Soğuk Algınlığı Haberleri

‘100 günlük öksürük’ deniyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor... 3 ayda 2 ölüm ve 54 vaka! Son derece bulaşıcı

Avrupa genelindeki ülkeler, son derece bulaşıcı boğmaca vakalarıyla mücadele ediyor. Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün (EODY) verilerine göre, '100 günlük öksürük' olarak adlandırılan hastalık son 3 ayda iki ölüm ve 54 vaka ile sonuçlandı.

Haber 05-04-2024 07:45

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Gözle görülür artış yaşanıyor! Hastane kapasiteleri... Bakan Koca'dan uyarı geldi 'Ciddiye alınmalı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirtip "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalı" dedi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koord. Başhekimi Surel ise hastalık kaynaklı yoğunluk bulunduğunu ama kapasitenin bunu eritebildiğini söyledi. Doç. Dr. Aktaş da başvuran hasta sayısının gözle görülür oranda arttığına dikkat çekti.

Haber 11-01-2024 16:48

'Kovid-19 döneminde yaşamamıştık' Acil servisler dolup taşıyor... Profesörden önemli uyarı 'B ve C vitamini' için çarpıcı sözler

Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu bildirdi. Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Aksay, salgından söz etmenin mümkün olduğunu, bu salgının Kovid-19 döneminde maske kullanımı nedeniyle çok yaşanmadığını vurguladı. Aksay, hasta olanlara kalabalık ortama girmeme uyarısı yaptı. Grip ve soğuk algınlıklarında antibiyotiklerin faydası olmadığını belirten Aksay, damardan tek dozda alınan C ve B vitaminlerinin de faydası olmadığını söyledi.

Haber 06-01-2024 13:22

Haftalarca süren burun akıntısı, kuru öksürük... Grip sonrası geçmeyen belirtilerin nedeni açıklandı: Bağışıklık borcunuz olabilir!

Bu kış hemen hemen herkes aynı dertten muzdarip: Soğuk algınlığı ya da grip geçse de ne kuru öksürük ne burun akıntısı gitmek biliyor, gitse de 1-2 hafta sonra geri dönüyor. Doktorlara göre mevsimin geri kalanında daha ciddi hastalıklarla karşılaşılması riski de oldukça yüksek! Özellikle bu yılki hastalıklarda görülen durumun merak edilen nedenini uzmanlar açıkladı. Son tezlerden birine göre geçmek bilmeyen belirtilerin nedeni 'bağışıklık borcu'nuz olabilir...

Haber 26-12-2023 11:03

Grip ve soğuk algınlığının mucizevi şifası! Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor

Havaların soğuması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Kış mevsimini işaret eden uzmanlar, grip ve soğuk algınlığına karşı beslenmenin önemine vurgu yapıyor. Hastalıklara karşı dirençli olmak adına tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, grip ve nezlenin mucizevi şifası...

Kadin 08-11-2023 07:23

Aktarlardan 'kış çayı' önerisi: Soğuk algınlığına karşı birebir! İçinde yok yok

Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı aktarlardan uyarı geldi. İçerisinde 10 farklı bitkiyi barındıran kış çayını tavsiye eden aktarlar, kullanıldığı takdirde kışa hastalıksız girilebileceğini söyledi.

Haber 05-11-2023 09:33

Grip ve soğuk algınlığı yaşayanlar dikkat! Bağışıklığınızı artıracak sağlık deposu 10 besin

Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak ya da bu hastalıkları daha kolay atlatabilmek için bağışıklık sistemini güçlendiren 10 besin açıklandı.

Haber 01-11-2023 09:21

Kış mevsimi yaklaşırken İbrahim Saraçoğlu'ndan çarpıcı uyarı! Ayvanın üzerine bal dökün mucizeye tanık olun

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için ayva ve bal karışımını önerdi. Doğal tedavi yöntemleriyle tanınan uzman isim; soğuk havanın etkilerinden korunmak için o karışımı önerdi. İşte, ayva ve bal karışımının mucizevi etkileri...

Haber 26-10-2023 13:17

En etkili antibiyotik: Soğana karanfil batırıp başucunuza koyun! Kışın hastalıklardan korunun

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...

