Yüz Yüze Eğitim Haberleri Ve Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Haberleri

Yüz Yüze Eğitim Haberleri Ve Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Haberleri

Covid-19 pandemisi ile hayatımıza giren bir terim olan “yüz yüze eğitim” kısaca (çevrimiçi) online veya uzaktan eğitimin aksine öğrencilerin fiziksel olarak bulunduğu öğretmenlerinden yüz yüze aldıkları eğitime verilen addır. Yüz yüze eğitim online ve uzaktan eğitimin aksine teknoloji kullanımının zorunlu olmadığı, senkronize ve en temel eğitim sistemidir. Yüz yüze eğitim derslik, atölye, laboratuvar vb. ortamlarda eğitmen gözetiminde yapılan eğitimdir. Terim olarak sadece okullarda yapılan değil şirketler, kurumlar, vakıflar vb.nin çalışanlarına sağladıkları eğitimleri de karşılar. Yüz yüze eğitimin başlangıcı, verilecek dersler, ders süreleri vb. Eğitimi verecek kurum tarafından belirlenir. Türk eğitim sistemi için bu kurum Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Yüz Yüze Eğitim Haberleri

SON DAKİKA: Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim için YÖK Başkanı Özvar'dan kritik açıklama...

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin merak edilen kararı açıkladı. 6 Şubat'taki depremin ardından uzaktan eğitim kararı verilmişti. Özvar, "3 Nisan 2023 itibarıyla bahar dönemi itibarıyla uzaktan eğitimle birlikte devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilmesini kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-2023 16:10

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılır? 2023 Nisan ayında üniversiteler yüz yüze mi, online mı olacak? İşte YÖK takvimi!

Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası üniversite yurtlarının depremzedelere açılacağı gerekçesiyle ikinci dönem eğitim online (çevrimiçi) olarak başlamıştı. Üniversitelerin nisan ayında yüz yüze veya hibrit bir şekilde eğitime devam edebileceği söylenmişti. Peki, Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılır? 2023 Nisan ayında üniversiteler yüz yüze mi, online mı olacak?

Egitim 26-03-2023 16:59

Üniversitelerle ilgili yüz yüze eğitim açıklaması! YÖK Başkanı tarih vererek duyurdu: Hazırlıklar tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzaktan eğitim kararı alınan üniversitelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtirken "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" diye konuştu.

Egitim 13-03-2023 14:41

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan yüz yüze eğitim açıklaması:

"Önümüzdeki dönemden itibaren inşallah yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız. Hiç şüphe yok ki online veya dijital eğitim, öğretim imkanlarından da istifade etmeye devam edeceğiz"

Yurthaber 10-06-2022 13:12

Milli Eğitim Bakanı Özer, Isparta Valiliğinde konuştu:

"81 ilde 922 ilçede tüm öğretmenlerin desteğiyle eğitimin tüm kademelerinde haftada 5 gün eğitimi bugünlere taşıyabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 30-04-2022 19:32

Konya'nın 4 ilçesinde eğitime kar engeli

Konya'nın 4 ilçesinde eğitime kar engeli

Yurthaber 18-03-2022 10:00

Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim mesajı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, öğretmenlerin aşı oranlarını yüksek tutarak topluma örnek olduğunu belirterek "1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı 2 doz aşısını tamamlamış durumda. Bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz" dedi.

Haber 01-03-2022 15:25

Okullar kapanacak mı? Omicron varyantı sebebiyle okullarda uzaktan eğitime geçilecek mi? Yüz yüze eğitim bitiyor mu?

Koronavirüs varyantında vakaların artışı sebebiyle okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in okullarda yüz yüz eğitime dair son açıklaması merak edildi. Peki okullar kapanacak mı? Omicron varyantı sebebiyle okullarda uzaktan eğitime geçilecek mi? Yüz yüze eğitim bitiyor mu? İşte merak edilenler...

