Gaps Haberleri

GAPS diyeti nedir? GAPS diyeti örnek menü listesi

GAPS diyeti bağırsak sağlığını iyileştirmek ve vücutta mevcut olan sindirim sorunlarını tedavi etmek amacıyla tasarlanmış bir beslenme programıdır. GAPS, "Gut and Psychology Syndrome" (Bağırsak ve Psikoloji Sendromu) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bağırsak sistemi ile beyin arasındaki yakın ilişkiyi vurgular. Peki, GAPS diyeti nedir ve nasıl uygulanır?

Haber 2023-06-30 19:55:36

1. Uluslararası GAPS Kongresi'nde doğal ve sağlıklı beslenme tartışılacak

Kongre Başkanı Dr. Asuman Kaplan Algın: - "Besinlerimiz ilacımız, ilacımız besinlerimiz, asla bundan uzaklaşmıyoruz. Egzersizin, ruhsal bütünlüğün, uykunun, nefesin önemini bilimsel veriler eşliğinde gündeme getireceğiz"

Yurthaber 2021-11-04 15:34:34

Gaps diyetinin sağlığımız üzerindeki etkisi

Günümüzde GAPS diyetine dair birçok bilgi ve ön yargı bulunmaktadır. Peki, bu GAPS diyeti nedir? Vücudumuzda ne gibi değişikliklere yol açıp sağlığımızı nasıl etkilemektedir? Bağırsak sorunu yaşayan aynı zamanda psikolojik ve psikiyatrik sorunlar yaşayan bireylerin aynı zamanda otizmli kişiler üzerinde bu diyetin etkisini ve merak ettiklerinizi yazımızda inceleyelim!

Haber 2020-12-30 13:57:53

GAPS diyeti ile ruhsal iyileşme mümkün

Medikal Estetik Uzmanı Uzm. Dr. Nur Topçu, bağırsak ile beyin/beden arasındaki ilişkiden doğan hastalıkları ifade eden GAPS’a karşı uygulanabilecek diyet ve olumlu psikolojik etkileri hakkında bilgiler verdi.

Yemek 2020-04-02 12:27:16

GAPS Diyeti nedir? GAPS diyeti ile bağırsak floranızı yenileyin

GAPS diyeti bağırsak ve beyin/beden arasındaki ilişkiden doğan hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. GAPS diyeti ile ilgili bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Nur Topçu, GAPS diyetinin GAPS tedavisinde nasıl bir rol üstlendiğini anlattı.

Haber 22-01-20 11:09

Gaps diyeti sağlınızı onarıyor, bağısak floranızı yeniliyor

Diyetisyen Kübra Çıtlak Demir, bağırsak ve sindirim sistemini esas alan Gaps diyetinden bahsederek, "Bu beslenme sistemi sayesinde vücuttaki fazla kilolar gidiyor. Diyette yer alan fermente gıdalar insanların daha uzun süre kendilerini doygun hissetmesini sağlıyor” dedi.  

Kadin 20-11-19 13:36

Detoks ile vücudunuzu toksinlerden arındırın

Bedenin zararlı etkileri olan toksinlerden kurtulmasına detoks adı verilir. Metabolik değişimler ile ortaya çıkan atık maddelerin vücuttan temizlenebilmesi için detoks yardımcı olur. Aile Hekimi Uzmanı, Ozon Terapist, Fonksiyonel Tıp, GAPS Danışmanı, Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nur Topçu, detoks ile vücudumuzu toksinlerden arındıracak önerilerini bizler için paylaştı.

Kadin 20-11-19 08:22

GAPS diyeti zayıflatır mı? GAPS diyeti hakkında merak edilenler

Son yılların en popüler diyeti olan GAPS diyetinin amacı, öncelikli olarak kilo verdirmek değil, bağırsak sağlığını desteklemek ve bağırsak duvarını onarmaktır. Otizm hastası oğlunu tedavi etmek isteyen bir doktorun ortaya koyduğu bu diyet hakkında Diyetisyen Müge Bozok, detaylı açıklamalarda bulundu. İşte GAPS diyeti hakkında merak edilenler ve cevapları.

Yemek 07-11-19 09:47

Cildiniz sonbahar mevsimine hazır mı?

Mevsim değişikliği aynı zamanda ciltte de bir takım değişikliklere neden olur. Özellikle yaz mevsiminden sonbahara geçerken bu değişiklikler daha çok göze çarpar. Aile Hekimi Uzmanı, Ozon Terapist, Fonksiyonel Tıp, GAPS Danışmanı, Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nur Topçu, "Cildiniz sonbahar mevsimine hazır mı?" sorusunun yanıtını bizler için açıkladı.

Kadin 30-10-19 09:02

Fonksiyonel tıp ve gaps diyeti kombinasyonu nasıl uygulanır?

Son yıllarda adından daha da sık bahsettirmeye başlayan fonksiyonel tıp, konvansiyonel tıbbın bakış açısından biraz daha geniş ve derin bakar. Ve olgularda semptom gidermek yerine derine nedene yönelik bütünsel yaklaşır.

Kadin 19-09-19 15:29

Kolajen aşısı ile genç cilt görünümüne adım atın

Kolajeni anlamak için önce cildin kendisini anlamak gerekir. Aile Hekimi Uzmanı, Ozon Terapist, Fonksiyonel Tıp, GAPS Danışmanı, Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nur Topçu, kolajen aşısı hakkında tüm merak edilenleri ve daha fazlasını bizler için paylaştı.

