Fethi Kabir Neden Yapilir Haberleri

Önce otopsi görüntüleri sonra son anları ortaya çıkmıştı... Karabulut ailesi kararını verdi! Avukat Epözdemir, Cem Garipoğlu'yla ilgili o detaylara dikkat çekerek duyurdu

Münevver Karabulut'u vahşice katleden ve 2014 yılında intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili şaibe ve iddialar sürüyor. Karabulut ailesinin fethi kabir (mezarının açılması) talebi sonrası Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ve son anlarına ait görüntüler ortaya çıkarken; ailenin avukatı Dr. Rezan Epözdemir'den yeni bir açıklama geldi. Fethi kabir için temel gerekçelerini madde madde açıklayan Epözdemir, "Yarın itibariyle yeniden dosyaya dilekçe sunulacak ve talebimiz yenilenecektir" dedi.

Haber 2024-05-05 14:16:22

Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğrafları ortaya çıkmıştı! Rezan Epözdemir'den 'fethi kabir' talebi

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı. Gündem olan olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı. Otopsi görüntülerine ilişkin hazırlanan rapora karşı dilekçe sunan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, fethi kabir (mezarının açılması) taleplerinin olduğunu belirtti.

Haber 2024-05-02 21:20:14

Cem Garipoğlu ile gündeme gelen fethi kabir nedir, neden yapılır? Cem Garipoğlu'nun babasından fethi kabir talebi!

Fethi kabir ile ilgili araştırmalar Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida'nın, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurması nedeniyle merak konusu oldu. Mehmet Nida Garipoğlu, oğlu Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını ve DNA eşleştirmesi yapılmasını talep etti. İşte Cem Garipoğlu ile gündeme gelen fethi kabir ile ilgili merak edilenler...

Haber 2023-11-06 13:09:04

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 2023-02-21 08:56:45

Elon Musk neden gündem oldu? Elon Musk'ın 1453 paylaşımı ne anlatıyor?

Dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk, İstanbul’u fethi hakkında attığı bir tweetle gündem oldu. Musk’ın Konstantinapolis ve 1453 kelimelerinin geçtiği tweeti neden paylaştığı merak edilirken, atılan tweetin alay mı veya bir özeleştiri mi olduğu pek çok kullanıcı tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki Elon Musk neden gündem oldu? Elon Musk'ın 1453 paylaşımı ne anlatıyor? İşte merak edilenler...

Haber 18-06-22 21:44

AREFE GÜNÜ NE YAPILIR? Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü 1000 ihlas süresi neden okunur?

11 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Arefe gününde 1000 İhlas okumanın fazileti bu özel günü dua okuyarak ve ibadet ederek geçirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Bu mübarek günde, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) faziletlerini bildirdiği İhlas Suresi'ni bin tekrarla okunması tavsiye ediliyor. Arefe gününde ihlas duasının faziletleri hakkında detayları öğrenmek isteyenler Arefe Günü 1000 İhlas okumanın fazileti nedir sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. İşte İhlas suresinin önemi!

Haber 01-05-22 22:52

Mekke’nin fethi bugün mü? Mekke’nin 31 Aralık mı, 1 Ocak mı?

Yeni yıl, İslam alemi için önemli bir tarihin de yaklaşmasına neden oluyor. Peygamber Efendimizin doğup büyüdüğü şehir Mekke’nin fethinin yıl dönümü yaklaşıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Hicret’in 8’inci yılında 10 bin kişilik ordu ile Medine’den yola çıkmıştı.

Haber 31-12-21 11:44

Atakan Kayalar'ı paylaşımı ile Türkiye'ye tanıtan Fethi Çağıl konuştu

Sosyal medyada, okuduğu felsefe kitaplarıyla ilgili yaptığı yorumlarla bütün dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar'ın videosunu paylaşan spiker, moderatör, yayın danışmanı Fethi Çağıl, çocukla ilgili sosyal medyada yorum yapan kişilere seslenerek, "Bunu ilk paylaşan, viral olacak şekilde çok kişi tarafından izlenecek şekilde ona neden olan birisi olarak ızdırabımı ifade etmek istiyorum: Tüketmeyelim ne olur." dedi.

Haber 23-02-20 13:09

(Özel) Hem ders yaptılar hem de mahalleye renk kattılar

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, Çerçiler Mahallesi’nde hem ders yaptı hem de mahallede kötü görüntüye neden olan duvarı boyayarak renklendirdi.Karabük Belediyesi tarafından Çerçiler Mahallesi’nde yapılan yol genişletme çalışmasının tamamlanmasının ardından mahalle muhtarı Halim Kaya, yol kenarındaki istinat duvarının daha güzel görünmesi için KBÜ Rektörü Prof.

