Harvard Üniversitesi Haberleri

Bilimin 175 yıldır çözemediğini Türk dahi çözdü! Yaşamın nasıl başladığını ortaya çıkardı: Gururlandıran 'Atatürk'detayı

Türk fizikçi Furkan Öztürk, bilimin 175 yıldır çözemediği 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemi ortaya çıkardığı "çığır açıcı" keşfi ile Harvard Üniversitesince ödüle layık görüldü. Öztürk yaşadığı tüm süreçleri anlatırken çalışmaları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar" sözünü aklından çıkarmadığını da söyledi.

Haber 18-04-2024 11:25

Okyanustan çıkartılan gizemli metal küreler! Yeni çalışmalar, çok farklı bir tabloyu işaret etti

Geçtiğimiz aylarda Harvard profesörü Avi Loeb, Pasifik Okyanusu'ndan çıkarılan küçük metal kürelerin güneş sistemimizin ötesinden geldiğini iddia etmişti. Ancak yeni analizler, bunların evimize çok daha yakın bir yerden gelmiş olabileceğini gösterdi.

Haber 27-11-2023 12:50

Bilim dünyasının konuştuğu Türk! Keşfi, büyük heyecan yarattı... Çığır açıcı

Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamlama aşamasına gelen 26 yaşındaki Furkan Öztürk'ün 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemlerden birini ortaya çıkardığı keşfi, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı! Nobel ödüllü biyokimyacı Jack Szostak, Öztürk ve ekibinin çalışmasını, "Bu gerçekten çığır açıcı bir keşif" şeklinde yorumladı.

Haber 22-06-2023 18:47

ABD bu haberle çalkalanıyor! Her detayı kan dondurucu: Kadavra parçalarını çalıp...

Harvard Tıp Fakültesi'nde gerçekleşen akılalmaz olayda morg müdürünün tıbbi incelemeler ve araştırmalar için bağışlanan kadavra parçalarını internet üzerinden sattığı ortaya çıktı. Olayla ilgili detaylar ise kan dondurucu cinsten...

Haber 15-06-2023 14:25

Diğer Haber Etiketleri

Harvard Üniversitesi

Harvard Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Harvard Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İzmirli üniversite öğrencisi Hera Elmas, Harvard'a burslu kabul edildi

İzmirli üniversite öğrencisi Hera Elmas, Türkiye'deki tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılmasının engellenmesi ve tarihi eserlerin korunması konusunda yazdığı makaleyle ABD'nin önemli üniversitelerinden Harvard'a yüksek lisans eğitimi için burslu kabul edildi.

Yurthaber 26-04-2023 13:51

Türkiye onu konuşuyor! Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biriydi! Diyarbakır'dan Harvard'a...

Türkiye Diyarbakır'da yaşayan 18 yaşındaki Gül Karen Aça'nın başarısını konuşuyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın en parlak 100 öğrencisi arasında gösterilen Aça, bu sıralamanın tesadüf olmadığını dünyanın en iyi 9 üniversitesinden tam burs alarak gösterdi. Aça'nın kabul aldığı üniversiteler arasında Harvard ve Stanford da var. Aça'nın yaşadığı mutluluk bir Harvard'a kabul aldığını öğrendiği videodaki "Harvard'a girdim" şeklindeki sevinç çığlıklarında saklıydı. Aça, duygularını ve hedeflerini paylaştı.

Haber 03-04-2023 09:50

Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi bu skandalla çalkalanıyor! ''Profesör tarafından taciz edildik''

Harvard mezunu üç yüksek lisans öğrencisi kadın, antropoloji profesörü John Comaroff tarafından tacize uğradıklarını okulun ise bu olaya sessiz kaldığını öne sürdü. Okula dava açan öğrenciler, zorla öpülüp elle taciz edildiklerini söylerken, Harvard Üniversitesi, CNN'e yaptığı açıklamada davaya itiraz ettiklerini açıkladı.

Haber 12-02-2022 15:55

Harvard profesörü Avi Loeb'in UFO açıklaması olay oldu! Birkaç yıl içinde...

Bugüne dek çekilen UFO görüntülerinin büyük kısmı düşük çözünürlüğe sahip olması, görüntülerin gerçekliği konusunda soru işaretleri oluşturdu. Harvard profesörü Avi Loeb ise UFO açıklaması ile ses getirdi. Loeb, önümüzdeki birkaç yıl içinde bir UFO'nun yüksek çözünürlüklü görüntüsünü toplamayı umduğunu söyledi.

Haber 07-02-2022 09:59

Mucizesini Harvard Üniversitesi açıkladı: Zeytinyağı yemek kanserden ve kalp hastalıklarından koruyor

Dünyanın saygın üniversitelerinden olan Harvard Üniversitesi, 30 yıldır süren zeytinyağı araştırmasından sonuçları yayımladı. 90 binden fazla kişinin katıldığı çalışmada zeytinyağı yemenin etkileri araştırıldı. Çalışmada, margarin, tereyağı veya diğer doymuş yağlar yerine zeytinyağı tüketmenin kanser, kardiyovasküler, solunum yolu, bunama gibi hastalıklardan hayatını kaybetmeye karşı koruma sağladığı açıklandı.