Haber 29-09-2023 14:27

İbrahim Saraçoğlu her gün içiyor! Mucize formülü yalnızca günde iki bardak için, o illetten kurtulun

İncir, doğanın bize sunduğu nimetler arasında yer almaktadır. Bazı besinlerin vücuda birçok faydası bulunuyor. Öte yandan beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin de vücuttaki farklı değerlere iyi gelebiliyor. İncir de onlardan biri. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her gün tükettiği mucize formülü açıkladı. Günde iki bardak içip o illetten kurtulun. İşte uzman ismin her gün tükettiği o kür...

Haber 30-08-2023 09:17

TikTok'ta viral oldu! Sabah olanlara inanamayacaksınız... Vücudumdan ne çıkardıysa, işe yaradı. Çok daha iyi hissediyorum.

TikTok'ta yapılan ilginç sağlık deneyleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu yıl giderek artan kış hastalıklarının etkilerinin çok daha rahatsız edici boyutlara ulaşması grip ve soğuk algınlığını iyileştirmenin çeşitli yollarını aratıyor. TikTok'ta viral haline gelen 'patates çorap' yönteminin etkisi yapanları hayrete düşürüyor.

Haber 05-01-2023 10:43

Uzmanlar açıkladı: 24 saatte nezleyi iyileştirecek basit yöntem!

Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.

Haber 21-12-2022 10:01

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Hastalıkların temelini atıyor: Tıkalı burnu açmak için...

Kış aylarında artış gösteren grip ve soğuk algınlıkları nedeniyle artan şikayetler tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle bu sene kış hastalıklarına yakalanan kişi sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Yaptığı her açıklama gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, bu hastalıkların en olumsuz etkileri arasında bulunan tıkalı burundan kurtulmak için yapmanız gereken karışımı açıkladı.

Haber 06-12-2022 13:55

Seks yapmamanın etkileri şaşırtacak! Yol açtığı hastalık...

Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...

Haber 06-12-2022 09:48

Kışın doktor yüzü görmek istemeyenlerin tercihi olacak: Gribe karşı vücudu çelik gibi yapıyor! Bir avucu şifa dağıtıyor

Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.

Haber 02-12-2022 10:08

Hemofilus influenza salgını nedir? Hastalığa yakalananların sayısı giderek artıyor! Soğuk algınlığına yakalanmanın sebebi nedir?

Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.

Haber 21-11-2022 12:12

Grip mevsimi geldi! Mürver gribe ve nezleye karşı tam koruma sağlıyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte toplumda grip ve nezle vakalarında artış görülüyor. Özellikle kapalı alanların yeterli seviyede havalandırılmaması gribin çok daha hızlı bulaşmasına neden oluyor. Bu mevsimlerde gripten korunmak ve gribi en hızlı geçirmek için mürver şurubu etkili sonuçlar veriyor.

Haber 27-09-2022 11:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa programını iptal etmişti! Sebebi ortaya çıktı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programını iptal etmesi siyaset kulislerinde merak uyandırmıştı. Konu ile ilgili açıklama AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’den geldi. Özen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soğuk algınlığı geçirdiğini ve bu nedenle programların iptal olduğunu duyurdu. İşte Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasının detayları…

Haber 03-07-2022 10:46

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı için evde doğal çözümler nelerdir?

Solunum sisteminin başlangıcı olan burun, çeşitli nedenlere bağlı olarak kullanılamayabilir. Bu durum burun tıkanıklığına neden olur. Burun tıkanıklığı nedenleri kişiden kişiye göre farklılaşabilir. Nefes almakta zorlanan kişiler için burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer, evde uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Alerjik burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Haber 30-05-2022 11:09

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı evde doğal tedavi ile nasıl geçer?

Burun akıntısı özellikle havaların soğumasıyla birlikte daha yaygın şekilde görülür. Aşırı burun boşalması anlamına gelen burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı için en uygun tedavi yöntemi nedir? Bazen burun deliklerinden dışarıya bazense genizden aşağıya gerçekleşen burun akıntısı nasıl geçer? Burun akıntısını yarım dakikada yok eden evde kolayca uygulanabilecek yöntem hangisidir?

Haber 20-05-2022 16:04

Gribe, soğuk algınlığına ne iyi gelir? Grip, soğuk algınlığı için evde doğal tedavi amaçlı neler yapılmalı?

Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar kış aylarının gelmesiyle kendini gösterir. Mevsim değişikliklerinde birçok kişinin yakalandığı grip ve soğuk algınlığının belirtileri arasında halsizlik, yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı gibi semptomlar yer alıyor. Bulaşıcı olan bu hastalığı çeşitli yöntemlerle hızla yenmek mümkün. Bunun için ilk başvurulan yöntemler arasında evde uygulanabilen tedaviyi destekleyici doğal yöntemler tercih ediliyor. Gribe, soğuk algınlığına ne iyi gelir?

Haber 13-05-2022 15:04

Üşümeye ne iyi gelir? Üşümeye iyi gelen yiyecekler

Üşüme problemi yaşayan kişiler yalnızca soğuk havalarda değil bazen sıcak ortamlarda da zorluk yaşayabilirler. Ancak genellikle vücudun ısı dengesinin bozulmasıyla üşünür. Buna neden olan ise dengesiz havalardır. Bağışıklık sistemini de zayıflatan dengesiz havalarda, üşümeye iyi gelen yöntemleri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Böylelikle hastalıkların da önüne geçilmiş olur. Bu noktada kişilerin en büyük yardımcısı ise üşümeye iyi gelen yiyeceklerdir. Üşümeye ne iyi gelir?

Haber 06-05-2022 17:44

Soğuk havanın sağlığınıza yararlı olabileceğini hiç düşündünüz mü? İşte soğuk havanın faydaları...

Kış ayları geldi çattı. Soğuk havayı sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrıldığınızı biliyoruz. İki tarafın da kendince haklı sebepleri var elbette ancak soğuk havanın sağlığa yararlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Evet, hava soğuk! Ancak soğuk havaların faydalarını öğrenebileceğiniz yazımızla sizi üşütmeyeceğimize emin olabilirsiniz...

Kadin 18-02-2022 12:53

Soğuk günlerde sıcacık kalmanızı sağlayacak tayt, içlik ve termal takım çeşitleri

Kış aylarının gelmesiyle dondurucu soğuklar iliklerinize kadar işleyip içinizi tir tir titretiyor, değil mi? Cevabınız "Evet ama yapacak bir şey yok." ise size süper bir haberimiz var: Sizin için içinizi sıcacık yapacak tayt, içlik ve termal kıyafetlerden oluşan eksiksiz bir liste hazırladık. Bu termal kıyafetleri giydiğinizde artık soğuklara meydan okuyabileceksiniz!

Haber 06-01-2022 15:43

Mehmet Ceyhan uyardı: Koronavirüsü soğuk algınlığından ayırmanın tek yolu test

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs ile soğuk algınlığını ayırmanın tek yolunun test yaptırmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Bir aileyi bırakın, ben de ayırt edemem. Sadece koronavirüs için değil, bu virüsler için de testler var, onları da yapmak durumundasınız" dedi.

Haber 17-10-2021 10:45

Sonbahar hastalıkları arasında en sık görülenler

Sonbahar mevsimi hava sıcaklıklarındaki değişimle birlikte birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Sonbahar hastalıkları denilince akla viral olan üst solunum yolları enfeksiyonları geliyor. Kulak ağrısı, işitme kaybı, nefes almada zorlanma, yüksek ateş gibi belirtilere yol açan enfeksiyon hastalığında aradan 10 gün geçmesine rağmen burun akıntısının devam etmesi durumunda hekime başvurmak önem taşıyor.

Haber 30-09-2021 11:30

Kış hastalıklarından korunmak için aktara uğrayan bunları almadan geçmiyor

Kış aylarına yavaş yavaş yaklaştığımız sonbahar mevsimiyle birlikte soğuk algınlığı ve gripten korunmak için vatandaşlar aktarlara uğramadan geçmiyor. Soğuyan havalara karşı önlem almak isteyenler ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, hatmi çiçeği, tarçın, narçiçeği, ada çayı alıyor.

Haber 27-09-2021 07:21

Grip ve soğuk algınlığı tedavisi için ilaçlara talep arttı

Grip ve soğuk algınlığı tedavisi için ilaç talebi havaların soğuması ile birlikte artış gösterdi. Boğaz ağrısı, ishal, kusma ve ateş belirtilerini yaşayan birçok vatandaş soluğu eczanelerde aldı.

