Uçuk Haberleri

Erkek arkadaşının ihanetine genital bölgesinde çıkan uçuk sayesinde öğrendi! Kendime olan güvenimi geri kazandım

TikTok'ta yaptığı paylaşımla erkek arkadaşının ihanetini anlatan Suzanna Brusikiewicz isimli bir kadın genital bölgesinde ortaya çıkan uçuk sayesinde sevgilisinin kendisini aldattığını fark ettiğini söyledi. Brusikiewicz'in gönderisi kısa sürede TikTok'un en çok konuştuğu konulardan biri haline geldi.

Trend 08-11-2023 11:07

Cilt doktoru genital ağdanın zararlarını paylaştı! Bikini bölgesine ağda yapmanın 4 tehlikesi

Ağda yaptırmak istenmeyen tüyleri kökünden alma konusunda çok daha başarılı sonuçlar sağlıyor. Ancak cilt uzmanları ağdanın ve tıraşın bazı zararları olduğunu belirterek genital bölgede yarattıkları tehlikelere karşı uyarıyor. Bir cilt bakım uzmanı

Kadin 28-05-2023 17:50

Uçuğun kökünü kurutuyor! Varsa iyileştirir, yoksa çıkmasını engeller

Uçuk acı verici olduğu kadar görüntüsüyle de sinir bozucu bir sağlık sorunudur. Uçuk çıkmasının birçok nedeni olabilir. Bazen birkaç günde kendi kendine geçerken bazen ise haftalarca çıktığı yerden gitmez. Uçuk tedavisi için ilaç, kozmetik ürünler bir seçenek. Bunların yanı sıra doğal bitkileri de tercih edebilirsiniz. Özellikle aralarında bir tanesi var ki hem uçuğu iyileştiriyor hem de bir daha çıkmasını engelliyor.

Haber 11-11-2022 18:19

Kendi küçük etkisi büyük! Aspirinin şaşırtan kullanım alanları

Aspirin ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan Dünya'nın en çok bilinen ilacıdır. Aspirin yıllardır süregelen oldukça faydalı ilaçtır. Bazı kullandığımız ürünlerin farklı kullanım alanlarını duyduğumuz da şaşırıyoruz. Aspirin de saç kepeğinden temizliğe kadar birçok alanda fayda sağlıyor.

Kadin 11-11-2022 13:43

Bilimsel olarak kanıtlandı: İnek sümüğünün akla zarar faydası! Cinsel hastalıklar, AIDS, uçuk...

Bilim insanları yaptıkları bir araştırmadan ilginç sonuçlar elde etti. İnek sümüğünden yapılan madeni yağın AIDS ve uçukları önleyebileceğini söylüyor. Araştırmacılar, inek mukusu ile yapılan 'umut verici' bir kayganlaştırıcının yalnızca HIV ve uçuklara karşı koruma sağlamayacağını, aynı zamanda cinsel hastalıklarla bulaşan enfeksiyonların yayılmasını da yavaşlatabileceğini öne sürüyorlar.

Haber 18-10-2022 22:33

Kansere karşı koruma sağlıyor! İçeceğine katanlar kışın hastalık görmüyor

Bal, özellikle kahvaltıda ve sağlıklı tariflerde sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında bulunuyor. Balın faydaları saymakla bitmezken yine arıların meydana getirdiği polenler ve propolisler de sağlık için inanılmaz faydalar sağlıyor. Propolisler kanser ve bağışıklık sistemi için mucizevi etkiler gösteriyor. Propolisin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 18-10-2022 13:03

Orgazm sırasında bunun yaşanması normal mi? Seks ile ilgili sormaya utanılan 13 sorunun cevabı

Cinsellik yaşamımızın bir parçası olmasına rağmen konuşulması ayıp olarak görülen konular arasında bulunuyor. Ancak yaşanılan sorunların neden kaynaklandığının sorulmaması ve konuşulmaması daha büyük problemlere yol açabiliyor. Uzmanlar seks ile ilgili sorulmaya utanılan 13 sorunun cevabını verdi.

