Zıt Anlamlı Kelimeler Haberleri

Artı zıt anlamlısı nedir? Artı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe geniş kurallara sahip ve kapsamlı bir dildir. Cümle kurarken kullandığımız her kelime ifade etmek istediğimiz duygu ve düşünceleri tanımlar. Dilimiz, kelime sayısı olarak oldukça zengin olduğu için anlatmak istediklerimizi net bir şekilde ifade edebiliriz. Dilimizde bulunan eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler de bize bu anlamda yardımcı olur. Cümle içinde kullanılan kelimelerin zıt anlamlısı merak edilebilir. Peki, artının zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 10:02

Armağan zıt anlamlısı nedir? Armağan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı bakımından oldukça zengin olan bir dildir. Dilimizde, Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler bulunmaktadır. Kelime sayısının zenginliği ile anlatmak istediklerimizi rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları ise kapsamlı bir anlatım sunar. Peki, armağanın zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 10:02

Arkadaş zıt anlamlısı nedir? Arkadaş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe çok uzun zamandır varlığını sürdüren ve çok kapsamlı bir dildir. Dilimiz kelime sayısı ve dil bilgisi açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı ve sözlü olarak ifade etmek istediğimiz duygu ve düşünceleri birçok farklı kelime ile belirtebiliriz. İfade etmek istediklerimizi eş ve zıt anlamlı sözcükler ile daha net bir şekilde anlatmak mümkündür.

Egitim 20-04-2023 10:01

Arka zıt anlamlısı nedir? Arka kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlısı bulunabilir. Eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanımı anlatımlarda zenginliğe sebep olur. Cümle içinde kullandığımız kelimelerin birden çok zıt anlamlısı olabilir. Bunun yanında bazı kelimelerin zıt anlamlısı olmayabilir.

Egitim 20-04-2023 10:01

Zıt Anlamlı Kelimeler

Zıt Anlamlı Kelimeler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zıt Anlamlı Kelimeler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Araba zıt anlamlısı nedir? Araba kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz zengin bir kelime yapısı ve dil bilgisi kuralları ile oluşturulmuştur. Türkçe kökenli olan kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler de dilimizde yer almaktadır. Kelimelerin anlamdaşı olan eş anlamlı kelimeler ve karşıt anlamlısı olan zıt anlamlı kelimeler dilimizi daha zenginleştirmiştir. Birden fazla zıt anlamlısı olan kelimeler olduğu gibi, zıt anlamlısı olmayan kelimeler de dilimizde yer alabilir.

Egitim 20-04-2023 10:01

Anormal zıt anlamlısı nedir? Anormal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Dilimizde, Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler de bulunmaktadır. Dilimizde yer alan kelimelerin eş anlamlı ve zıt anlamlıları da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bazı kelimelerin birden fazla eş ve zıt anlamlısı bulunabilir. Peki, anormal zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 20-04-2023 10:01

Artmak zıt anlamlısı nedir? Artmak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde yer alan kelimeler sayısal olarak oldukça fazladır. Türkçe kökenli ve farklı kökenli kelimeler, dilimizde oldukça zengin bir anlatım imkânı sunar. Bununla beraber eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler, yazılı ve sözlü anlatıma destekleyici unsurlar oluşturur. Cümle içinde kullanılan kelimelerin zıt anlamlıları zaman zaman merak edilir. Peki, artmak zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Arızalı zıt anlamlısı nedir? Arızalı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime yapısı ve kelime sayısı açısından zengindir. Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız sözcükleri daha net anlatabilmek için eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerden yararlanılır. Dilimizde zıt anlamlı kelimeler oldukça yaygın yer almaktadır. Zıt anlamlı kelimeler anlatmak istediğimiz kelimenin tam karşıtını ifade eder. Peki, arızalı zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aramak zıt anlamlısı nedir? Aramak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime sayısı ve kelimelerle ilgili kurallar açısından oldukça zengin bir dildir. Türkçe, özellikle eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler ile daha geniş kapsamlı bir anlatım sağlamaktadır. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimeleri daha net ifade edebilmek için sözcüğün zıt anlamlısını bilmek oldukça önemlidir. Aramak kelimesi zıt anlamlısı merak edilen bir sözcüktür. Peki, aramak zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aptal zıt anlamlısı nedir? Aptal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde kelime sayısı oldukça fazladır. Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler dilimizde sıklıkla kullanılmaktadır. Zamanla dilimize yerleşen sözcükler Türkçenin en önemli zenginliğidir. Kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları anlatımlarımızı zenginleştirir. Dilimizde bir kelimenin birden fazla eş ve zıt anlamlısı olabilir. Aptal kelimesi de zıt anlamlısı bulunan bir kelimedir.