Haber 05-12-19 11:13

Libyalı bakandan Rusya'ya suçlama, ABD'ye iş birliği çağrısı

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa: - "Ruslar krize çözüm bulmak yerine müdahale ederek, yangına benzin döküyor. Kanıtı ise Wagner'i (paralı askerlerden oluşan bir grup) Libya'ya konuşlandırmaları, daha önce Suriye'ye, Orta Afrika'ya da gönderdiler. Wagner gittiği her yerde yıkıma neden oluyor" - "ABD'nin Libya'ya karşı yasal ve ahlaki bir yükümlülüğü var. ABD eski rejimi devirmekte güçlü bir ortak oldu. Libya'da istikrar ve güvenliği sağlamak için Libyalılarla iş birliği yapmalı. ABD'yi etkili bir rol oynamaya davet ediyoruz"

Haber 10-11-19 01:53

İstanbul'un fethiyle, İslam dünyasının hayali gerçekleşti

FSMVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar: - "29 Mayıs 1453'te bin yıldan fazla hüküm sürmüş olan Bizans İmparatorluğu son bulduğu gibi imparatorluğun başkenti Konstantinopolis artık Türkopolis olmuştur" - "Orta Çağ'da Bizans ve Venedik ticareti, hep İstanbul merkezliydi. Sultan 2. Mehmet, böylece ticaretin de merkezini fethetmiş olacaktı. Bunun yanında Ortodoks Hristiyanlığın en önemli merkeziydi İstanbul. Asırlarca devam eden Hristiyanlık-Müslümanlık mücadeleleri yaşanmıştı. Bu fetih, üstünlüğün göstergesi olacaktı" - FSMVÜ Fatih Sultan Mehmet ve Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Özcan: - "İstanbul'un fethiyle, İslam dünyasının hayali gerçekleşti. Batı dünyasında da bir korku, heyecan ve üzüntü meydana geldi. O dönemin Batısı, adeta günümüzün İslam dünyası gibi parçalanmış haldeydi. Aralarında bir Haçlı birliği oluşturmak için bazı girişimlerde bulundular ama bu gerçekleşmedi. Doğuda sevinç ve neşe, batıda üzüntüye neden oldu, İstanbul'un fethi"

Haber 28-05-19 11:58

Fethin isimsiz kahramanları gün yüzüne çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin fethi için mücadele eden şehit ve gazilere ait 1084 tarihi türbe, hazire ve kabir yerini tespit etti - Belgesel haline getirilen çalışma 15 Mart Cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek programla tanıtılacak

Haber 13-03-19 18:57

CHP'li Gürer'den ayçiçeği ithalatına tepki

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: - "Ülkemizde üretilen çerezlik ayçiçeğinin fiyatı daha uygunken neden Çin'den ithaline gerek duyuluyor?"

Haber 20-02-19 11:55

Yaklaşık 1,3 milyon öğrenci okula taşınıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: - "İlköğretimde 733 bin, ortaöğretimde yaklaşık 431 bin, özel öğretimde ise 98 bin öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 262 bin öğrenci taşımalı eğitim alıyor" - "Taşımalı öğrenci modülüne göre, 10 Ekim 2018 tarihi itibarıyla okul servislerinde toplam 15 kaza meydana geldi, bu kazalarda hayatını kaybeden öğrenci bulunmuyor" - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: - "Taşımalı eğitim sistemi bir an önce terk edilerek öğrenci sayısı düşse dahi özellikle köy okullarının açık tutulması gerekiyor. Köyden kente göçe de neden olan bu uygulama, yerinde eğitime dönüşmeli"

Haber 14-11-18 11:09

Hande Ataizi ilk kez açıkladı! Bir günlük evlilik neden bitti?

Hande Ataizi yıllar önce Fethi Pekin ile nikah masasına oturmuş, çiftin evliliği bir gün sürmüştü. Ünlü sunucu gündem yaratan bir günlük evliliğinin neden bittiğini ilk kez açıkladı

Magazin 09-10-18 15:58

Naim Süleymanoğlu'nun mezarı DNA testi için açılacak

Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Süleymanoğlu'nun kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori'nin açtığı babalık davasında, DNA örneğinin alınması için 4 Temmuz'da fethi kabir işlemi yapılmasına karar verildi - Süleymanoğlu ailesinin avukatı Demir: - "Mezarın açılmasını istemiyoruz, merhumun kemikleri sızlayacak. Vefat eder etmez birileri organize olup mal varlığından fayda beklemektedirler"

Haber 08-05-18 16:14

Naim Süleymanoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi!

Son dakika haberine göre, 4 Temmuz Naim Süleymanoğlu'nun saat 10:00'da mezarı açılarak, fethi kabir yapılarak DNA ve doku örnekleri alınacak.

Haber 08-05-18 12:46

Cenazeye saatler kala şehit babasının dava açacağı duyuldu, şehidin tabutu açıldı

Şırnak'ta geçen hafta şehit düşen Komando Çavuş Sinan Hamza'nın ailesinin babalık davası açacağının duyulmasının ardından mahkeme kararıyla defin öncesi şehit askerin tabutu açılarak kan alındı. Böylece dava açılması halinde fethi kabir işleminin (mezarın açılması) önüne geçildi. Şehitten alınan kan örneği Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda muhafaza altına alındı. Babanın dava açması halinde kan örnekleri karşılaştırılacak.

Haber 03-07-17 08:08

Başkan Yaşar’dan Sel Mağdurlarına Ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, geçtiğimiz hafta etkili olan kuvvetli sağanağın neden olduğu su baskınlarında...

Yurthaber 03-06-17 10:35

Şehit Polis Sekin’In Babası, Halisdemir’In Kabrini Ziyaret Etti

Ali KADI/NİĞDE, Şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, Niğde’de şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Kabir başında dua

Yurthaber 21-03-17 13:40

Kataraktı İhmal Etmeyin

Özel Medline Konya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fethi Energin, tedavi edilmezse görme kaybına neden...

Yurthaber 22-03-13 13:03

Öldürülen Gencin Yaş Tespiti Için Kabri Açılacak

Kastamonu'da bıçaklı kavgada hayatını kaybeden Emre Pirci'nin yaşının belirlenmesi için "fethi kabir" kararı verildi.

Yurthaber 09-02-13 12:10