Haber 07-10-2022 08:53

Uçuğu olan herkes dikkat! Ölümcül hastalık uyarısı

Uzmanlar, uçuk çıkan kişilerin ilerleyen yaşlarında ölümcül bir hastalığa yakalanma riskini artırabileceğini öne sürdü. Genellikle öpüşme gibi yakın temastan bulaşan herpes simpleks virüsü ciltte kabarcık benzeri lekelere ve ciltte uykuya dalan bir virüsle yaşamanıza neden olur. Cildiniz de uyuyakalan virüs her an uyanmak üzere sizinle beraber yaşamaya başlar.

Haber 05-08-2022 08:12

Cinsellik itirafı sosyal medyanın gündemine oturdu! “Süper yayıcı diyorlar ama uçuklarım bana engel değil”

Suzanna Brusikiewicz isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımı kısa sürede gündem yaratmayı başardı. Yaklaşık 3 yıl öncesinde kendisine genital herpes teşhisi konulduğunu ifade eden Brusikiewicz, bu durumun cinsel hayatına engel olmadığını büyük bir açıklıkla itiraf etti. Brusikiewicz’in paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Trend 13-07-2022 14:44

Annesinin hatası onu bu hale getirdi! Günlerce hastanede kaldı

ABD’de yaşanan olay, Jaime Lippold adlı kadının dört yaşındaki kızı Aubree'nin yanağında aniden büyüyen ve enfeksiyona dönüşen bir leke olduğunu fark etmesiyle başladı. Günden güne büyüyen enfeksiyon sonrasın kızını hastaneye götürdü. Dört yaşındaki kız çocuğu annesi onu öptüğü için enfeksiyon kapmıştı.

Haber 03-06-2022 15:50

Uçuk nasıl geçer, ne iyi gelir? Uçuk tedavisi için evde uygulanabilecek doğal yöntemler işe yarar mı?

Uçuk, dış görünüşü olumsuz yönde etkilediği gibi inanılmaz acı veren bir enfeksiyondur. Yaygın olarak görülen uçuk virüsüne bir kez yakalandı iseniz tamamen kurtulmak mümkün değildir. Ancak evdeki doğal ürünlerle uçuk tedavisine destek sağlamak, uçuğun daha kısa sürede yok olmasına yardımcı olabilir. Uçuğa ne iyi gelir? Uçuk nasıl geçer?

Kadin 13-05-2022 17:15

Dikkat! Makyajınızda bunları yapmanız cilt kanserine neden oluyor

Makyaj daha canlı ve sağlıklı görünmemize yardımcı oluyor. Fakat yeterli temizlenmemesi gibi etkenler cilt problemleri yaratıyor. Makyaj yaparken, ürün seçerken ve temizlerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Yapılan hatalar cilt kanserine dahi yol açabiliyor. Sıklıkla yapılan bu hataları öğrenip bilinçli olunması gerekiyor.

Kadin 22-04-2022 14:32

Vazelinin çok yönlü kullanım alanları

Vazelini günlük hayatımızda sıklıkla kullanılıyor. Oldukça yoğun bir yapıya sahip olan vazelin genellikle cilt bakımında kullanılsa da birçok farklı alanlarda da kullanılabiliyor. Vazelinin etkilerini öğrenerek kışın kuruyan cildinizi koruyabilir, uçuklarınızı kısa zaman içerisinde iyileştirebilirsiniz.

Kadin 08-04-2022 17:01

Uçuktan bir gecede kurtulabilirsiniz!

Uçuk ağızda veya dudak çevresinde çıkan mikrobik bir enfeksiyondur. Uçuk hiç istemediğiniz anda çıkabilir. Genelde bağışıklığın düşmesi ve bulaşma yoluyla ortaya çıkan uçuğun geçmesi 1-2 hafta sürebilmektedir. Uçuğu daha hızlı geçirmek için bu haberin içeriğindeki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Haber 28-02-2022 12:32

Ağız yaraları neden olur? Ciddiye almadığınız yaralar hayati öneme sahip olabilir

Ciddiye alınmayan ağız yaralarının hayati öneme sahip olabileceğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yaralarının önemli nedenlerini anlattı. 7 sebebe dikkat çeken Kavak, ağız yaralarının ne kadar süre devam ettiğine dikkat edilmesini söyledi.

