Yulaf Ezmesi Haberleri

Sahur ve iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünleri

Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünlerini keşfetmeye hazır mısınız? Siyah pirinçten kemik iliği suyuna, tarhanadan hurma özüne besleyici ve doyurucu lezzetlerle Ramazan ayında az ve öz yemek isteyenler için özel bir liste hazırladık. Sağlıklı ve keyifli bir Ramazan geçirmek isteyen herkesi içeriğimize göz atmaya davet ediyoruz.

Yemek 09-03-2024 03:59

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-2024 00:48

Yulaf ezmesi kilo aldırır mı? Kilo almak için yulaf ezmesi tarifleri

Kilo almak, bazıları için kolay gibi görünse de, sağlıklı bir şekilde kilo artırmak her zaman dikkatli ve bilinçli adımlar gerektirir. Bu noktada doğru besinleri tercih etmek ve beslenmenize dengeli bir şekilde eklemek oldukça önemlidir.

Haber 30-07-2023 16:18

Yulafın faydaları nelerdir, sabah mı akşam mı yenir? Yulaf zayıflatır mı, nelere iyi gelir?

Yulaf, Avena Sativa bitkisinden elde edilen bir tam tahıllı bir besindir. Bu tahıl, hasat edildikten sonra işlenerek gıdada kullanıma uygun hale getirilir. Yulafın işlenmesi sırasında buharda pişirme, ısıtma ve soğutma işlemlerinden geçer. Daha sonra da yulaf ezmesi veya unu olarak satışa sunulmak için öğütülür. Bu besin faydaları sebebiyle genellikle kahvaltılarda tüketilir. Kahvaltıların yanı sıra keklere, granola barlara, kurabiyelere eklenir. Yulafın faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:12

Yulaf ezmesi faydaları nedir, ne işe yarar? Yulaf ezmesi nasıl yenir, kilo aldırır mı?

Sağlıklı beslenmenin popülerliğini artırmasıyla birlikte pek çok besine karşı olan rağbet de artmıştır. Bu besinlerden birisi de yulaftır. Sağlıklı karbonhidrat olarak diyet listelerine rahatlıkla eklenebilen yulaf hem doyurucu olması hem de farklı tariflere rahatlıkla uyum sağlayabilmesi sayesinde sıklıkla tercih edilir. Sadece kilo vermek ya da almak isteyenlerin değil aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin de bir tercihi olan yulaf ezmesi zayıflatır mı?

Haber 30-03-2023 17:14

Airfryer pişmiş yulaf ezmesi tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da pişmiş yulaf ezmesi nasıl yapılır?

Airfryer’da tüm kızartmalarınızı, atıştırmalıklarınızı, tatlılarınızı ve ana yemeklerinizi hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olarak pişirebilirsiniz. Kısa süre içinde pişirebileceğiniz yiyecekleri istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Pişmiş yulaf ezmesi hazırlamak için de airfryer kullanabilir ve sağlıklı bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.

Yemek 07-02-2023 17:19

Yüz tüylerinizden kurtulmanızı sağlayacak en etkili bitkisel kürler

Yüzde çıkan istenmeyen tüyler kadınlar için oldukça rahatsız edici olabiliyor. Bu tüyler genellikle hormonal bozukluklar nedeniyle meydana geliyor. Kadınlar yüzlerindeki tüyler için doğal çözümler arıyor. Yüz tüylerimden nasıl kurtulurum? diye araştırmalar yapıyorsanız bu bitkisel çözümlere bakabilirsiniz.

Kadin 02-11-2022 10:58

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi en iyi yulaf ezmesi çeşitleri

Doğanın mucizevi tahıllarından biri olan yulafın belirli işlemlerden geçirilmesiyle besin değeri yüksek olan yulaf ezmesi üretilir. Kalpten bağırsak sağlığına kadar birçok faydası olan yulaf ezmesi, yetişkinlerin yanı sıra ek gıdaya geçen bebeklerde de güvenle kullanılabilir. Siz de yulaf ezmesinin faydalarını biliyor ve mutfağınıza yulafı katmak istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 17:27

Stresinizi ve ağrıları kökten çözecek! Bu basit yöntemleri deneyin

Stres birçok hastalığa neden olan temel etkenler arasında bulunuyor. Gün içerisinde ister istemez strese maruz kalıyoruz. Stresi yönetmek oldukça zorlu olabiliyor. Ancak stresi azaltmak için çok basit yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri deneyerek rahatlayabilirsiniz.

Haber 17-10-2022 15:59

Yediğiniz an iştahınıza kilit vuruyor, kabızlığı anında bitiriyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Son zamanların en popüler besinlerinden biri olan yulaf, fayları ortaya çıktıkça daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Kilo verdiren muhteşem gıda kilo problemleri ile savaşların en sık tercih ettiği besinlerin başında geliyor. Kilo verdirmesinin yanı sıra kabızlık sorununa da çare olan yulaf kan şekerini düzenler, kalp hastalıklarını önler. İşte yulafın mükemmel faydaları...

Haber 03-09-2022 12:09

Yazın en büyük derdi! Sivrisineklerin neden olduğu tüm kaşıntıyı alacak

Yaz aylarının en büyük sorunları arasında böcek ısırıkları bulunuyor. Özellikle sivrisinek ısırıkları çekilmez olabiliyor. Sivrisinek ısırıklarının kaşıntılarını çözmek için evde çözüm arıyorsanız doğal ürünler tüm kaşıntınızı almanıza yardımcı olabilir. Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir? Diye düşünüyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Haber 24-08-2022 16:53

Sağlıklı tarifler arayanlar bunlar kaçmaz! Hem sağlıklı hem de lezzetli yulaf ezmesi, yulaf poğaçası, yulaf lapası tarifleri

Kahvaltılarınızda veya karnınız acıktığında az kalorili ama doyurucu tarifler arıyorsanız yulaf ezmesiyle yapılan tarifler tam size göre! Sağlıklı yiyeceklere gösterilen ilgi özellikle son yıllarda çok daha artış gösterdi. İstediğiniz lezzete uygun bir şekilde yapacağınız yulaf ezmelerini diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Yemek 08-08-2022 16:38