Moskova Haberleri Ve Son Dakika Moskova Haberleri

Moskova Haberleri Ve Son Dakika Moskova Haberleri

Moskova, Rusya’nın başkenti ve en kalabalık şehridir ki Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biridir. Ayrıca dünyanın en büyük kentsel ekonomilerinden birine sahip Moskova pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. İŞehirdeik Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan Dünya Mirası listesindedir. Moskova, 1917 Ekim Sosyalist Devrimi'nden sonra 12 Mart 1918'de Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti'nin ve SSCB'nin başkenti olmuştur. Kuruluşu 1147 olan şehrin adı içinden geçen nehirden gelmektedir. Daha çok Rus mimarisinin hakim olduğu şehrin nüfusu 2015 sayımına göre 12 milyondur.

Moskova Haberleri

Hemşire ve hastası yasak aşk yaşadı! Karısına söylemekle tehdit edip şantaj yaptı... Deste deste para talep etti

İsmi Katya olarak açıklanan bir hemşire hastasıyla yaşadığı yasak aşkın her dakikasını fotoğraflayarak sevgilisini karısına ifşa etmekle tehdit edince ortalık bir anda karıştı. Hemşire sevgilisinden 84 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 868 bin TL) talep etti. Katya'nın şantaj dozunu arttırması üzerine sevgilisi ise durumu polise şikayet etti. Polis şimdi olayı araştırıyor.

Trend 18-10-2023 09:55

Üniversite öğrencilerinin çılgın tanışma partisi! Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir devlet üniversitesinde kaydedildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Söz konusu görüntülerde okula yeni başlayan öğrenciler için düzenlenen partide bir kadın tarafından çıplak kalan erkeklerin tokatlandığı görüldü.

Trend 05-09-2023 08:15

Rusya'da bir fabrikada şiddetli patlama! Onlarca yaralı var...

Rusya'da Moskova'nın 50 kilometre kuzeydoğusundaki Sergiev Posad kasabasındaki bir elektronik fabrikasında patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre onlarca kişi patlama sonrası yaralandı.

Haber 09-08-2023 14:45

Moskova'da korku dolu anlar! Ukrayna'dan saldırı girişimi, bir anda patladı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna, Moskova'ya insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı saldırının engellendiğini ifade etti. Öte yandan sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, İHA’lardan birinin Moskova’daki gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama yaşandığı görüldü.

Haber 30-07-2023 09:48

Komplo teorileri havada uçuştu! Gizemli halka sosyal medyanın gündeminde... Dünyanın farklı noktalarında görüldü şimdi de orada ortaya çıktı

Sosyal medya, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir anda gökyüzünde beliren siyah halkayla çalkalanıyor. Görenleri şaşkına çeviren gizemli halka ile ilgili komplo teorileri de havada uçuşuyor. Halkanın havada süzüldüğü anlar sosyal medyanın gündemine yerleşirken benzer görüntüler daha önce Almanya, ABD, İngiltere, Kazakistan ve Filipinler'de de görülmüştü. Rus yetkililer görüntünün bir bacadan çıkan kurumdan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor ancak sebebi henüz tam olarak bilinmiyor.

Trend 29-03-2023 15:19

Putin, Moskova'da Esad'la bir araya gelecek! Türkiye detayı dikkat çekti: Suriye ve İran...

Rusya'nın Başkenti Moskova kritik bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la bir araya gelecek. Görüşmede siyasi, ticari, ekonomik ve bölgesel konular masaya yatırılacak. Öte yandan, 15-16 Mart tarihleri arasında, Suriye'deki krizin çözümüne yönelik Rusya, Türkiye, Suriye ve İran Dışişleri Bakan Yardımcılarının da Moskova'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber 14-03-2023 22:38

Moskova'da 13. kattan düşüp ağır yaralanan Türk öğrenci, 37 gün sonra İstanbul'a getirildi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da kaldığı öğrenci yurdunun 13'üncü katından düşerek ağır yaralanan tıp öğrencisi Yusuf Altınışık (21), ailesi tarafından tarifeli uçakla İstanbul'a getirildi. 37 günlük yoğun bakım sürecinin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen gencin tedavisi İstanbul'da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edecek. Yaşanan olayı anlatan baba Salih Altınışık, "Yurt binasında pencerede sigara içeyim derken dengesini kaybedip düşmüş" dedi.

