Havaların soğuması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Kış mevsimini işaret eden uzmanlar, grip ve soğuk algınlığına karşı beslenmenin önemine vurgu yapıyor. Hastalıklara karşı dirençli olmak adına tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, grip ve nezlenin mucizevi şifası...
Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı aktarlardan uyarı geldi. İçerisinde 10 farklı bitkiyi barındıran kış çayını tavsiye eden aktarlar, kullanıldığı takdirde kışa hastalıksız girilebileceğini söyledi.
Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak ya da bu hastalıkları daha kolay atlatabilmek için bağışıklık sistemini güçlendiren 10 besin açıklandı.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için ayva ve bal karışımını önerdi. Doğal tedavi yöntemleriyle tanınan uzman isim; soğuk havanın etkilerinden korunmak için o karışımı önerdi. İşte, ayva ve bal karışımının mucizevi etkileri...
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...
İncir, doğanın bize sunduğu nimetler arasında yer almaktadır. Bazı besinlerin vücuda birçok faydası bulunuyor. Öte yandan beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin de vücuttaki farklı değerlere iyi gelebiliyor. İncir de onlardan biri. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her gün tükettiği mucize formülü açıkladı. Günde iki bardak içip o illetten kurtulun. İşte uzman ismin her gün tükettiği o kür...
TikTok'ta yapılan ilginç sağlık deneyleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu yıl giderek artan kış hastalıklarının etkilerinin çok daha rahatsız edici boyutlara ulaşması grip ve soğuk algınlığını iyileştirmenin çeşitli yollarını aratıyor. TikTok'ta viral haline gelen 'patates çorap' yönteminin etkisi yapanları hayrete düşürüyor.
Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.
Kış aylarında artış gösteren grip ve soğuk algınlıkları nedeniyle artan şikayetler tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle bu sene kış hastalıklarına yakalanan kişi sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Yaptığı her açıklama gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, bu hastalıkların en olumsuz etkileri arasında bulunan tıkalı burundan kurtulmak için yapmanız gereken karışımı açıkladı.
Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...
Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.
Sonbahar ve kış aylarında görülen hastalıkların sayısı artıyor. Grip, soğuk algınlığı, nezlenin yanı sıra Covid-19'la da mücadele ediliyor. Şu anda birçok kişi bu tarz hastalıklarla savaşıyor. Hemofilus influenza salgınının etkileri göz korkutuyor. Vatandaşlar soğuk algınlığa yakalanmamak için yapılması gerekenleri araştırıyor.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte toplumda grip ve nezle vakalarında artış görülüyor. Özellikle kapalı alanların yeterli seviyede havalandırılmaması gribin çok daha hızlı bulaşmasına neden oluyor. Bu mevsimlerde gripten korunmak ve gribi en hızlı geçirmek için mürver şurubu etkili sonuçlar veriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programını iptal etmesi siyaset kulislerinde merak uyandırmıştı. Konu ile ilgili açıklama AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’den geldi. Özen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soğuk algınlığı geçirdiğini ve bu nedenle programların iptal olduğunu duyurdu. İşte Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasının detayları…
Solunum sisteminin başlangıcı olan burun, çeşitli nedenlere bağlı olarak kullanılamayabilir. Bu durum burun tıkanıklığına neden olur. Burun tıkanıklığı nedenleri kişiden kişiye göre farklılaşabilir. Nefes almakta zorlanan kişiler için burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı nasıl geçer, evde uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Alerjik burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
Burun akıntısı özellikle havaların soğumasıyla birlikte daha yaygın şekilde görülür. Aşırı burun boşalması anlamına gelen burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı için en uygun tedavi yöntemi nedir? Bazen burun deliklerinden dışarıya bazense genizden aşağıya gerçekleşen burun akıntısı nasıl geçer? Burun akıntısını yarım dakikada yok eden evde kolayca uygulanabilecek yöntem hangisidir?
Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar kış aylarının gelmesiyle kendini gösterir. Mevsim değişikliklerinde birçok kişinin yakalandığı grip ve soğuk algınlığının belirtileri arasında halsizlik, yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı gibi semptomlar yer alıyor. Bulaşıcı olan bu hastalığı çeşitli yöntemlerle hızla yenmek mümkün. Bunun için ilk başvurulan yöntemler arasında evde uygulanabilen tedaviyi destekleyici doğal yöntemler tercih ediliyor. Gribe, soğuk algınlığına ne iyi gelir?
Üşüme problemi yaşayan kişiler yalnızca soğuk havalarda değil bazen sıcak ortamlarda da zorluk yaşayabilirler. Ancak genellikle vücudun ısı dengesinin bozulmasıyla üşünür. Buna neden olan ise dengesiz havalardır. Bağışıklık sistemini de zayıflatan dengesiz havalarda, üşümeye iyi gelen yöntemleri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekir. Böylelikle hastalıkların da önüne geçilmiş olur. Bu noktada kişilerin en büyük yardımcısı ise üşümeye iyi gelen yiyeceklerdir. Üşümeye ne iyi gelir?