Haber 20-02-2022 19:09

Bakan Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması! İlk dönem olduğu gibi...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen riayet ederek okullarda ilk dönem olduğu gibi ikinci dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceklerini söyledi. Özer, "Bugün itibarıyla 850 bin dersliğimizin sadece 434'ünde vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdik" açıklamasında bulundu.

Haber 10-02-2022 11:00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda kesintisiz yüz yüze eğitimin ikinci dönemde aynı kararlılıkla süreceğini bildirdi. "Nasıl 1. dönemde yüz yüze kesintisiz şekilde eğitime devam ettiysek aynı kararlılıkla inşallah bu dönemde yolumuza devam edeceğiz" diyen Bakan Özer, "Şu an itibarıyla Omicron varyantının yaygınlığı çok yüksek olmasına rağmen okullarımıza yansıması son derece düşük" açıklamasında bulundu.

Haber 08-02-2022 10:42

Yarıyıl tatili sona erdi! Milyonlarca öğrenci okula döndü…

Yarıyıl tatilinin ardından okullar bugün yeniden yüz yüze eğitime döndü. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Haber 07-02-2022 10:09

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer katıldığı bir televizyon programında, "Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 06-02-2022 17:28

Elektrik kesintisiyle gündem olan Isparta'da kar nedeniyle yüz yüze eğitime 5 gün ara

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, 7 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime beş gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacak.

Haber 05-02-2022 22:10

DÜZELTME - Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu: başlıklı haberimizin 10. paragrafında yer alan teşekkür ediyorum ifadesi sehven teşekkür edemiyorum şeklinde yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu: - "Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı"

Yurthaber 04-02-2022 16:16

Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu:

"Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı"

Yurthaber 04-02-2022 15:20

Milli Eğitim Bakanı Özer’den yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimle ilgili yaptığı son dakika açıklamasında ‘7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz’ dedi.

Haber 03-02-2022 15:16

Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Online eğitim olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yüz yüze eğitim' açıklaması

Yüz yüze eğitime devam edilip edilmeyeceği, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başından beri veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu. Geçtiğimiz gün açıklanan koronavirüs tablosunda vaka sayılarındaki artış dikkat çekti. Yüz yüze eğitim konusunda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, çok beklenen 'yüz yüze eğitim' açıklaması geldi.

Haber 31-01-2022 15:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 bin öğretmen ataması programında dikkat çeken yüz yüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, 15 bin öğretmen ataması programında konuştu. Okulların kapalı kalması için bazı çevrelerin korku salarak süreci sabote etmeye çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci dönem için yüz yüze eğitim ile ilgili net mesaj verdi. Erdoğan, "Eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz" dedi. Erdoğan'ın konuşması sonrası canlı yayında 15 bin öğretmenin ataması yapıldı.

Haber 31-01-2022 12:41

Özel okullar yüz yüze eğitimden yana

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk: - "Ülkemizde 12 bin civarında özel okulumuz var ve salgın sürecinde okullarımız çok da güzel sınav verdiler, çok ciddi teknolojik yatırımlar yaparak" - "Yıllardır tartışırdık, 'gelişen teknolojiyle öğretmenin, okulun yeri ne olacak' diye. Bugün geldiğimiz noktada yüz yüze eğitimden kıymetli bir eğitim yok. En iyi online dahi yüz yüze eğitimin yerine geçemez"

Yurthaber 30-01-2022 11:15

Son dakika: Yarıyıl tatili uzayacak mı, okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasıyla yarıyıl tatili ve yüz yüze eğitim konularına ilişkin konuştu. "Tatil uzayacak mı?" ve "Yüz yüze eğitim devam edecek mi" sorularına yanıt veren Özer, "Yarıyıl tatilinden sonra yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan soru, 'Acaba tatil uzayacak mı?' O soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?" dedi.

