Sindirim Sistemi Haberleri

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-2024 08:49

Yanlış biliniyormuş! Uzman isim yeşil ve filizlenmiş patateslere karşı uyardı

Patates beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak tehlikeli patatesleri nasıl tespit edeceğinizi biliyor musunuz? Bir uzman, hangi noktada patatesinizi ayıklamanız gerektiğini ve hangi noktada tüketebileceğinizi paylaştı.

Kadin 24-02-2024 15:36

Prof. Dr. Canan Karatay'dan kritik uyarı: Tam bir zehir! Bağışıklığı yok ediyor, birçok hastalığa neden oluyor

Sağlık ve hastalıklara dair dikkat çekici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, günlük hayatta sporcuların ve gençlerin sıkça tükettiği bir içeceğin alkolden daha zararlı olduğunu vurgulayarak, içerdikleri kimyasalların zaman içinde bağımlılıklara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu içecekler masum görünebilir ancak içerdikleri kimyasalların potansiyel riskler hafife alınamayacak kadar fazla.

Haber 27-01-2024 07:37

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

Diğer Haber Etiketleri

belirti besin açlık otu anne sütü bal kabağı brokoli c vitamini ceviz çörek otu iğde kabak çekirdeği keçiboynuzu kekik kimyon kinoa kuru fasulye kuşkonmaz lahana limon muz Oruç patates peynir altı suyu sperm süt şalgam üzüm yaban mersini yoğurt zerdeçal zeytinyağı kan şekeri kolesterol şeker Canan Karatay ilaç Kefir Sebze Prof. Dr. Osman Müftüoğlu hafıza meyve zayıflık kalp hastalıkları uyuşma vitamin hastalık uyku Kas gelişimi yağ yakma probiyotik Omurga metabolizma Antioksidan Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Ağrı Çay cilt bakımı Cinsellik diyet kemik iftar safran Sahur badem afrodizyak sivilce gaz çıkarma kahvaltı çörek otu yağı tedavi Ramazan sağlıklı beslenme muzlu süt tarifi şalgam suyu tarifi şalgam tarifi alzheimer anemi astım bağırsak hastalıkları Bağışıklık Sistemi basur baş ağrısı bronşit bunama crohn hastalığı depresyon diyabet enfeksiyon ishal kabızlık kalp krizi kamburluk kanser kansızlık karın ağrısı koah kusma mide bulantısı migren saman nezlesi stres tansiyon uykusuzluk ülser ağız ve diş sağlığı crohn hastalığı nedir cennet hurması ceviz kabuğu cilt cilt sağlığı bağırsak bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklığı güçlendirici besinler bağışıklık bağışıklık güçlendirici yiyecekler çekirdek fayda faydaları etki enerji enerji içeceği filiz göz sağlığı fosfor iltihap iğde ağacı antioksidan besinler kalp damar hastalıkları kalp krizi belirtileri kalsiyum yeşil yara kefirin faydaları kekik çayı kemik gelişimi nasıl yapılır mikrop lahana turşusu protein sağlık haberleri sağlıklı beslenme listesi şifa soya fasulyesi kilo verme ölüm osman müftüoğlu uzman toksin nedir yağ yakan probiyotik besinler zarar zayıflama yağ yakıcı sağ çene ağrısı akne nasıl geçer iğde faydaları sağlıklı besinler

İkisini karıştırınca tam bir şifa kaynağı oluyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.

Haber 20-10-2023 16:36

Günde bir fincan yeterli! Cayır cayır yağ yakıyor, vücuttaki zararlı toksinleri atıyor

Kekik çayı, tıbbi ve aromatik bir bitki olan kekiğin yapraklarından veya çiçeklerinden hazırlanan bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan kekik çayı, kendine özgü tadı ve kokusuyla tanınır. Bu bitki, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yetiştirilir. Kekik çayının tıbbi amaçla kullanılmasının yanı sıra, yemeklerde lezzet katmak ve çeşni vermek için de kullanılır. Ancak, en çok bilinen özelliği sağlık yararlarıdır. Kekik çayının faydaları haberimizde.