Egitim 20-04-2023 09:40

Büyük zıt anlamlısı nedir? Büyük kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçede cümle kurarken onların daha anlaşılır ve net olması açısından bazı kelimelerin zıt anlamlıları da çok kullanılıyor. Bir kelimenin hem kendi anlamının hem de başka kelime ilişkilerinin çok iyi bilinmesi gereklidir. Büyük kelimesi Türkçede önemli bir yere sahiptir. Taşıdığı geniş anlamlarla dikkat çekiyor. Kullanım alanı çok olan büyük kelimesi zıt anlamlı olarak da cümlelerde geçiyor. Peki, büyük zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:18

Boş zıt anlamlısı nedir? Boş kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçede dil bilgisi konuları arasında zıt anlamlı kelimeler çok sık kullanılıyor. Bir kelimenin zıt anlamlıları onun tersidir. Zıt anlamlı kelimeler, geniş yelpazede ele alınabilir. Türkçede pek çok kelimenin zıt anlamlısı bulunuyor. Boş kelimesinin zıt anlamlılarıyla da günlük hayatta çok sık karşılaşılıyor. Peki, boş zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:18

Boy zıt anlamlısı nedir? Boy kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçede zıt anlamlı kelimeler günlük yaşamda çok sık kullanılıyor. Cümlenin hem sürükleyici hem de akıcı olmasında etkin rol oynarlar. Cümleyi daha okunur hale getiren önemli faktörlerdir. Bir kelimenin ters anlamlısı olarak zıt anlamlı kelimeler ifade edilebilir. Zıt anlamlısı olan kelimelerden biri de boydur. Peki, boy zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:18

Çabuk zıt anlamlısı nedir? Çabuk kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçe, yapı bakımından çok zengindir. Bazı kelimelerin zıt anlam ve eş anlamdan oluşması zengin olduğunun en büyük kanıtıdır. Kelimelerin eş anlamlıları ve zıt anlamlıları cümlenin çeşitlenmesini sağlar. Çabuk kelimesinin zıt anlamı da Türkçede çok fazla kullanılıyor. Peki, çabuk zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:17

Borçlu zıt anlamlısı nedir? Borçlu kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçe dünyanın en köklü dillerindendir. Eş anlamlı, zıt anlamlı gibi pek çok kuralın olması zenginliğini daha çok ortaya çıkarıyor. Zıt anlamlı kelimeleri günlük yaşamda pek çok kez kullanıyoruz. Zıt anlamlısı merak edilen kelimelerden biri de borçludur. Bu kelime borç kelimesinden türemiştir. Sıfat olarak da kullanılan borçlu zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:17

Çekmek zıt anlamlısı nedir? Çekmek kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Çekmek kelimesi günlük yaşamda çok sık kullanılıyor. Çekmek, Türkçede fiil olarak yer alıyor. Eski Türkçede “çek”- “Özellikle kendine doğru sürmek ve sürmek” fiillerinden evrilmiştir. Eski Türkçede Kaşgari, Divan-i Lugati’ t-Türk’te çekmek sözcüğüne rastlanıyor. “Ol bitig çekdi” şeklinde geçiyor. Türkiye Türkçesi’nde de 1300'lü yılında kaleme alınan bir eserde “çekiş” olarak geçmektedir. Peki, çekmek zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:17

