Hormonal Bozukluk Haberleri

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-2024 15:59

Hormon bozukluğu belirtileri nelerdir? Hormon bozukluğu nedir, tedavisi nasıl yapılır?

Günümüzde pek çok insanın karşılaşabileceği önemli sağlık sorunları arasında yer alan hormon bozukluğu, vücudumuzun dengeli çalışmasını sağlayan hormonların normal seviyelerinin bozulması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Endokrin sistemimizin düzenleyici mekanizmasında oluşan bu dengesizlikler, metabolizma, üreme, uyku düzeni, duygusal durum ve daha birçok hayati fonksiyonu etkileyebilir.

Haber 30-07-2023 20:52

Hormon bozukluğu belirtileri nelerdir, neden olur? Hormon bozukluğu nedir, tedavisi nasıl yapılır, bitkisel tedavisi mümkün mü?

Hormonlar vücudumuzun çeşitli işlevlerini düzenleyen kimyasal maddelerdir. Bu işlevler arasında büyüme, metabolizma, uyku ve duygusal durum gibi birçok farklı süreç bulunur. Hormonların üretimi, salınımı ve etkileşimi karmaşık bir sistem tarafından düzenlenir. Bu nedenle hormonal dengenin bozulması birçok sağlık sorununa neden olabilir.

Haber 10-04-2023 10:12

Penis boyu hakkında yapılan araştırma sonuçları şaşırtıcı! Penis boyunun artmasının nedeni riskli olabilir

Erkekler penis boyları hakkında öz güven problemleri yaşayabiliyor. Toplumda birçok kişi penis boyunun cinsel hayatı etkilediğini düşünüyor. Bu konuda yapılan araştırma sonuçlarına göre penis boyunda görülen artışın çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Haber 05-04-2023 10:02

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 16-12-2022 15:55

Dikkat! Tedavi edilmezse kısırlığa neden olabilir

İstenmeyen tüyler herkesin ortak sorunu. Bu istenmeyen tüylerin miktarı ve yapısı kişiye göre değişebiliyor. Tüylerin normalden fazla sayıda çıkmasına hirsutizm deniyor. Kadınlarda hormonların fazla çalışması erkek tipi tüylenmeye neden oluyor. Bu sorun ileride kısırlığa dahi yol açabiliyor.

Kadin 22-02-2022 14:38

Hormonlu gıdalar hangi hastalıklara neden olur? Vücuda birçok zarar veriyor

Hormonlu gıda tüketimi birçok hastalığa sebebiyet verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak hormonlu gıdaların vücudumuzda hangi tehlikelere yol açtığı bilinmemektedir. Konu ile ilgili merak edilenleri anlatan Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, hormonlu gıda tüketimi sonucu vücutta oluşabilecek rahatsızlıklarla ilgili bilgi verdi.

Haber 01-12-2021 15:46

Aşırı terlemek farklı hastalıkların habercisi olabilir! Mutlaka test yaptırın

Aşırı terleme diye adlandırılan, kişilerin normalin üzerinde terlemesi günlük hayatı olumsuz etkilerken yaşam kalitesini de ciddi oranda düşürdüğünü belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hayri C. Kara, aşırı terlemenin farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Haber 10-09-2021 11:34

Aşırı tüy sorunu yaşayan kadınlar dikkat! Nedeni hormonal olabilir

Üreme çağındaki kadınların yüzde 5 ila 8’ini etkileyen hirsutizmin (aşırı tüylenme) altında yatan neden tespit edildiğinde çözümsüz olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Nur Özgür, bu durumun farklı sebeplerinin mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadin 31-05-2021 14:39

Testosteron düşüklüğü belirtileri neler? Tedavi edilmezse ciddi sorunlarla karşılaşılabilir

Testosteron düşüklüğü nedenlerinin altında farklı sebepler yatabileceğini söyleyen Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan, testosteron düşüklüğü durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Testosteron düşüklüğünün ciddi sorunlara neden olabileceğini söyleyen Kaplancan, testosteron düşüklüğü belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 16-02-2021 11:57

Bu hastalığın habercisi! Tüylenme yaşıyor sivilceleriniz varsa...

Saç dökülmesi olan bir hastada erkeklik hormonu artışının araştırılması gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Hormonal açıdan bakarsanız erkek tipi saç dökülmesinden mustarip birçok kadın düzenli adet görür ve gebe kalmada sorun yaşamaz. Ancak hastaların tüylenmesi, sivilcelenmesi, adet düzensizliği, kilo verememe gibi şikayetleri varsa hormonal durumu incelenmelidir” dedi.

Kadin 15-09-2020 12:13

Terleme hangi durumlarda aşırı kabul edilmeli?

Terleme, vücut ısısının sabit tutulmasını sağlayan fizyolojik bir olaydır. Günde ortalama 100 CC ter salgılanır. Bu miktar hava sıcaklığının arttığı günlerde 1,5 litreye kadar ulaşabilir. Ancak bazı insanlarda bu terleme oranı diğerlerine kıyaslandığında daha yüksektir. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen bu ter bezlerindeki artış aslında birçok hastalığında habercisi olabilir.

Haber 16-06-2005 16:55

Kadınlığın bilinmeyen özü hormonlar

Kadın vücudunun ergenlik döneminden itibaren salgılamaya başladığı östrojen ve progesteron hormonları, 'kadınlığı' sağlayan en önemli hormonlardır. Östrojen hormonu, kadın vücut tipinin gelişiminde en etkili hormondur. Kalça yapısı ve göğüslerin gelişimi, östrojen sayesinde gerçekleşir. Progesteron ise, hem rahimin gebelik için hazırlanmasını sağlar, hem de gebelikte çok etkili olan bir hormondur.

Haber 20-12-2004 15:43