Haber 28-01-2023 02:00

Dünya şokta: Her an başlayabilir! Putin, Rusya’da gökdelenlerin tepesine kurdu

Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya'dan çarpıcı görüntüler geldi. Moskova'nın olası füze ve İHA saldırılarının hedefi olacağı söylentilerinin ardından Rus yetkililer harekete geçti. Başkent Moskova'da bina ve gökdelenlerin çatısına ileri teknoloji savunma sistemleri konuşlandırılmaya başlandı. Uzmanlar ise yeni bir saldırının başlamasının an meselesi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Haber 21-01-2023 14:39

Yer: Rusya... Metroda telefonla konuşan kadın dehşeti yaşadı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da metroda bir kadın, telefonla yüksek sesle konuştuğu gerekçesiyle başka bir kadın yolcuyu yüzünden bıçakladı.

Haber 01-12-2022 14:40

Ruslar ülkesini terk etmişti! Moskova'da kısmi seferberlik sona erdi

Rusya, Ukrayna'ya yönelik müdahalesi kapsamında 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmişti. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'da kısmi seferberliğin sona erdiğini belirterek gönderilen celplerin artık geçerli olmadığını söyledi.

Haber 17-10-2022 13:12

Rusya'nın başkenti Moskova'da televizyon ve radyo kulesinde yangın! Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri harekete geçti

Kerç Boğazında yer alan Kırım Köprüsü'nde yaşanan patlamanın şokunu yaşayan Rusya'dan bu defa bir yangın haberi geldi. Başkent Moskova'da bulunan televizyon ve radyo kulesinde yangın çıktı. Yangının ardından bölgeye Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı çok sayıda ekip gönderildi.

Haber 10-10-2022 00:37

Moskova Borsası'nda sert düşüş! Kayıp yüzde 10'u aştı

Moskova Borsası, Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimlerin Rusya’ya katılmak için başlattığı referandumlar ve Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik nedeniyle düşüyor. Dolar/ruble paritesinde ise yatay bir seyir izleniyor. Rusya’da 21 Eylül itibarıyla kısmi seferberlik ilan edilmişti.

Finans 26-09-2022 14:13

Rusya'nın başkentinde kaos! Uygulama hacklendi, bütün taksiler aynı adrese çağrıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Hackerlar, bir Rus taksi uygulamasını hedef alarak Moskova trafiğinde kaos yaşattı. Çünkü yüzlerce taksi aynı adrese gönderildi. Şehir merkezinde büyük bir trafik sıkışıklığına yol açan hackerlar, birçok Rus sürücüyü ise öfkelendirdi. Uygulamanın sahibi olan şirket bir açıklama yaparak yaşananları doğrularken, sosyal medyada paylaşılan olaya ilişkin görüntüler gündem oldu.

Haber 02-09-2022 16:32

Dünyayı sarsan gelişme! “Putin’in beyni” denilen Alexander Dugin'in kızı bombalı saldırıda öldürüldü

“Putin’in beyni” olarak bilinen Rus siyaset uzmanı Alexander Dugin’in kızı Darya Dugina'nın aracına bombalı saldırı düzenlendi. Dugin'in kızı, saldırıda hayatını kaybetti. Alexander Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerden biriydi. Moskova'daki bombalı saldırı dünyada şok etkisi yarattı.

Haber 21-08-2022 09:35

Ölümünü günler öncesinden tahmin etmiş! 23 yaşındaki Rus modelin dikkat çeken ölümünde yeni detay

23 yaşındaki Rus model ve seks işçisi Gretta Vedler, eski erkek arkadaşı Dmitry Korovin tarafından boğularak öldürülmüştü. Genç kadının cesedi Korovin'in ailesinin evinde bir bavulun içinde bulunmuştu. Ölümünün ardından ortaya çıkan ve Gretta tarafından gizlice çekilmiş bir video, genç kadının ölümünü günler öncesinde tahmin ettiğini ortaya çıkardı.

Trend 23-06-2022 11:54

Otomobil dünyasında Moskvich sürprizi: Sovyet efsanesi geri mi dönüyor?

Sovyet döneminin efsanevi otomobil markası olarak gösterilen "Moskvich"in geri dönebilme ihtimali doğdu. Moskova yönetiminin Renault'ya ait varlıkları devralmasıyla Moskvich'in sürpriz bir dönüş yapabileceği bildiriliyor. Rusya'da halen kayıtlı yaklaşık 200 bin Moskvich arabası olduğu düşünülüyor.

