Patates kızartması

Patates kızartması

Dilimlenmiş patateslerin kızgın yağda kızartılması ile yapılan yiyeceğe patates kızartması adı verilir. Sokak mutfağının vazgeçilmezi olan patates kızartmasının ne zaman ve kimler tarafından bulunduğu tam olarak bilinmemektedir. Fransız tarihçisi olan Madeleine Ferriere, patates kızartmasının Fransız Devrimi’nden önce Paris şehrindeki sokak satıcıları tarafından bulunduğunu iddia eder. Bu konu hakkında ileri sürülen bir diğer görüş ise bu yiyeceğin ilk olarak Belçika’nın güneyinde yer alan Namur’da icat edildiğidir. Patates kızartması kelimesi Türkçeye pomfrit olarak geçmiş, 1980’li yıllarda bu kelimenin yerini patates kızartması almıştır. Patates kızartması genellikle yiyeceklerin yanında servis edilir. Ayrıca bu yiyeceğin yanında mayonez ve ketçap gibi özel soslar da çokça kullanılır.

Patates Kızartması Tarifi Haberleri

Dışarıdan alınanları kıskandırır! Evde çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktası

Patates kızartması günün her saatine uyum sağlayan mükemmel yiyeceklerden. Herkesin bayılarak yediği patates kızartmasının çıtır çıtır olması isteniyor. Dışarıdan alınan patates kızartmaları çıtır çıtır olurken evdeki anne kızartmaları yumuşak olabiliyor. Evde çıtır çıtır patates kızarması yapmak için bu püf noktalara dikkat edebilirsiniz.

Yemek 06-11-2022 11:32

Fast food restoranlarında yemeye doyamadığınız çıtır patates kızartmasını airfryer ile kolayca yapın

Birçok kişi, airfryer patates kızartmasının çok lezzetli olduğundan bahsediyor. Yağsız kızartma yapma konusunda uzman olan bu cihazla yemek pişirmek çok kolay gibi görünse de belli bir tarife uymak gerekiyor. Airfryer ile ev ahalisinin yemeye doyamayacağı çıtır çıtır patates kızartmaları yapmak istiyorsanız hazırladığımız tarif tam size göre!

Yemek 27-10-2022 15:42

Yanlış yapıyorsunuz! Yağ çekmeden kızartma yapmak çok basit

Kızartmalar çok zararlı olsa da yemekleri çok daha lezzetli hale getiriyorlar. Kızarılarak yapılan yiyecekler herkesin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak yenilen kızartmalar yanlış pişirildiğinde oldukça fazla yağ çekiyor. Yağ çeken kızartmalar daha da zararlı oluyor ve tadı istenilen lezzette olmuyor. Kızartmalarınızı yaparken uyguladığınız yanlış teknikler kızartmaların yağ çekmesine neden oluyor.

Yemek 25-05-2022 07:45

Sır ortaya çıktı: Fast food zincirlerindekinden çok daha çıtır patates kızartması yapmanın püf noktası!

Patates kızartmasına bayılmayan yoktur! Sadece lezzetiyle değil, pratik tarifiyle de cezbeden patates kızartması; anne tarifleriyle çok leziz olsa da hiçbir zaman fast food restoranlarında yapılan kızartmaların tadını ve çıtırlığını vermiyor. Fast food restoranlarının aşçılarını kıskandıracak püf noktaları içeren 3 ayrı patates kızartması tarifini sizler için derledik.

Yemek 21-06-2021 15:56

Usta ellerden çıkmış gibi: Fırında çıtır çıtır pişen sarımsağı ve baharatı bol patates tarifi

En çok sevdiğimiz yiyeceklerden biri olan patatesi evde kim çıtır çıtır yapmak istemez ki? Zaten tadına doyamadığımız patates kızartması hele bir de çıtır çıtır olursa hiç dayanamayız. Birkaç püf noktasıyla artık siz de çıtır çıtır patates yapabileceksiniz. Sizin için hazırladığımız bu tarifi bu kez yağda değil fırında yapıyoruz. İşte sarımsağı baharatı bol çıtır patates tarifi.

Yemek 25-02-2021 10:33

Patatesi kızartmadan önce neden turşu suyunda bekletmelisiniz?

Türk mutfağı yemek çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Özellikle patatesle neredeyse yüzlerce tarif yapabilirsiniz. Ancak hepimizin çocukluğundan beri vazgeçemediği ilk lezzet olarak aklına hemen patates kızartması gelir. Patates kızartması köftenin en büyük eşlikçisi tek başına bir öğün olabilecek kadar besleyici bir tariftir. En lezzetli patates kızartması tarifini arayanlar için turşu suyu püf noktasından bahsedeceğiz.

Yemek 28-12-2020 09:34

Şef sırrını paylaştı! Çıtır çıtır patates kızartması yağda değil yumurta akında gizli

Ünlü ABD'li şef Dan Kluger, fırında sadece 20 dakikada çıtır çıtır kızaran patates kızartması tarifi verdi. Alışılagelmişin dışındaki bu tarifi hemen uygulamak isteyeceksiniz.

Yemek 16-11-2020 13:47

Meğer fast food zincirlerindeki çıtır çıtır patatesin sırrı buymuş! İşte o tarif...

Hiç fast food restoranlarında yediğiniz patatesin evde yaptığınıza kıyasla neden daha lezzetli ve çıtır çıtır olduğunu düşündünüz mü? Yemekten usanmayacağımız bu lezzeti yapmak, sadece fast food zincirlerinin bildiği bir sır değil. Aksine altın sarısı ve çıtır patates yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte sır gibi saklanan fast food zincirlerindeki gibi mükemmel patates kızartmasının tarifi…

Yemek 14-07-2020 16:31

Meğer fast food zincirlerindeki çıtır çıtır patatesin sırrı buymuş! İşte o tarif...

Hiç fast food restoranlarında yediğiniz patatesin evde yaptığınıza kıyasla neden daha lezzetli ve çıtır çıtır olduğunu düşündünüz mü? Yemekten usanmayacağımız bu lezzeti yapmak, sadece fast food zincirlerinin bildiği bir sır değil. Aksine altın sarısı ve çıtır patates yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte sır gibi saklanan fast food zincirlerindeki gibi mükemmel patates kızartmasının tarifi…

Yemek 02-06-2020 17:17

Daha lezzetlisi yok: İçi yumuşacık dışı çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

Öğün fark etmeksizin patates kızartmasını burun kıvırmadan yiyebiliriz. Birçok kişinin de bizimle aynı fikirde olduğunu biliyoruz. Ancak bıkmadan, sıkılmadan patates kızartması yemek için en iyi şekilde pişmiş olmasını istiyoruz. Sizler için yöntemini araştırdık ve dışı çıtır çıtır içi ise pamuk gibi yumuşacık olan bir tarif keşfettik!

Yemek 14-05-2020 09:36