Büyükada Haberleri

Soğuk sulara atlayıp haçı çıkarmak için yarıştılar! Büyükada'da denizden haç çıkarma töreninden hareketli görüntüler

Büyükada'da bu sabah gerçekleşen denizden haç çıkarma töreni hareketli anlara sahne oldu. Denize atılan haçı çıkarmak için soğuk sulara atlayan Hristiyanlar suda kıyasıya yarıştı. Dikkat çeken o anlar kameralara yansıdı.

Haber 07-01-2024 12:32

Büyükada'ya nasıl gidilir? Büyükada vapur seferleri ve saatleri

Prens Adaları olarak da bilinen Büyükada, İstanbul açıklarında yer alan adaların arasında en büyük olanıdır. Adanın Prens olarak da anılması Yunanca olan kelime kökeninden gelir. Birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan Büyükada’da tarihi Ata Torgi Manastırı ve Rum Yetimhane binası da yer alır. Bu yapılar içinde en dikkat çeken yapı 2. Abdülhamit’in yaptırmış olduğu Hamidiye Cami’dir.

Haber 23-11-2023 17:42

İBB'ye ait Otel Büyükada Resorts-SPA BELTUR törenle açıldı! İmamoğlu: İstanbulluları ve turistleri davet ediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilecek Otel Büyükada Resort-SPA BELTUR törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan "Özel sektörden bir kısım işletmeler, buraya talip olanlar oldu ama kararlılıkla ihaleyi biz İBB adına kurumlarımızla kazandık ve burayı devraldık. İstanbulluları davet ediyoruz, turistleri davet ediyoruz. " dedi. İmamoğlu, engelli bireyler ve şehit aileleri gibi öncelikli kesimleri de bu tesiste misafir etmek istediklerini de belirtti.

Haber 09-07-2023 23:04

Korhan Berzeg'in komşuları endişeli! 'Bayram sonrasında' deyip ilk kez anlattı: 'İmkansız görünüyor'

Bakan Mehmet Şimşek'in hocası, ünlü ekonomist Korhan Berzeg'i arama çalışmaları devam ederken Berzeg'in İstanbul Büyükada'daki komşuları Berzeg'in kaybolduğuna inanmakta güçlük çekiyor. Endişelerini dile getiren komşular Berzeg ile son karşılaşmalarını ve konuşmalarını anlattı. Berzeg'in yan komşusu Stella Kent, "Bayramdan sonra tekrar beraber olacaktık" diye konuştu.

Haber 04-07-2023 10:47

Büyükada'da yenilenen Taş Mektep törenle hizmete açıldı

Büyükada'daki eski ilkokul binası olan Taş Mektep, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yapılan restorasyon çalışmasının ardından törenle hizmete açıldı.

Yurthaber 19-06-2023 07:19

Son dakika: Yargıtay'dan dönen Büyükada davasında karar! 4 sanığın beraatine karar verildi

Son dakika haberi... Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın Yargıtay bozmasının ardından yeniden yargılandığı davada beraatlerine karar verildi.

Haber 06-06-2023 16:16

27 yıl önce kaybolmuştu! Kayıp İtalyan kız Türkiye’de aranıyor... İtalyan basının gözü kulağı Adalar’da

10 Ağustos 1996'da Napoli eyaletinin Sorrento yarımadasındaki bir şehir olan Vico Equense'deki Faito Dağı'ndan kaybolan Angela Celentano davası İtalyan basınında sıklıkla kendisine yer buluyor. 3 yaşındayken ailesiyle gittiği piknik alanından kaybolan ve kaçırıldığı iddia edilen Celentano’nın Türkiye’deki Büyükadada’da olduğuna dair bir ipucunun ortaya çıkmasından sonra gözler o noktaya çevrildi. Soruşturma İtalyan ve Türk polislerinin iş birliğinde yürütülüyor.

Trend 03-03-2023 11:07

Büyükada'da rahatsızlanan hastayı Kıyı Emniyeti ekipleri tahliye etti

Büyükada'da rahatsızlanan bir kişi, Kıyı Emniyeti ekiplerince buradan alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yurthaber 12-12-2022 07:08

Büyükada açıklarında sürüklenen tekne kurtarıldı

Büyükada açıklarında sürüklenen tekne kurtarıldı

Yurthaber 02-10-2022 12:07

Adalar’da ‘ev kiralama’ oyunu! Her şeyi Deniz Akkaya ile yapılan röportajda anladı: Valizlerin biri giriyor, biri çıkıyor

Büyükada’da ev kiralayan kişi, evi başkalarına kiralayıp kazanç elde etmesinin ardından ev sahibi Neslihan Tülin yaşananlara tepki gösterdi. Kiracısının evini Adalar’a gelen yerli ve yabancı turistlere internet üzerinden kiraladığını öğrenen ev sahibi kadın, tüm Adalar’da benzer olayın yaşandığını belirtti. Tülin, ''En son Deniz Akkaya geldi geçen ay. Onunla yapılan bir röportaj esnasında öğrendik. Airbnb üzerinden kiraladığını söyledi. Böyle patladı olay'' şeklinde konuştu.

