Hastane Haberleri

Dişini çektiremeyen adam çılgına döndü! Hastane bahçesinde korku dolu anlar: Kurban Bayramı'ndan beri tedavi edilmiyorum

Sivas'ta bir şahıs iddiaya göre Kurban Bayramı'ndan beri dişini çektiremedi. Şahıs en sonunda öfkeden çılgına dönüp hastane bahçesindeki kamelyanın üzerine çıktı. Elinde kesici alet bulunan adam herkesi korkuttu. Bu sırada yaşanan telaş ve panik anları kameraya yansıdı.

Haber

Antalya'da devrilen midibüsün sürücüsü yaralandı

Antalya'nın Kepez ilçesinde devrilen midibüsün sürücüsü yaralandı.

Yurthaber

Denizli'de tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Yurthaber

Erzincan'da minibüs devrildi, 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Erzincan'da minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Yurthaber

Hastane

Hastane Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Hastane Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Gece hayatının sonu pahalıya mâl oldu! Tanımadığı bir erkekle öpüşünce 'öpüşme hastalığına' yakalanıp hastanelik oldu

Neve McRavey isimli genç bir kadın 'öpüşme hastalığına' yakalandıktan sonra bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle şimdi enfeksiyonlarla mücadele ediyor. Boğaz ağrısı belirtisinin ardından hastanelik olan McRavey, "Buna öpüşme hastalığı deniyor. Bunu duyduğumda içimden büyük bir pişmanlık geçti" dedi.

Trend

Yeşilçam'ın usta oyuncusu İzzet Günay hastaneye kaldırıldı

Bodrum, Gümüşlük'te yaşayan Yeşilçam'ın usta oyuncusu İzzet Günay'ın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Magazin

Hastane acil servislerindeki kırmızı alan nedir, kırmızı alanda ne yapılır? Kırmızı alan hastalıkları

Acil servislerde bekleme sürelerinin uzun olması, hem hastalar hem de sağlık personeli için bir diğer önemli sorundur. Hasta yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde bekleme süreleri uzayabilir ve bu durum hastaların memnuniyetsizliğine yol açabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek için hastanelerin acil servislerinde yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan gibi sınıflandırmalar bulunur. Peki, acillerdeki kırmızı alan nedir?

Haber

Hastane acil servislerindeki sarı alan nedir? Sarı alan hastalıkları

Acil servisler, sağlık sisteminin en stresli ve zorlu bölümlerinden biridir. Ayrıca, acil servislerde çalışan sağlık personeli, sık sık travmatik olaylarla karşılaşır. Acillerde hastalara daha iyi bir hizmet sunabilmek ve hastalarla rahatlıkla ilgilenebilmek için farklı renklerde alanlar bulunur.

Haber

Hastane acil servislerindeki yeşil alan nedir? Yeşil alana hangi hastalar gelir?

Hastaneler, modern toplumların temel yapı taşlarından biridir. İnsanların sağlıklarını korumak, hastalıkları tedavi etmek ve acil durumlarda müdahale etmek için kritik bir rol oynarlar. Hastanelerin en dinamik ve hayati bölümlerinden biri olan acil servisler, her an hayat kurtarma potansiyeline sahip yoğun bir ortamdır. Hastanelerin acil servislerinde yeşil, sarı ve kırmızı alanlar hastalara daha rahat müdahale edebilmek için sınıflandırılmıştır.

Haber

Hastane bahçesinde silahlı çatışma! Onlarca mermi sıkıldı, herkes panikle kaçıştı... Acil servis kapatıldı

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ortak kullandıkları bahçede iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Onlarca merminin sıkıldığı çatışmada 4 kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganları arama çalışmaları sürüyor. Olayda çevredekilerin panikle sağa sola koşuştuğu öğrenilirken seken mermiler güvenlik kulübesiyle yoldan geçen bir araca isabet etti. Acil Servis hasta giriş ve çıkışı tedbir amacıyla kapatıldı.

Haber

Devlet hastanesi doktorundan 7 kadın hastasına cinsel saldırı! Kendini bakın nasıl savundu: 'İşin doğası gereği...'

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde Gastroenteroloji Uzmanı Doktor A.T.C. (58), muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulundu. Bilirkişi raporu da cinsel saldırıyı ortaya koydu. Tutuklanan A.T.C.'nin, 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. A.T.C. ise ifadesinde suçlamaları reddetti. İşte İğrenç olayın detayları ve doktorun savunması...