Haber 13-10-2023 17:17

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu önerdi: Hafızayı güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor! 1 kaşığı mucize

Sağlık açısından sıkça faydalı bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, başta beyin olmak üzere vücuda çok faydalı üç baharatı açıkladı. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, stres, düzensiz uyku, çok fazla ekrana maruz kalma gibi etkenlerin neden olduğu unutkanlık problemi birçok kişide görülebiliyor. Bu baharatlar, unutkanlık gibi zihinsel sorunlara iyi geliyor.

Haber 15-09-2023 09:20

Bu besinleri tüketmeden önce bir daha düşünün! Zararını duyan şaşırıyor

Uzmanlar birçok besinin fazla tüketilmesi halinde sağlığa çeşitli zararları olduğunu vurguladı. Sağlıklı beslenmeye önem veren kişileri uyaran doktorlar yaşam kalitesini gittikçe düşüren yiyecekleri açıkladı. İşte, sindirim sistemine zarar veren besinler...

Haber 30-08-2023 09:23

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

GAPS diyeti nedir? GAPS diyeti örnek menü listesi

GAPS diyeti bağırsak sağlığını iyileştirmek ve vücutta mevcut olan sindirim sorunlarını tedavi etmek amacıyla tasarlanmış bir beslenme programıdır. GAPS, "Gut and Psychology Syndrome" (Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bağırsak sistemi ile beyin arasındaki yakın ilişkiyi vurgular. Peki, GAPS diyeti nedir ve nasıl uygulanır?

Haber 30-06-2023 19:55

Hazineyi çöpe atıyormuşuz! Bu vitamin bombası hastalıklara karşı kalkan oluyor

Çöpe döktüğümüz, attığımız birçok gıda oldukça faydalı olabiliyor. En güçlü kalsiyum kaynakları arasında yer alan peynirin suyunu da bugüne kadar çöpe attık. Ancak peynir altı suyunun öyle faydaları çıktı ki atmadan önce bir daha düşüneceksiniz.

Haber 25-05-2023 09:01

Anti kanser özelliği taşıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda yediğimiz meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdalar da vücudumuz için oldukça faydalı olabiliyor. Sağlıklı beslenen ve rafine şekerden uzak duranların favorisi olan bir meyvenin de saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Oldukça tatlı olan bu meyve birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 09-05-2023 10:05

Kabak çekirdeğinin bilinmeyen tehlikesi! Bağırsaklara büyük zarar veriyor

Kabak çekirdeği en sevilen atıştırmalıklardan. Özellikle akşamları sıklıkla tüketilen kabak çekirdeklerinin birçok faydası bulunuyor. Ancak kabak çekirdeğinin faydalarının yanı sıra zararlarına da dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını görmezden gelmek bağırsaklara ve sindirim sistemine hasar veriyor.

Haber 26-04-2023 17:07

Mutfağınızdan eksik etmeyin! İltihabı kurutuyor, kansere karşı koruyor

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde beslenmeye oldukça özen göstermek gerekiyor. Sık tüketilen meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdaların faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Mart ayında manav raflarında kuruyup giden bir sebzenin faydaları oldukça şaşırtıyor. Şifa dağıtan bu sebze kanserden diyabete kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 15-03-2023 17:30

Evinizden eksik etmeyin: Resmen vitamin bombası! Kansere karşı koruyor

Bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek vitamin içeren gıdalar hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Özellikle kış aylarında daha fazla düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek, bağırsakları temizlemek için oldukça etkili bir yiyecek bulunuyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülen bu gıda vücudu zırh gibi koruyor.

Haber 20-02-2023 10:16

Yüzyıllardır kullanılıyor! Zeytinyağının içine katılan birkaç damla şifa dağıtıyor

Doğal kaynakların vücut için fayda sağladığını düşünenler çeşitli karışımlar yaparak birçok hastalığı önlediklerini ve iyileştirdiklerini belirtiyorlar. Yüzyıllardır kullanılan bazı mucizevi karışımlar faydaları sayesinde günümüzde de kullanılıyor. Bu karışımlar arasında bulunan zeytinyağı limon ikilisinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 07-12-2022 14:18

Kahvaltıda yapılan en büyük hata! Lezzetli diye sağlığınızdan olmayın

Uzmanlar sağlığımız için kahvaltının ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Gün içerisinde daha zinde ve sağlıklı olmak için kahvaltı öğününü atlamamız gerekiyor. Kahvaltıda yediğimiz yiyeceklerin de sağlıklı olması gerekiyor. Birçok kişinin faydalı sandığı lezzetli o içeceğin yan etkileri olduğu belirtildi.

