Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Baskani Hakan Kazanci Haberleri

Türkiye Cirit Şampiyonası’nda birinci Erzurum ikinci Bayburt oldu

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Türkiye Finali 1’inci Lige Yükselme B Grubu müsabakaları sona erdi.

Yurthaber 2023-09-25 07:40:47

12. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası sona erdi

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası tamamlandı.

Yurthaber 2023-09-11 06:52:47

4. Dünya Göçebe Oyunları ilgi görüyor

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu: - "Bugün katılan bütün ülkelerden olumlu mesajlar, olumlu görüşler alıyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Gerçekten çok büyük bir organizasyon içerisindeyiz"

Yurthaber 2022-09-29 15:49:05

Medeniyetlerin beşiği İznik'te Dünya Göçebe Oyunları heyecanı başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve konuk ülkelerden üst düzey yöneticilerin katılması beklenen dünyanın en büyük geleneksel spor oyunlarının açılışı ile sportif, sanatsal, kültürel etkinlikler için 473 bin metrekare alan hazırlandı - 4. Dünya Göçebe Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Hakan Kazancı: - "Türkiye'nin, Bursa'nın ve İznik'in misafirperverliğini ve bütün değerlerini en güzel şekilde sunmaya çalışacağız. Bunları da çok iyi bir şekilde yapacağımıza inanıyorum"

Yurthaber 2022-09-28 11:30:07

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İstişare Toplantısı yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İstişare Toplantısı yapıldı

Yurthaber 04-03-22 16:38

Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu ziyaretlerini sürdürüyor

Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.

Yurthaber 27-01-21 15:36

Toksöz’den Kabakcı’ya ziyaret

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’yı ziyaret etti.Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz ziyarette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakcı ile birlikte, Kayseri’ye yapılması planlanan Geleneksel Türk Okçuluğu merkezi ve faaliyetleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakcı, merkezin Kayseri’deki spor hayatına farklılık katacağını ifade etti.

Yurthaber 27-01-21 12:36

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü kemankeşleri oklarını zafere fırlattı

Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından 24 Ekim’de Tokat’ta düzenlenen ’Büyükler Türkiye Şampiyonası Sıralama Koşusuna katıldı.Bayburt Üniversitesi kemankeşleri ilk defa katıldığı sıralama koşularında oklarını 24 Ekim’de Tokat’ta fırlattı.

Yurthaber 28-10-20 08:16

Cumhuriyet Kupasında kıyasıya mücadele ettiler

Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 97.yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ‘Geleneksel Badminton Cumhuriyet Kupası’, 4 farklı kategoride 100’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Badminton Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Geleneksel Badminton Cumhuriyet Kupası, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Yurthaber 24-10-20 15:39

Battalgazi’de “Avrupa Spor Haftası” coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan Avrupa Spor Haftası, Malatya’nın Battalgazi İlçesinde bulunan Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında coşkuyla kutlandı.Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Eskimalatya’da bulunan Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında bir dizi sportif faaliyetler düzenlendi.Korona virüs salgınına karşı alınan önlemler eşliğinde Jimnastik, Masa Tenisi, Bisiklet, Tekvando, Karate, Futbol (Penaltı Atışları), Dart, Dağcılık, Satranç ve Eskrim gibi branşlarda etkinlik düzenlendi.

Yurthaber 29-09-20 17:10

Beactive etkinlikleri için geri sayım başladı

Bu yıl Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde 81 ilde yapılacak olan “Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri” düzenlenecek.23-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliklerine denk gelen bu süreçte çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini artırmak amaçlanıyor.Yine proje kapsamında Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedefleniyor.HİS Federasyonunun yayınlamış olduğu etkinlik takvimi gereği Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, HİS Federasyonu İl Temsilciliği ve yerel paydaşlarla birlikte 23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında sportif etkinlikler organize edilecek.