Haber 18-05-2022 17:54

Rusya'dan Kaliningrad'da nükleer tatbikat

Rusya Kaliningrad'da İskender füzeleriyle nükleer saldırı simülasyonu yapılan bir tatbikat düzenledi.

Haber 05-05-2022 11:04

Avrupa’dan Yaptırımları Delmeden Ruble ile Ödeme Hamlesi

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği şirketlerinin Moskova yaptırımlarına ters düşmeden doğalgaz ödemelerini ruble ile yapmak için Rusya’nın önerdiği sisteme uyum sağlayabileceklerini, ancak böyle bir sürecin nasıl işleyeceğinin henüz belirsiz olduğunu bildirdi

Haber 22-04-2022 18:45

Metroda korku dolu anlar! Herkes seferber oldu, facianın eşiğinden dönüldü

Rusya'da metrodan inerken ayağı kapıya sıkışan yolcu, metrelerce yerde sürüklendi. İstasyondakiler kadını kurtarmak için seferber olurken makinistin durumu fark etmesiyle facianın eşiğinden dönüldü.

Haber 21-04-2022 17:45

Ukrayna duyurdu! Karadeniz'deki Moskova kruvazör gemisini vurduk

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Ukrayna, Neptun füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait Moskova adlı kruvazör gemisini vurduklarını, geminin yandığını duyurdu. Söz konusu olayla ilgili açıklama yapan Ukrayna'nın Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksim Marçenko, ciddi hasar gören kruvazörün tahmini mürettebat sayısının 510 olduğunu belirtti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich ise söz konusu geminin Yılan Adası'nı kuşatan gemi olduğunu söyledi.

Haber 13-04-2022 23:53

Rusya'da şoke eden görüntüler! Yoldan geçenin telefonunu kontrol ettiler...

Rusya Ukrayna savaşının 13. gününde, Rusya’dan gelen görüntüler herkesi şaşırttı. Moskova polisi, yoldan geçen vatandaşları durdurup telefonlarını açmalarını ve mesajlarını göstermelerini istedi. Reddeden vatandaşlar ise polis tarafından alıkoyuldu.

Haber 08-03-2022 10:17

ABD ve Fransa'dan vatandaşlarına çağrı: Rusya'yı terk edin

ABD ve Fransa, vatandaşlarına Rusya'dan derhal ayrılmaları çağrısında bulundu. ABD’nin Moskova Büyükelçiliği yaptığı açıklamada “ABD vatandaşları, halen mevcut olan ticari seçenekler aracılığıyla Rusya'dan derhal ayrılmayı düşünmeli” ifadelerine yer verdi.

Haber 28-02-2022 00:37

Son dakika: Savaşın ateşi Rusya'yı sardı... Moskova sokakları karıştı!

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahaleye sadece dünyadan değil Rusya'dan tepkiler geliyor. Rusya'nın başkenti Moskova'da toplanan yüzlerce kişi, Putin'in aldığı savaş kararını protesto etti. Savaş karşıtı gösterilere Rus polisi sert müdahalede bulundu. Gözaltına alınan bir gösterici ise, "Beni tutuklamayın, Putin’i tutuklayın" diye bağırdı.

Haber 24-02-2022 21:10

Son dakika: Ukrayna-Rusya geriliminde son durum! 'Kan sevkiyatı' iddiası sonrası Kiev'den Moskova'ya çağrı

Tüm dünyanın kilitlendiği Ukrayna-Rusya gerilimiyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya'nın 'savaş istemiyoruz' açıklaması tansiyonu az da olsa düşürse de 'Rusya, Ukrayna sınırına kan sevkiyatına başladı' iddiası gündem yarattı. Sınırdaki askeri birliklerle ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'dan ise Moskova'ya çağrı geldi.

Haber 31-01-2022 08:28

Rusya vatandaşı kendini Türk hekimine emanet etti! Felçli geldi, yürüyerek çıktı

Moskova’da yaşayan 55 yaşındaki 3 çocuk babası Izzar Aflatov, yaklaşık 7-8 ay önce iki bacağında güçsüzlük hissetmeye başladı. Bir süre sonra desteksiz yürüyemeyecek hale gelen Aflatov, Moskova’da bir çok hekime muayene olup, MR çektirdi; ancak sağlıklı bir tanı konulamadı. Türkiye’de yaşayan yakınlarının çağırmasıyla İzmir’e gelen Aflatov, Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, sayesinde hastaneden yürüyerek çıktı.