Bol zıt anlamlısı nedir? Bol kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Zıt anlamlı kelimeler sayesinde kurulan cümlelerin anlamı daha çok artıyor. Türkçe dünya dilleriyle karşılaştırıldığında kelime dağarcığındaki zenginlikle dikkat çekiyor. Türkçede cümlelerin içerisinde bazı kelimelerin kendisi bazılarınınsa zıt anlamlıları kullanılıyor. Bol kelimesinin zıt anlamlıları da kendisi gibi çok sık cümlelerde geçiyor. Cümlelerin hem akıcılığı ve doğruluğu açısından bolun zıt anlamlılarına yer verilebilir. Peki, bol zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:17

Beyaz zıt anlamlısı nedir? Beyaz kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dilini zengin yapan pek çok kural vardır. Bu kurallar içerisinde eş ve zıt anlamlı kelimeler de yer alır. Türkçede zıt anlamlı kelimeler sayesinde ifadelere zengin katılır. Beyaz kelimesinin zıt anlamlıları da cümleye zenginlik kazandırır. Beyaz kelimesi gündelik yaşamda çok kullanılır. Aynı şekilde beyazın zıttı siyahta çok kullanıldığını söyleyebiliriz. Peki, beyaz kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-03-2023 16:43

Gizli zıt anlamlısı nedir? Gizli kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Günlük yaşamda bazı kelimeler sıklıkla kullanılır. Sohbet ederken akıcı ve sürükleyici olması için eş ve zıt anlamlı kelimeler tercih edilir. Türkçede birçok kelimenin zıt anlamı bulunur. Cümlenin rutinliğinden kurtulup akıcı hâle gelmesi için kelimelerin anlamını bilerek zıt ve eş anlamlılarının kullanılması gerekir. Gizli anlam olarak saklanan, görülmeyecek şekilde, duyurulmak istenmeyen anlamına gelir. Peki, gizlinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 17-02-2023 11:34

Geri zıt anlamlısı nedir? Geri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birçok kelimenin zıt anlamı bulunsa da zıt anlamlılık dar bir kapsam alanına sahiptir. Zıt anlamlı kelimeler en önemli konulardan biridir. Herhangi bir kelimenin zıt anlamı, o kelimenin tam anlam olarak ters anlamını karşılamalıdır. Zıt anlamlı kelimeler, eş anlamlılara nazaran aynı cümle içerisinde kullanılabilmektedir. Peki, geri kelimesinin karşıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 17-02-2023 11:34

Geniş zıt anlamlısı nedir? Geniş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede zıt anlamlılık eş ya da çok anlamlı kelimeler kadar geniş bir alana sahip olmasa da birçok kelimenin zıt anlamı bulunur. Zıt anlamlı kelimeler anlam ve yazım bakımından farklılık gösterir. Günlük hayatta da birçok kelimenin zıt anlamı kullanılmaktadır. Dilimizde kullanılan çeşitli kelimeler bulunur. Herhangi bir kelimenin tersinden bahsederken zıt anlamlı kelimeler kullanılmaktadır. Peki, geniş kelimesinin karşıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 17-02-2023 11:25

Körpe zıt anlamlısı nedir? Körpe kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kendimizi anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için ana dilimizi doğru kullanmamız gerekiyor. Bu sebeple kelimelerin anlamlarını ve diğer kelime ilişkilerini bilmekte fayda var. Körpe kelimesi sıfat görevinde kullanılan ve mecaz anlama da sahip bir kelimedir. Pek çok farklı alanda ve anlamda kullanılan körpe kelimesi eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelere de sahiptir. Peki, körpe kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:53

