Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.
12 yaşındaki sosyal medya fenomeni Fevzi Kaan Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tuttu. Kendisiyle tanışmasında Erdoğan'ın "kilo vermelisin" tavsiyesine uyan Türker, zayıflamak için diyetisyene başvurdu.
Kış hastalıklarından korunmak için bağışıklık sistemini korumak gerekiyor. Güçsüzleşen bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara açık hale getiriyor. Gripten ve nezleden korunmak isteyenler yüksek C vitamini içeren portakal ve mandalina gibi meyveler tercih ediyor. Ancak sadece bu sebzelerde değil birçok besinde yoğun C vitamini bulunuyor.
Sağlık için çok etkili doğal ürünler bulunuyor. Meyve ve sebzelerin yanı sıra baharatlar da birçok hastalık üzerinde fayda sağlıyor. Kışın enfeksiyonlara, gribe, nezleye karşı koruma sağlayan, diyabetle savaşan, cinsel gücü artıran tarçın vücut için önemli bir yere sahip. Ancak fazla yenilen tarçının korkutucu etkileri bulunuyor. Fazla tarçın şifa yerine zehir saçıyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaparken Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı için de ‘Kapanan yaralarla değil, kanayan yaralarla uğraşalım’ ifadelerini kullandı. Öte yandan Akşener’in özel hayatı için yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Akşener, diyetisyen Şeyda Coşkun ile birlikte çalışarak 13 kilo verip 81 kilodan 68 kiloya düştüğünü vurgulayarak günde 2.5 paket tükettiği sigaraya da veda ettiğini söyledi.
Bazı yiyecekleri birlikte tüketmekten zevk alıyoruz. Fakat yediğimiz yiyecekler ne kadar sağlıklı olursa olsun, birlikte tüketildiğinde zararlı etkiler oluşturabiliyor. Peki hangi besinler birlikte tüketilince zararlı etkilere yol açıyor? İşte o yiyecekler…
Birçok insan sadece gıda değil çeşitli zararlı maddeleri de yiyor. Halk arasında faydalı olduğu düşünülen kil de yenilen zararlı maddeler arasında bulunuyor. Özellikle çocuklarda ve hamilelerde görülen kil tüketimi çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar pika sendromu hakkında uyarılarda bulunuyor.
Sigara tüm sağlığı etkileyen zararlı alışkanlıklar arasında yer alıyor. Uzmanlar sigara hakkında uyarılarda bulunuyor. Sağlık için sigarayı bir an önce bırakmak gerekiyor. Ancak sigarayı bırakma sürecinde alınan kilolar toplumu korkutabiliyor. Diyetisyenler kilo almadan da sigarayı bırakabileceğinizi belirtiyor.
Diyetisyenler Günü mesajları, bu özel meslekle geçimini sağlayan sevdiklerine; en yeni ve en güzel kutlama sözlerini göndermek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Biz de en özel resimli 6 Haziran Diyetisyenler Günü kutlama mesajları ve sözlerini sizler için hazırladık. Siz de daha sağlıklı ve güzel bir yaşam için danışanlarına yol gösteren diyetisyenlere mesaj gönderebilirsiniz. İşte en yeni, resimli Diyetisyenler Günü mesajları...
Aşırı zayıflık, vitamin mineral eksikliklerine bağlı olarak çok sayıda rahatsızlığı da beraberinde getiriyor. Sürekli uyku hali, cilt, saç ve tırnak rahatsızlıkları, çabuk yorulma gibi durumlar düşük kilolu kişilerde görülebilir. İşte aşırı zayıflığın zararları...
Amasya’da yaşayan 68 yaşındaki Selahattin Özgen değişimiyle herkesi şaşırttı. 140 kilo ağırlığındaki adam, diyetisyen takibi, sağlıklı beslenme ve yaptığı fiziksel aktiviteler sayesinde 8 ayda 50 kilo vermeyi başardı. 90 kiloluk görünümüyle bambaşka bir kişiye dönüşen adamı yakın çevresindekiler bile tanımakta zorluk çektiğini ifade etti. Özgen’in değişimindeki en büyük detayı ise ayakkabı numarasındaki küçülme oluşturdu. 68 yaşındaki Özgen’in ayakkabı numarası 45’ten 43’e düştü.