Haber 12-01-2022 08:14

Harvard ve Bilgi üniversitelerinin hukuk fakülteleri arasında iş birliği

İş birliği kapsamında, Hukuk Kliniği dersinin yeni modeli Kuruma Yerleştirme Programı başlatılacak

Yurthaber 15-10-2021 15:13

Koronavirüsü tespit edebilen yüz maskesi! 90 dakikada teşhis koyabiliyor

ABD'li bilim insanları geliştirdikleri bir maske sayesinde kişinin Covid-19'a yakalanıp yakalanmadığını tespit edebilen bir yüz maskesi geliştirdi. Maske sayesinde teşhis sadece 90 dakika sürüyor.

Haber 30-06-2021 07:22

Türkiye'de koronavirüs salgını ne zaman biter? Harvardlı profesör tarih verdi

Harvard Üniversitesi Tıp ve Halk Sağlığı Fakültelerinde Genetik ve Metabolizma alanında çalışma yapan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, "Covid-19 aşısını hiçbir tereddüdüm olmadan yaptırdım" dedi. "Kısırlık yapar', 'hamilelerde problem yaratır', 'ilerde beyninizi bozar' 'bunamaya yol açar' gibi söylemlerini destekleyecek veriler de sıfır, bilimsel temeli olmayan, veriye dayanmayan söylemler" ifadelerini kullanan Hotamışlıgil, bu yaz Türkiye'de salgının bitebileceğini dile getirdi.

Haber 03-06-2021 14:23

EDHO'nun eski yıldızı Ece Hakim Harvard'dan mezun oldu

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde oynarken Harvard Üniversitesi'ni kazanan Ece Hakim mezun oldu. Amerika'ya yerleşen oyuncu Ece Hakim, mutluluğunu sevenleriyle paylaştı.

Magazin 28-05-2021 14:11

Harvard ve Brown üniversitelerine kabul edilen Diyarbakırlı öğrencilere burs desteği

Öğrencilere üniversite eğitimleri süresince burs verecek olan Mina Galvaniz İcra Kurulu Başkanı, Diyarbakırlı iş adamı Recep Özekinci: - "Bu gurur Türkiye'nin. Kentin sanayicileri olarak onların bu başarılarına değer katmak adına 4 yıl boyunca bütün masraflarını karşılamaya, biletlerini almaya, onlara imkan sağlamaya çalıştık. Bunu da imza altına aldık. Çok mutluyuz"

Yurthaber 18-05-2021 16:35

Doç. Dr. Emrah Altındiş kimdir? Doç. Dr. Emrah Altındiş’in uzmanlığı ne? Emrah Altındiş kaç yaşında?

Harvard Üniversitesi’nde çalışan Doç. Dr. Emrah Altındiş, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Gül’e yönelttiği soru ile uzun bir süre medyanın gündeminde kalmıştı. Sosyal medyada uzun bir süre gündemde yer alan Doç. Dr. Emrah Altındiş, FOX TV’de her sabah yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oluyor. Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Emrah Altındiş, aynı zamanda Boston College’de asistan profesör olarak görev almaktadır.

Haber 19-04-2021 09:39

Diyarbakırlı öğrenciler Harvard ve Brown Üniversitesi'ne kabul edildi!

Diyarbakır'daki özel bir okulun Fen ve Teknoloji Lisesi'nde öğrenim gören 3 öğrenci dünyanın en iyi üniversitelerine burslu olarak girmeye hak kazandı. Harvard ve Brown’a kabul edilen Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve Seyit Metin Barut, Türkiye'nin gündemine oturdu.

Haber 07-04-2021 17:27

Harvard Üniversitesi'ni kazanan başarılı oyuncu Ece Hakim'den gururlandıran paylaşım

Harvard Üniversitesi'ni kazanan ve ardından rol aldığı diziden ayrılarak Amerika'ya yerleşen oyuncu Ece Hakim, sosyal medya paylaşımlarına ara vermişti. Bu durumun sebebini açıklayan Hakim, "Hepinize merhaba! Uzun süredir Instagram'da aktif değildim çünkü Harvard'da bitirme tezim üzerine çalışıyordum" dedi.

Magazin 31-03-2021 10:07

Bir döneme damga vuran dünyanın en zeki insanı: William James Sidis

IQ seviyesi yüksek olan ve zekalarıyla adlarını tarihe yazdıran pek çok isim vardır. Albert Einstein, Isaac Newton ve Mark Zuckerberg bu isimler arasındadır. Bu isimlerden daha zeki olduğu söylenen William James Sidis, ilkokulu yaklaşık 9 ayda bitirdi, 11 yaşında Harvard Üniversitesi'ne girdi. Hatta öldüğünde öğrenilebilen bütün dilleri konuşabiliyordu.

Trend 30-03-2021 14:42

Mahalle okulundan Harvard’a uzanan bir başarı hikayesi…

'Dünya Devlerini Yöneten 50 Türk Yönetici' arasında anılan ve üst düzey yöneticiliğinin yanında hayatı da dolu dolu yaşadığına inanan Ebru Dorman, hem gençler hem de karar noktasında olan herkes için samimi bir sohbet havasında kaleme aldığı bu kitabı ile bir yandan kılavuz niteliğinde pratik bilgiler veriyor, bir yandan da olası zorluklara yönelik harika çözümler sunuyor.

Haber 22-03-2021 11:36

Öğle uykusu 8 saat gece uykusuna bedel

ABD Harvard Üniversitesi bilim adamlarına göre, gün ortasında uyumak insan vücudu için çok faydalı. Ayrıca gün içinde 60 ila 90 dakika arasında uyumanın beyni 8 saatlik bir gece uykusu kadar dinlendirdiği belirtiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00