Yurthaber 12-09-20 15:33

İznik'te düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın turizme katkı yapması hedefleniyor

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı: "Burayı, daimi devam eden bir kültürel faaliyeti tüm dünyaya duyuracağız. Yeşil Camisi'nden tutun Ayasofya Camisi'ne kadar İznik denince aklınıza gelen İznik çinisini tüm dünyaya tanıtmış olacağız, bir turizm geliri yakalayacağız" - "Turizm sektöründe öncülük olsun diye kıl çadırdan daimi otel odalarımız olacak, bunların inşası olacak, otel niyetine misafirlerimiz gelip oradan yararlanabilecekler"

Yurthaber 13-08-20 11:21

TOHM Yüzme sporcuları ile konferans yapıldı

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi Yüzme sporcuları ile telekonferans sistemi üzerinden görüşme yapıldı.Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Yüzme İl Temsilcisi Hakan Yıldız, koordinatörler, antrenörler, psikolog ve diyetisyenlerin katıldı.Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, sporculardan Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yurthaber 14-05-20 09:08

Bayburt Belediyesi’nden atlı spor kulüplerine destek

Bayburt Belediyesi şehirde faaliyet gösteren atlı spor kulüplerine destekte bulundu.Bayburt, 21 Şubat, Dede Korkut, Genç Osman, İpekyolu, Çoruh ve 15 Temmuz Atlı Spor Kulüplerinin başkanları ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Bayburt İl Temsilcisi Necdet Yılmaz, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye cirit sporuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.Geleneksel spor dallarından biri olan cirit sporunun Bayburt’ta yaşatılmasını sağladıkları için kulüp temsilcilerine teşekkür eden Başkan Pekmezci, daha önce geleneksel spor dallarıyla yakından ilgilendiğini ve kendisi için ata sporu ciritin ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Ben daha önce Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Eğitim Kurulu’nda yer aldım.

Yurthaber 04-02-20 19:32

600 yıllık kızak yarışları Erciyes'te yapıldı

  Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, 600 yıllık geleneğe sahip ata sporu olan kızak yarışları Erciyes Kayak Merkezi'nde yapıldı.

Haber 02-02-20 15:55

Geleneksel Kızak yarışları Erciyes’te yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, 600 yıldır süregelen ve ata sporu olan Geleneksel Kızak yarışları Erciyes Kayak Merkezi’nde yapıldı.Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Erciyes A.Ş.

Yurthaber 02-02-20 15:50

600 yıllık kızak yarışları Erciyes'te yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, 600 yıllık geleneğe sahip ata sporu olan kızak yarışları Erciyes Kayak Merkezi'nde yapıldı.

Spor 02-02-20 12:56

Nevşehir Belediyesporlu sporcular atletizmde 3 madalya kazandı

Nevşehir Belediyesi sporcuları, katıldıkları Atletizm Türkiye Şampiyonası’ndan 3 bronz madalya ile döndü.Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve U14 kategorisinde 2007 ve 2008 doğumlu sporcular ile U16 kategorisindeki sporcuların yarıştığı Atletizm Salon Türkiye Şampiyonası İstanbul’da gerçekleştirildi.Şampiyonaya bir süredir Antrenörler İsa Demir ve Hakan Köstekçi nezaretinde hazırlanan Nevşehir belediye spor atletlerinden Şevval Yılmaz U16 60 Metre Engelli kategorisinde bronz madalya, U14 2007 1000 metre kategorisinde İbrahim Gökgöz bronz madalya ve 2008 doğumlular arasında da Ömer Efe Kantemiz bronz madalya kazandı.Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılan atletizm kurslarında aldıkları eğitimin ardından spor yaşantılarını Nevşehir belediye spor kulübü çatısı altında sürdüren ve şampiyonadan madalyalarla dönen sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti.

Yurthaber 22-01-20 15:21

Bu sezon atlı kızak ve geleneksek kızakta 15 etkinlik yapılacak

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç: - "Orta Asya'dan getirdiğimiz birçok geleneksel sporumuz yıllar içinde kaybolmuş, unutulmuş. Bu sporları ne yazık ki kaybetmişiz. Federasyon olarak bu sporları külleri arasından çıkarıp yaşatmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 22-01-20 11:54

2021 Rahvan At Yarışları Sandıklı’da yapılacak

Rahvan at yetiştiricileri Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.İzmir Şirinyer Hipodromu’nda Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından sezon sonunda düzenlenen Türkiye Rahvan At Şampiyonası’nda Sandıklılı at yetiştiricilerinden Yunus Aslan, ’Cemgül Abraj’ adlı atıyla Türkiye ikinciliği elde etti.

Spor 20-01-20 15:08

Anadolu Üniversitesi Futbol Takımına yeni kurallar anlatıldı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı, FİFA tarafından belirlenen yeni kurallar hakkında eğitim aldı.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu Eskişehir sorumlusu Hakan Sivriservi, takım oyuncuları ve teknik heyete, Kongre Merkezi Salon Anadolu’da yeni kuralları anlattı.