Kilo alımı hem sağlık hem de estetik açıdan rahatsız etmektedir. Kilo alımını çözmek adına yaşam alışkanlıklarının değişmesi gerekmektedir. Özellikle yaza doğru yaklaşırken göbek bölgesindeki yağları eritecek bu 5 öneriyi uygulayarak hem daha sağlıklı hem de daha fit bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Pandemi nedeniyle değişime uğrayan hayatımızda beslenme düzenleri de değişti. Kovid geçiren hastalar evde geçirdikleri süreçte çok daha sağlıksız beslenmeye başladı. Bu sağlıksız beslenme alışkanlık haline gelerek bağışıklığın düşmesine ve daha ciddi sorunlara neden oluyor.
Diyetisyen uzmanı, simit, poğaça gibi yiyeceklerin her sabah tüketildiğinde çok büyük bir tehlikeye yol açtığını deneysel olarak ortaya koyup, 20 günün sonunda vücutta oluşan yağ oranını orijinalinin birebir kopyası olan replikayla gösterdi.
Okula yetişme telaşının bazen günün en önemli öğünü kahvaltının atlanmasına sebep olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, çocuklarımızın sağlıklı beslenmesinin bir yandan büyüyüp gelişmeleri öte yandan da derslere olan konsantrasyonlarını sağlayıp başarılı olabilmeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Öztürk, günlük olarak 4 temel besin grubundan süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kurubaklagiller, sebze ve meyveler, ekmek ve tahılların da tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘nun 2020 yılı için açıklanan verilerine göre yaşlıların toplam nüfusa oranı son beş yılda yüzde 22,5 artmıştır ve 65 yaş üstü nüfusun 2020'de 7 milyon 953 bin 555'e çıktığı kaydedilmiştir. Toplumda önemli bir yer tutan yaşlılık döneminde beslenirken uzun ve sağlıklı bir ömür için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
Bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabiliyor.
Bütünsel Beslenme Danışmanı ve Sağlıklı Yaşam Eğitmeni Bersu Ekinci adını, 23 kilo verdirdiği Ece Çavuşoğlu ve sadece 5 ayda 35 kilo zayıflamasını sağladığı Simge Birben ile yaptığı çalışmalarla duyurmuştu.
Yaz mevsimiyle birlikte pek çok kişide ince ve fit görünme isteği artarken, fazla kilolardan kurtulma arayışları da hızlandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, ideal kiloya ulaşma uğruna şok diyetlerden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurgularken, arkadaş çevresi ya da internetten uygulanan bilinçsiz diyetlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Son zamanlarda popülerleşen diyet şekillerinden biri olan ketojenik diyet, ilk zamanlarda sadece bazı rahatsızlıkları olan kişilerin tedavisine destek amacıyla uygulanırken, şimdilerde ise kilo vermek için yapılıyor. Peki Ketojenik beslenme nedir? Ketojenik diyeti kimler yapmalıdır? Detaylar haberimizde...
Yaz aylarının gelmesiyle beraber fazla kilolardan kurtulmak için diyetlere olan yönelim arttı. Fit bir görünüme kavuşmak isteyenler şok diyet uygulamalarına başladı. Erkek ve kadın metabolizması arasındaki farklar kilo verme sürecinde de etkili oluyor. ‘Erkekler kadınlardan daha mı hızlı kilo verir’ sorusu sıklıkla tartışılan konulardan bir tanesidir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hızla fazla kilolarından kurtulmak isteyenler şok diyetlere başvurmaya başladı. Çoğu kişi deniz ve havuz kenarında daha şık ve zarif görünmenin hayali uğruna sağlıklarından bile olmayı göze alarak sağlıksız şok diyetlerle zayıflamak istiyor. Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, şok diyetlerin, bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olan diyetler olduğunu belirterek, “Yanlış diyetle doğru sonuca varılmaz” diyerek uyarıda bulundu.
Alınan fazla kiloların veya bu kiloların verilememesinin gerek psikolojik anlamda gerek fizyolojik anlamda birçok sebebi olabilir. Çoğu zaman göz ardı edilen ama herkesin bazı dönemler yaşadığı yetersiz uyku problemleri de kilo verememe sorununun temelinde yatan sebeplerden biri olabilir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber özellikle koronavirüs karantinasında alınan fazla kilolar diyetlere yönelimi arttırdı. Yazın bikini ve mayoların içinde daha fit görünmek isteyenler hızlı zayıflamak, daha ince görünmek amacıyla şok diyetlere başvurmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz sağlıklı diyet ve kilo verilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber mayo ve bikini sezonuna hazırlıklar başladı. Sahillerde fit görüntüsüyle dikkatleri çekmek isteyenler katı diyetlere şimdiden başladı. Koronavirüs karantinasında alınan kiloları vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hatalar bu süreci yavaşlatıyor.