Haber 26-09-2021 11:29

Covid-19 ile klimadan yaşanan soğuk algınlığı ve nezle nasıl ayırt edilir?

Sıcaklık rekorunun kırıldığı şu günlerde pek çok kişi klimalarla serinliyor. Ofiste, evde ya da araçlarda kişilerin imdadına yetişen klimalar, fark ettirmeden yaz aylarında bile soğuk algınlığı ve nezle yaşanmasına neden olabiliyor. Klima kaynaklı hastalıklarla son zamanlarda sıkça karşılaştıklarını söyleyen Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmamak gerektiğinin altını çizdi.

Haber 05-08-2021 19:50

Gripten nasıl korunurum? Bu yöntemlerle virüslerden uzak durun

Hiç kimse ailelerinin, arkadaşlarının veya meslektaşlarının hastalandığını görmek istemez. Bu nedenle, oldukça bulaşıcı grip virüsünü kendinize nasıl saklayacağınız ve onu başkalarına yaymaktan nasıl kaçınacağınızla ilgili "kuralları" anlamak önemlidir.

Haber 22-04-2021 11:47

Bahar alerjisi ile soğuk algınlığı nasıl ayırt edilir: İşte farkları!

Çocuklardaki bahar alerjisinin soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, bahar alerjisi belirtilerini anlattı. Bahar alerjisi ve soğuk algınlığının farkları anlatan Dr. Mesut Arslan, belirtilerin 3 haftadan uzun sürmesi durumunda bahar alerjisinden şüphelenilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 28-03-2021 17:50

Kutup soğuklarının vurduğu Teksas'ta ölü sayısı 111'e çıktı

Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu ABD'nin Teksas eyaletinde, olumsuz hava koşulları ve elektrik kesintileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son bir ay içerisinde 111'e yükseldi.

Haber 26-03-2021 14:15

Soğuk algınlığına yol açan virüs koronavirüsü vücuttan atabiliyor!

İskoç bilim insanları soğuk algınlığına yol açan rinovirüsün, Covid-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüsü vücut hücrelerinden çıkarabildiğini açıkladı. Ancak virüsler arasındaki bu mücadelenin faydalarının kısa ömürlü olacağı, yani soğuk algınlığı atlatıldıktan sonra insanların yeniden Covid riskine açık olacağı vurgulanıyor.

Haber 23-03-2021 11:58

Covid-19'u bahar hastalıkları ile karıştırmayın! İşte baharı sağlıklı geçirmenin püf noktaları

Covid-19 pandemisinin devam ettiği bahar aylarında yeni hastalıklar kapıyı çalmaya hazırlanıyor. Ani ısı değişimlerine yağmur, rüzgar, polen gibi faktörlerin de eklenmesiyle vücut direncinin azaldığı bahar aylarında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu da özellikle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından alerjik astıma kadar pek çok hastalığı tetikliyor.

Haber 22-03-2021 12:30

Pandemiyi hasta olmadan atlatın! Kış aylarını sağlıklı geçirmek için 10 öneri

Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle ev izolasyonunda geçirdiğimiz kış aylarında başka bir korku da soğuk algınlığı (nezle) ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları geçirmek. Grip mevsimini yaşadığımız şu günlerde kendimizi korumanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 22-12-2020 10:51

Gripten korunmak mümkün! İşte yapmanız gerekenler

Grip havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Ancak mevsime uygun giyinerek hastalıklardan uzak durmanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, yenilenlere ve miktarlara dikkat edilerek hastalıklara yakalanmadan sağlıklı kalmanın mümkün olabildiğini söyledi.

Haber 09-12-2020 11:16

Koronavirüsle soğuk algınlığı ve grip arasındaki en belirgin farklar

Koronavirüs ile kış hastalıkları olan grip, nezle ve soğuk algınlığının nasıl ayırt edileceği ile ilgili bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, soğuk algınlığı ve grip ile koronavirüs arasında en belirgin farkları açıkladı.

Haber 07-12-2020 10:18

Sonbahar hastalıklardan korunmanın 9 yolu!

Covid-19 pandemisinden korunmaya çalıştığımız şu günlerde sonbahar hastalıklarının da eklendiği sonbahar ve kış ayları ile ilgili öneriler sunan uzmanlar, soğuk günleri hasta olmadan atlatmanın yollarını anlattı. İşte sonbahar ve kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenler...

