Katı Haberleri

Katı zıt anlamlısı nedir? Katı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi doğru ve anlaşılır kullanabilmek için konuşurken ve yazarken doğru kelimelerle düzgün cümleler kurmak gerekir. Yanlış anlaşılmalardan kaçınmak için kullanılan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve hatta zıt anlamlarını da bilmek gereklidir. Bu da günlük ve profesyonel hayatta zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. “Katı” kelimesi günlük dilde yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler içerisinde yer alıyor. Peki, katı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Hatay'da meslek liseliler yaptıkları Atıkmatik ile seri üretim hedefliyor

Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "sıfır atık" çalışmaları kapsamında cam, metal ve plastikleri ayrıştıran "Atıkmatik" ile seri üretime geçmeyi hedefliyor.

Yurthaber 09-12-2022 13:12

Katı eş anlamlısı nedir? Katı kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede kullanabileceğimiz pek çok anlamdaş kelime bulunur. Neredeyse her sözcüğün bir ya da birden fazla anlamdaşı vardır. Bundan dolayı Türkçe çok zengin bir dildir. Eş anlamlı kelimeler sayesinde anlattıklarımızı, manası değişmeden farklı kelimelerle de ifade edebiliriz. Eş anlamlısı olan sözcüklerden birisi de katıdır. Peki, katı kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 26-09-2022 17:27

Katı

Katı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Katı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.