Bazı meyve ve sebzelerin genellikle çöpe atılan kısımları aslında birçok besin değeri yönünden daha zengin. Örneğin, çileğin yaprakları, antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşikler açısından zengindir. Çilek yaprakları çay olarak tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Benzer şekilde, brokolinin sapları da oldukça besleyicidir ve lif, C vitamini ve kalsiyum gibi önemli besin maddeleri içerir. İşte detaylı bilgiler...
Ekranların ilgiyle izlenen dizisi Bahar ile son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen ünlü oyuncu Demet Evgar, hem dizideki sahneleri hem de oyunculuğu ve güzelliğiyle gündemden düşmüyor. İzleyiciler Bahar dizisini merakla takip ederken Evgar, sosyal medya hesabından çekim hazırlıkları sırasında bir paylaşım yaptı. Evgar, bu paylaşımda 'çillerinin sırrını' açıkladı.
Sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, bazı sebzelerin çiğ hallerinin pişirildikten sonraki hallerine göre besin değerleri açısından daha zengin olduğunu ortaya koymaktadır. İşte çiğ halinin daha faydalı olduğu 4 sebze...
Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.
Sağlığımızı korumanın en önemli maddelerinden biri de doğru beslenmedir. Alanında uzman olan ve açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu kez mucize besini açıkladı. Mucize besinin doğru kullanımı için kür tarifini de verdi. Bu besin ile tüm hastalıklardan korunmak mümkün. Üstelik bağışıklık sistemini tavan yaptırıyor.
Brokoli suyu, son zamanlarda sağlıklı beslenmenin önem kazanmasıyla birlikte popüler hale gelen bir içecektir. Brokoli, içerdiği vitaminler, mineral ve antioksidanlar ile sağlık için faydalı bir sebzedir. Suyu ise, brokolinin besin değerlerini yoğunlaştırır ve sindirimi kolaylaştırır. Brokoli suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığına katkıda bulunur, sindirimi düzenler ve vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Peki, brokoli suyu ne işe yarar, zayıflatır mı?
Lezzetli ve renkli sofralar hazırlamak için tercih edebileceğiniz sebzelerden biri de brokolidir. Çorbasından haşlamasına her haliyle lezzetli olan brokoliyi Airfryer ile daha kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Brokoli sapı kızartması ile şık ve sağlıklı sofralar sunabilirsiniz. Airfryer’de pişireceğiniz brokoli sapı kızartması daha az yağlı ve daha lezzetli olacaktır.
Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında yer alıyor. Bol sarımsaklı yoğurt veya zeytinyağı ile tüketilen brokoli haşlama hem pratik hem de lezzetli akşam yemeği seçeneklerinden. Brokoliyi haşlarken daha da pratik yapacak bir yöntem bulunuyor. TikTok'ta yayınlanan videoda pratik brokoli haşlama tüyosu paylaşıldı.
Brokoli birçok faydası ile belirli mevsimlerde taze tüketilmektedir. Yeşil sebze çeşitlerinden biridir ve oldukça faydalıdır. Pişirerek, kızartarak veya yemeklerin içerisinde tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir. Damak tadınıza uyan birçok tarifi bulunur. Kış aylarında çeşitli rahatsızlıklar için tüketilmesi önerilir. Kan şekerini düzenleyen özelliğiyle de tercih edilen besinlerden biridir. Peki, brokolinin gövdesi nasıl yenir?
Brokoli en sağlıklı kış sebzeleri arasında bulunuyor. Oldukça faydalı olan brokoliyi sevenler kadar sevmeyenler de bulunuyor. Brokolinin faydalarından yararlanırken lezzetli bir şeyler yemek istiyorsanız brokoli çorbası tam size göre! En brokoli sevmeyen kişilerin bile bayılacağı brokoli çorbası tarifini kesinlikle denemelisiniz.
Hem sağlıklı hem de leziz yemek tarifleri arıyorsanız bu haber tam size göre. 16 Kasım yemek menüsü önerimizde bu defa sağlıklı, doyurucu ve lezzetli tariflere yer verdik. İşte 16 Kasım yemek menüsü...
Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Ancak bu şifa deposu sebze yeteri kadar tüketilmiyor. Brokolinin tadını sevmeyenler lezzetli brokoli tarifleri arıyor. Brokoli çorbası en sevilen çorba tariflerinizden olabilir. Brokoli çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız brokoli çorbası tarifini deneyebilirsiniz.
Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Ancak bu şifa deposu sebze yeteri kadar tüketilmiyor. Brokolinin tadını sevmeyenler lezzetli brokoli tarifleri arıyor. Brokoli çorbası en sevilen çorba tariflerinizden olabilir. Brokoli çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız brokoli çorbası tarifini deneyebilirsiniz.
Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.
Severek yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı olan yiyecekler bile vücudumuza dokunarak rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabiliyor. Yemeklerden sonra hissedilen hazımsızlık gibi durumlar dayanılmaz karın ağrılarına yol açabiliyor. Bu ağrıların nedeni yediğimiz gaz yapan yiyecekler olabilir.
Kansızlık toplumumuzda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Günlük aktiviteleri yaparken bile zorlayıcı olabilen kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Kansızlık için yediğiniz yemeklere dikkat edebilirsiniz.
Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendiyle birlikte, besinleri az pişirme veya çiğ yeme alışkanlığı da bir hayli arttı. Kimilerine göre çiğ yemek besindeki vitamin ve mineralde en iyi şekilde faydalanmanın ideal yolu. Çiğ yemek yemeyi sevenlerin aksine, besinleri pişirerek yiyenler ise besindeki mikrop ve bakterilerin bu şekilde öldüğünü iddia ediyor. Her ne olursa olsun bazı besinler var ki kesinlikle çiğ yememelisiniz.
Gaz çıkarmak oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Gelen gazı tutmak ciddi sonuçlara, ağrılara sebep olabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmak uygun görülmüyor. Gaz çıkarmanın neden olduğunu merak ediyor ve bu durumu önlemek istiyorsanız bu haberi mutlaka okumanız gerekiyor.
Dünya çapında yükselmeye devam eden gıda fiyatlarına karşı, insanlar bir taraftan tepkilerini gösterirken diğer taraftan ise ilginç yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Avustralya'da hayat pahalılığı artmaya devam ederken, bazı insanlar gıda masraflarını azaltmak için değişik yöntemlere başvuruyor. Melbourne'lü bir kadının TikTok hesabından paylaştığı video izleyicileri şaşkına uğrattı.
Eskilerden beri bilinen bir gerçek var ki o da bazı besinlerin pişirildiğinde vitaminin azalması. Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendi ile birlikte beslenme tarzı ve besinlerin tüketilme şekilleri de önem kazandı. Bazı sebze ve meyveler var ki muhteşem faydaları pişirildikçe uçup gidiyor. İşte pişirilmemesi gereken yiyecekler.
Brokoli, dünya üzerindeki en besleyici gıdalardan birisidir. Brokoli, sağlık için en önemli vitamin ve minerallerle doludur. Beslenme açısından çok önemli yeri olan brokoli, uzmanlar tarafından sık sık önerilmektedir. Yüksek lif oranına sahip brokoli A ve C vitamininin yanı sıra potasyum, kalsiyum ve demir oranından zengin olan sağlıklı bir sebzedir. Brokolinin kan şekeri üzerinde de harika etkileri olduğu ortaya çıktı.
Besin değeri bakımından oldukça zengin bir kış sebzesi olan brokoli, kalori oranı düşük seviyelerde olması nedeniyle diyet sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İçerdiği sülforafan sayesinde kansere karşı koruyuculuk sağladığı bilinen brokoli, yoğun lif içeriği ile sindirim sistemini de düzenleyebiliyor. Yüksek oranda K vitamini içeren brokolinin kemik, saç ve cilt sağlığı için de önemli faydaları bulunuyor.