Tok zıt anlamlısı nedir? Tok kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bazı kelimeler günlük yaşamda çok fazla kullanılır. Tok kelimesi de günlük yaşamda sık karşımıza çıkan kelimelerdendir. Tok kelimesi birden fazla anlama ve eş anlamlıya sahipken tokun zıt anlamlısı olan sadece bir tane kelime vardır. Atasözleri ve deyimlerde de tok ve zıt anlamlısına sıklıkla rastlayabiliriz. Peki, tok kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Toptan zıt anlamlısı nedir? Toptan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birçok kelimenin bir zıt anlamlısı ve eş anlamlısı olan bir ya da birden fazla kelime vardır. Ancak her kelimenin zıt anlamı var denemez. Zıt anlamlı kelimeler, bir kelimenin karşıt anlamını ifade eden kelimelerdir. Toptan sözcüğü halk arasında sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Toptanın zıt anlamlısı da halk arasında sıklıkla duyduğumuz kelimeler arasında yer alır. Peki, toptan kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Katı zıt anlamlısı nedir? Katı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi doğru ve anlaşılır kullanabilmek için konuşurken ve yazarken doğru kelimelerle düzgün cümleler kurmak gerekir. Yanlış anlaşılmalardan kaçınmak için kullanılan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve hatta zıt anlamlarını da bilmek gereklidir. Bu da günlük ve profesyonel hayatta zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. “Katı” kelimesi günlük dilde yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler içerisinde yer alıyor. Peki, katı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Kolay zıt anlamlısı nedir? Kolay kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Konuşurken ve yazarken dilimizi düzgün kullanmak içi doğru kelimelerle doğru cümleleri kurmak gerekir. Kullanılan kelimelerin, anlamları ve zıt anlamlıları gibi kelime ilişkileri bilinmiyorsa bu durum iletişim sorunları yaratabilir. Bu da sözlü ve yazılı iletişimde zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. Kolay kelimesi sosyal hayatta birçok durumda çok sık kullanılır. Peki, kolay kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Koyu zıt anlamlısı nedir? Koyu kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Konuşurken ve yazarken anlaşılabilir olmak için kelimeleri doğru ve yerinde kullanmak gerekiyor. Bunun için kullanılacak sözcüklerin anlamlarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini bilmek gerekir. Aksi hâlde iletişimde aksaklık ve anlatım bozuklukları doğar. Anlatım bozuklukları da ifadelerimizin yanlış anlaşılmasına ve iletişimde zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. Günlük hayatta da sıklıkla kullanılan koyu kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Kötü zıt anlamlısı nedir? Kötü kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Bir dili düzgün kullanabilmek için öncelikle dil bilgisine ve kelimelere hâkim olmak gerekiyor. Türkçede yer alan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve diğer kelime ilişkilerini bilmek, dili hatalı kullanmaktan kaçınmak için oldukça önemlidir. Kötü kelimesi de yazılı ve sözlü iletişimde birçok durumda çok sık kullanılan bir kelimedir. Peki, kötü kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Kuru zıt anlamlısı nedir? Kuru kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi hem yazılı hem de sözlü olarak doğru kullanmak için kelime anlamlarına ve diğer kelime ilişkilerine hâkim olmak gerekir. Kelimelerin eş veya zıt anlamlarını doğru kullanmak iletişim sorunlarından uzak durmak için oldukça önemlidir. Bu sayede daha anlaşılır ve verimli bir iletişim süreci yaşanabilir. Kuru kelimesi ve zıt anlamı günlük hayatta birçok durumda çok sık kullanılır. Peki, kuru kelimesinin zıt anlamı nedir, cümle içinde nasıl kullanılır?