Haber 25-01-2022 12:21

Caminin önünde iç çamaşırı ve başörtüyle poz verdi! Sosyal medyada tepkiler gecikmedi

Fotoğrafçı Maria Katanova ve ismi açıklanmayan model, Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir caminin önünde gerçekleştirdikleri çekimle sosyal medyada tepkilerin odağı haline geldi. Fotoğrafçı gelen tepkilerin üzerine özür diledi.

Trend 22-01-2022 09:56

Son dakika! Moskova'da kritik görüşme! Türk-Ermeni temsilcileri 13 yıl sonra bir araya geldi

Son dakika haberine göre Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk-Ermeni temsilcileri görüştü. Diplomatik kaynaklar, kritik görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü belirtti.

Haber 14-01-2022 14:29

Rusya'dan dikkat çeken mesaj! ABD Büyükelçiliği'ne yansıttılar: Büyük Rusya yeniden doğuyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan ABD Büyükelçiliği binasında dikkat çeken bir mesaj yayınlandı. Bir grup, hazırladığı görüntüleri projeksiyonla binanın cephesine yansıttı. "Büyük Rusya Yeniden Doğuyor" mesajının verildiği görüntüler arasında balistik füzelerin de yer aldığı görüldü.

Haber 26-12-2021 09:41

Avrupa'nın en büyük teleskobu Moskova'dan Erzurum'a böyle getirildi! 5 saatlik yolculuk havadan görüntülendi

Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) dün Rusya’dan getirilen 4 metre çapındaki aynası, sabah tıra yüklenerek Konaklı Dağı'na yola çıktı. Özel koruma altında aynayı taşıyan tırın 5 saatlik yolculuğu havadan görüntülendi.

Haber 29-11-2021 11:28

Galatasaray Lokomotiv Moskova maçı tekrar mı edilecek? Kural hatası iddiası geniş yankı uyandırdı!

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile kendi evinde 1-1 berabere kaldığı maçın ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Hakemin, Dmitry Zhivoglyadov'a 2 kez sarı kart gösterip göstermediği ve kural hatası olup olmadığı spor camiasında geniş yankı uyandırdı.

Spor 06-11-2021 15:43

Dünyaca ünlü Rus model Sveta Bilyalova, kusursuz fiziğiyle akılları baştan alıyor!

32 yaşındaki Rus manken Sveta Bilyalova, Instagram hesabından paylaştığı cüretkar pozlarıyla akılları baştan alıyor.

Magazin 18-10-2021 12:52

Moskova metrosunda yüz tanıma sistemiyle ödeme dönemi başladı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki metro istasyonlarında yüz tanıma yöntemiyle ödeme yapma sistemi "Face Pay" faaliyete geçirildi.

Haber 15-10-2021 15:44

Rusya’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda korkunç olay! Sanatçı hayatını kaybetti

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Bolşoy Tiyatrosu’ndaki set değişikliği sırasında devrilen sahne dekoru nedeniyle bir sanatçı hayatını kaybetti.

Haber 09-10-2021 23:53

İsrail, Karabağ'da asker bulundurduğu yönündeki iddiaları yalanladı

İsrail'in Moskova Büyükelçisi Aleksandr Ben Zvi, ülkesine ait askerlerin Karabağ'da bulunduğu yönündeki iddiaların "aptalca" olduğunu söyledi. Zvi açıklamasında, "İranlılar fantezi yaptığında Marslıların da orada bulunduğunu söyleyebilirler." ifadelerini kullandı.

Haber 05-10-2021 21:25

Rusya'da helikopterin düşmesi sonucu 3 kişi öldü

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında bir helikopterin düşmesi sonucu üç kişi hayatını kaybetti.

Haber 03-10-2021 21:13

Moskova - Antalya uçağında hareketli dakikalar! Gözaltına alındı, yolcular alkışladı

Rusya’nın başkenti Moskova’dan Antalya’ya giden yolcu uçağındaki yolculardan biri tüm uyarılara rağmen maske takmayı reddedince polis tarafından yaka paça gözaltına alınırken, diğer yolcular polisi alkışladı.

Haber 04-09-2021 23:29

Yürekleri ağza getiren anlar! Bir anlık dikkatsizlik köpeği canından ediyordu

Rusya’da sahibinin dikkatsizliği sonucu tasması asansörün kapısına sıkışan köpek, apartman sakinlerinden biri tarafından son anda kurtarıldı. Olayın ardından veterinerde kontrolden geçen köpeğin yara almadığı ancak travma yaşadığı öğrenildi.