Bağlar Aile Destek Merkezinde kişiye özel pişirilen iftar yemekleri yine kadınlar tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor - Koordinatör Arzu Çetin: - "Burada yapılan tamamen gönül işi. Herkes kendi anne ve babasına yemek hazırlar gibi sevgi ve özveriyle katkı sunuyor"
Osmaniye’de esnaflık yapan 42 yaşındaki Bünyamin Maskan’ın, iki yıl önce bindiği uçakta duyduğu cümleyle hayatı değişti. Fazla kilolarından dolayı yaşadığı sağlık sorunlarının yanında uçak yolculuğu yapacağı esnada yanında oturan gencin “Allah’ım bu kadar şansız olamam” demesinden sonra zayıflamaya karar veren Maskan, diyetisyen yardımıyla 92 kilo vererek 189 kilodan 97 kiloya indi.
Ramazan ayında sahura kalmamanın en sık yapılan hata olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Bahtınur Yılmaz, bu davranışın kişilere kilo olarak döndüğünü anlattı. Sahura kalkmayan kişilerin iftar vaktinde daha kısa sürede daha fazla kalori aldığını söyleyen Yılmaz, iftarda tüketilen besinlerin ardından uykuya geçişin metabolizmanın yavaşlamasına neden olduğunu, bunun da kilo kontrolünü engellediğini söyledi.
Doktorun, daha önce iş yerinde silahla intihar etmek istediği, telefonda konuştuğu eşinin kararından vazgeçirdiği öğrenildi
Antalya'da doktor ve diyetisyen eşi evlerinde ölü bulundu
Antalya’da diyetisyen ve doktor karı koca evlerinde ölü bulundu. Doktorun önce diyetisyen eşini öldürdüğü, ardından aynı silahla yaşamına son verdiği bildirildi. Çiftin cansız bedenlerini ise kreşten gelen kızları ile anneanne buldu.
İnsanların zaman zaman şikayet yaşadığı rahatsızlıklardan bir tanesi de kabızlık. Farklı hastalıklara ya da problemlere bağlı olarak ortaya çıkan bu şikayetin birden fazla tedavisi bulunabiliyor. Kabızlık nasıl geçer konusunda doğru beslenmenin öneminin büyük olduğu da biliniyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konuyla alakalı bilgiler verdi. Peki, kabızlığa ne iyi gelir?
Diyet yaparken tüketilmesi gereken yiyecekler çok sayıda kişi tarafından biliniyor. Ancak her yiyeceğin sağlıklı olduğu için bol miktarda tüketilmesi doğru olmayabiliyor. Bazı yiyeceklerin fazla miktarda tüketilmesi kilo vermenin önüne geçebiliyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konuyla ilgili bilgiler verdi.
Sigaranın zararlarını azaltan besinler olup olmadığı insanlar tarafından merak ediliyor. Bu nedenle sigara içenler ne yemeli sorusunun yanıtı araştırılıyor. Uzman diyetisyen Aslıhan Küçük Budak alkol ve sigaranın vücuda verdiği zararı en aza indirgeyen besinleri anlattı. İşte alkol ve sigaranın zararını en aza indirmek için öneriler...
Yılbaşı kutlaması sırasında tadına doyulmaz sofralarda buluşanlar senenin stresini yemek ve tatlılarla attı. Keyifli bir gecenin ardından yeni bir yılın başlamasıyla birlikte ise yapılacaklar listesine kilo verme de eklendi. Hem yılbaşı gecesine ait fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak hem de uzun diyet sürecinde sizin için kurtarıcı rol üstlenecek olan sihrin sütte saklı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Neriman İnanç, günde 2 bardak süt tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Sağlıklı beslenmeye verilen önemin her geçen gün arttığı günümüzde pesketaryen beslenme tarzının öne çıktığı görülür. Peki birbirinden farklı beslenme tarzının arasında pesketaryen hangi yönleriyle öne çıkar? Detaylar yazımızın devamında sizlerle!
Takibi ve uygulanışı oldukça kolay bir diyet olan Slim-Fast diyeti nasıl yapılır? Hızlı zayıflama için ne yapmalı? Diyet boyunca uyulması gereken kurallar nelerdir? Hızlı zayıflamak diyeti nedir? Sorularının cevabı sizin için yazımızın devamında.