Haber

Hastane acilinde miras kavgası! Sopalar, tekmeler, yumruklar havada uçuştu

Diyarbakır’da husumetli iki ailenin miras kavgası, bir kişinin yaralanıp hastaneye kaldırılmasının ardından hastanenin acil polikliniğine taşındı. Aralarında husumet bulunan iki aile arasında, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil polikliniğinde sopalı, tekme ve yumruklu kavga çıktı. Olay anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber

İdrar tahlili için tuvalete giren 15 yaşındaki kıza iğrenç tuzak! Telefonun sahibi hastane çalışanı çıktı

Burdur'dan gelen haber mide bulandırdı! Hastalanan 15 yaşındaki kız, idrar tahlili vermek için girdiği hastane tuvaletinde fotoğrafının çekildiğini fark etti. Telefona vuran kız kim olduğunu göremediği sapığı şikayet etti. Yapılan incelemede fotoğrafı çekenin hastanede su tesisatı personeli H.Y. olduğu belirlendi.

Haber

Samsun'da konserde görev sırasında kalp krizi geçiren polis hastaneye kaldırıldı

Samsun'da Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde görevli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi altına alındı.

Yurthaber

Gözlükten kurtulmak isterken hayatının şokunu yaşadı! '350 bin lira harcadım...'

Ankara'da hipermetrop rahatsızlığı nedeniyle kullandığı gözlükten kurtulmak için özel hastanede ameliyat olan avukat Mustafa Alpar Ceylan'ın (63) sağ gözü, operasyon sonrası görme yetisini kaybetti. Ceylan, avukatıyla operasyonu yapan doktor ve hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ceylan, "350 bin lira harcadım. İntihar etmeyi düşünme noktasına geldim. Daha ne kadar para harcayacağım da belli değil. Gözümün görüp görmeyeceği de belli değil" dedi. İşte detaylar...

Haber

Mersin'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 57 işçi hastanelere başvurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir fabrikada çalışan 57 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Yurthaber

Muayeneye gittiği hastanede, doktorların saldırısına uğradı! O anlar kamerada

Muğla Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran Yılmaz Yıldırım (24), kendisiyle ilgilenilmediği iddiasıyla çıkan tartışmada darbedildiğini ileri sürdü. Yıldırım, doktor Y.B. ile acil serviste görevli kadın doktor G.N. hakkında şikayette bulundu. Doktorlar da Yılmaz'dan şikayetçi oldu. Olay hastanenin güvenlik kamerasına yansırken, görüntülerde Doktor. Y.B.'nin yumruk attığı Yılmaz’ın yere düştüğü, meslektaşı G.N.'nin ise Yılmaz'ı yerdeyken tekmelediği görüldü. İşte o görüntüler...

Haber

Denizli'de hastane bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hastane bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı.

Yurthaber

Bu acıya yürek dayanmaz: Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı! Dikkat çeken 'yanlış serum' iddiası

Bursa’da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu ailesinin iddiasına göre, yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti. Acılı aile, doktorların yanlış müdahalesi ve peş peşe yapılan hatalar nedeniyle kızlarının öldüğünü ifade etti. Anaokulu öğrencisi Yüsra’dan geriye mutlu günlerinde kaydedilmiş görüntüler kaldı. Savcılık da küçük kızın cenazesine otopsi yaptı.

Haber

Hastaların sayısı bugün arttı! Diyalize girenler aynı şikayet hastaneye geri dönmüştü: Burdur'da tedirginlik sürüyor

Dün Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşananlar tedirginlik yarattı. Hastanede diyalize giren birçok hasta aynı şikayetlerle hastaneye tekrar geldi. Olayla ilgili Burdur Valiliği de devreye girdi, diyaliz merkezi kapatıldı. Evde fenalaşan hastaların sayısı dünden bugüne arttı. 33 hastadan 18'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. 14 hastayla ilgili ise farklı bir gelişme yaşandı.

Haber

Burdur'da birçok hastada aynı şikayet görüldü! Hastaneye kaldırıldılar, 18'inin durumu kritik: Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı

Burdur'da diyalize giren hastalar tedavilerinin ardından evlerine dönünce fenalaştı. Bulantı ve kusma şikayetiyle çok sayıda hasta, hastanelere kaldırıldı. Durumu ağırlaşan 18 hasta ise çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Haber

Hastaneden 'Bir şeyin yok' diyerek eve gönderdiler! Hamile kadın 2 saat sonra otoparkta doğum yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinin Phoenix bölgesinde ismi Scherazade Vedarte-Gonzalez olarak açıklanan bir kadın sağlık görevlilerinin onu evine göndermesinden sadece iki saat sonra hastanenin otoparkında doğum yaptı.

Trend

Uzaktan-online muayene dönemi bugün başlıyor! E-nabız'dan muayane e-reçete'den ilaç... Ücretsiz mi? 10 günde şartı detayına dikkat!