Haber 10-09-2022 12:27

Sokak ortasında kız çocuğunu kaçırmaya çalıştı, vatandaş engelledi! O anlar kamerada

İstanbul Büyükada’da akıllara durgunluk veren bir çocuk kaçırma girişimi yaşandı. H.G. isimli bir şahıs, bir kız çocuğunu sokak ortasında kaçırmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşlara ‘imdat’ çağrısı anlamına gelen el işareti yapan kızı ve yanındaki şahsı fark eden esnaf, şahsı engelleyerek kız çocuğunun kaçmasına yardımcı oldu. Şahsın kız çocuğunu sokak ortasında kaçırmaya çalıştığı anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. İşte olayın detayları...

Haber 09-09-2022 12:18

İBB'nin Büyükada'da açtığı plaj hizmet vermeye başladı

İBB'nin Büyükada'da açtığı plaj hizmet vermeye başladı

Yurthaber 05-08-2022 15:06

İzmit-Büyükada vapur seferleri devam ediyor

İzmit-Büyükada vapur seferleri devam ediyor

Yurthaber 28-07-2022 10:04

İstanbul'un en yaşlı muhtarı, mührü 28 yıldır kimseye bırakmıyor

95 yaşındaki Şerif Ali Coşkuner, Büyükada'daki Nizam Mahallesi'nde 1994'ten bu yana muhtarlık yapıyor - Muhtar Şerif Ali Coşkuner: - "Sen nasıl bırakırsın, mezara kadar buradasın' diyorlar. Bırakacağımı biliyorum ama onlara söylemiyorum"

Yurthaber 18-06-2022 11:15

Kedilerde FIP'i engellemek için belediyelere kısırlaştırma çağrısı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: - "Sahipsiz hayvanların sağlığının korunması yetkisi yerel yönetimlere, belediyelere verilmiştir. Çalışmalar istenen sonucu ortaya çıkarmamaktadır" - Veteriner Hekim Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ: - "Öncelikle yoğun kısırlaştırma programıyla kedi sayısındaki artışın önlenmesi gerekiyor"

Yurthaber 16-06-2022 11:05

Büyükada'da saldırıya uğrayan gazeteci Serkan Güngör yaralandı

Haber çalışması için gittiği şantiyede Güngör'ü darbettiği belirlenen şüpheli F.A. gözaltına alındı - Serkan Güngör: - "Gazeteci olduğumu söyleyerek sadece bir fotoğraf almak için oraya gittiğimde orada çalışan inşaattakiler bir anda etrafıma toplanarak saldırmaya başladılar. İlk olarak kafama inşaat küreğiyle vuruldu"

Yurthaber 13-06-2022 22:37

İstanbul’da şaşırtan manzara! Kavga eden martıları vatandaşlar ayırmaya çalıştı

Büyükada'da rıhtıma yakın bir ara sokakta gerçekleşen martıların kavgasını Fotoğrafçı Onur Emirtekim görüntüledi. Kuşlar birbirleri ile kavga ederken çevreden geçen vatandaşların kuşları ayırmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Haber 13-06-2022 16:56

Büyükada sakinleri 4 ayda yaklaşık 700 kedinin öldüğü iddiasını konuşuyor

Büyükada'da FIP salgınından 4 ayda yaklaşık 700 kedinin öldüğü iddiasını bazı hayvanseverler doğrularken bazıları ise salgın boyutunda bir ölüm yaşanmadığını düşünüyor - Büyükada'nın yerel hayvan koruma görevlisi ve hukukçu İrem Berksoy: - "FIP vakalarındaki artışı bizler de gözlemliyoruz" - "(Adalar Belediyesi) Hiçbir kayıt tutmayan ve aslında bu kayıtları tutmadığından ilaç takip sistemine de kaydolmadığı için İl Tarım Müdürlüğünün yaptığı denetim sonucu idari para cezası alan belediyenin FIP vakalarına ilişkin kayıt tutmuş olmasını zaten bekleyemeyiz"