Haber 04-09-2021 20:17

Rusya’da camideki yaklaşık 600 Müslüman gözaltına alındı

Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında bulunan camideki yaklaşık 600 Müslüman'ın polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Ardından gözaltına alınanların tümünün serbest bırakıldığı aktarıldı.

Haber 20-08-2021 23:41

Polis merkezi önünde pantolonunu indirip poz verdi, hapse atıldı

Rusya'da Moskova'daki polis merkezinin önünde pantolonunu indirip poz veren aktivist Alina Ivanova, hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 11-08-2021 15:40

Moskova'da dikkat çeken karar! Koronavirüs aşısı olmayana hastanede tedavi yok

Rusya'da artışa geçen koronavirüs vakaları sonrası yeni bir hamle geldi. Moskova Belediyesi Sağlık Departmanı, şehirdeki hastanelerde yapılacak rutin tedavilere, sadece aşılı vatandaşların alınacağını duyurdu.

Haber 18-06-2021 15:49

Moskova'da Kovid-19 tedbirlerinin süresi 29 Haziran'a kadar uzatıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan bazı tedbirlerin süresinin 29 Haziran'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Haber 18-06-2021 13:34

Moskova'da daha agresif ve hızlı yayılan mutasyonlu Kovid-19 alarmı

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili durumun beklenmedik bir şekilde kötüleştiğini belirterek, “Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız.” dedi.

Haber 17-06-2021 22:09

Rusya’da aşı zorunluluğuna uymayanlara ceza! Faaliyetleri 3 ay durdurulabilir

Rusya’nın başkenti Moskova’da çalışanları için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı yaptırma zorunluluğuna uymayan bazı firmalara ceza kesileceği bildirildi. Küçük işletmelere 50 bin rubleye, büyük şirketlere ise 300 bin rubleye kadar ceza kesileceği belirtilirken ihlallerin tekrarlanması durumunda cezaların artabileceği ve firmaların faaliyetlerinin 3 aylığına durdurulabileceği aktarıldı.

Haber 16-06-2021 18:53

Moskova'da aşı kampanyasında araba hediye edilecek

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı başlatılan aşılama kampanyasında araba hediye edileceği bildirildi.

Haber 13-06-2021 16:02

Moskova, koronavirüs vakaları nedeniyle 9 gün tatil ilan etti

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkentte Covid-19 vakalarının artması nedeniyle 4 günlük genel tatil ilan edildiğini, hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle toplam tatil süresinin 9 gün olacağını duyurdu.

Haber 12-06-2021 17:46

Yeni anne olan Meryem Uzerli kırmızı halıda nefes kesti

Yaklaşık 3 ay önce ikinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan ünlü oyuncu Meryem Uzerli, Moskova Uluslararası Film Festivali'ne katıldı.

Magazin 24-04-2021 08:42

Muhalifler sokaklara döküldü, yüzlerce gözaltı var!

Rusya'da cezaevinde tutulan muhalif lider Aleksey Navalny'nin sağlığının kötüleşmesi nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protestolara müdahale eden polis yaklaşık bin kişiyi gözaltına aldı.

Haber 22-04-2021 07:33

Ruslar uçuş yasağı kararına tepki gösterdi: Türkiye'de tatil yapmak istiyoruz!

Rusya’nın Türkiye ile koronavirüs nedeniyle 15 Nisan -1 Haziran tarihleri arasında uçuşları askıya alması kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Moskova'da yaşayan Ruslar kararın gözden geçirilmesini talep ederek, Türkiye'de tatil yapmak istiyoruz" dedi.

Finans 16-04-2021 13:38

Yuri Gagarin kimdir? İşte Yuri Gagarin'in tarihteki önemi

Kozmonotluk Günü’nün adandığı kişi olan Yuri Gagarin, uzay araştırmalarının temellerini atmıştır. Yuri Gagarin, Böylece uzaya çıkan ilk insan olmayı başarmış oldu ve bu başarısıyla birlikte uzay çağını başlattı. Aynı zamanda ilk olarak 12 Nisan 2001 tarihinde bu gece Yuri Gecesi olarak kutlanmıştır. Gagarin, daha sonra Moskova dışında bulunan Kozmonot Eğitim Merkezi'nin antrenör yardımcısı oldu.

Haber 12-04-2021 01:04