Semizotu Haberleri

Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotu hangi hastalığa iyi gelir?

İnsan sağlığına olumlu katkılar sağlayan birçok sebze türü bulunmaktadır. Semizotu da bünyesinde barındırdığı çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde pek çok yararı olan sebze türlerinden biridir. Pirpirim ismiyle de tabir edilen bu sebze, semizotugiller ailesi içerisinde yer almaktadır. Ana yurdu Hindistan ve Orta Doğu olan bu sebzenin insan sağlığı açısından sayısız yararı bulunmaktadır. Peki, semizotunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 23-02-2024 18:32

Semizotu nasıl yazılır? Semizotu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe diğer dillere göre kelime haznesi en fazla olan dillerden biridir. Kelime sayısının fazlalığı, birçok sözcüğün yazımında hatalara neden olabiliyor. Ayrıca birçok kelime grubu mevcuttur ve yazılışı en çok karıştırılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Kelimelerin doğru yazılışına dikkat eden kişiler semizotu gibi sözcüklerin doğru yazım biçimini araştırıyor. Peki semizotu nasıl yazılır?

Egitim 19-11-2023 18:57

Kilo vermek isteyenler dikkat: 16 saat tok tutan salata tarifi!

Hem kilo vermek hem de daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler genelde sağlıklı beslenme ve diyet listeleri ile besleniyorlar. Bu salata tarifi içeriğindeki zengin besin maddeleri ile saatlerce tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda iştahı da keserek zayıflamanıza yardımcı oluyor.

Kadin 29-09-2023 09:00

Etkisi ilaç gibi! Bu faydalarını bir bilseniz...

Sağlık deposu yeşilliklerden olmasına rağmen, ekşimsi tadı nedeniyle kimilerince tercih edilmeyen semizotunu yaz meyveleri ile tatlandırmak ve besin değerlerinden faydalanmak mümkün. Zira zengin vitamin ve mineral içeriği ile öne çıkan, diyet dostu olan, lifli yapısı sayesinde bağırsak sağlığını düzenleyen ve diğer yeşilliklere göre daha yüksek omega 3 içerdiğinden kalp sağlığını koruyup, kolesterolü düşürmeye katkı sağlayan semizotu, mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alıyor.

Yemek 26-07-2022 09:59

Semizotu

Semizotu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Semizotu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kabızlık riskini azaltır, kalp sağlığını korur... Sağlığınız için sofranızdan eksik etmeyin

Havalar ısınmaya başladı. Bir taraftan sıcak havanın verdiği heyecan diğer taraftan ise yaz mevsiminin birbirinden çekici meyve ve sebzeleri... Sıcak havaya rağmen insanın içini ferahlatan meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini almaya başladı. Sağlıklı beslenme için sofranızda faydalarıyla hem bağışıklığınızı güçlendiren hem de lezzet fırtınası yaşatan sebze ve meyveleri alışveriş listenizden eksik etmeyin.

Haber 06-05-2022 15:39

Omega-3 açısından zengin tek bitki! Yaşlanmayı geciktirir, kronik hastalıklara karşı korur...

Semizotu omega-3 bakımından oldukça zengin tek yeşil yapraklı sebzedir. Semizotu Çinko, demir, potasyum, manganez, bakır, magnezyum, kalsiyum mineralleri içerir. Mükemmel bir A ve C vitaminleri kaynağıdır. B-kompleks vitaminlerinden zengindir Güçlü antioksidan bileşikler içerir. Semizotu kalori oranı oldukça düşük ancak lif bakımından oldukça yüksek bir sebze olduğundan kilo vermek isteyenler için önemli bir gıdadır.

Haber 06-05-2022 11:17

Diyet listelerinin favorisi semizotunu tüketmek için 7 sebep

Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen semizotu salçalı yemek olarak ya da yoğurtlayarak tüketilir. Besleyici ve sağlıklı olan semizotu diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasındadır. İşte semizotunu tüketmek için 7 sebep...

Yemek 26-04-2022 00:21

Omega-3 mucizesi semizotu içinde gizliymiş

Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.

Haber 16-05-2013 14:40