Haber 06-12-2022 11:33

Turuncu antioksidan: Kanser hücrelerine karşı savaşıyor! Faydalarını duyan şaşırdı

Bal kabağı genellikle tatlısı yapılarak tüketilirken içerisindeki çekirdeği de kuru yemiş olarak tüketilebiliyor. Bal kabağı ülkemizde sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan balkabağının bazı kanser hücreleriyle de savaştığı bilinmektedir. İşte turuncu antioksidan olarak anılan balkabağı mucizesi

Haber 30-11-2022 20:54

Hastalığı, doktor yolunu unutturuyor! Bağışıklığı zirveye çıkaran kış aylarının süper gıdası

Kış mevsimi, diğer mevsimlere göre daha zorlayıcı oluyor. Hastalık sezonunun açılmasıyla herkes grip ve soğuk algınlığı türündeki hastalıklardan nasibini almaya başladı. Hastalıklardan uzak durmak için beslenmeye çok dikkat etmelisiniz. Sağlıksız beslenmeyle birlikte hareketsizliğin de artmasıyla başta bağırsak sağlığı olmak üzere birçok hastalığa açık hale gelebilirsiniz. İşte bağışıklığınızı ve bağırsaklarınızı güçlü ve sizi hastalıklardan uzak tutacak kış aylarının 5 süper gıdası.

Haber 12-11-2022 16:06

Her şey haftalar önce başlıyor! Kalp krizinin bu belirtileri bilinmiyor

Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kalp hastalıkları ve kalp krizi sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Kalp krizini önceden teşhis edip acilen doktora gitmek hayat kurtarıyor. Kalp krizinin belirtilerinin göğüs sıkışması, terleme olduğu biliniyor. Ancak günlük yaşanılan bazı problemlerin de kalp krizinin yaygın belirtisi olduğu öğrenildi.

Haber 12-10-2022 13:26

Vücudu baştan aşağıya yeniliyor: Hastalıkları söküp atıyor! Kefirin şaşırtan faydaları

Doğal ürünler tüketmeyi seven kişilerin sıklıkla yediği kefirin sağlık için çok etkili faydaları bulunuyor. Genellikle yoğurtla karıştırılan bu şifa kaynağı yoğurttan daha faydalı görülüyor. Aklınıza gelecek olan birçok hastalığa çözüm olan kefirin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 11:31

'Süper gıda' olarak biliniyor: Kanseri önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...

Haber 22-09-2022 14:03

Kanser tedavisinde mucizevi etkili, diyabet düşmanı! Kendi küçük ama etkisi büyük

Bazı doğal gıdalar hastalıklara karşı koruma sağlayıp tedavisini kolaylaştırma imkanı sunuyorlar. Oldukça etkili faydaları olan gıdalar arasında soya fasulyesi de bulunuyor. Soya fasulyesinin faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki soya fasulyesi birçok hastalığa karşı mucizevi etkiler yaratıyor. İşte soya fasulyesi faydaları...

Haber 16-09-2022 08:15

İğdenin faydaları saymakla bitmiyor: Kendi küçük ama etkisi büyük!

Daha sağlıklı ve zinde olmak adına beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekiyor. Doğal besinleri tedavi olarak kullanan kişiler iğdeyi sıklıkla tüketiliyor. Ancak toplumda bu şifa kaynağı meyvenin faydaları tam olarak bilinmiyor. İşte iğdenin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 14-09-2022 11:01

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Ceviz kabuğunun mucizevi faydaları

Ceviz en sık tüketilen kuruyemişlerdendir. Uzmanlar cevizin faydalarını belirterek sağlık için düzenli olarak yemenizi önerirler. Cevizi yedikten sonra ceviz kabuklarını çöpe atıyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Ceviz kabuğunun faydalarını duyduktan sonra çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 07-09-2022 09:29

Sakın çöpe atmayın! Kanı temizliyor, kansere karşı koruyor

Üzüm en sevilen yaz meyvelerinden. Beyaz ve kara üzümün birçok farklı çeşidi bulunuyor. Birçok kişi çekirdekli üzüm yerine çekirdeksizleri tercih ediyor. Ancak üzümün çekirdeklerinin öyle faydaları var ki duyunca mutlaka yemek isteyeceksiniz.