Hastanelerde uzaktan muayene dönemi başlıyor. Hastalar artık hastaneye gitmeden görüntülü ve sesli şekilde muayene olabilecek. İlaç , hatta rapor bile yazdırabilecek. Hastane ve doktorun yükünü az da olsa azaltmak ve vatandaşla kolaylık sağlanması için yapılan düzenlemeyle e-nabız üzerinden muayene olan hastalara e-reçete üzerinden ilaç yazılacak. Peki uzaktan muayene için randevu nasıl alınacak? Online randevu ücretsiz mi? Herkes bu sorulara yanıt ararken; 10 gün şartı detayı ise dikkat çekti.

Manşet

Hastanelerde yeni dönem, 81 ilde başlamıştı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi açıklaması! Artış var diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta başlayan Onaylı Randevu Sistemi’nin ardından 81 ilde değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Haber

Parası olmayana ücretsiz yardımcı oluyor! Vatandaşlar hizmetten memnun: Hastane randevusu almak isteyen onun kapısını çalıyor

İnternetten hastane randevusu almak birçok konuda yaşamı kolaylaştırsa da bazı vatandaşlar içinse durum tam tersi. Özellikle yaşlı vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni (MHRS) kullanmakta zorlanırken; fatura ödeme merkezlerinden yardım talep ediyor. İki yıldır yaşlılara yardımcı olduğunu belirten fatura ödeme merkezi işleten Rahim Şerifoğlu, "Parası olan 10 TL veriyor, yoksa zaten sorun değil" diye konuştu.

Haber

Özel hastanede skandal iddia: Acil hastalar dakikalarca kapı önünde bekletiliyor! Hastane benim; ister alırım ister almam

Daha önce can çekişen hastayla ilgilenilmediği iddiasıyla infial yaratan hastanenin ait olduğu sağlık grubunun bir başka özel hastanesinde yeni bir skandal patlak verdi. 5 aydır devam eden süreci vatandaşın çektiği video ortaya çıkardı. Hastaya "Paranı ödemezsen doktor sana bakmayacak", 112 personeline ise "Hastane benim; içeri ister alırım ister almam" dendiği öne sürüldü.

Haber

Tatil için geldi başına gelmeyen kalmadı! Hastaneye kaldırıldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, bungalov işletmesinde tatil yapan 32 yaşındaki Ozan Y.'ye, bahçede bulunduğu sırada nereden ateşlendiği belli olmayan bir tabancadan çıkan yorgun mermi isabet etti. Dizinden yaralanan Ozan Y. hastaneye kaldırılırdı.

Haber

Beylikdüzü'nde hastanede sır olay! Hemşire Selen Bilgin'in ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da özel bir hastanede hemşire Selen Bilgin ölü olarak bulunmuştu. Bilgi'nin ölümü üzerine başlatılan soruşturmada koluna enjekte edilen ilaç, yoğun bakım doktoru olan F.A.'nın cebinden çıkmıştı. Olayda yaşanan yeni gelişmede adli kontrolle serbest bırakılan doktorun tutuklanması talep edildi. Öte yandan hemşirenin son görüntüleri ortaya çıktı.

Haber

Uşak'ta trafik kazasında yaralanan orman muhafaza memuru hastanede öldü

Uşak'ın Banaz ilçesinde pikabın takla atması sonucu ağır yaralanan orman muhafaza memuru Ümit Durğut, 10 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber

Hastane randevunuz iptal edilebilir! Yeni dönem bugün başladı: 15 gün boyunca kısıtlama detayına dikkat...

Hastane randevusu alma sisteminde 'onaylı randevu' modeline geçildi. Artık randevu almak isteyen hasta, randevusunu bir gün önceden onaylamak durumunda. Randevular için gereken onay işleminde saat kısıtlamasına gidildi. Bazı gruplar ise uygulamadan muaf tutuldu. Peki yeni sistemde MHRS, mobil uygulama veya ALO 182'den hastane randevusu nasıl alınır, saat kaça kadar randevu alınır? İşte yeni hastane randevu uygulamasının merak edilenleri...

Haber

Hastanede dehşet kamerada! Sedyeden kalkıp doktora saldırdı, sebebi 'pes' dedirtti!

İstanbul’da motosiklet kazasında yaralanan genç, kendisine koridorda sedyenin üstünde müdahale etmek isteyen doktora saldırdı. Sedyenin üzerine çıkarak doktora tekme atan ve hastaneyi birbirine katan saldırgan gözaltına alındı. O anlar kameralara yansıdı.

