Beyran Çorbası Tarifi Haberleri

Gaziantep usulü beyran çorbası tarifi! Yemek davetlerinin vazgeçilmezi beyran çorbası nasıl yapılır?

Gaziantep'in özel lezzetleri herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Lokantaların ve kebapçıların olmazsa olmazları arasında yer alan beyran çorbası adeta şifa dağıtıyor. Evde beyran çorbası nasıl yapılır sorusunu aratıyorsanız bu beyran çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 23-04-2023 14:54

Sonbahar aylarında yapılacak en güzel çorbalardan Beyran çorbası tarifi! Evde Beyran çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Özelikle sonbahar ve kış aylarının yaklaşması çokça tercih edilen çorbalardan olan Beyran çorbası, yöresel lezzetlerimiz arasında yer alıyor. İçerisinde yer alan sarımsak ve pul biber ile şifa deposu olan beyran tarifi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte sonbahar aylarında yapılacak en güzel çorbalardan Beyran çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 15-09-2022 16:58

Geleneksel bir tarif: Beyran çorbası! Beyran çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde, özellikle Gaziantep yöresinde yapılan beyran çorbası boyun eti ve koyun yanağından hazırlanıyor. Ayrıca bu çorbaya sarımsak, pirinç, tereyağı, su, biber sosu gibi malzemeler de katılıyor.

Yemek 24-03-2022 22:46

Dillere destan bir tarif! Antep'in meşhur Beyran çorbası

Her öğünde birbirinden farklı lezzetleri ve tatları denemeyi seven insanlar için yöresel yemeklerin ayrı bir yeri var. Özellikle et ve çeşitli baharatlarla hazırlanan yemekleriyle meşhur olan Antep mutfağı sizlere özel bir tarif sunuyor: Beyran çorbası... Beyran; et, pirinç, biber salçası ve baharatların karışımıyla hazırlanan, hem ana öğün hem de başlangıç olabilecek bir lezzet.

Yemek 20-10-2021 07:41

Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran Covid-19'u alt etti

Koronavirüs sürecinde kontrollü normalleşmeyle geçişte orta riskli kategoride kalan Gaziantep'te, vatandaşlar başarılarının sırrının beyranda gizli olduğunu söyledi. Gastronomi kentinin bağışıklık güçlendiren beyran sayesinde Covid-19'u alt ettiğini söyleyen vatandaşlar, koronavirüs sürecinde bu Osmanlı lezzetinin olumlu etkisini gördüklerini söyledi.

Haber 05-03-2021 11:34

Gribe doğal kalkan! Beyran çorbası her kaşıkta şifa veriyor

Gaziantep’in en ünlü yöresel lezzetlerinden Beyran Çorbası, içerdiği besinlerle grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmayı engelliyor. Hasta olanların çabuk şekilde iyileşmesini sağlayan beyran çorbası bağışıklığı da güçlendiriyor.

Yemek 19-11-2020 12:19

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran çorbası ve paça eklem ağrılarına ve gribe karşı birebir

Gaziantep’in meşhur lezzetleri arasında yer alan beyran ve paça’eklem ağrıları çekenlerin ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor.

Yemek 25-11-2019 11:52