Yurthaber 28-12-19 10:12

Türk Okçuluğunun UNESCO listesine girmesi, gelecek nesillere örnek olacak

Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu Başkanı Toksöz: - "Ciddi bir dosya hazırladık. Geleneksel Türk Okçuluğunu sürdüren kulüplerimizle görüştük. Bu mirası taşıyanlardan rıza mektupları aldık" - "Geleneksel okçuluk disiplinlerinden Menzil okçuluğunda, kırılan rekor iki şahit ve kemankeşin hocası huzurunda kayıt altına alınıyor ve okun düştüğü yere okçu, tarih, mesafe ve hocanın bilgilerinin işlendiği 7 metrelik bir taş dikiliyordu. Bu Menzil Taşları dünyadaki ilk spor abideleridir"

Magazin 17-12-19 12:34

Adana eskrimcilere ev sahipliği yaptı

Adana’da 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen ‘Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası’ ve ‘Yıldızlar Flöre Federasyonu Kupası’ iki gün süren mücadelenin ardından son buldu.Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2019-2020 faaliyet takviminde yer alan ‘Büyük Erkekler ve Kadınlar Kılıç Türkiye Şampiyonası’ ve ‘Yıldız Erkekler ve Kızlar Flöre Federasyon Kupası’nda, ‘Adıyaman, Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla ve Samsun’ illerinden 166 eskrimci piste çıkıp madalya ve kupa kazanmak için ter döktü.Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Şampiyonası ve Federasyon Kupası’nda dereceye giren sporcular madalya ve başarı sertifikalarını Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, TEF Teknik Kurul Koordinatörü Recep Koç, Müsabaka Gözlemcisi Uluslararası Hakem Ilgın Güçlüer Sürekcigil ve Eskrim Adana İl Temsilcisi Kadir Atakan Akçay’ın elinden aldı.14-15 Aralık genel madalya sonuçları şu şekilde oluştu:Büyük Erkekler Kılıç1-Enver Yıldırım (Anka GSK)2-Muhammed Anasız (Eskişehir Demirspor Kulübü)3-Emirhan Çiftci (Kastamonu Eskrim SK)3-Murat Topgül (Anka GSK)Büyük Kadınlar Kılıç1-Emine Irmak Yücel (TED SK)2-Berfin Nur Özarslan (Başkent Eskrim SK)3-Delfinsu Aydoğan (Bursa ferdi)3-Begüm Alkaya (Pars Eskrim GSK)Yıldız Erkekler Flöre1-Poyraz Tuncer (Altınyurt SK)2-Can Alkış (Ankara ferdi)3-Mustafa Burak Çufadar (AESK)Yıldız Kızlar Flöre1-Nazlı Ceren Alioğlu (Ankara ferdi)2-Lal Ertün (Marmara Eskrim SK)3-Alisa İsbir (Ankara ferdi)

Yurthaber 16-12-19 10:02

Wushu’da 19 madalya

Wushu Kung Fu Geleneksel Türkiye Şampiyonası, Sakarya’nın ev sahipliğinde yapıldı.Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 12 ilden 320 sporcu katıldı.

Yurthaber 10-12-19 09:55

4. Türk Konseyi Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Ali Temurci: "4'üncü Dünya Göçebe Oyunları, 2020 yılının sonunda Bursa'da yapılacak" - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili Hakan Kazancı: "Türk Konseyi üzerinden sık sık toplantılarımız olacak. İnşallah, 4. Dünya Göçebe Oyunları'nı çok güzel bir şekilde tamamlayacağız"

Spor 29-11-19 17:58

Amatör Spor Ödül Töreni 13 Aralık’ta

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen Amatör Spor Ödül Töreni’nin tarihi ve yeri belirlendi.Federasyondan yapılan açıklamada ödül töreninin 13 Aralık Cuma günü saat 15:00’da Muğla’daki CNS Tesislerinde yapılacağı bildirildi.Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen Amatör Spor Ödül Töreni’nin tarihi ve yeri belirlendi.

Yurthaber 23-11-19 14:17

Hakan Günal: Gruptan çıkabilmek için savaşacağız

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, zorlu rakiplerin kendilerini beklediğini belirterek, gruptan çıkabilmek için savaşacaklarını söyledi.Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’nda (EHF Cup) mücadele eden Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’nın, gruplarındaki rakipleri belli oldu.

