Risotto Tarifi Haberleri

MasterChef risotto nasıl yapılır? İtalyanın ünlü lezzeti risotto tarifi ve malzeme listesi!

MasterChef yemek yarışmasının 8 Ağustos Pazartesi akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılardan risotto tarifi yapılması istendi. İtalya'nın ünlü lezzeti olan bu tarifin sırrı pirincinde. Risotto pirincin özelliği, iri yapılı ve kısa-orta uzunlukta gövdeli olmasının yanında bolca nişasta içermesi. Ayrıca; risottoyu hazırlarken pirincin su ile doğru oranda karışması da önemli püf noktalarından biri. Risotto tarifini denemek isteyenler için risottonun en pratik ve lezzetli tarifi haberimizde...

Yemek 08-08-2022 17:50

İtalyan mutfağından gelen lezzet: Risotto! Risotto nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte risotto tarifi...

Son zamanlarda yemek programlarıyla da oldukça aşina olduğumuz risotto İtalyan mutfağından gelen, pirinç kullanılarak yapılan klasik bir yemektir. Ünü İtalya sınırlarının dışına taşan risotto, farklı bir tarif denemek isteyenler için iyi bir alternatif olacaktır. Kıvamı tutturulduğunda ve doğru şekilde hazırlandığında lezzet şöleni yaşatan risotto, İtalyan mutfağında ana yemek olarak tüketilir.

Yemek 21-03-2022 17:36

Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır? İşte Kuşkonmazlı Risotto tarifi ve malzemeleri...

Türkiye’nin en iyi lezzet yarışmalarından biri olan MasterChef’te dün Kuşkonmazlı Risotta tarifi, çok beğenildi. Düello heyecanının yaşandığı yarışmada, Mete isimli yarışmacı yaptığı Kuşkonmazlı Risotto ile jürilerden tam puan alarak bir üst tura çıktı. İtalya’nın en gözde yemeklerinden biri olan Risotto, temelinde pirinç kullanılarak yapılan bir yemek türüdür. Bazı durumlarda ise alternatif olarak pirinç yerine bulgur kullanılarak da yapılır.

Yemek 15-07-2021 09:38

Mantarlı Risotto nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Mantarlı Risotto tarifi...

TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programı MasterChef'te bir yarışmacının Mantarlı Risotto yapması üzerine seyirciler "Mantarlı Risotto nasıl yapılır?" , "Malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı. Risotto İtalyan mutfağı klasiğidir ve yapılışı oldukça basittir. İşte Mantarlı Risotto tarifi...

Yemek 09-07-2021 21:56

Sağlıklı risotto tarifi! Hem kalorisi düşük hem de lezzetli

Risotto, İtalyan mutfağının en demirbaş yemeklerinden biri olarak kabul edilir. Nişastanın bağlanmasından elde edilen bir pirinç yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Benzersiz ve kendisine has lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken risotto kalorisi nedeniyle pek çok kişinin uzak durduğu bir yemek oluyor. Ancak sizler için kalorisi düşük sağlıklı risotto tarifini araştırdık.

Yemek 09-07-2021 15:36

Pirinçsiz Risotto tarifi: Pirinçsiz Risotto nasıl yapılır?

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Risotto temelinde pirinç kullanılarak yapılan bir yemek türüdür. Alternatif olarak bazen pirinç olmadığında bulgurla da yapılabilir. Farklı tatları sevenlerin oldukça beğendiği Risotto, pilavı tek başına bir öğün haline getirebiliyor. MasterChef programının yeni bölümünde ise bir yarışmacı “pirinçsiz” Risotto yapacağını dile getirdikten sonra şeflerin tepkileri ise dikkat çekti. Peki pirinçsiz Risotto nasıl yapılır?

Yemek 05-07-2021 16:20

Tavuklu rissotto tarifi! İtalyan mutfağının karşı konulmaz lezzetine yakışan enfes tat

İtalyan mutfağı, Türk damak tadına en yakın lezzetleri barındırdığı için sıklıkla tercih edilir. İtalyan yemekleri denildiğinde ise çoğu kişinin aklına ilk olarak risotto gelir. Risotto en genel hatlarıyla, Kuzey İtalyan pirinci ile suyu bir krema kıvamına ulaşıncaya kadar pişirilen yemektir. Bu klasik yemeğe çok yakışan bir dokunuş tavukla yapılan risotto tarifine başlayalım.

Yemek 18-06-2021 16:58

Gerçek risotto nasıl yapılır? Karışınızda MasterChef mantarlı risotto tarifi

MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlık oyununda jüri üyeleri yarışmacılardan risotto yapmalarını istediler. İzleyicilerin dikkatle izlediği bu tarif ise internette en çok aratılan yemek tarifi oldu. Mantarlı risotto nasıl yapılır diyenler ve mutfağında pişirmek isteyenler için biz de yapılışını detaylandırdık.

Yemek 23-09-2020 08:00

Risotto tarifi! İtalyan mutfağının demirbaşı en orijinal haliyle karşınızda

İtalyan mutfağından çıkarak tüm dünyada ve ülkemizde sık sık yapılmaya başlanan risotto tarifi, püf noktaları uygulandığı takdirde aslında hiç de zor değil. Gelin başlayalım...

Yemek 04-06-2020 11:24

Mantarlı risotto tarifi: Orijinaline çok yakışan nefis tat!

Klasik mantarlı risotto, yoğun porçini mantarları içeriyor ancak siz kültür mantarıyla da yapabilirsiniz. Bu açıklamadan sonra hemen mantarlı risotto tarifine başlayalım.

Yemek 05-02-2016 16:37