Sebze Yemeği Haberleri

Soğan doğramaktan usanıp artık pratikleşmek isteyenler için en iyi soğan doğrayıcı hangisi sorusunun cevabı

Yemek yapmayı çok sevmek, mutfaktaki her işi seveceğiniz anlamına gelmiyor. Çoğu kişinin yapmaktan hoşlanmadığı mutfak işleri arasında soğan doğramak bulunuyor. Soğan doğrarken gözlerin sulanması, burnun kaşınması, ellerin yanması gibi birçok rahatsız edici durum meydana geliyor. Hele bir de işiniz aceleyse bunlar biraz problem oluyor. Her işin kolay bir yolu olduğu gibi soğan doğramanın da pratik yolu var. Hızlı ve kolay şekilde soğan doğramayı sağlayan ürünleri sizler için bir araya getirdik.

Yemek 28-06-2022 21:41

Sebze tüketmek tek başına kalp krizi riskini azaltmak için yeterli değil

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sebzelerin yalnız başına kalp krizi ya da felç riskini azaltma olasılığının düşük olduğu bulundu.

Haber 21-02-2022 10:06

Sebzeli tarifleri baş tacı edenler için: Sakarya'dan kaşnuka tarifi

Kışın olmazsa olmaz sebzelerinden pırasayı kaç farklı şekilde pişirebilirsiniz? Tencere yemeği olarak değerlendirilmesinin yanı sıra hamur işleriyle de enfes bir uyumu var pırasanın. Doyurucu içeriği ve yumuşacık yapısıyla Sakarya'dan gelen bir lezzet olan Kaşnuka'nın tadına bir kez baktıktan sonra bir daha sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Yemek 16-02-2022 11:45

Siz de o hataları yapıyor olabilirsiniz! Sebzeleri haşlarken o yöntemi kullanıyorsanız...

Sağlıklı ve dengeli beslenmek istiyorsanız sebzeleri nasıl pişirdiğiniz oldukça önemli bir konu. Sebzeleri haşlarken fazla su eklemek, uzun süre haşlamak ve sık karıştırmak; en çok yapılan hataların başında geliyor. Bunlara dikkat edilmediğinde sebzeler besin değerlerini, formlarını ve lezzetlerini kaybediyor. Peki, sebzeleri haşlarken en yaygın yapılan hatalar neler?

Yemek 16-02-2022 11:45

Sebze Yemeği

Sebze Yemeği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sebze Yemeği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sebzeleri, salata malzemelerini ve etleri önceden hazırlayın, hafta içi rahat edin

Hem öğrencileri hem çalışanları hem küçük çocuğu olan kişileri çok heyecanlandıracak bir haberimiz var! 1 günlük efor harcayarak 1 haftalık yemek yapma fikri kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Ön hazırlık yaparak yemek yapmanın önemli bir kısmını halletmenizi sağlayacak, pratik ipuçlarıyla karşınızdayız...

Yemek 07-02-2022 13:20

Kapsamlı bir rehber arayanlara: Kışın neler yetişir, kışlık meyve ve sebzeler nasıl saklanır?

Artık meyve ve sebzeleri her mevsimde gördüğünüz için siz de hangi sebze meyvenin hangi mevsimde yetiştiğini karıştırıyor olabilirsiniz. Ya da mevsiminde yetişen besinleri biliyorsunuz ama nasıl saklanması gerektiği konusunda kafanızda soru işaretleri mi var? Eğer “Evet.” diyorsanız bu yazıyı sizin için hazırladık! "Kışın neler yetişir? Kışlık meyve ve sebzeler nasıl saklanır?" gibi aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek 26-01-2022 11:10

Hep aynı püreyi yapmaktan sıkılanlara: 3 farklı sebze püresi tarifi

Püre deyince aklınıza ilk gelen şey et yemeklerinin vazgeçilmez yardımcısı oluyor değil mi? Püreler daima yemeklerin tamamlayıcısı ve sunumların görsel zenginliğini artıran bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Kendinize ve sevdiklerinize rengarenk püreler yapmak isterseniz tariflerimiz tam size göre! İşte 3 farklı sebze püresi tarifiyle karışınızdayız.

Yemek 10-01-2022 12:42

Fransız mutfağından sofralarımıza gelsin: Ratatouille

Sevdiğimiz yaz sebzelerinin sıra sıra dizilimiyle pişen ratatouille tarifi ile sizlerleyiz. Patlıcan, kabak, domates, biber ve enfes salçalı sosuyla fırında pişen ratatouille davet sofralarında ara sıcak olarak verilebilecek bir lezzet. Ayrıca vegan ve vejetaryen beslenme stilini benimseyenler için de muhteşem bir ana yemek!

Yemek 04-01-2022 10:47

Sebzeyle doymuyorum diyenlerin derdine derman olacak besleyici ve lezzet fışkıran sebzeli tarifler...

Sürekli etli, baklagil ağırlıklı veya hamur konseptli yemeklerde gözü olan ve sebze yemeklerini sevemeyen kişiler, sindirim sistemi sorunları yaşıyor. Üstelik sebzelerde bulunan pek çok vitamin ve mineralden de mahrum kalıyorlar. Bir de sebze sevdiği halde sebze yemeklerini daha lezzetli hale getirmek isteyenler var. O zaman bu tariflerimiz tam da size göre...

Yemek 27-10-2021 09:57