Pırasa Haberleri

Bitkilerin profesöründen bin bir derde faydalı öneri: Tarih boyunca birçok hastalığa derman oldu! Duyan soluğu markette aldı

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan pırasanın tarih boyunca birçok hastalığa derman olarak kullanıldığını ifade etti.

Haber 17-01-2024 09:58

Üreticinin elinde kalan pırasalar boş alana atıldı! Yoldan geçenlerin dikkatini çekti

Samsun'un Bafra ilçesinde üreticinin elinde kalan tonlarca pırasa boş alana atıldı. Olay yerine gelen zabıta ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

Haber 20-04-2023 21:43

Alkollü vatandaşın yaptığı görenleri güldürdü! Pırasa sapıyla...

Samsun’da alkollü bir vatandaşın elindeki pırasa sapıyla trafiği yönlendirmeye çalıştığı anlar gülümsetti.

Haber 04-03-2023 16:08

İdrar yolu iltihabını anında kurutur, afrozdizyak etkisi vardır, toksinleri vücuttan hemen atar! Pırasa suyunun faydaları nedir, pırasa suyu nasıl yapılır? İlaç gibi tarif

Pırasa, herkesin sevmediği bir besin olsa da sağlık için çok faydalıdır. Hatta görünce burun kıvırmayın kaşık kaşık yemeye başlayın. O kadar çok faydası var ki, öğrendikçe çok şaşıracaksınız. Pırasanın suyu da en az pırasa kadar faydalı. Afrodizyak etkisi olan pırasa suyu vücuttan toksinleri atar, idrar yolu iltihabını önler, anemiye iyi gelir. Peki, pırasa suyu nasıl yapılır?

Haber 07-10-2022 22:57

Pırasa

Pırasa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pırasa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sonuçlar Çin’den geldi! Ölümcül hastalığa karşı çelik gibi koruyor

Çinli bilim insanları yaptıkları bir araştırmayla insanlığın en büyük sorunlarından biri kansere karşı yeni bir gelişme kaydetti. Bağırsak kanseri olmak üzere kanser türleri insanlığın en büyük sorunlarından biri olarak yıllardır korku salıyor. Çin’de yapılan araştırmada, her gün yaklaşık yarım soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riski yüzde 79 daha düşük çıktı.

Haber 27-04-2022 07:46

Çay saatlerinde ve kabul günlerinizde yepyeni bir tat deneyin: Pırasalı kiş tarifi

Sevilen kış sebzeleri arasında yerini alan pırasa, tuzlu tart hamuruyla birleştiğinde tadına doyum olmayacak bir lezzete ulaşıyor. Bildiğimiz basit malzemelerle farklı tarifler hazırlamak isteyenlerin deneyebileceği kiş tarifleri birçok farklı iç harçla yapılabiliyor. Misafirlerini etkilemek isteyenlere ve gün için güzel bir tarif arayanlara pırasalı kiş tarifi...

Yemek 31-01-2022 16:58

Pırasa sevmeyenler bile bayılacak: 3 farklı yoğurtlu pırasa tarifi

Bazılarımız pırasaya mesafeli dursa da bu sebzenin faydaları saymakla bitmiyor. Adeta zengin bir vitamin deposu olan bu sebze, dünya mutfaklarında da birçok tarifin baş kahramanı. Taze soğan yerine bile kullanıldığı oluyor. Yoğurt ve pırasanın bir araya geldiği tarifler ise ayrı bir lezzeti yaşatıyor. İşte, pırasayı herkese sevdiren üç tarif...

Yemek 18-01-2022 10:51

Tadı damağınızda kalacak! Sofralarınızı şenlendirecek pırasalı pilav tarifi

Pırasayı bir de böyle deneyin! Zeytinyağlısı, etlisi derken pırasanın böreği, poğaçası da popüler oldu. Peki pilavı? Pırasanın yeşil saplarını kullanarak hazırlayacağınız pilav, pırasa sevmeyenleri bile etkileyecek! Pırasalı pilav tarifimizi tek başına ya da hindi etinin, köftenin ve balığın yanına eşlik edecek bir yemek olarak sunabilirsiniz.