Yurthaber 06-06-2022 11:33

Büyükada'da kedi koronavirüsü salgını iddiası! Yüzlercesi öldü, tek tek karantinaya alınıyorlar

İstanbul Büyükada'da birçok kedi hastalanırken 4 ayda yaklaşık 700 kedinin öldüğünü öne sürüldü. Hayvanların, FIP olarak bilinen 'Feline Enfeksiyoz Peritonit' hastalığına yakalandığı belirtilirken hayvanseverler kedileri karantinaya almaya başladı. FIP'in kedilere özgü ve yüzde yüz ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğu aktarılırken Adalar Belediyesinden ise henüz kedi ölümleri ile ilgili açıklama yapılmadı.

Haber 03-06-2022 11:34

Büyükada'da şaka gibi olay! Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kapıp kaçtı

Büyükada'da 2016 yılında yaşanan olayda Eyüp Çelik'in kulağı, kavga ettiği Tolgahan Alparslan Seyrek tarafından ısırılarak koparıldı. Seyrek'in tükürerek yere attığı kulak parçasını da bir martı kaparak kaçtı. Akıllara durgunluk veren olaya ilişkin görülen dava sonrası konuşan Çelik, Seyrek'in, kız arkadaşına şiddet uyguladığını belirterek, "Kız öyle bir haykırıyordu ki, dayanamadım. Kızı kurtarınca bana sardı. Kulağım koptu, kopan parçayı tükürdü, yerden kulağımı martı aldı" dedi.

Haber 26-05-2022 14:33

Büyükada’da tarihi keşif! İSKİ kazısında ortaya çıktı

İstanbul’da, her gün binlerce insanın ziyaret ettiği Büyükada’da tarihi bir keşif yapıldı. İSKİ’nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında Bizans Dönemine ait olduğu tahmin edilen su sarnıcı kalıntıları bulundu. Gün yüzüne çıkan tarihi su sarnıcı kalıntıları havadan görüntülendi. İşte tarihi keşfin detayları!

Haber 12-05-2022 14:55

Büyükada'ya akın ettiler! '1 yıldır bugünü bekliyoruz, kuyruğu beklemeye değer'

Büyükada'da metrelerce elektrikli araç kuyruğu oluştu. Aya Yorgi Kilisesi'ne gitmek isteyenlerin akın ettiği adada araç kapasitesi, takviyelerle 34 araca çıkarıldı. Saatlerdir sıra bekleyenlerin olduğu yerde dilek dilemek için gelen bir vatandaş, ''Heyecanlıyız, 1 yıldır bugünü bekledik. Ben ilk defa geliyorum, geçen sene arkadaşımın dileği kabul oldu. Onun için bu kuyruğu beklemeye değer'' dedi.

Haber 23-04-2022 14:52

Tarihi 1870’li yıllara dayanıyor! Büyükada’da Tarihi Hacopoulus Köşkü’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor

Büyükada’da yer alan tarihi Hacopoulos Köşkünde restorasyon çalışmaları, İstanbul Valiliği tarafından devam ediyor. Tavanda, farklı kompozisyonları olan resimlerin yer aldığı tuvallerin olduğu, geçmişi yaklaşık 150 yıl öncesine dayanan tarihi köşk, orijinal dokusuna kavuşacak. Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Hacopoulos Köşkü havadan görüntülendi.

Trend 04-03-2022 17:50

Büyükada’da su borusu patladı, metrelerce yükseğe fışkırdı! Saniye saniye böyle görüntülendi

Büyükada’da İSKİ borusu patladı. Tazyikli su metrelerce yükseğe fışkırırken, bazı daireler basınçlı su nedeniyle olumsuz etkilendi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 21-02-2022 10:18

Son dakika... Büyükada’da köpek dövüşü dehşeti! Hemen harekete geçildi…

İstanbul, Büyükada'da kulaklarını kestikleri köpekleri dövüştürdüğü belirlenen bir kişi hakkında cezai işlem uygulandı. Son dakika gelen habere göre köpeklerin dövüştürüldüğü görüntüler ise dehşete düşürdü.