Kadin 21-08-19 11:28

Depresyon önleyen diyet: Gaps diyeti nedir?

Farklı sağlık ihtiyaçlarınaa göre belirlenen diyetlerden olan GAPS diyeti özellikle psikolojik sorunlar ve şişkinlik yaşayan kişiler için oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahip. Yaşanılan hastalıkların sindirim sisteminin doğru çalışmasını engellemesi nedeniyle etkilenen vücut, GAPS diyeti sayesinde sorunlardan arınıyor. Sürekli baş ağrısı çekiyor, sabahları yorgun ve halsiz kalıyorsanız ya da düz bir karınla uyanmanıza rağmen gün içinde şişlik yaşıyorsanız GAPS diyeti kurtarıcı olabilir.

Haber 24-01-19 11:00

Mikroplarla zayıflayabilirsiniz! Nasıl mı?

Öyle bir beslenme tarzı olsun ki acıktığınızı size hissettiren hormonları azaltsın ve tokluk hissinizi artıran hormonları da arttırsın! Zayıflarken sağlığınızı da size geri kazandırsın. Bunu gerçekleştiren GAPS diyeti ile sindirim sistemi inanılmaz bir işleyişe kavuşuyor.

Yemek 04-10-18 17:07

Özel çocuklara GAPS diyeti tavsiyesi

Uzmanlara göre otizmliler başta olmak üzere serebral palsili ve disleksik çocuklarda görülen sindirim sistemi bozuklukları, gluten ve bazı proteinlerden uzak beslenme tarzı "GAPS diyeti" ile giderilebiliyor - GAPS diyeti danışmanı diyetisyen Işıl Erkan: - "Bu çocukların gen işleyişleri ve o genin aktive ettiği enzimin eksikliğinden kaynaklanan birtakım sindirim bozukluğu var. Sindirimi bozuk olan bireylerde ve otistik çocuklarda gluten ve süt proteini olan kazein, morfin etkisi yaratıyor" - "Fermente yiyeceklerin bu çocuklara son derece iyi geleceği çalışmalarda mevcut. Bunlar, evde yaptığımız yoğurtlar ve turşulardır"

Haber 03-07-18 12:45

Otizmde önerdiğimiz değerli besinlerden biri kelle paça çorbası

İngiltere'de yaşayan Nöroloji ve Beslenme Uzmanı Dr. Natasha Campbell McBride, henüz 3 yaşındayken otizm tanısı alan oğlunu, "Tüm hastalıklar bağırsakta başlar" sözünden yola çıkarak geliştirdiği sistemle sağlığına kavuşturdu - Yaptığı çalışmalarda otizmin yanı sıra birçok hastalığın sebebinin de bağırsak florasındaki dengesizlik olduğunu ortaya koyan McBride, geliştirdiği GAPS tedavisi ile birçok hastanın iyileşmesine de katkı sağladı - McBride'ın geliştirdiği GAPS Tedavi Protokolünün, olmazsa olmazlarının başında kelle paça çorbası gelirken, taze et, balık, yumurta, fermente sebze, yoğurt, peynir gibi mayalanmış ürünler de sistemin en önemli besin araçları olarak öne çıkıyor - Nöroloji ve Beslenme Uzmanı Dr. McBride: - "Taze et, balık, yumurta, fermente sebze, yoğurt, peynir gibi mayalanmış ürünler. Bunların hepsi beslenme protokolünün olmazsa olmazlarından. Bir de çorba çok önemli. Çorba da bildiğim kadarıyla geleneksel Türk mutfağında önemli rol oynuyor. Mesela hayvanın kafasıyla ayaklarıyla yapılmış çorbalar var. Bizim de GAPS protokolünde önerdiğimiz en değerli besinlerden biri bu kelle paça çorbasıdır" - "Otistik çocukların hepsinin beyinleri, bağırsak florası dengesinin bozukluğu nedeniyle zehirleniyor. Bebekler 5 duyu organlarıyla dünyayı keşfediyorlar. Tüm bu bilgiler beyinde işleniyor ve çocuk normal şekilde büyüyor. Ama otistik çocukların beyninde toksinler, zehirler olduğu için ne yazık ki 5 duyu organıyla aldığı bilgileri işleyemiyor. Orada bir sorunla karşılaşıyoruz. Bu toksinlerin yapısına bağlı olarak çocukta ya otizm ya hiperaktivite ya da disleksi oluşuyor"

Haber 13-04-18 11:16

Berna Laçin ile Meşhur Olan GAPS Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır?

Berna Laçin’in incecik olmasını sağlayan GAPS diyetine yakından bakıyoruz!

Yemek 08-09-17 10:47

GAPS diyeti nedir? GAPS diyeti nasıl yapılır? Zararı var mı?

Berna Laçin ile gündem olan GAPS diyeti ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik. GAPS diyeti nedir, nasıl yapılır, sağlık açısından zararı, riski var mı gibi sorularınızın cevaplarını haberin devamında bulabilirsiniz. İşte vücudun bakteri dengesini iyileştirmeye yarayan beslenme programı GAPS hakkında detaylı bilgiler...

Haber 05-09-17 15:01

Turkey’S External Gaps Growing Rapidly

- Turkey’s foreign liabilities have jumped by $41 billion while the rise in its foreign assets remained at $4 billion,

Yurthaber 23-02-15 10:19