Yemek 22-12-2021 07:29

Sebze sevmeyenlere bile bayıla bayıla pırasa yedirecek: Pırasalı köfte tarifi

Pırasa, çeşitli vitaminler bakımından çok değerli olmasına rağmen çoğu kişi tarafından pek sevilmiyor. Özellikle çocuklar, yemekte pırasa olduğunu duyunca kaçacak yer arıyor. Anneler ise çocuklarına pırasayı sevdirebilmenin yollarını bulmaya çalışıyor. Çocuklara pırasa yedirmenin en kolay ve lezzetli yolu, pırasa köftesi. Tarifi yazımızda.

Yemek 16-12-2021 07:43

Bafra Ovası'nda pırasa hasadı devam ediyor

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner: - "Ovada 10 bin dönümün üzerinde pırasa ekildi, dönüm başı 5 ton rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 25-11-2021 12:00

Hem doğal hem taze! Muftağınızda yetiştirebileceğiniz 9 bitki

Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...

Yemek 26-05-2021 16:38

Kabızlık sorununu doğal yöntemlerle çözebilirsiniz

Kabızlık toplumda oldukça sık görülen bir sindirim problemidir. Kötü beslenme, stres ve hareketsizlik gibi faktörler kabızlığa neden olabilir. Bu hastalığın çözümü ise oldukça basit ve doğaldır. Tek yapmanız gereken pırasanın mucizesine kendinizi bırakmak olacak.

Yemek 30-04-2021 18:04

Pırasanın faydaları saymakla bitmiyor! Uykusuzluk belirtilerini de ortadan kaldırıyor

Vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendiren sebzelerin bilmediğiniz faydaları da bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri de pırasa. İçindeki çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde fiziksel gücü artıran ve kemikleri koruyan pırasa, aynı zamanda uykusuzluk belirtilerinin de çaresi oluyor. Uykusuzluk belirtilerini ortadan kaldıran pırasa, beynin uyuşarak uyku düzenine geçmesine yardımcı oluyor.

Haber 10-02-2021 14:08

Pırasa: Faydaları nelerdir?

Zambakgiller (Liliaceae) familyasından olan pırasa kök ve gövdesi toprağın altında olan bir sebzedir.

Haber 24-06-2020 10:48

Her derde deva 4 kış sebzesi

Kış sebzeleri, mevsiminde tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitamin desteği sağlıyor. Kışın grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları artış gösterirken, bu hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren taze sebzeleri tüketmek önem kazanıyor.

Yemek 26-11-2019 12:17

Pırasanın faydaları nelerdir? Pırasa mevsimi gelmişken yemeniz için 6 önemli neden

Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, pırasanın kalp sağlığı, sindirim sorunları ve kanser karşı korunmada oldukça etkili bir sebze olduğunu söyledi. Pırasa mevsimine yavaştan girdiğimiz şu günlerden pırasanın faydalarından bahsetmemek olmazdı. İşte pırasanın faydalarıyla birlikte en lezzetli pırasa yemeği tarifi geliyor!

Yemek 10-10-2019 14:04

Burun kıvırıyoruz ama meğer suyu bile şifalıymış!

Kemik sağlığı ve düzenli kan akışında büyük rol oynayan pırasa, birçok kişinin burun kıvırdığı sebzelerden biri ne yazık ki. Yılın her mevsiminde bulabileceğimiz bu sebze aslında bir şifa deposu. Yüksek tansiyona karşı etkili olan pırasa yaprağından sapına ve hatta suyuna kadar vücudumuza yarar sağlıyor. Bakalım düzenli tüketmenin üzerimizde nasıl bir etkisi olacak, buyursunlar...

Yemek 28-03-2019 09:24

Pırasanın Faydaları Nelerdir?

Pırasa, her mevsimde kolayca yetiştirilebilen, oldukça faydalı ve lezzetli bir sebzedir.

Yemek 03-04-2016 17:23