Haber 26-12-2021 11:52

Büyükada'yı lodos vurdu! Dev dalgalar tsunami gibi geldi, kaldırım taşlarını söktü

İstanbul'da etkili olan lodosla oluşan dev dalgalar vapur iskelesi ile çevredeki restoranlara zarar verdi. Dev dalgalar, sahildeki kaldırım taşlarını bile sökerken, iş yerlerine verdiği zarar ve çalışanların yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 01-12-2021 14:54

Büyükada'da tahliye gerginliği! İBB Mahkeme kararı var dedi, ekipler izin vermedi

Büyükada'da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi'nde TÜGVA Adalar İlçesi Temsilciliği'nin İBB tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine polis ile zabıta ekipleri arasında gerginlik çıktı. TÜGVA yetkilileri kira sözleşmesinin İBB tarafından usulsüz olarak tek taraflı bozulduğunu iddia etti. İBB ise binanın tahliyesi için ellerinde mahkeme kararı olduğunu açıkladı.

Haber 06-10-2021 14:34

Dileklerinin kabul olması için 202 metre yokuştan Aya Yorgi'ye tırmandılar: Çocuk istedim çocuğum, ev istedim evim oldu

Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi'nde, dileklerin kabul olduğuna inanılan geleneksel yürüyüş, bu yıl da gerçekleştirildi. Dileklerini dileyenler ağaçlara maske bağladı. Yıllar önce çocuğunun olması için dilek dileyen ve dileğinin gerçekleştiğini belirten bir kadın, bu kez başka bir dileği için buraya geldiğini söylerken, her yıl kiliseye gelerek dilek dileyen Büyükada sakini ''Burada birkaç dileğim gerçek oldu, yine geldim'' açıklamasında bulundu.

Haber 25-09-2021 11:10

İBB Başkanı İBB Başkanı İmamoğlu’na Büyükada’da temizlik tepkisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Büyükada’da düzenlenen bir etkinliğe katılarak vatandaşla bir araya geldi. Büyükada’da sokaklarda yapılan temizliğin yeterli olmadığını belirten bir kadın, Başkan İmamoğlu’na tepki gösterdi. Kadının İmamoğlu’na "Neden temizlenmiyor dedim, verdikleri cevap 'Biz 4 kişiyiz' oldu. Bu kadar adayı sadece 4 kişi temizleyebilir mi? Ben bu adada yaşıyorum ve bu ada temiz değil" dediği görüldü.

Haber 20-08-2021 12:56

Kısıtlamasız ilk pazar günü! Büyükada'da uzun kuyruklar oluştu

Kısıtlamasız ilk pazar gününde vatandaşlar Büyükada’ya akın etti. Adayı gezmek isteyenler ise elektrikli araçların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber 04-07-2021 17:03

Bade İşçil'den Ekrem İmamoğlu'na çöp mesajı

Bade İşçil, Büyükada'da yaşayan annesi Kadriye Gündüz'ün yanına gidip, adanın keyfini çıkardı. Her anını paylaşan oyuncu, çöplerin toplanmadığını görünce Ekrem İmamoğlu'na seslendi

Magazin 19-06-2021 07:26

Hastaneye götürülen sahibini bırakmayan köpek ambulansın peşinden koştu

İstanbul'a bağlı Büyükada ilçesinde fenalaşan bir vatandaş, hastaneye kaldırıldı. Vatandaşın köpeği ise ambulansı hastaneye kadar koşarak takip etti.

Haber 09-06-2021 17:19

Büyükada Rum Yetimhanesi her an çökebilir

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olma özelliğini taşıyan ve 57 yıldır kurtarılmayı bekleyen Büyükada Rum Yetimhanesi'nin 7 ay önce ilk adımı atılan restorasyonu aradan geçen süreye rağmen başlamadı. Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nce 50 yıl sonra mülkiyeti geri alınan yetimhanenin çatısı ile zemininde çökmeler yaşanıyor. Tarihi binanın her an yerle bir olma ihtimali olduğu için, bahçesine dahi izinsiz girilemiyor.

Haber 16-05-2021 13:23

Endişelendiren görüntü! Büyükada'yı 'deniz salyası' sardı

Büyükada'yı deniz salyası da olarak bilinen müsilaj sardı. Dibe çökmesi halinde deniz canlıları için büyük tehlike oluşturan deniz salyası, adalıları endişelendirdi. Kokusundan rahatsız olan adalılar, sahile hava almaya bile gidemediklerini belirtirken, adayı saran deniz salyası havadan drone ile görüntülendi.

Haber 01-05-2021 13:09

İstanbullunun hafta sonu kısıtlamasında yeni tercihi Büyükada oldu

Koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında İstanbulluların yeni tercihi Büyükada oldu.