Kış ayları geldi çattı. Soğuk havayı sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrıldığınızı biliyoruz. İki tarafın da kendince haklı sebepleri var elbette ancak soğuk havanın sağlığa yararlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Evet, hava soğuk! Ancak soğuk havaların faydalarını öğrenebileceğiniz yazımızla sizi üşütmeyeceğimize emin olabilirsiniz...
Kış aylarının gelmesiyle dondurucu soğuklar iliklerinize kadar işleyip içinizi tir tir titretiyor, değil mi? Cevabınız "Evet ama yapacak bir şey yok." ise size süper bir haberimiz var: Sizin için içinizi sıcacık yapacak tayt, içlik ve termal kıyafetlerden oluşan eksiksiz bir liste hazırladık. Bu termal kıyafetleri giydiğinizde artık soğuklara meydan okuyabileceksiniz!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs ile soğuk algınlığını ayırmanın tek yolunun test yaptırmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Bir aileyi bırakın, ben de ayırt edemem. Sadece koronavirüs için değil, bu virüsler için de testler var, onları da yapmak durumundasınız" dedi.
Sonbahar mevsimi hava sıcaklıklarındaki değişimle birlikte birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Sonbahar hastalıkları denilince akla viral olan üst solunum yolları enfeksiyonları geliyor. Kulak ağrısı, işitme kaybı, nefes almada zorlanma, yüksek ateş gibi belirtilere yol açan enfeksiyon hastalığında aradan 10 gün geçmesine rağmen burun akıntısının devam etmesi durumunda hekime başvurmak önem taşıyor.
Kış aylarına yavaş yavaş yaklaştığımız sonbahar mevsimiyle birlikte soğuk algınlığı ve gripten korunmak için vatandaşlar aktarlara uğramadan geçmiyor. Soğuyan havalara karşı önlem almak isteyenler ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, hatmi çiçeği, tarçın, narçiçeği, ada çayı alıyor.
Grip ve soğuk algınlığı tedavisi için ilaç talebi havaların soğuması ile birlikte artış gösterdi. Boğaz ağrısı, ishal, kusma ve ateş belirtilerini yaşayan birçok vatandaş soluğu eczanelerde aldı.
Sıcaklık rekorunun kırıldığı şu günlerde pek çok kişi klimalarla serinliyor. Ofiste, evde ya da araçlarda kişilerin imdadına yetişen klimalar, fark ettirmeden yaz aylarında bile soğuk algınlığı ve nezle yaşanmasına neden olabiliyor. Klima kaynaklı hastalıklarla son zamanlarda sıkça karşılaştıklarını söyleyen Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmamak gerektiğinin altını çizdi.
Hiç kimse ailelerinin, arkadaşlarının veya meslektaşlarının hastalandığını görmek istemez. Bu nedenle, oldukça bulaşıcı grip virüsünü kendinize nasıl saklayacağınız ve onu başkalarına yaymaktan nasıl kaçınacağınızla ilgili "kuralları" anlamak önemlidir.
Çocuklardaki bahar alerjisinin soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, bahar alerjisi belirtilerini anlattı. Bahar alerjisi ve soğuk algınlığının farkları anlatan Dr. Mesut Arslan, belirtilerin 3 haftadan uzun sürmesi durumunda bahar alerjisinden şüphelenilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...
Şiddetli kutup soğuklarının vurduğu ABD'nin Teksas eyaletinde, olumsuz hava koşulları ve elektrik kesintileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son bir ay içerisinde 111'e yükseldi.
İskoç bilim insanları soğuk algınlığına yol açan rinovirüsün, Covid-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüsü vücut hücrelerinden çıkarabildiğini açıkladı. Ancak virüsler arasındaki bu mücadelenin faydalarının kısa ömürlü olacağı, yani soğuk algınlığı atlatıldıktan sonra insanların yeniden Covid riskine açık olacağı vurgulanıyor.
Covid-19 pandemisinin devam ettiği bahar aylarında yeni hastalıklar kapıyı çalmaya hazırlanıyor. Ani ısı değişimlerine yağmur, rüzgar, polen gibi faktörlerin de eklenmesiyle vücut direncinin azaldığı bahar aylarında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bu da özellikle çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından alerjik astıma kadar pek çok hastalığı tetikliyor.
Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle ev izolasyonunda geçirdiğimiz kış aylarında başka bir korku da soğuk algınlığı (nezle) ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları geçirmek. Grip mevsimini yaşadığımız şu günlerde kendimizi korumanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, yapılması gerekenleri anlattı.