Spor 21-11-19 17:18

Süper Lig ekibinden Yüksel’e ziyaret

Zonguldak Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Zonguldak’ın ev sahipliğinde yapılacak Kadınlar Salon Hokey Süper Lig müsabakaları öncesinde Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i ziyaret etti.Türkiye Hokey Federasyonu tarafından 16-21 Kasım tarihleri arasında Zonguldak’ı ev sahipliği ile Site Spor Salonunda Kadınlar Hokey Salon Süper Lig maçları düzenlenecek.Zonguldak’ta ilimizi temsilen müsabakalarda Zonguldak Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü boy gösterecek.

Yurthaber 13-11-19 15:09

Simav’da okçuluk tesisleri için ilk adım

Kütahya’nın Simav ilçesinde, geleneksel Türk okçuluğu ile geleneksel Türk sporlarının yapılacağı, içinde sosyal ve kültürel alanların bulunacağı, spor kompleksinin yapılmasına ilişkin ilk görüşmenin gerçekleştiği bildirildi.Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Altyapı Kurul Başkanı Selim Erduğan ve Geleneksel Türk Okçuluk Antreörü Süleyman Akif Ünlü, Simav Belediye Başkanı Avukat Adil Biçer’i makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat’ın da hazır bulunduğu toplantıda, planlanan spor kompleksinde, geleneksel Türk sporlarının yapılabilmesi için yer belirleme ve proje çalışması yapılacağı belirtildi.

Yurthaber 11-11-19 10:46

Tekirdağ izciliğe ’merhaba’ dedi

Balkan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Tekirdağ İl Temsilcisi Şaban Gümüş liderliğinde izcilik faaliyetlerine Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da ’merhaba’ dedi.Yapılan faaliyete lider yardımcıları Mücahit Demirkaya, Gürkan Balkan ve gönüllü lider olarak Hakan Tahsin Çoban ve Emir Oysal katıldı.Haftalık dönemler halinde yapılacak olan izcilik çalışmaları hakkında bilgiler veren Şaban Gümüş, “İlk olarak 11 - 15 yaş grubunda olan çocuklarla haftalık ünite çalışmalarına başlayarak Tekirdağ’da bir ilki gerçekleştirdik.

Yurthaber 28-10-19 12:29

Mardin’de rahvan atları yarıştı

Mardin’de 3.’sü düzenlenen yarışmada 80 rahvan atı kıyasıya yarıştı.Zınnar bağları rahvan at pistinde yapılan yarışmayı Mardin Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik Kulübü Başkanı Mehmet Emin Falemezoğulları, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, yarışmayı yöneten Mehmet Fidan, Türkiye Gençlik Vakfı Mardin yönetimi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aladdin Aydın, Gençlik ve Spor Mardin İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.Murat Baykal, Mehmet Oduncu, Abdulvahap Özgün, Talip Özgün, Seyit Ahmet Yurtbağcan, Ercan Bulat, Mustafa Kahraman, Mehmet Şimşek, Ercan Odun, Seyit Mehmet Erakın, Seyit Enes, Veysi Garihan, Murat Baykal, Ali Çelik, İzzet Kaycı’ya ait atlar Türk bayraklı jokeyler ile büyük alkış aldı.Müsabaka sonunda dereceye giren atların sahiplerine kupa verildi.

Yurthaber 21-10-19 15:51

Cumhuriyet Kupası ilk maçları oynandı

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası maçları dün oynanan 3 maç ile başladı.Cumhuriyet Kupasında oynanan maçlarda Kayseri Şekerspor, Erkiletspor’u 2-1, Kayseri OSB Atletikspor, Talasgücü Belediyespor’u 5-0 ve Kayserigücü FK ise Kılıçaslan Yıldızspor’u 3-2 mağlup etti.

Yurthaber 18-10-19 13:50

BAJA TROIA TURKEY 2019’un tanıtım toplantısı yapıldı

Çanakkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde düzenlenecek olan BAJA TROIA TURKEY 2019’un basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.Sabah saat 09:30’da Büyük Truva Otelinde yapılan kahvaltılı organizasyona Çanakkale Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Çanakkale İl Müdürü Aziz Sinan Alp ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu/TOSFED Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu, İstanbul Off-Road Kulübü-İSOFF’dan BAJA TROIA TURKEY Yarış Koordinatörleri Selahattin Toper ve Hakan Betir de katıldı ve organizasyon ile ilgili bilgiler basın mensupları ile paylaşıldı.Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve İsrail olmak üzere toplam 5 organizatör ülkenin katıldığı, 6 ayaklı uluslararası bir off-road yarış serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES’in 5.

