İstanbul Kağıthane’de sabah saatlerinde çalıntı ve sahte plakalı araçla bir AVM’ye gelen hırsızlar, camını kırdıkları mağazadan onlarca mont çaldı. Hırsızlık anlarını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen Memduh Keskin, “Cam kırılınca baktık ki mağazayı soyuyorlar. Herkes şaşırdı, biz de şok olduk ve tabi ki üzüldük” dedi. Olayla ilgili polis ekipleri ise kimliklerini tespit ettikleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararla alışveriş merkezlerine girişlerinde HES kodu uygulaması dün başladı. Sabah saatlerinde alışveriş merkezine girmek isteyenler sıraya girerek tek tek HES kodlarını okuttu. Uygulamadan haberleri olmayanlar ise dışarıda HES kodu almaya çalıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada alışveriş merkezleri (AVM) konusunda alınan yeni kararı duyurdu. Peki Alışveriş merkezleri kapandı mı? AVM'ler kaçta kapanıyor? AVM HES kodu nasıl alınır? İşte detaylar...
Tokat’ta sabah saatlerinde bir AVM’de başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir hafta içinde ikinci büyük yangın meydana geldi.
Batman’da bir alışveriş merkezinde sabah saatlerinde başlayan yangın, uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.
İstanbul’un en kalabalık alışveriş merkezlerinden birinde bir kadının maskesi çenesinin altında olduğu için kendisini uyaran personelle arasında kavga çıktı. Bunun üzerine sinir krizi geçiren vatandaş ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
İzmir’in Menemen ilçesinde bir koca, boşanma aşamasında olan ve AVM’de çalışan eşiyle tartıştı. AVM'ye getirdiği bıçağını çeken koca, eşini, AVM’de çalışan bir kişiyi ve o sırada alışveriş yapan ve olaya müdahale eden bir vatandaşı yaraladı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici bir süre ziyarete kapalı olan alışveriş merkezleri faaliyetlerine başladı. Yeni normal hazırlıklarının devam ettiği alışveriş merkezlerinde, asansörler ayak pedalları ile kontrol edilirken, havalandırma için NASA’nın uzay istasyonu sistemi uygulanacak.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan ve yeniden açılan alışveriş merkezlerinde yeni normal hazırlıkları devam ediyor. Alışveriş merkezlerinde artık asansörler ayak pedalları ile kontrol edilirken, havalandırma için NASA’nın uzay istasyonu sistemi uygulanacak.
Yeni normal ile birlikte kapılarını açmaya başlayan alışveriş merkezleri içerisindeki giyim mağazalarında prova için kullanılan kabinlerle ilgili yeni bir uygulamaya gidildi. Prova edilen kıyafetlerde hijyeni sağlamak için getirilen uygulamada süreç müşterilerin 'acil butonu'na basması ile başlıyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Prof. Dr. Ahmet Demircan, alışveriş merkezlerinin (AVM) önlerinde oluşan kuyruklara ilişkin, "Buna amaçsızca yüklenmenin, gidip oraları dolaşmanın anlamı yok. AVM önündeki kuyruk akıl alır gibi değil." dedi. Demircan ayrıca, normalleşme kapsamında izin verilen yerlerde kurallara tam uyulması gerektiğini belirterek "Eğer vaka sayısında artış olursa belki tekrar kısıtlama gelme ihtimali de olabilir." şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Necmettin Ünal katıldığı canlı yayında vatandaşların AVM'lere akın etmesine isyan ederek "İstifa edelim, programlara artık çıkmayalım. 1 buçuk aydır topluluk olan yerlere gitmeyin ve AVM'lerin oluşturacağı risklerden bahsediyoruz. İlk gün açıldığı zaman 1 milyon 400 bin kişi buralara gidiyor" dedi.