Egitim 03-02-2023 17:52

Tüketici zıt anlamlısı nedir? Tüketici kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözlü iletişimde ya da yazılı iletişimde kullanılan her kelime farklı bir anlama gelebilir ve bu kelimelerin birden fazla anlamı karşılayabilir. Kelimelerin anlamlarını bilmek ve ona göre kullanmak dilimizi doğru kullanmaya ve kelime dağarcığının gelişmesine katkı sağlıyor. Tüketici kelimesi de günlük hayatta sık bir şekilde kullanılan ve hemen her yerde karşılaşılan kelimeler arasında yer alıyor. Peki, tüketici kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Tüketim zıt anlamlısı nedir? Tüketim kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Tüketim sözcüğünün kendine özgü olan bazı anlam özellikleri vardır. Bu özelliklerin anlaşılması için ise öncelikle kelimenin anlamını bilmek gerekir. Tüketim sözcüğü yapıca türemiş olan bir kelimedir. Kısıtlı bir kullanım alanına sahip olan tüketim kelimesinin eş anlamlı kelimeleri olduğu gibi bir tane zıt anlamlıya da sahiptir. Tüketimin zıt anlamlısı olan sözcük, tüketimin tam zıt anlamını ifade eder. Peki, tüketim kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:51

Uslu zıt anlamlısı nedir? Uslu kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Uslu sözcüğünün kullanımı çok eskiye dayanır. Buna karşılık olarak Türk dilinin gelişmesiyle beraber uslu sözcüğünün eş anlamlısı olan kelimeler de türemiş ve bu kelimeler de sık kullanılır. Uslu kelimesi cümle içinde, çevresindekileri rahatsız etmeyen, edepli kişileri nitelemek için kullanılan bir sıfat olarak karşımıza çıkar. Başka kullanım alanları da olan uslu kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir, cümle içinde nasıl kullanılır?

Egitim 03-02-2023 17:51

Uzak zıt anlamlısı nedir? Uzak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Uzak sözcüğü bir mesafe bildiren kelimelerden birisidir. Sıfat olarak kullanılan uzak kelimesi genellikle iki ya da daha fazla yerin ya da şeyin arasındaki aralarındaki gidilmesi çok uzun süren mesafesini belirtir. Bunun yanı sıra uzak kelimesi zaman anlamında da kullanılabilen bir sözcüktür. Genellikle ötede yer alan ve gidilmesi için çaba sarf edilmesi gereken yer manasına gelen uzak sözcüğünün zıt anlamlısı bulunur. peki, uzak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:51

Uzun zıt anlamlısı nedir? Uzun kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlam bir kelimenin tamamen karşı anlamını ifade eden kelimeye denir. Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirinin tam tersi olmasının yanı sıra yazılış ve okunuş bakımından da birbirinde farklıdır. Bununla birlikte zıt anlamlı kelimeler aynı bağlamda ve aynı görevde kullanılması gereken kelimelerdir. Zıt anlam yerine karşıt anlam kelimesi de zıt anlamlılar için kullanılabilir. Dilimizde her kelimenin olmasa da pek çok kelimenin zıt anlamlısı vardır. Peki uzun zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:51

Üretici zıt anlamlısı nedir? Üretici kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Ticari bir terim olarak kullanılan üretici kelimesi zıt anlamlısı olan kelimelerden biridir. Zıt anlamlı kelimeler kelime bilgisi konuları arasında yer alan konulardan birisidir. Bir sözcüğün karşıt anlamını belirlemek için öncelikle asıl kelimenin anlamını bilmek gerekir. Kelimenin anlamına göre belirlenen zıt anlamlılar, aynı görevde ve aynı anlam doğrultusunda birbirleriyle zıtlık oluşturur. Peki, üretici kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:51