Haber 09-10-19 11:38

Çanakkale’de BAJA TROIA TURKEY 2019 heyecanı

Çanakkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde düzenlenecek olan BAJA TROIA TURKEY 2019’un basın tanıtım toplantısı yarın gerçekleştirilecek.Sabah saat 09:30’da Büyük Truva Otelinde yapılacak organizasyona Çanakkale İl Müdürü Aziz Sinan Alp ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu/TOSFED Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa Kansu, İstanbul Off Road Kulübü-İSOFF’dan BAJA TROIA TURKEY Yarış Koordinatörleri Selahattin Toper ve Hakan Betir de katılacak ve organizasyon ile ilgili bilgiler basın mensupları ile paylaşılacak.5 organizatör ülkenin katıldığı 6 ayaklı uluslararası bir off-road yarış serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES’in 5.

Yurthaber 08-10-19 12:36

Bilal Erdoğan ve Hakan Kazancı, AA Spor Masası'na konuk oldu (2)

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: "Festivali seneye de bu mevsimde yapacağız. 2021'den itibaren ise tekrar mayıs ayına döneceğiz. Daha sonra Allah izin verirse, festivali 30 yıl kadar mayıs aylarında düzenlemeye devam edeceğiz" - "(Göçebe Oyunları'nın yapılacağı yer hakkında) Gençlik ve Spor Bakanlığına aday şehirler sunduk. Olabilecek yerleri belirlemeye çalıştık. Bakanlık, bu şehirlerden birine karar verecek. Arzumuz kalıcı bir tesisin olması" - Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı: "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın sloganında azim, mücadele ve kararlılık var. Geleneksel sporlarımız bu 3 unsuru da barındırıyor. Bu 3 unsurun da bu sene içinde bulunduğumuz ortama uygun olduğunu kararlaştırdık" - "Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak 2016'da yönetime geldiğimizde etkinlik sayısı 1 iken bugün 300'ü buldu. Allah'ın izniyle Anadolu'da geleneksel sporların yapılmadığı bir hane kalmayacak"

Haber 04-10-19 13:23

Bilal Erdoğan ve Hakan Kazancı, AA Spor Masası'na konuk olacak

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Başkan Vekili ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Anadolu Ajansı Spor Masası'nda değerlendirmelerde bulunacak

Haber 04-10-19 10:22

Hakan Kazancı, Etnospor Kültür Festivali'ndeki yenilikleri anlattı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı: "Bu sene bizi bekleyen yenilikler arasında spor dallarına baktığımızda, Arjantin'in geleneksel oyunu olan Pato oyununu Türkiye'de halkımıza sunmuş olacağız" - "Bizim ciritçilerimiz ile Arjantin'in pato ekibi birer gösteri karşılaşması gerçekleştirecek" - "Tüm sportif faaliyetler, ikramlar, el sanatlarının hepsi halkımıza ücretsiz olacak"

Spor 27-09-19 11:20

4. Etnospor Kültür Festivali, 3-6 Ekim'de düzenlenecek

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: - "Biz dünyanın tek renkliliğe gitmesinden endişe ediyoruz ve endüstri devrimiyle başlayan Batılılaşma serüveni içinde dünyada tektipleşmenin güçlendiğini, kültürel zenginliklerin azaldığını ve bunun dünyanın barışına hizmet etmediğini, dünyada topluluklar arası düşmanlıkları, huzursuzlukları tetiklediğini düşünüyoruz. Bu yüzden sporun aslında kültürün en kitlesel sahası olduğundan hareketle geleneksel sporların yaşatılmasının dünyanın kültürel zenginliğine, dünyanın renkliliğine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı: - "Yaptığımız sportif faaliyetleri sadece Türkiye sathında değil Allah nasip ederse, 3 kez Kırgızistan'da gerçekleştirilen geleneksel sporların olimpiyatı olarak adlandırılan Dünya Göçebe Oyunlarını inşallah 2020'de Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Sadece Türkiye değil tüm dünya sathına yayılmanın bir adımını atmış olacağız.