Haber 27-01-2022 13:25

Kocaeli'de yüz yüze eğitim faaliyetlerine 1 gün ara verildi

Kocaeli'de "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 1 gün ara verildi

Yurthaber 24-01-2022 21:25

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim kapsamındaki kurumların faaliyetlerine ara verildi

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitim kapsamındaki kurumların faaliyetlerine ara verildi

Yurthaber 23-01-2022 20:23

Son dakika: Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Bakan Özer'den yarıyıl tatili öncesi önemli mesajlar

Son dakika haberi... 21 Ocak Cuma günü başlayacak olan yarıyıl tatili öncesi milyonlarca öğrenci ve veli, "Yüz yüze eğitim devam edecek mi?" "Yarıyıl tatili uzayacak mı?" sorularını merak ediyor. Omicron'a bağlı yaşanan vaka artışları, bu soruları her gün gündeme getirmeye de devam ediyor. Tatilin başlamasına günler kala Milli Eğitim Bakanı Özer, konuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Bakan Özer, "İkinci dönemde de yüz yüze eğitim devam edecek." dedi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 20-01-2022 07:42

Konya'nın 14 ilçesinde kar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi

Konya'nın 14 ilçesinde kar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi

Yurthaber 18-01-2022 19:50

Online eğitime geçilecek mi? Okullar kapanacak mı? Bakan Özer noktayı koydu!

Omicron varyantının etkisiyle koronavirüs vakaları 75 bin sınırına dayandı. Yarıyıl tatiline kısa bir zaman kala milyonların aklında online eğitime geçilip geçilmeyeceği konusu yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den, "Online eğitime geçilecek mi?" sorusunun yanıtı geldi.

Haber 12-01-2022 15:06

Son dakika! Yarıyıl tatili uzayacak mı, okullar kapanacak mı? Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberine göre yüz yüze eğitime ilişkin yeni açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatiline bir hafta kaldığını belirterek, "Yüz yüze eğitime devam. Bugün itibarıyla tüm sınıfları kapalı olan, Kovid'den dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamakta. Evet, Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama Allah'a şükür bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılama oranlarının çok yüksek olması." dedi.

Haber 12-01-2022 14:06

2022 Üniversiteler kapanacak mı? Okullar açıkladı! Üniversitelerde yüz yüze eğitim bitiyor mu?

Koronavirüs pandemisinde vaka artışı devam ederken, 2021-2022 eğitim yılında üniversitelerin kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Omicron varyantı sonrası yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği gündem olurken, kimi üniversiteler uzaktan eğitim ile ilgili duyurularını paylaştı. Peki 2022'de üniversiteler kapanacak mı ve yüz yüze eğitim bitiyor mu? İşte merak edilenler...

Haber 09-01-2022 15:36

Vaka sayıları hızla artıyor! Üniversiteler salgın sürecinden nasıl etkilenecek? Yüz yüze eğitim sürdürülmez hale gelirse...

Türkiye'de koronavirüs vakaları Omicron varyantının etkisini artırmasıyla rekor seviyeye ulaştı. Üniversitelerde vaka sayıları takip ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar üniversitelerde yüz yüze eğitimin sürdürülemez hale gelmesi durumunda ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabileceklerini duyurdu.

Haber 06-01-2022 16:31

Chicago'da öğretmenler istedi, yüz yüze eğitim iptal edildi

ABD’nin Chicago kentinde öğretmenler, artan koronavirüs vakaları sebebiyle halk okullarında yüz yüze eğitim yerine çevrim içi eğitime geçilmesini onayladı. Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot ise karar nedeniyle Chicago Öğretmenler Sendikası'nı suçladı.

Haber 05-01-2022 21:32

2022 Okullar kapanacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Okullarda uzaktan eğitim mi olacak?

Milyonlarca veli ve öğrenci tarafından okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının 60 binlere yaklaşması ve bazı üniversitelerin hibrit eğitim modeline geçmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Özer'den konuyla ilgili açıklama geldi. Peki 2022 okullar kapanacak mı? Okullarda uzaktan eğitim mi olacak? İşte ayrıntılar...