Haber 31-08-2022 14:03

Başka durumlarla karıştırmayın: Crohn hastalığı çok tehlikeli! Crohn hastalığı belirtileri nelerdir?

Karın ağrısı ve ishal birçok hastalığın yaygın belirtileri arasında bulunuyor. Genellikle üşütmeden dolayı olduğu düşünülen bu rahatsızlıklar ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Crohn hastalığının yaygın belirtileri arasında da karın ağrısı ve ishal şikayetleri bulunuyor. Bu durumları sık sık yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 24-08-2022 09:23

Yağı azaltıyor, sindirimi düzene sokuyor! İşte iğne ipliğe çeviren 7 içecek

Gazlı içecekler, şekerli meyve suları gibi yararsız içecekler insanların kilo almasına ve sağlığının bozulmasına neden olurken, bunların yerine tüketilebilecek sağlıklı birçok alternatif bulunuyor.

Haber 29-06-2022 18:38

Utanmayın, herkes yapıyor! Kurtulmak için yapmanız gereken çok basit

Gaz çıkarmak oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Gelen gazı tutmak ciddi sonuçlara, ağrılara sebep olabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmak uygun görülmüyor. Gaz çıkarmanın neden olduğunu merak ediyor ve bu durumu önlemek istiyorsanız bu haberi mutlaka okumanız gerekiyor.

Haber 27-06-2022 14:20

Faydalarını duyunca şaşıracaksınız! Nefis şalgam suyu için...

Şalgam birçok yemeğin yanına yakışıyor. Sevenleri kadar sevmeyeni de bulunan şalgamın sevenleri bu lezzetten vazgeçemiyor. Vücuda sayısız faydası bulunan şalgam suyunu evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Oldukça pratik bir şekilde yapabileceğiniz şalgam suyunu ikram edeceğiniz herkes bu lezzetin tarifini soracak.

Yemek 15-06-2022 13:57

Bağırsak sağlığı için altın değerinde öneriler! Sindirim sistemine darbe vuruyor

Bağışıklık hücrelerinin büyük bir bölümünü barındıran bağırsakların birçok hayati görevi vardır ve onlara iyi bakmak çeşitli hastalıkları önleyebilir. İşte bağırsaklara zarar veren alışkanlıklar. Bağırsak, binden fazla türde milyarlarca bakteriye ev sahipliği yapar ve bağışıklık sistemimizin yaklaşık yüzde 80'i bağırsaklarda bulunur.

Haber 28-04-2022 15:54

Bir kaşık yeterli! Bağırsakları harekete geçirir, tertemiz yapar

Bağırsak sağlığı, genel sağlığın en önemli noktalarından biridir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bağırsak sağlığı başta cinsellik olmak üzere alzheimer gibi rahatsızlıklar üzerinde de etkilidir. Bağırsak sorunları sindirim sisteminin daha aktif ve sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Doğal çözümlerle bağırsakları tertemiz yapabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 22-03-2022 08:49

Bu şekilde birçok hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz

Dik durmamak istenmeden yapılan, alışkanlık haline gelen bir davranış. Kötü duruş görsel olarak hoş görünmemesinin yanı sıra hiç beklemediğiniz hastalıklara da neden olabiliyor. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak birçok olumsuz etkisi bulunuyor. İşte kötü duruşun sebep olduğu o hastalıklar…

Haber 22-02-2022 10:00

Her derde deva keçiboynuzunun bilinmeyen faydaları...

Baklagiller familyasına ait olan keçiboynuzunu yemeninin birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek besin değerleri bulunan keçiboynuzu hem dünyada hem de ülkemizde sağlıklı beslenenler ve kilo vermek isteyenler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Özellikle kış aylarında vücut direncinizi korumak adına mutlaka tüketmeniz gereken keçiboynuzunun bilinmeyen faydaları...

Haber 21-02-2022 09:50

Sindirim problemi yaşayanlar dikkat! Bu çay ve besinler sindirim problemlerinizi ortadan kaldıracak!