Grip havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Ancak mevsime uygun giyinerek hastalıklardan uzak durmanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, yenilenlere ve miktarlara dikkat edilerek hastalıklara yakalanmadan sağlıklı kalmanın mümkün olabildiğini söyledi.
Koronavirüs ile kış hastalıkları olan grip, nezle ve soğuk algınlığının nasıl ayırt edileceği ile ilgili bilgi veren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, soğuk algınlığı ve grip ile koronavirüs arasında en belirgin farkları açıkladı.
Covid-19 pandemisinden korunmaya çalıştığımız şu günlerde sonbahar hastalıklarının da eklendiği sonbahar ve kış ayları ile ilgili öneriler sunan uzmanlar, soğuk günleri hasta olmadan atlatmanın yollarını anlattı. İşte sonbahar ve kış hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenler...
Koronavirüsle diğer hastalıklar arasındaki farkları anlatan Doç. Dr. Şahin, soğuk algınlığında nefes darlığı olmayacağını, kas ağrısının ise çok hafif hissedileceğini söyledi. Alerji şikayetlerine de dikkat çeken Şahin, sık hapşırma, burun kaşıntısı, sulu burun akıntısı, öksürük gibi belirtileri yaşayan kişilerin alerjileri olduğunu bildikleri için covid-19'dan şüphelenmelerine gerek olmadığını söyledi.
Sonbahara girmeye hazırlandığımız şu günlerde koronavirüs önlemlerinin artırılması gerektiğini düşünen uzmanlar, koronavirüsün grip, nezle ve soğuk algınlığından ayrılması için dikkat edilecek noktaları anlattı.
Covid-19 hastalarının yaşadıkları deneyimi araştıran Avrupalı bilim insanları, koronavirüsün neden olduğu koku kaybının, soğuk algınlığı ve gripte yaşanandan farklı olduğunu ortaya koydu.
Dünya koronavirüse karşı alarma geçerken Çin'de ise koronavirüsten ölenlerin sayısı giderek artıyor. Peki, tüm dünyada korku yaratan ve belirtileri gribe çok benzeyen koronavirüse yakalandığımı nasıl anlayabilirim?
Belçika'daki yeni düzenlemeye göre, soğuk algınlığı şüphesi ile randevu almak için aile hekimini arayan herkes, doğrudan 7 günlük hasta iznine ayrılacak. Salgının başladığı günlerde olduğu gibi, artık hastanın seyahat geçmişine bakılmayacak.
Gripten korunma yolları havaların soğumasıyla birlikte en çok dikkat edilen konular arasında yer aldı. Bolca araştırma yapan kişiler gripten korunmak için sağlık uzmanlarına kulak kabartmaya devam ediyor. Gripten korunma yolları arasında önemli olduğu söylenen bir konuda c vitamini alımı. Günde 1 bardak içeceğiniz portakal suyu dengesiz havalara karşı size koruma kalkanı oluşturabilir. İşte detaylar...
Medline Adana Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, grip ve soğuk algınlığının özellikle aşırı soğuk havalarda neredeyse bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirterek, “Söz konusu can sıkıcı hastalıklardan bazı basit tedbirler ile korunmak mümkün” diyerek önerilerde bulundu.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunabilmek mümkün! İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Sinem Usuk, açıkladı. Peki, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapmalıyız? İşte yanıtı...
Doç.Dr. Yavuz Selim Yıldırım, soğuk algınlığında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Giderek soğuyan havalar hastalıkları da beraberinde getiriyor. En hızlı yayılan ve insanları en çok etkileyen hastalıklar arasında grip ilk sıralarda yer alıyor. Rahatsızlık; ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, kas veya vücut ağrıları gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Gribe ise influenza virüsü neden oluyor.
Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, grip virüsünün ağız yoluyla çok kolay bulaşabildiğini belirterek, "Solunum yolu ile bulaşan hastalıklardan korunmak için düzenli olarak diş fırçalamak önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nalan Deniz, bu kış soğuk algınlığında gergedan virüsü olarak da bilinen rhinovirüs virüsünün etkili olduğunu belirterek, çocuklarına dikkat etmeleri konusunda aileleri uyardı.
Mevsim değişiklikleri ile harekete geçen virüslerin neden olduğu grip ve soğuk algınlığı, birbirinden tamamen ayrı iki hastalık.
Havaların soğumasıyla birlikte,kapalı alanda geçirdiğimiz vakit artarken bunun bir sonucu olarak fiziksel aktivitemiz azalıyor. Yaşam tarzımızın yanı sıra beslenme ve su tüketim alışkanlıklarımız da değişiyor, hastalıklara yakalanma riskimiz de artıyor. Özellikle bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi korumak ve güçlendirmek daha da önem kazanıyor.
Uzmanlar, grip mevsiminin başladığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.