ABD'de sahilde yürüyüş yapan kadın suya girip yürümeye başladığı anda büyük bir acı ve dehşet yaşadı. Sırtına ölümcül vatozun iğnesi saplanan kadın o anlarda adeta ölümün nefesini ensesinde hissetti. Kristie O'Brien kendi ifadesiyle öleceğinden emindi. Kocası da onu vatozun iğnesi sırtını yarmış halde buldu...
İstanbul Pendik'te balık tutan bir kişinin oltasına vatoz balığı takıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Yaklaşık 8-13 metre derinliğe inen dalgıçlar, kanyonların yanı sıra vatoz, aslan balığı, asker balığı ve denizatı gibi canlıları görüntüleme fırsatı buluyor
Kamboçya’da "Boramy" adı verilen dünyanın en büyük tatlı su balığı yakalandı. 300 kilogram ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki vatozu onlarca kişi kıyıya zor çekti.
Azalan türleri koruma amaçlı küresel bir konferansta yayınlanan yeni bir kırmızı listeye göre köpek balıkları ve vatozların popülasyonları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Komodo ejderi de özellikle yükselen deniz seviyeleri ve Endonezya habitatındaki yükselen sıcaklıklar nedeniyle artık nesli tükenmekte olan canlılardan biri olarak listeleniyor.
Antalya'da, parakete avlanma tekniğiyle kılıç balığı yakalamak için denize açılan balıkçı Mutlu Çam'ın oltasına, nesli tükenme tehdidi altında olan mor vatoz takıldı. Balıkçı, aynı gün 2 metre uzunluğunda, 40 kiloluk kılıç balığı da yakaladı.
Adana’nın Karataş ilçesine kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu, sahilde dolaşırken kıyıya vuran 'mandabaş' türü vatoz balığını üzerine su döküp denize bırakarak yaşama tutunmasını sağladı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre vatoz dünyanın sıcak denizlerinde bulunuyor ve nesli tükenmek üzere.
Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili deniz dibinde araştırma yapan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, misinaya dolanan bir vatozu kurtarmak isterken, ürettiği elektrik şokuna maruz kaldı. Prof. Dr. Gökoğlu, “Sanırım bana bu şekilde teşekkür etti" dedi.
Biyolog Mehmet Erden'in kişisel koleksiyonundan oluşan 'Fosil Sergisi', As Merkez'de izlenime sunuldu. Kimi ABD'de kimi Brezilya'da kimi Çin'de kimi de Lübnan'da bulunan fosillerin en eskisinin, günümüzden 360-325 milyon yıl önce yaşamış olan bir deniz lalesine ait olduğu bildirildi.