Haber 05-01-2022 20:16

Son dakika! Okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim konusunda, "Omicron nedeniyle okullarımızda alarm vereceğimiz yeni kararlar alacağımız bir durum yok." dedi.

Haber 05-01-2022 10:12

2022 Okullar kapanacak mı? MEB'den gelen açıklama! Okullarda yüz yüze eğitim bitiyor mu?

Koronavirüs vakalarında yaşanan yükseliş sonrası okulların kapanıp kapanmayacağı konusu yeniden gündeme geldi. Yeni yılın ilk haftası veli ve öğrenciler yüz yüze eğitimin sürüp sürmeyeceğini merak ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamada bulundu. Peki okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitiyor mu? İşte detaylar...

Haber 04-01-2022 19:10

Okullar kapanacak mı? Okullar ne zaman kapanacak? MEB açıkladı!

Son zamanlarda yeniden artış gösteren koronavirüs vakaları okulların kapanıp kapanmayacağı konusu yeniden gündeme getirdi. Veli ve öğrenciler yüz yüze eğitimin sürüp sürmeyeceğini merak ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklama yaptı. Peki okullar kapanacak mı? İşte detaylar...

Haber 04-01-2022 09:10

MEB hazırlıkları yaptı! Okullar yeniden kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer’den net açıklama…

Omicron varyantının Türkiye genelinde hızla yayılması ile birlikte vaka sayıları 40 bini gördü. Vaka sayılarının hızla artması ile birlikte herkes ‘okullar yeniden kapanacak mı?’ sorusunu sormaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullarda yüz yüze eğitimin devamı ile ilgili çok net açıklamalarda bulundu. İşte MEB’den gelen son dakika açıklamaları…

Haber 03-01-2022 08:26

2022 Okullar kapanacak mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim bitecek mi?

Öğrenciler ve veliler vaka artışından sonra okulların kapanıp kapanmayacağını merak ediyor. Koronavirüs vaka sayılarının son dönemde artış göstermesi nedeniyle yüz yüze eğitimin sürüp sürmeyeceği merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili açıklamada bulundu. Peki 2022 okullar kapanacak mı? İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim bitecek mi? İşte merak edilenler...

Haber 02-01-2022 22:00

Yüz yüze eğitim bitiyor mu? Bakan Özer açıkladı! Online (uzaktan) eğitime geçilecek mi?

Çoğalan vaka sayıları sonrası okullarda yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Öğrenci ve veliler konuyla ilgili sorgulamalar yaparken konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş bir açıklama geldi. Peki yüz yüze eğitim bitiyor mu? Online (uzaktan) eğitime geçilecek mi? İşte Bakan Özer'in açıklamaları...

Haber 30-12-2021 09:35

Son Dakika: Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Özer'den flaş açıklama

Son dakika haberine göre artan vaka sayıları "Okullarda yüz yüze eğitim duracak mı?" sorularını da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş açıklama geldi. Bakan Özer, "Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil." dedi.

Haber 30-12-2021 09:09

Üniversitede uygulanan hızlı antijen testiyle yüz yüze eğitimde sağlıklı model belirlenecek

Trakya Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Gürcan: - "Proje kapsamında birinci gruptaki her öğrenciye haftada iki kez hızlı antijen testi uygulanıyor. Testlerin pozitif çıkması durumunda PCR testiyle ikinci doğrulama yapılıyor. İkinci örneklem gruptaki öğrencilerden sadece semptom gösterenlere hızlı antijen testi uygulanırken, kontrol grubu öğrencilere herhangi bir test uygulanmıyor" - "Araştırmanın sonuçlarını Sağlık Bakanlığı ve ilgili mercilere ileterek yüz yüze eğitimde hangi modelin etkili olacağını bilimsel verilerle ortaya koymaya çalışıyoruz"

Yurthaber 04-12-2021 11:18

Son Dakika! Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması: Sadece 66 sınıf kapalı olacak

Son dakika haberine göre Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra pazartesi günü yüz yüze eğitime yeniden başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek” dedi.

