamenko Hocasından 'kadına Şiddete Hayır' Çağrısı

  Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, İstanbul'a 15 yıl önce gelen ve aşık olduğu Işıl Karaman Reina ile evlenerek Türkiye'ye yerleşen flamenko hocası

Yurthaber 09-03-17 09:22

İspanyol Flamenko Hocasından 'kadına Şiddete Hayır' Çağrısı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, İstanbul'da evlenen ve biri kız iki çocuğu olan Manuel Reina, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' nedeniyle Avcılar

Yurthaber 09-03-17 09:20

2 yaşındaki kızdan inanılmaz flamenko dansı

Yeni yeni yürümeye başlayan bu küçük, tatlı cadının flamenkosu kalbinizi çalacak!

Haber 26-12-16 14:57

Antalya’da Flamenko Ve Latin Amerika Rüzgarı Esecek

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği işbirliğiyle gerçekleşecek 5. Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nde bu...

Yurthaber 08-12-16 12:48