Defne Yaprağı Haberleri

Kilosu 7 TL'den atılıyor, 200 katı fiyatına satılıyor! Hatay'da köylülerin ekmek kapısı tüm dünyada alıcı buluyor

Hatay'da ormandan topluyorlar, tüm dünyaya ihraç ediliyor... Binlerce ton defne yaprağı köylülerin en büyük geçim kaynaklarından. Köylülerin topladığı defne yaprakları birçok işlemden geçtikten sonra kilosu 7 TL'den toptancıya satılıyor, dünya geneline satış fiyatı ise 200 katından daha fazla!

Haber 17-11-2023 11:58

Eklem ve kas ağrılarını dindiriyor! İltihap kurutucu bu çay tam bir şifa deposu

Şifanın kaynağı sadece ilaçlarda değil doğal bitkilerde de bulunuyor. Birçok hastalığın dermanı olan bu doğal bitkiler bilimsel olarak da kanıtlanıyor. Kendine has lezzeti ve kokusuyla özellikle yemeklerde yaygın olarak kullanılan defne yaprağının çayı tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.

Haber 14-07-2023 16:03

Evdeki güveleri yok ediyor! Güvelerden kurtulmak için en etkili doğal çözüm

Güveler evdeki bakliyatlar ve kıyafetler için olumsuz durumlar yaratabiliyor. Sıcaklıklar ve nemle birlikte güvelerin sayısında da artış görülüyor. Evdeki güvelerden kurtulmak için etkili çözümler aranıyor. Uzmanlar evinizde bulunan tek malzemeyle güveleri yok edebileceğinizi belirtiyor.

Kadin 24-05-2023 14:10

Botoks yaptırmaya gerek yok! İşte 10 sene genç gösteren mucizevi bitkinin faydaları...

Yaş ilerledikçe cilt sıkılığını kaybetse de kaçınılmaz bir son olan yaşlanmayı yavaşlatmak için birçok yol bulunuyor. Sağlıklı yaşam, beslenme, egzersiz daha genç görünüme neden oluyor. Bunun yanı sıra mucizevi bitkiler sayesinde de 10 yaş daha genç bir görünüm elde etmek mümkün! İşte detaylar...

Kadin 11-03-2023 12:51

Ülkemizde yetişen şifalı bitkiler nelerdir? Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nedir?

Doğada yetişen birçok şifalı bitki bulunuyor. Ülkemizin de birçok yerinde birçok farklı bitki yetiştiriliyor. Bu şifalı bitkiler faydalarından dolayı hem yemeklerde hem de sağlık amaçlı kullanılıyor. Düzenli olarak kullanılan şifalı bitkilerin, vücuttaki dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu ve doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor. Bu bitkilerin özelliklerini bilmek, kullanma alanları açısından oldukça önemli. Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:48

Orman köylülerinin zorlu defne yaprağı mesaisi

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerindeki orman köylülerinin zor şartlarda topladığı defne yaprakları, işlendikten sonra Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerine pazarlanıyor.

Yurthaber 13-12-2022 11:32

Defne yaprağı çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Defne yaprağı çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Grip, hazımsızlık, saç dökülmesi, göz hastalıkları ve halsizlik gibi pek çok probleme iyi gelebilen defne yaprağı çayı vücuda fayda sağladığı bilinen lezzetli içeceklerden biridir. Ödem attırıcı, tansiyon dengeleyici ve anti-inflamatuar özellikleri ile alternatif tıpta da yer bulan bu içecektir. 10 dakikada demlenerek düzenli olarak tüketilebilen defne yaprağı çayının önlediği rahatsızlıklar nelerdir? Defne yaprağı çayı faydaları nelerdir, defne yaprağı çayı nasıl hazırlanır?

Haber 28-10-2022 17:01

Hamam böceklerini bir bir yok ediyor! Kokusunu alır almaz kaçıyorlar

Kimse evinde veya işyerinde hamam böceği ile yaşamak istemez. Güvenli ve sağlıksız olan bu mikroorganizmalar yemeğinizi bozabilir. Mide bulandırıcı olan hamam böcekleri anlaşılmaz bir şekilde girdikleri yerden bir türlü çıkmamasıyla biliniyor. Ancak onları evinizden kesin bir şekilde gönderebilmenizin bir yolu var.

Kadin 11-10-2022 15:08

Yaşadığınız yanmalara son verin! İdrar yolları enfeksiyonu için mucizevi tarif

İdrar yolu enfeksiyonları özellikle yaz aylarında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum idrar yaparken yanmalara ve acıya sebep olabiliyor. Uzun süren idrar yolu enfeksiyonlarının mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.

Haber 06-09-2022 16:47

Evdeki güveleri temizlemenin yolu buradan geçiyor, evdeki güveler nasıl temizlenir? Güvelerin oluşumu nasıl önlenir?

Ev temizliği oldukça önem taşıyor. Evin içerisinde zaman zaman böcekler, güveler görülebiliyor. Böceklerden ve güvelerden uzak durmak için önlem almak gerekiyor. Bu güveleri oldukça basit bir şekilde temizleyerek tertemiz evinize kavuşabilirsiniz

Kadin 21-08-2022 16:44

Köylünün yeni geçim kaynağı! 25 bin TL gelir sağlıyor

İlaç, gıda, kimya, boya ve kozmetik sektöründe kullanılan defne yaprağı, son yıllarda değerinin artmasıyla Antalya’nın Akseki ilçesindeki orman köylüsünün en önemli geçim kaynağı oldu. Yılın bu döneminde köylülerin büyük çoğunluğu defne kesimiyle uğraşırken, 5 kişilik bir ailenin ortalama 25 bin TL gelir elde ettiği öğrenildi.

Finans 02-03-2022 11:37

Hatay'dan dünyaya ihraç ediliyor! Kilosu bin 500 TL

Hatay’da ormanlardan elde edilen binlerce ton defne yaprağı, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Defne yaprağının kilosu bin 500 liradan alıcı buluyor.

Haber 06-11-2021 11:06

Tesadüfen başladı, 14 çeşit sabun üretiyor

Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan girişimci bir çift, tesadüfen sabun üretti. Taleplere yetişemediğini söyleyen Batı çifti zeytinyağlı, lavanta, aleo vera ve kestane ballı sabun başta olmak üzere 14 çeşit sabun üretiyor.

Finans 09-03-2021 10:38

Defne yaprağı ile ev hanımları evden para kazanıyor

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince hayata geçirilen 'Defne Yaprağı Ayıklama Projesi' ile kadınların evlerinde çalışarak ek gelir elde edeceği bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje ile kadınlar kendi belirledikleri miktarda defne yaprağını evlerinde ayıklayacak, anlaşmalı firmaya teslim edecek ve emeğinin karşılığını alacak.

Finans 08-03-2021 11:16