Haber 21-11-2021 10:16

Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullar kapanacak mı? Erdoğan'dan net cevap!

Bugün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitim konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Peki yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullar kapanacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Haber 08-11-2021 20:23

Üniversiteler kapanacak mı? Yüz yüze eğitim sonlanacak mı?

Üniversite öğrencileri tarafından üniversitelerin kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Özellikle son dönemde yaşanan vaka artışı sebebiyle yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği araştırılmaya başlandı. Peki üniversiteler kapanacak mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim sonlanacak mı? İşte merak edilenler...

Haber 07-11-2021 01:06

Üniversiteler kapanacak mı? 2021-2022 Üniversitelerde yüz yüze eğitim bitecek mi?

Lisans ve önlisans öğrencileri tarafından üniversitelerin kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Vaka artışı nedeniyle yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği araştırılmaya başlandı. Peki üniversiteler kapanacak mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim bitecek mi? İşte merak edilenler...

Haber 04-11-2021 15:57

Bakan Özer: Sistem kendi kendini kapatana kadar okullar açık olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 nedeniyle bugün itibarıyla kapalı olan sınıf sayısının 1721 olduğunu belirterek, "Sistem kendi kendini kapatana kadar okullar açık olacak. Eğer 850 bin sınıfın tamamı bu prosedür çerçevesinde iki vakayla kapanıyorsa okullar kapanmıştır. Onun haricinde sistem sürekli rutinde. 10 günlük periyotlarla bazı sınıflar açılıyor, bazı sınıflar kapanıyor. Şu anda tüm sınıfları kapalı olan tek bir okulumuz yok'' dedi.

Haber 03-11-2021 21:32

2022 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: (1) - "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun da onayladığı kurallara harfiyen uyarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisindeyiz" - "Eğitime ayrılan bütçe ile 2022 yılında okullar arası başarı farklarının azaltılması ile eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve böylece eğitimde kalitenin artırılması ana odağımız olacak" - "Okullarımızın ihtiyacı olan temizlik malzemeleri için ayrılan ödenek miktarını 10 kat artırarak 722 milyon liraya çıkarttık" - "Farklı sınıf düzeylerinde de destekleme ve yetiştirme kurslarının açılmasını sağlayacağız"

Yurthaber 02-11-2021 12:19

Bakan Özer'den dikkat çeken 'uzaktan eğitim' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun yüz yüze eğitimin yerine ikame edilebilecek bir eğitim yaklaşımı olamaz" dedi.

Haber 02-11-2021 10:30

Okullar kapanacak mı? Bakan Koca'dan çok net açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların kapanacağı yönündeki haberlere ilişkin, "Haber yanlıştır. Bilim Kurulu'muzun böyle bir gündemi yok. Kurul üyesi bir arkadaşımızın aşının önemini vurgularken seçtiği ifade yanlış anlaşılmış." dedi.

Haber 01-11-2021 09:39

Bilim Kurulu Üyesi Şener uyardı: Yeniden kapanma olabilir, yüz yüze eğitim durabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs vaka sayılarının günlük 25- 30 bin aralığında seyrettiğini belirterek, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloların gündeme gelme durumu söz konusu olabilir” dedi.

Haber 30-10-2021 09:54

Yüz yüze eğitimin ilk 6 haftasına yönelik veriler tedbirlerin gücünü ortaya koydu

Karantina süresinin 10 güne indirilmesinin ardından Türkiye genelinde kapalı sınıf oranı yüzde 0,2 olarak belirlendi - Kapatılan şube oranlarının en düşük olduğu il yüzde 0,01 ile Şırnak, en yüksek olduğu il yüzde 1,95 ile Karabük oldu - İlköğretim kademesinde öğrencilerin yaklaşık yüzde 94'ü, ortaöğretimde ise yüzde 89'u, 10 gün veya daha az devamsızlık yaptı

Yurthaber 21-10-2021 12:38