Türk Mutfağı Haberleri

Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 harika yemeği

Türk mutfağının zenginliğini ne kadar anlatsak az kalır ama zamanla değişen damak zevkimiz bazı yemeklerin unutulmasına yol açabiliyor. Daha yöresel olan veya büyüklerimizin yaptığı ama zamanla kaybolan lezzetler... Bu içeriğimizde Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 enfes yemeğini sizler için derledik. Gelin, Türk mutfağının gizli kalmış birbirinden leziz 7 yemeğinin yer aldığı içeriğimize birlikte bakalım!

Yemek 09-02-2024 15:22

Sofraların ve Türk mutfağının vazgeçilmezi! Pul bibere gelen zamlar vatandaşın cebini de yaktı... Fiyatı 250 liraya dayandı

Sofraların vazgeçilmezi, Türk mutfağının da tartışılmaz lezzetlerinden olan pul bibere gelen zamlar, vatandaşın ağzından sonra cebini de yakmaya başladı. Acıseverler, aktarlardan aldıkları pul biber miktarını son gelen zamların ardından düşürmeye başladı. Pul biberin haricinde köy biberi, çarliston ve sivri biber de zamlandı.

Finans 22-01-2023 18:22

Kraliçe Elizabeth'e Türkiye ziyaretinde yemek yapan TAFED Başkanı Şef Açıköz:

"Kraliçe'nin 2008'deki Türkiye ziyaretinde, perhizine uygun porsiyon ve içerikte bir İngiliz menüsü düşünülürken, Kraliçe'nin Türk yemekleri yemesinde ısrarcı oldum" - "Kraliçe'den bir hafta önce Buckingham Sarayı'ndan gelen bir ekip, saray kuralları ve Kraliçe'ye yapılacak hizmetler konusunda otel çalışanlarına eğitim verdi" - "Türk mezelerinden oluşan başlangıç tabağı, cızbız alaturka ve sütlaçtan oluşan menüyü, Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip keyifle yedi"

Yurthaber 23-09-2022 11:34

Yurt bahçesinde sebze yetiştiren yabancı öğrenciler toprağa dokunmanın keyfini yaşadı

Düzce'de yaz tatilinde ülkelerine gitmeyen yabancı öğrenciler, Cahit Zarifoğlu Erkek Öğrenci Yurdunun bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri menemen gibi Türk mutfağına özgü yiyecekler hazırlayarak tüketiyor - Yurt müdürü Yücel Özer: - "Güzel bir ortam ve faaliyet, inşallah diğer yurtlarımızda da bu tür faaliyetleri çoğaltacağız"

Yurthaber 17-09-2022 11:02

Türk Mutfağı

Türk Mutfağı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türk Mutfağı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu tat kaçmaz! Kayseri yağlaması tarifi, Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Kıyma ile yapılan her yemeğin lezzeti farklı oluyor diyorsanız Kayseri yağlaması tam sizlik bir tarif. Bu lezzeti daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Öyle bir tadı var ki bir kere yapınca sürekli yapmak isteyeceksiniz. Kayseri yağlaması nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi okuyabilirsiniz.

Yemek 14-08-2022 16:31