Yukarı zıt anlamlısı nedir? Yukarı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlama sahip olabilir. Bunun sebebi Türkçe’nin dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip diller arasında yer almasıdır. Ancak bir kelimenin zıt anlamı genel olarak bir ya da birkaç tane olur. Bunun sebebi ise zıt anlamlıların daha dar bir kapsama sahip olmasıdır. Hatta dilimizdeki kelimelerin çok azının zıt anlamlı karşılığı vardır. Peki, yukarı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yokuş zıt anlamlısı nedir? Yokuş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe son derece zengin bir kelime dağarcığına sahip bir dildir. Farklı dillerden birçok kelime, zamanla aldığı ekler ya da telaffuz değişimi ile değişerek ve dönüşerek Türkçeleşmiştir. Bunun yanı sıra Türkçe kendi içerisinde de pek çok kelime üretmiştir. Kelimeler kullanımları doğrultusunda yeni anlamlar da kazanmıştır. Bu sebeple birçok kelimenin birden fazla eş ve zıt anlamı bulunabilir. Ancak genel olarak her kelimenin tek bir zıt anlamlı karşılığı bulunur. Peki, yukarı zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yumuşak zıt anlamlısı nedir? Yumuşak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birden fazla anlama gelen kelimeler vardır. Bu sebeple Türkçe dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip diller arasında yer alan bir dildir. Birçok kelime farklı türlerde farklı anlamlara karşılık gelebilir. Eş anlamlı kelimeler de bu sebeple çeşitlilik gösterir. Ancak genellikle zıt anlamlı kelimeler daha sınırlıdır. Yumuşak kelimesi de tek bir zıt anlamlısı olan sıfat türündeki kelimelerden biridir. Peki, yumuşak kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yüksek zıt anlamlısı nedir? Yüksek kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlamlı karşılığa sahip olabilir. Farklı dillerden birçok kelimeyi Türkçeleştirerek kelime dağarcığına katan dilimizde zıt anlamlı kelimeler daha sınırlıdır. Yüksek kelimesi de hem asıl anlamları hem de mecaz anlamları ile birçok karşılığa sahip olan ama tek bir zıt anlamlı kelime karşılığı bulunan bir kelimedir. Peki, yüksek kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Üretim zıt anlamlısı nedir? Üretim kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Üretim sözcüğü anlam olarak belirli bir eylem ve işlem sonucu hizmet veya mal meydana getirmek anlamında kullanılır. Günlük yaşamda oldukça sık karşılaşılan ve özellikle ticari işlerde kullanıla üretim sözcüğüne karşıt olarak bulunan zıt anlamlı bir kelime vardır. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olmayan ve Türkçe kökenli olan üretim kelimesinin zıt anlamlısı da üretimin tam tersini ifade eder. Peki, üretimin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Zengin zıt anlamlısı nedir? Zengin kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlamlı kelimeye karşılık gelebilir. Bunun bir sebebi de Türkçede birçok farklı ve fazla sayıda kelime olması ve kelimelerin kullanım alanlarına göre yeni anlamlar kazanabilmesidir. Farsça kökenli olan zengin kelimesi de hem anlamı hem eş anlamlı kelime karşılığı fazla sayıda olan bir kelimedir. Zıt anlamlı kelime karşılıkları da bu nedenle çeşitlilik gösterir. Peki, zengin kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Zor zıt anlamlısı nedir? Zor kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe son derece zengin bir kelime dağarcığına sahiptir. Birçok farklı dilden kelimeyi dağarcığına katarak Türkçeleştirmiş bir dildir. Aynı zamanda Türkçe kökenli kelimeler de oldukça fazladır. Türkçede eş anlamlı kelimeler çeşitlilik gösterse de genel olarak zıt anlamlı kelimeler sınırlıdır. Bazı kelimelerin zıt anlamlı karşılıkları da birden fazla olabilirken bazı kelimelerin zıddı yoktur. Zor da birden fazla eş anlamlıya sahipken tek bir zıt anlama sahiptir. Peki, zor zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Ucuz zıt anlamlısı nedir? Ucuz kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili sözcük çeşitliliği açısından oldukça zengin bir dildir. Dilimizde bulunan birçok kelime köken olarak Eski Türkçe zamanında üretilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Bunun dışında yabancı dillerden dilimize yerleşen kelimeler de bulunur. Kelime bakımından bu kadar zengin olması dilimizde bazı kelimelerin eş ve zıt kelimelere de sahip olmasını sağlamıştır. Bir sözcüğün ifade ettiği mananın tam tersini ifade eden kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Peki, ucuz zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Perakende zıt anlamlısı nedir? Perakende kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Gerek okul hayatında gerek ise günlük yaşamda pek çok sözcüğün eş anlamlısı ve zıt anlamlısının bilinmesi işe yarar. Çünkü sözcüklerin zıt anlamlılarının öğrenilmesi ile yeni kelimeler kelime dağarcığına eklenmiş olur. Dolayısıyla pek çok kişi hem merak ettiği için hem de öğrenmesi gerektiğinden dolayı belirli sözcüklerin zıt anlamlılarını araştırır. Bu sözcükler arasında ticaret kapsamında sıklıkla kullanılan perakende de yer alır. Peki, perakende karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:49