Diyet yapanların vazgeçilmezi C vitamini deposu, antioksidan özelliğe sahip brokoli, sofralarınıza bu sefer yeni bir şekilde konuk olmaya geliyor. Kış sofralarının vazgeçilmez salata alternatifi olan brokolinin sadece çorba ve salata için kullanıldığını düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Brokoliye yeni bir lezzet dokunuşu katmaya, brokoliden köfte yapmaya ne dersiniz?
Kimileri kötü kokuyor diye kereviz yemek istemezken bazı kişiler de karnabahar ve brokolinin pişerken yaydığı koku yüzünden bu sebzeleri evine sokmayabilir. Oysa kış aylarının vazgeçilmezi karnabaharı ve beslenme uzmanlarının her fırsatta tavsiye ettiği brokoliyi haşlarken kullanacağınız bazı yöntemlerle kötü kokuları önleyebilirsiniz. İşte, o yöntemler...
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner: - "Ovada 10 bin dönümün üzerinde pırasa ekildi, dönüm başı 5 ton rekolte bekliyoruz"
“Her şeyin fazlası zarar” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu söz sağlıklı besinler için de geçerli. Birçok kişi meyve ce sebzelerin şeker ya da sodyum kadar zararlı olabileceğinin farkına varmadan yeme tuzağına düşüyor.
Brokoliyi sadece salata olarak tüketiyorsanız bu sebzeye haksızlık ediyorsunuz demektir. Özellikle diyet menülerinde haşlanmış brokoli büyük bir yer tutar. Çocukların pek sevmediği ağaç görüntüsündeki bu sevimli sebzeyi bambaşka bir tarifle denemeye ne dersiniz?
Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?
Antikanserojen özelliğiyle bir sağlık neferi olan brokoli kilo vermeden tutun da kemik ve diş sağlığını korumaya kadar etkili bir sebzedir. Güçlü içeriği sayesinde tüm kanser türlerine karşı koruma sağlar. Yavaş yavaş brokoli mevsimine girdiğimiz şu günlerde sizler için brokolinin sağlığa olan faydalarını araştırdık. İşte düzenli ve doğru tüketildiğinde vücudunuzda kalkan görevi görecek brokolinin yararları.
Brokoli ve Brüksel lahanasında bulunan bir maddenin, birçok kanser türünde rol oynadığı bilinen WWP1 enzimini tedavi edici biçimde hedef alabileceği tespit edildi.
Yoğurt ve brokoli ikilisi hem sağlıklı hem de lezzetli bir ikili. Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, her yerde kolay bulunan ve düşük maliyetli bu besinler ile zararlı bakterilerden kurtulmak mümkün.
Kış mevsiminin popüler yiyeceklerinden biri olan brokoli, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığın önüne geçiyor. Ancak uzmanlar ciddi bir uyarıda bulunuyor. Siz de suda haşlayarak tüketiyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Peki, bu sağlık bombasından tam fayda sağlamak için nasıl tüketmemiz gerekiyor?
Yoğurt ve brokoli iki güçlü besin kaynağı... Peki bu doğal vitamin depoları bir araya gelince neler olur dersiniz? Merak edenleri şöyle alalım o zaman :)
Brokoli yumrular halinde ve yeşil bir renge sahip olan, lahanagiller ailesinden bir sebzedir.
Brokolinin içerdiği yüksek protein, A ve C vitamini bakımından yüksek besin değerine sahip olmasının yanı sıra iyi bir diyet sebzesi olduğu belirtildi.
Kansere karşı koruyucu özelliği olan ve çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine yakalanan hastalara tavsiye edilen brokoli isimli sebzenin, soğuk havalarda vücut direncini artırdığı bildirildi.
Uzmanlar, yaklaşık 1.4 milyar insanın prostat ve kronik idrar yolları enfeksiyonundan şikayet ettiğini bildirdi.
A ve C vitamini açılarından zengin brokolinin şekeri düzenlediği, kanser ve kalp hastalıklarından koruduğu belirtildi.
Yaz meyveleri ve sebzelerinin vücut için önemli derecede fayda sağladığı ve sağlık açısından tüketilmelerinin şart olduğu belirtildi.