Her besinin sindirim süresi birbirinden farklı. Bunun haricinde fazla ya da hızlı yemek ve kişinin metabolizmasının ne hızda çalıştığı da hazımsızlık gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ancak yemeklerin ardından tüketilebilecek besin ve çayları öğrendiğinizde olası sindirim sorunlarını ortadan kaldırabilir, yemekten sonra rahat bir nefes alabilirsiniz. İşte, sindiriminizi kolaylaştıran besin ve çaylar ile karşınızdayız!

Kadin 17-01-2022 09:15

Uzman isim uyardı! İşte kanlı kusmanın 5 önemli nedeni

Doç. Dr. Mustafa Kaplan, kanlı kusma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek "Kanlı kusma, ciddi ve acil bir duruma işaret etmektedir. Bu hastaların endoskopi ile mutlaka incelenmesi ve kanama kaynağının bulunması gerekir." açıklamasını yaptı.

Haber 24-09-2021 14:14

İşin sırrı tohumlarda gizli! Gaz ve şişkinliği bıçak gibi kesen yoğurt tarifi

Sindirim sisteminde oluşan gaz şikayeti tek bir nedene bağlı olarak oluşmaz. Gaz oluşumunun birçok sebebi olabilir. Hızlı yemek yediğimizde yuttuğumuz hava nedeniyle bir sıkıntı ve gaz şikayeti olabildiği gibi. Dr. Fevzi Özgönül, gaz giderici bitkisel yoğurt tarifini ve hangi tohumların gaz oluşumunu engellediğini açıkladı. İşte dikkat etmeniz gerekenler ve gaz giderici yoğurt tarifi.

Yemek 03-09-2021 13:49

Hayatınız zindana dönmesin! 7 adımda tüm çakralarınızı açıp muhteşem hissedebilirsiniz...

Son zamanlarda kendinizi hiç olmadığı kadar halsiz ya da içe kapanık hissediyorsanız bunun sebebi vücudunuzdaki enerji akışındaki bozukluk, yani çakralarınızın tıkalı olması olabilir. Vücudumuzun 7 farklı bölgesinde bulunan çakralar, enerjilerin bağlantı noktasını oluşturur. Çakraların tıkalı olması enerji geçişini engeller. Peki tıkalı olan çakralar nasıl açılır?

Haber 02-08-2021 14:30

Herkesin tatile çıktığı bugünlerde dikkat! Kabusa dönebilir

Yaz aylarının gelmesiyle değişen beslenme ve yaşam şeklimize ilk alarm veren sindirim sistemimiz oluyor. Havaların ısınmasıyla açılan deniz ve havuz sezonunda ıslak mayo ile oturmanın hemoroid şikayetlerini tetiklediğinin altını çizen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, hemoroid rahatsızlığı olanlara önemli uyarılarda bulundu.

Haber 10-06-2021 11:27

Uzman isim uyardı! Zayıflamak için 'açlık otu' tüketenler dikkat

Son zamanlarda pek çok vatandaşın zayıflamak için açlık otu tüketmeye başladığını hatırlatan uzmanlar, açlık otunun sağlığa pek çok faydası olduğunu ancak tüketiminde son derece dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Haber 07-06-2021 13:07

Ramazan’da sindirim sistemini korumak için bunlara dikkat!

Ramazan ayında değişen beslenme düzeni birçok kişinin sindirim problemi yaşamasına neden oluyor. Uzun süren açlık, susuzluk, yemek tercihleri, geç saatte besin tüketimi ve hareketsizlik gibi birçok neden mide ve bağırsak problemlerini beraberinde getiriyor. Bu noktada Ramazan ayında neleri nasıl tükettiğiniz büyük önem taşıyor.

Yemek 13-04-2021 15:00

Fonksiyonel sindirim sistemi rahatsızlıkları

Novartis ilaç firmasının desteğiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından Türkiye genelinde yürütülen Fonksiyonel Sindirim Sistemi Hastalıkları Sıklığı Araştırması'nda, fonksiyonel bağırsak hastalığı sıklığı görülme oranı yüzde 22.4 olarak belirlendi. Hastalığa, erkeklere oranla kadınlarda daha sık rastlandı.

Haber 02-09-2005 17:52