Haber 08-12-2021 13:54

Uçuk neden çıkar, kaç günde geçer, bulaşıcı mıdır? İşte uçuk tedavisi için yöntemler

Uçuk, bağışıklığın düşmesi nedeniyle çıkar. Herpes isimli virüsle meydana gelen bir enfeksiyon olan uçuk bulaşıcı mıdır? Uçuğun meydana geldikten sonra bulaşıcılığının devam ettiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Vefa Gönenç, genelde yakın temas sonrası ortaya çıktığına dikkat çekti. Peki uçuk çıkacağını önceden anlamamız mümkün mü? Bazı belirtileri ile dikkat çeken uçuk, çıktıktan krem ile tedavi edilebilir. Peki uçuk kremi dışında başka tedavi yöntemleri var mıdır? İşte detaylar...

Haber 23-06-2021 08:21

Uçuğu iki günde geçiriyor! O yağın mucizevi etkisi ortaya çıktı sonuçlar inanılmaz

Uçuklar ve ağız yaraları çoğu zaman acı verecek seviyeye kadar ulaşabiliyor. Bu tarz yaralar, bazen uzun süre de kalabiliyor. Uçuk ve ağız yaralarından kurtulmak ya da acılarını dindirmek için evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemler de bulunuyor.

Haber 08-06-2021 12:11

Uzmanlardan genital uçuk uyarısı: Cinsel ilişkiyle bulaşıyor

Herpes adı verilen virüsün, genital bölgeye yerleşmesiyle ortaya çıkan hastalığa genital uçuk adı verilir. Genital uçuk, vücudun cinsel bölgelerine cinsel temas sonrası bulaşma riski gösteren son derece sıkıntılı bir enfeksiyondur. Yerleştiği bölgede bir ömür boyu kalır ve tekrarlayan enfeksiyonlara neden olur. Kadınlar için vajinal, erkekler için de penis bölgesinde ani gelişen kızarıklıklar bu kızarıklığın üzerinde içi su dolu minik kabartıların gelişmesiyle seyreder. Bazen ağrılı da olabilir.

Kadin 08-03-2021 16:23

Aft ile uçuk arasındaki farklar nelerdir? Uçuk ve aft nedenleri

Aft ile uçuk genellikle aynı belirtileri gösterdikleri için birbirleri ile karıştırılabilmektedir. Ancak aralarında birçok temel farklılık vardır:

Haber 13-08-2005 01:24

Dudak kenarındaki uçuklara dikkat

Herpes virüsü, herpes simplex ve herpes zoster gibi alt grupları bulunan bir virüs tipidir. Dudak kenarlarında uçuk oluşturan herpes virüsü gözde de ciddi seyredebilecek, tekrarlama riski olan bir hastalığa neden olabilir.

Haber 27-06-2005 05:00

Genital bölgede çıkan Herpes (uçuk) nedir?

Dış üreme organlarında görülen uçuktur. Bulaşma yoluyla vücuda geçer. Genital bölgenin uçuk vürusu bulunan bir kimseyle teması sonucu bulaşır. Genellikle cinsel temas sonrasında oluşur.

Haber 08-04-2005 06:00

Uçuk nedenleri ve tedavi yöntemleri

Aft ile uçuk genellikle aynı belirtileri gösterdikleri için birbirleri ile karıştırılabilmektedir.

Haber 24-03-2005 05:24

Öpüşürken dudağınız uçuklamasın

Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda birçok hastalık gibi uçuk virüsünün de öpüşmeyle bulaştığını ortaya çıkarken, uzmanlar bu rahatsızlığı olanların bayramda öpüşmemesi uyarısında bulundu.

Haber 20-01-2005 11:04

Her dudağın sorunu: Uçuk

Genellikle dudak, ağız ve burun delikleri çevresinde çıkan ve kötü bir görüntü oluşturan uçuğa, uçuk virüsü olarak da bilinen herpes simplex virisünün neden olduğu belirtildi.

Haber 12-08-2002 13:56