Mıhlama Tarifi Haberleri

Uzayıp giden lezzet kuymak tarifi! Kuymak (Mıhlama) nasıl yapılır?

Kuymak, Karadeniz'in en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Genellikle kahvaltıda tüketilen kuymak akşam yemeğine yapacak yemek bulamayanların da pratik yardımcısı oluyor. Mıhlama olarak da bilinen kuymak nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kuymak tarifine bakabilirsiniz.

Yemek 11-05-2023 17:29

Kahvaltıların uzayıp giden lezzeti: Rize usulü mıhlama tarifi! Mıhlama nasıl yapılır?

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız Rize usulü mıhlama tarifini kaçırmayın! Bolca peynir katılarak yapılan bu enfes lezzet bütün bir gününüzün mutlu geçmesini sağlayabilir. Mıhlama nasıl yapılır merak ediyorsanız bu mıhlama tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 01-01-2023 09:48

Kahvaltınızda mutlaka yapın! Nefis Mıhlama tarifi, Mıhlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Mıhlama kahvaltıda yemek için en pratik ve lezzetli yiyeceklerden olabilir. Mısır unu kullanılarak yapılan bu yemek kişinin zevkine, yöresine göre değişim gösterebiliyor. Ancak tam kıvamında mıhlama yapmak istiyorsanız aşağıdaki tarifi uygulamanız gerekiyor.

Yemek 14-08-2022 10:50

Kuymak nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Tam ölçüsünde mıhlama tarifi! Kuymak (mıhlama) malzemeleri ve yapımı

Karadeniz mutfağının lezzetlerinden biri olan kuymak tarifi merak ediliyor. Kahvaltıların en sevilen tatlarından biri. Özellikle pazar kahvaltılarını süsleyen bu lezzetin yapımı da bir o kadar kolay. Karadeniz'e özel peynirler dışında kaşar ile de yapılabiliyor. İşte en lezzetli kuymak tarifi...

Yemek 15-07-2022 13:51

Mıhlama Tarifi

Mıhlama Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mıhlama Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vegan beslenme biçimini tercih edenler için: Muhlama tarifi

Vegan beslenen kişiler, yemeklerinde hayvansal gıda içeren hiçbir ürünü kullanmıyorlar. Herhangi bir hayvandan elde edilen gıdalar yerine alternatif ürünleri tercih ediyorlar. Muhlama, Karadeniz yöresine ait iştah kabartan bir yemek. İçinde peynir ve tereyağı bolca kullanılıyor. Gelin, veganların tadamadığı bu lezzetin onlara uygun olacak şekilde nasıl hazırlanacağına bakalım.

Yemek 18-01-2022 16:08

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzeti muhlama artık tescilli!

Mısır unu, tereyağ ve kolot peyniri ile karıştırılarak yapılan Rize muhlaması coğrafi işaretle tescillendi. Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Rize muhlamasının adı da kesinleştirilmiş oldu.

Haber 12-04-2021 10:47

Mıhlama (kuymak) yapılışı: MasterChef'te herkesi ekrana kitleyen tarif

Karadeniz'in enfes lezzeti mıhlama (kuymak), MasterChef 2020'nin yeni bölümünde ekranlara geldi. Jüri üyeleri takım kaptanlarından mıhlama yapmalarını istedi. İşte o anlarda birçok kişi bu enfes lezzetin nasıl yapıldığını aramaya başladı!

Yemek 22-09-2020 07:36

Ağzımızın tadını biliyoruz! 2018'de en çok aranan 7 tarifi

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yükselen arama trendleri içeren listesini açıkladı. 2018 lezzet trendleri arasında ilk 3 sırayı yöresel yemekler aldı. 2018'e veda etmemize sayılı günler kala son kez tariflerin en güzelleri verelim istedik. Peki bu yıl sizin trend yemeğiniz neydi? Haydi, bize yorum olarak yazın :)

Yemek 12-12-2018 14:45

Mıhlama tarifi: Karadeniz’in eşsiz lezzetlerinden mıhlama nasıl yapılır? (Videolu anlatım)

Mıhlama, Karadeniz mutfağının eşsiz tadı olarak ülkemizin neredeyse her bölgesinde keyifle yenilen bir yemektir. Daha çok kahvaltılarda tercih edilen mıhlama, kullanıldığı malzemeler nedeniyle doyurucudur. Mıhlama yapımında malzeme seçimi önemlidir. Trabzon peyniri, tel peynir ve kaşarla yapılabilen mıhlamada çektikçe uzaması ile test edilir. Sizler de aynı fotoğraflarda görülen nefis ve lezzetli mıhlamayı, haberimizdeki pratik mıhlama tarifi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 13-11-2018 11:25