Haber 26-09-19 15:16

Ayvalıklı tekvandoculardan geleneksel aşure hayrı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Spor Kulübü Geleneksel aşure hayrı İlçe Spor Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi.11 yıl önce kurulan ve gerek uluslararası gerekse ulusal arenada birçok başarılara imza atan sporcuları bünyesinde barındıran antrenörlüğünü Türkiye Taekwondo Federasyonu Gençler Milli Takım Antrenörü Volkan Sersan ‘ın üstlendiği taekwondo sporcuları ve velileri düzenlenen aşure etkinliği ile bir araya geldi.Bu yıl 7.si düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan Aşure Hayrında tencereyi en yaşlı veli ile birlikte karıştıran ve duasını beraber yapan Volkan Sersan, sporcularıyla birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.Taekwondo ve Dart branşlarında eğitim alan yaklaşık 70 sporcuları olduğunu belirterek her gün farklı saatlerde her yaş grubuna yönelik eğitimlerimiz devam ediyor.

Yurthaber 23-09-19 14:30

Şeref Eroğlu Güreş Turnuvası tamamlandı

Türkiye Geleneksel Spor Federasyonu Başkanlığı ve Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 6.

Yurthaber 22-09-19 16:40

Sındırgı’da atlı cirit heyecanı sona erdi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit 1.

Haber 18-09-19 10:14

Kahramanmaraş'ta Tekir Şalvar Güreş Müsabakası düzenlendi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen müsabakalarda rakibi Adem Uzun'u yenen Enes Bandırma başpehlivan oldu - Aba Güreşi ve Şalvar Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur: - "Ata yadigarı olan bu sporlara gençlerimizin ilgisi çok büyük derecede arttı. Bunun sebebi de bu iş bizim özümüzde var. Ata binmek, ok atmak ve güreş yapmak Türk'ün kanında var, özünde var. Öze dönüş başladı. İnşallah daha güzel olacak"

Yurthaber 15-09-19 21:16

Ardahan'da rahvan at yarışları

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Ardahan Valiliğince 7'ncisi düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda 14 ilden 60 at yarıştı - Ardahan Valisi Mustafa Masatlı: "Dört kıtada at koşturmuş bir milletin evlatlarıyız. At kültürü bizim için kutsal olması dolayısıyla bu etkinliği önemsiyoruz. At bizim kültürün bir parçası olduğu için teknoloji ne kadar gelişse de insanımız bundan kopamıyor"

Yurthaber 15-09-19 16:46

17. Hartlap Şalvar Güreş Müsabakası

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen müsabakada Anıl Kılıçsallayan başpehlivan oldu - Aba Güreşi ve Şalvar Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur: - "Bundan sonra şalvar güreşi dünyanın her yerinde herkesin yapabileceği spor branşı haline gelecektir"

Yurthaber 14-09-19 19:36

Atlı cirit Türkiye finali Sındırgı’da başladı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit A grubu final müsabakaları Sındırgı’da başladı.Sındırgı Belediyesi katkılarıyla Kocakonak cirit sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda Erzurum Uzmanlar Atlı Cirit Spor Kulübü, Eşme Üç Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü, Bursa Atlı Okçuluk Spor Kulübü ve Bayburt Dedekorkut Atlı Cirit Spor Kulübü şampiyonluk için mücadele edecek.

Yurthaber 14-09-19 17:55

Ağrı’da IC Vakfı ’Minikler Futbol Şenliği’ düzenleyecek

Ağrı’da İbrahim Çeçen Vakfı (IC), geleneksel hale getirdiği Minikler Futbol Şenliğinin üçüncüsünü, 21-22 Eylül’de düzenleyecek.Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile düzenlenecek olan etkinlikte 17 takımdan toplam 170 oyuncuya spor malzemeleri dağıtılacak.

Yurthaber 12-09-19 14:18

Muaythai Zafer Kupası başladı

Şehzadeler Belediyesinin ev sahipliği yaptığı 11. Geleneksel Muaythai Zafer Kupası, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Muaythai Federasyonu destekleriyle Atatürk Spor Salonu’nda yapılan açılış seremonisiyle başladı.

Spor 08-09-19 11:23

Bilecik’in kurtuluş etkinliklerinde spor aktiviteleri de gerçekleştirilecek

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yılı etkinlikleri kapsamında geleneksel şöhretler karması futbol ve basketbol karşılaşması ile plaj voleybolu müsabakası düzenlenecek.Bilecik Belediyesi, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Futbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek şöhretler karmasında il, ilçe, belde ve köylerden, sporcu, esnaf ve siyasilerin yanı sıra Bilecikspor’un eski isimleri de sahaya inecek.

Yurthaber 04-09-19 15:24

Erzincan’da nefes kesen atlı cirit müsabakaları sona erdi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzincan’da düzenlenen Atlı Cirit 1.

Haber 02-09-19 09:16