Günümüzde GAPS diyetine dair birçok bilgi ve ön yargı bulunmaktadır. Peki, bu GAPS diyeti nedir? Vücudumuzda ne gibi değişikliklere yol açıp sağlığımızı nasıl etkilemektedir? Bağırsak sorunu yaşayan aynı zamanda psikolojik ve psikiyatrik sorunlar yaşayan bireylerin aynı zamanda otizmli kişiler üzerinde bu diyetin etkisini ve merak ettiklerinizi yazımızda inceleyelim!
Gün içerisinde fiziksel aktivite yapmadan harcanan enerji miktarı olan bazal metabolizma, özellikle zayıflamak isteyen kişiler tarafından en sık araştırılan konulardan biridir. Bazal metabolizması yüksek olan bir kişi kilo vermekte zorlanmaz. Peki bazal metabolizma nedir?
Doğu Akdeniz'de geleneksel yöntemlerle hazırlanan şifa kaynağı "üzüm pekmezi"nin sofralara uzanan zahmetli yolculuğu başladı - Diyetisyen Fatma Zehra Avcı: - "Üzüm pekmezi vücut direncini arttırır, iltihap söktürücüdür ayrıca karaciğerin temizlenmesine faydası vardır"
Doğu Akdeniz'de geleneksel yöntemlerle hazırlanan şifa kaynağı "üzüm pekmezi"nin sofralara uzanan zahmetli yolculuğu başladı - Diyetisyen Fatma Zehra Avcı: - "Üzüm pekmezi vücut direncini arttırır, iltihap söktürücüdür ayrıca karaciğerin temizlenmesine faydası vardır"
Samsun'da "Kovid-19 Beslenme Danışmanlığı Hattı" kuruldu
Ramazan ayı için vatandaşlara uyarılarda bulunan Uzmanı Muhammed Nurullah Şahin, sahur yapmanın önemine değindi.
Sağlıklı beslenmenin temellerinin çocuklukta atıldığını söyleyen Diyetisyen Merve Tuysuz, çocuklarda diyetin püf noktaları ile ilgili bilgi verdi. Yağlı hazır gıdaların çocukların çabuk yağlanmasında rol oynadığını belirten Diyetisyen Tuysuz'den konuyla ilgili açıklamalar...
Aç kalmadan kilo vermek isteyenler için kilo verme yöntemlerini anlatan Diyetisyen Merve Tuysuz, yasaksız ve kalori saymadan ve diyetlere takılmadan zayıflamanın mümkün olduğunu söyledi. Kilo verme yöntemleri ile ilgili bilgi veren Tuysuz, kilo verirken asıl önemli olan noktanın besin değerlerine dikkat etmek olduğunu söyledi. İşte eski tip diyetlere takılmadan kilo vermek isteyenlerin yapması gerekenler...
Antalya'da 24 yaşındaki Avukat Burcu Özen'in bacaklarında, bölgesel zayıflama için gittiği diyetisyende soğuk lipoliz yöntemi sonrasında yanmaya bağlı izler oluştu. Diyetisyen Büşra Ö. hakkında taksirle yaralama suçlamasıyla dava açıldı. Suçlamayı kabul etmeyen Diyetisyen Büşra Ö. ise izlerin geçici olduğunu iddia etti.
Havaların soğuması ile metabolizmanın tembelleşmeye başladığını belirten diyetisyen Deniz Tığlı, soğuyan havalara inat metabolizmanın tembelleşmesini önlemenin çok kolay olduğunu söyledi. FBM Tıp Merkezinden Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, soğuk havaların gelmesiyle birlikte metabolizmanın tembelleşmeye başladığına dikkat çekti.
Denizli'de diyetle 105 kilodan 65 kiloya düşen diyetisyen Şerife Özkan, hem kilo vermenin hem de hastalarına örnek olmanın sevincini yaşıyor - Diyetisyen Şerife Özkan: - "Kilo verdiğimde benim bilgilerim, düşüncelerim, uyguladığım diyet programı değişmedi. Sadece dış görüntümün değişmesi, hastaların üzerinde olumlu etki yaptı ve bana inançları arttı"
Denizli'de diyetle 105 kilodan 65 kiloya düşen diyetisyen Şerife Özkan, hem kilo vermenin hem de hastalarına örnek olmanın sevincini yaşıyor - Diyetisyen Şerife Özkan: - "Kilo verdiğimde benim bilgilerim, düşüncelerim, uyguladığım diyet programı değişmedi. Sadece dış görüntümün değişmesi, hastaların üzerinde olumlu etki yaptı ve bana inançları arttı"