Trend 19-12-2020 12:30

Büyükada'da vatandaşlardan ücretli plaj tepkisi! 'Kayalıklardan denize giriyoruz'

Yaz aylarında ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Büyükada'da denize girebilmek için birkaç plaj bulunuyor. Bu plajlarda denize girmek isteyen vatandaşlar kişi başı 50 TL ile 70 TL arasında para ödüyor. Plajların ücretli olmasına tepki gösteren Büyükada sakinleri ise sahilde bulunan kayalıkların olduğu alanda denize giriyor. Bazı ziyaretçiler de plaj ücreti ödememek için kaldırımlarda güneşleniyor.

Haber 03-08-2020 14:45

Büyükada’da ilk! Elektrikli araç seferleri başladı

Büyükada’da test sürüşleri tamamlanan 4 ve 14 kişilik kapasiteye sahip iki farklı model olan elektrikli araçlar, vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Seferlerine başlayan elektrikli araçlar havadan görüntülendi.

Haber 30-07-2020 15:39

Son dakika: Büyükada’da ormanlık alanda yangın!

Büyükada’da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına itfaiye helikopteri ve orman araçları müdahale ediyor. 3 dönümlük bir alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

Haber 08-07-2020 20:27

Büyükada'daki toplantıya ilişkin görülen davada yeni gelişme

Son dakika haberine göre Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı.

Haber 03-07-2020 15:41

Büyükada’da 'pes' dedirten hırsızlık! Kimseye aldırmadan böyle çaldı

Büyükada'da 4 bin lira değerindeki 2 bisikleti çevresinden geçen vatandaşlara aldırmadan çalan hırsız, güvenlik kameralarına yakalandı. Azerbaycan uyruklu hırsız, kısa süre içinde polisler tarafından yakalandı.

Haber 29-06-2020 17:10

Test sürüşü için Büyükada'ya gelen Ekrem İmamoğlu'na protesto

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, adalarda kullanılacak elektrikli araçların test sürüşü için Büyükada'yı ziyaret ettiği sırada bir grup tarafından protesto edildi. Atların adada kalmasını isteyen grup çeşitli pankartlar açtı. Otobüs istemediklerini dile getiren vatandaşlar çok sayıda atın birkaç aylık süreçte ahırlarda öldüğünü belirtti.

Haber 19-06-2020 11:19

Adalar'da faytoncuların oturma eylemi sürüyor

Büyükada'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) protesto eden faytoncuların oturma eylemi sürüyor.

Haber 16-02-2020 14:07

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

1964 yılında kapısına kilit vurulan Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatı kısmında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Haber 11-02-2020 11:39

İSTAÇ, Büyükada'da 25 ton çöp ve atık topladı

İSTAÇ, Büyükada'da 25 ton çöp ve atık topladı

Haber 21-01-2020 12:01

İstanbul Büyükada'da 'atlarımızı geri verin' eylemi!

At ve fayton sahipleri ile Adalar sakinleri, Büyükada Saat Meydanı’nda toplanarak “atlarımızı geri verin" sloganıyla eylem yaptı. Bu arada bir ada sakini de son yıllarda atlara eziyet edildiğini söyledi. Buna at bakıcılığı yapan bir kadın tepki gösterince, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haber 13-01-2020 16:34

Büyükada'da 'atları geri istiyoruz' eylemi

Büyükada’da bazı faytoncular ve ada sakinleri gösteri düzenleyerek, atlı faytonların kaldırılmasına tepki gösterdi. Yapılan gösteride 'atları geri istiyoruz' yazılı pankartlar açıldı, basın bildirisi okundu.

Haber 13-01-2020 14:21

Büyükada-Bostancı vapurunda panik anları

Büyükada açıklarında, Bostancı'ya hareket halinde olan bir vapur arızalandı. Mahsur kalan vapurdaki yolcular büyük panik yaşadı. Yolcular, yardıma gelip halatlarla bağlanan başka bir vapura geçerek kurtuldu.

Haber 01-01-2020 09:30

Büyükada’daki karantina ahırları görüntülendi

Büyükada’da 105 atın ruam hastalığı sebebiyle itlaf edilmesinin ardından gözler karantina ahırlarına çevrildi. Özel izinle ahırlara giren hayvanseverler ahırları fotoğraflarken, hayvanseverler atların zayıf düştüğünü söyledi.

Haber 31-12-2019 09:41

Adalar'da ruam hastalığı sağlık taraması yeniden başladı

İSPARK fayton alanındaki kontrol merkezinde at sahipleri, seyisler, sürücüler hastalıkla ilgili sağlık taramasından geçiriliyor

Haber 26-12-2019 14:51