Şekerpare Haberleri

İrmikli şekerpare tarifi: İrmikli şekerpare nasıl yapılır?

Genelde irmiksiz yapılan ve kaymak, ceviz ve fındık gibi yardımcılarla servis edilen şekerpare tatlısı, Türk mutfağına has şerbetli tatlılardan biridir. Ancak farklı bir şekerpare yapmak istiyorsanız aşağıdaki irmikli şekerpare tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

Yemek 13-03-2024 23:03

Şekerpare tarifi: Şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan, sabır, hoşgörü, oruç ayıdır. Kurulan iftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yemekler, tatlılar, şerbetler ve atıştırmalıklar olur. Tüm aile, eş dost akraba bu sofraların etrafında toplanır. Ancak kurulan sofralara tat katacak bir lezzet arıyorsanız bu şekerpare tarifimiz tam da size göre.

Yemek 10-03-2024 16:21

MASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ: Dağılmayan nefis şekerpare tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları

Şekerpare tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Misafir sofralarına çok yakışan şekerpare tatlısının yapımı oldukça pratik. Pastane usulü tam kıvamında şekerpare tarifi araştırılıyor. Peki, şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Yemek 28-11-2023 20:53

Yeşilçam’ın cesur kadını Yaprak Özdemiroğlu'nu bir de şimdi görün! Son haline yorum yağdı

Atıf Yılmaz'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 1983 yapımı Türk filmi Şekerpare, filmiyle hafızalarımıza kazınan Yaprak Özdemiroğlu, son haliyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Sanatçı Atilla Özdemiroğlu'nun da kızı olan Yaprak Özdemiroğlu'nun yıllar içindeki değişimi ağızları açık bıraktı. Şimdilerde 60 yaşında olan ünlü ismi görenler 'Hala şekerpare' yorumunu yaptı.

Magazin 21-08-2023 17:19

Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır? MasterChef haşhaşlı şekerpare tarifi ve malzemeleri!

MasterChef All Star'ın 29 Haziran'da yayınlanan bölümünde şefler haşhaşlı şekerpare yapılmasını istedi. Yarışmanın izleyicileri pastane usulü şekerpare tarifini araştırıyor. Çok eski bir tarihe sahip olan tatlının müdavimi de epey fazla. Peki, Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır? MasterChef haşhaşlı şekerpare tarifi ve malzemeleri!

Yemek 30-06-2023 16:22

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 12.günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız hazır iftar menülerinden ipucu alabilirsiniz. Ramazan ayının 12. gününde doyurucu ve lezzetli tarifler arıyorsanız bu iftar menüsü kaçmaz. Herkesin seveceği lezzetlerden oluşan 3 Nisan Ramazan menüsünü mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 03-04-2023 09:32

Nar gibi kızaran cevizpare tatlısı tarifi! Şekerpareye rakip cevizpare nasıl yapılır?

Ramazanda hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyorsanız cevizpare tatlısı iftardan sonra eşsiz bir seçim olabilir. Şekerpare tatlısına olan benzerliğiyle bilinen cevizpare tatlı tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Cevizpare nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 30-03-2023 15:45

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere birbirinden lezzetli fikirler! 20 Şubat yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek yapsam?' diye düşünüyorsanız birbirinden lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı içeriğimiz tam size göre! Bu sağlıklı menü ile proteine doyacaksınız! Tatlı olarak ise menüde şekerpare tatlısı var. Şerbetli ve şekerli bir tatlı olduğu için tüketirken dikkat etmenizde fayda var. İşte 20 Şubat yemek menüsü...

Yemek 20-02-2023 13:06

Ağızda dağılan şekerpare tarifi! Nefis şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alıyor. Hem fındık hem de cevizle süslenebilen şekerpare ağızda dağılan tadıyla gönüllere taht kuruyor. Evde pastaneden alınmış gibi olan şekerpare nasıl yapılır merak ediyorsanız bu şekerpare tarifini denemelisiniz.

Yemek 19-02-2023 13:48

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Göçmen usulü şekerpare tarifi! Has şekerpare nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz haftanın finalinde tatlı olarak Göçmen usulü şekerpare tarifi yapıldı. Göçmen usulü şekerparenin ağır olduğu belirtilse de göçmenler bu lezzete bayılıyor. Misafir sofralarının baş tacı olan nar gibi kızaran şekerpare tarifi ve nasıl yapıldığını merak ediyor.

Yemek 11-11-2022 14:53

Anne elinden çıkmış gibi: En lezzetli şekerpare tarifi! Şekerpare nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar denilince ilk akla gelen tatlılar arasında bulunan şekerpare herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Şerbetli olmasına rağmen diğer tatlılara göre daha hafif olan bu lezzeti yapmak için tarife sadık kalmak gerekiyor. Şekerpare nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 12-09-2022 17:06

MaterChef Şekerpare nasıl yapılır? Şerbetli tatlıların en sevileni şekerpare tarifi yapımı ve malzemeleri

Şekerpare tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Şekerparenin hem sade hem de dışı haşhaşla çevrili çeşitleri bulunuyor. Şerbetli bir tatlı olan şekerpare oldukça sevilen tatlılar arasında. Yemek programı MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan haşhaşlı şekerpare yapılması istendi. Şekerpare tarifini denemek isteyen ekranı başındaki seyirciler şekerparenin en pratik ve en lezzetli tarifini merak ediyor. Peki şekerpare tarifi nasıl yapılır? Şekerpare tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek 03-08-2022 17:52

Ağızda dağılan yumuşacık şekerpare tarifi! Evde en pratik şekerpare nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri

Yaz aylarında sofralarda tatlı görmek isteyen pek çok kişi şekerpare tarifini araştırıyor. Sevilen ve pratik tatlılardan biri olarak bilinen şekerpare, şerbetiyle ve lezzetli hamuruyla dikkat çekiyor. İşte ağızda dağılan yumuşacık şekerpare tarifi!

Yemek 29-07-2022 17:44