Haber 10-11-2020 10:03

İşte soğuk algınlığı ile koronavirüs arasındaki fark

Koronavirüsle diğer hastalıklar arasındaki farkları anlatan Doç. Dr. Şahin, soğuk algınlığında nefes darlığı olmayacağını, kas ağrısının ise çok hafif hissedileceğini söyledi. Alerji şikayetlerine de dikkat çeken Şahin, sık hapşırma, burun kaşıntısı, sulu burun akıntısı, öksürük gibi belirtileri yaşayan kişilerin alerjileri olduğunu bildikleri için covid-19'dan şüphelenmelerine gerek olmadığını söyledi.

Haber 07-10-2020 09:38

Grip ve zatürre aşıları koronavirüsten korur mu? Koronavirüs Grip, nezle ve soğuk algınlığından nasıl ayırt edilir?

Sonbahara girmeye hazırlandığımız şu günlerde koronavirüs önlemlerinin artırılması gerektiğini düşünen uzmanlar, koronavirüsün grip, nezle ve soğuk algınlığından ayrılması için dikkat edilecek noktaları anlattı.

Haber 26-08-2020 14:55

Hastalardaki koku kaybı, grip ve soğuk algınlığından farklı

Covid-19 hastalarının yaşadıkları deneyimi araştıran Avrupalı bilim insanları, koronavirüsün neden olduğu koku kaybının, soğuk algınlığı ve gripte yaşanandan farklı olduğunu ortaya koydu.

Haber 19-08-2020 16:22

Koronavirüs mü, soğuk algınlığı mı, grip mi?

Dünya koronavirüse karşı alarma geçerken Çin'de ise koronavirüsten ölenlerin sayısı giderek artıyor. Peki, tüm dünyada korku yaratan ve belirtileri gribe çok benzeyen koronavirüse yakalandığımı nasıl anlayabilirim?

Haber 17-03-2020 09:39

Soğuk algınlığı şikayeti olan herkes doğrudan 7 gün izinli sayılacak!

Belçika'daki yeni düzenlemeye göre, soğuk algınlığı şüphesi ile randevu almak için aile hekimini arayan herkes, doğrudan 7 günlük hasta iznine ayrılacak. Salgının başladığı günlerde olduğu gibi, artık hastanın seyahat geçmişine bakılmayacak.

Haber 12-03-2020 15:13

Gripten korunmanın bir yolu da portakal suyu!

Gripten korunma yolları havaların soğumasıyla birlikte en çok dikkat edilen konular arasında yer aldı. Bolca araştırma yapan kişiler gripten korunmak için sağlık uzmanlarına kulak kabartmaya devam ediyor. Gripten korunma yolları arasında önemli olduğu söylenen bir konuda c vitamini alımı. Günde 1 bardak içeceğiniz portakal suyu dengesiz havalara karşı size koruma kalkanı oluşturabilir. İşte detaylar...

Haber 15-01-2020 16:53

Soğuk algınlığından korunmak için 8 öneri

Medline Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, grip ve soğuk algınlığının özellikle aşırı soğuk havalarda neredeyse bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirterek, “Söz konusu can sıkıcı hastalıklardan bazı basit tedbirler ile korunmak mümkün” diyerek önerilerde bulundu.

Trend 26-12-2019 12:12

Çakı gibi olmak için bunları yapmanız şart!

Bağışıklık sistemini güçlendirerek, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunabilmek mümkün! İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Sinem Usuk, açıkladı. Peki, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapmalıyız? İşte yanıtı...

Trend 20-12-2019 10:07

Soğuk algınlığında bunlara dikkat

Doç.Dr. Yavuz Selim Yıldırım, soğuk algınlığında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kadin 17-12-2019 15:43

Kronik hastalığınız varsa gribe dikkat!

Giderek soğuyan havalar hastalıkları da beraberinde getiriyor. En hızlı yayılan ve insanları en çok etkileyen hastalıklar arasında grip ilk sıralarda yer alıyor. Rahatsızlık; ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, kas veya vücut ağrıları gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Gribe ise influenza virüsü neden oluyor.

Trend 16-12-2019 17:05