Peşin zıt anlamlısı nedir? Peşin kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözcüklerin yakın-uzak ve eş-zıt anlamlıları mutlaka öğrenilmesi gereken bilgilerdendir. Nitekim bir sözcüğün farklı anlam ilişkileri içerisinde olduğu kelimeler öğrenildiği zaman yazılı dili veya konuşma dilini doğru bir şekilde kullanma kabiliyeti de pekişir. Zıt anlamlı sözcükler de birbiri ile karşıt olan anlamları temsil eder. Bu bağlamda ticaret alanında yaygın olarak kullanılan peşin sözcüğünün zıt anlamlısına da değinilmesi gerekir. Peki, peşinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:49

Yakın zıt anlamlısı nedir? Yakın kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime haznesi bakımından oldukça geniştir. Birçok kelimeyi içinde barındıran Türk dili gelişimi bakımından farklı dillerden de etkilenmiştir. Bu etkileşim sırasında bazı kelimeler Türkçe sözlüğüne eklenmiştir. Bazı kelimeler ise Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri de yakın kelimesidir. Peki, Türkçe kökenli olan ve birden fazla anlamda kullanılabilen yakın kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:41

Yabani zıt anlamlısı nedir? Yabani kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe, farklı dillerden etkilenerek gelişimini sürdürmüştür. Bu dillerden etkilenerek bazı kelimeleri Türkçe sözlüğüne eklemiştir. Türkçe kelime dağarcığı bakımından oldukça geniştir. Bazı kelimeler Türkçe kökenlidir ancak bazı kelimelerin kökenleri farklı dillerden dilimize geçmiştir. Bunlardan biri de yabani kelimesidir. Peki, yabani zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:41

Veresiye zıt anlamlısı nedir? Veresiye kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili kelime bakımından oldukça geniştir. Gelişimi oldukça eski zamanlara dayanan Türkçe farklı dillerden de etkilenmiştir. Bu sayede Türkçe sözlüğünde birçok kelime bulunmaktadır. Türk dilinde bir kelimenin birden fazla anlamı bulunabilmektedir. Ayrıca kelimelerin hem eş anlamlıları hem de zıt anlamlıları bulunmaktadır. Bunlardan biri de veresiyedir. Peki, veresiye zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:40

Var zıt anlamlısı nedir? Var kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili gelişimi sırasında birçok farklı dillerden etkilenmiştir. Bu dillerden bazı kelimeler Türkçe sözlüğüne eklenerek günümüzde de kullanılmaya devam etmiştir. Ancak bazı kelimeler Eski Türkçe kökenlidir ve bunlardan biri de var kelimesidir. Var kelimesi Eski Türkçe kökenlidir. Eski Türkçede sahip olunan, mülk anlamı taşıyan "bar" kelimesi olarak kullanılmıştır. Peki, var zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:40