Ücretli Öğretmen Haberleri

Gaziantep'te doktora şiddet uyguladığı iddiasıyla bir ücretli öğretmenin görevine son verildi

Gaziantep'te doktora fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir ücretli öğretmen görevinden alındı.

Yurthaber 07-12-2023 13:07

Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL oldu? Ücretli öğretmen ek ders ücretine ne kadar zam geldi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Ücretli öğretmen ek ders zammı hakkında araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerine zam yaptıklarını müjdeledi. Peki, Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL oldu? Ücretli öğretmen ek ders ücretine ne kadar zam geldi?

Finans 15-09-2023 12:52

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI 2023 E-DEVLET: MEB ile ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Ücretli öğretmenlik başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu olurken birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi MEB tarafından yapılan duyuruları inceliyor. Bilindiği üzere bu sene okullarda ders zili 11 Eylül'de çalacak. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte e-devlet ücretli öğretmenlik başvuru ekranı...

Egitim 30-08-2023 13:47

2023 Öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL? Başöğretmen ve uzman öğretmen maaş farkı ne kadar? Asgari ücret sonrası rakamlar...

2023 öğretmen maaşları yeni asgari ücretin 8500 TL'ye çıkmasıyla beraber vatandaşlar tarafından merak edildi. Çalışılan yıla bağlı olarak değişiklik gösteren öğretmen maaşları, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmen dallarına göre de farklılık gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret zammı dolaylı olarak memur maaşlarını da etkileyecek. Peki, 2023 Öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL? Başöğretmen ve uzman öğretmen maaş farkı ne kadar? İşte en düşük ve en yüksek öğretmen maaşı...

Finans 23-12-2022 07:23

Ücretli öğretmen maaşı, ek ders ücreti ne kadar, ne zaman yatar? Ücretli öğretmen maaş hesaplama nasıl yapılır?

Öğretmen kadrolarında açık bulunması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ek ders ücreti karşılığında sözleşme yapılarak öğretmen alımı yapılır. Bu sözleşmenin süresi bir yıldır. Ücretli öğretmenlik için ders saatine ve ders sayısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ek ders ücretleri ise ders saatleri üzerinden hesaplanır. Ücretli öğretmenlerin maaşı ve ek ders ücreti nasıl hesaplanır, ücretli öğretmen maaşı ne zaman yatar?

Haber 11-11-2022 16:04

Ücretli öğretmen başvuru formu örneğine nasıl ulaşılır? Ücretli öğretmen başvuru formu nasıl doldurulur, nelere dikkat edilir?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl gerekli görüldüğü takdirde öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmen kadrosu açar. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan 2 yıllık önlisans ya da 4 yıllık lisans programlarını bitiren her öğretmen adayı ücretli öğretmenlik görevi için başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için e-Devlet hesabı üzerinden bir form doldurmalıdır. Peki, ücretli öğretmen başvuru formu nasıl doldurulur ve nelere dikkat edilmelidir?

Haber 25-10-2022 10:39

Ücretli öğretmenlik nedir, nasıl olunur? Ücretli Özel Eğitim Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni nasıl olunur?

Üniversitelerin Fen-Edebiyat türevi fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olan dört yıllık lisans ya da iki yıllık önlisans programı bitiren kişiler, çeşitli şartları yerine getirdikten sonra ücretli öğretmen olarak görev yapma hakkı kazanırlar. Milli Eğitim Bakanlığı kadrodaki öğretmen açığına göre her yıl ücretli öğretmen kadrosu açar. Bu kadroya göre kişiler ücreti öğretmenlik yapabilir.

Haber 25-10-2022 10:37

Ücretli öğretmenler sınav görevi: Ücretli öğretmen ÖSYM sınavlarında gözetmen olabilir mi?

Bir öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerek görüldüğü takdirde açılan ücretli öğretmen kadrosunda çalışabilir. Kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden farklı şartlar altında görev yapar. Ancak ücretli öğretmenler de kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi bazı sınavlarda gözetmenlik görevini üstlenebilirler. Peki, ücretli öğretmenler ÖSYM sınavlarında gözetmen olabilir mi?

Haber 25-10-2022 10:24

Ücretli öğretmenlik branş seçimi nasıl yapılır? Ücretli öğretmenlik kadrolarına en çok hangi branşta ihtiyaç var, ücretli öğretmenler hangi derslere girer?

Öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ücretli olarak çalışan öğretmenler görevlendirilir. Bu şekilde çalışan öğretmenlerin maaşları ders saati sayısına göre belirlenir. Özellikle bazı branşlar için daha fazla öğretmen kadrosuna ihtiyaç duyulur. İstatistiklere göre en çok kadro ihtiyacı duyulan ücretli öğretmenlik branşı okul öncesi öğretmenliğidir. Peki, ücretli öğretmenlik kadrolarına en çok hangi branşta ihtiyaç var, ücretli öğretmenler hangi derslere girer?

Haber 25-10-2022 10:20

Ücretli öğretmen rapor alırsa ücreti kesilir mi, ne kadar kesilir? Ücretli öğretmenler rapor parası alabilir mi?

Ücretli öğretmen olarak görev yapan kişiler de kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler gibi bazı haklara sahiplerdir. Bu haklardan birisi, ücretli öğretmenler de kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi rapor alma hakkına sahiptirler. Ancak ücretli öğretmenler için rapor alma süresi kısıtlıdır. Bu süre resmî olarak okul müdürünün onayıyla belirlenir. Peki, ücretli öğretmen rapor alırsa ücreti kesilir mi?

Haber 25-10-2022 10:19