Haber

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber

Samsun'da hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Yurthaber

Kocaeli'de trafik kazasında yaralanan genç, hastanede hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde otomobilin istinat duvarından düşmesi sonucu yaralanan 17 yaşındaki genç, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Yurthaber

Uşak'ta 19 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Uşak Valisi Turan Ergün, işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu, tedbir amacıyla müşahede altında tutulduklarını belirtti.

Yurthaber

Kadıköy'de diş sağlığı merkezinde dehşet dolu anlar! Güvenlik amiri, yardımcısını sopayla döverek öldürdü

Kadıköy'de bulunan Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dehşet dolu anlar yaşandı. Hastanenin güvenlik amiri E.Ç., tartıştığı güvenlik amiri yardımcısı Atilla Ay'ı sopayla döverek öldürdü. Atilla Ay'ın cenazesi adli tıp kurumuna kaldırılırken, şüpheli ise gözaltına alındı.

Haber

Hastanede iğrenç olay! Kadınlar tuvaletinden gizli kamera çıktı, zanlının kimliği şoke etti

Balıkesir'de devlet hastanesinin kadınlar tuvaletinden 'böcek' olarak tabir edilen gizli kamera düzeneği çıktı. Yapılan inceleme sonrası gizli kamerayı tuvalete koyup kayıt yapan kişi bedensel engelli Tarık Özkan (40) çıktı. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden ve 3-4 yıldır benzer görüntüler çektiğini söyleyen Tarık Özkan'ın, daha önce de toplu taşıma araçları ile kamuya açık alanlarda kadınların görüntülerini çektiği ve suç kaydının olduğu ortaya çıktı.

Haber

Hastane randevularıyla ilgili yeni açıklama

Hastane randevularındaki sorunlar için harekete geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Tedbirler kademeli olarak hayata geçirilecek.

Finans

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Yurthaber

Randevu alıp gitmeyenler dikkat! Bakan Koca duyurdu: Hastanelerde yeni dönem!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir randevu onay sisteminin faaliyete alınacağını duyurdu. Bakan Koca'nın duyurusuna göre artık hastane randevusuna gitmeyenler, aynı bölümden 15 gün içinde yeni randevu alamayacak. Ayrıca aldığı randevuya iki defa üst üste gitmeyenlere ise tüm branşlarda 15 gün randevu yasağı getirileceği de öğrenildi.

Haber

İzmir'de bıçakla ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan yol verme kavgasında bıçakla ağır yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber

Hastanede tekme tokat kavga: Müdür yardımcısı ile tekniker birbirine girdi! O anlar kamerada

Tekirdağ’da Çorlu Devlet Hastanesi'nde, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdür Yardımcısı Cumali K. ile hastanede protez ortez teknikeri olan Halil İbrahim Kazankaya arasında kavga çıktı. İkilinin tekme toka birbirine girdiği kavga, kameraya yansıdı. Taraflar şikayetçi olurken, hastane yönetimi olayla ilgili idari soruşturma başlattı. İşte o görüntüler...

Haber

Mersin'de kan donduran vahşet! Hastanede annesinin boğazını ve ayaklarını kesip silahla vurdu

Mersin'den tüyleri diken diken eden bir cinayet haberi geldi. Tarsus Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 61 yaşındaki kadın, oğlu tarafından vahşice katledildi. M.Ç. (32), yanında refakatçi olarak kaldığı annesi Selma Çiftçi'nin bıçakla boğazını ve ayaklarını kesip silahla vurarak vahşice öldürdü. İşte kan donduran olayın tüm detayları...

Haber

Şişli'de hastane bahçesinde doktora şiddet! 3 kişi gözaltına alındı

Şişli, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli doktor hastane bahçesinde hasta yakını tarafından darbedildi. Yaşanan kavga anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haber

Yer: Ankara! Sedyeden düşüp ölmüştü: Eşinden 'ihmal' tepkisi! Sedyeye benzer bir hali yoktu, ayar yapıyorlardı

Ankara'da muayeneye götürüldüğü sırada sedyeden düşerek hayatını kaybeden 91 yaşındaki Muarrem Demir'in 82 yaşındaki eşi Meliha Demir, yaşanan elim kazada ihmal olduğunu ifade etti. Olay anında hastane görevlilerinin sedyeyle uğraştığını ifade eden Demir, "O yana bu yana uğraştılar. Sonra aşağı kafasının üstüne düştü. Hemen orada soluğu kesildi. Ağzında kan geldi." dedi. Kazanın diğer ayrıntıları da Demir'in ifadesiyle uyuşur nitelikte...

Haber

Ankara'da bir hastanede sedyeden düşürülen hasta hayatını kaybetti

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir hastanede muayene olmak için beklediği sırada sedyeden düşürülen Muharrem D'nin ölümüne ilişkin, hasta bakıcılar ve hemşire hakkında, "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma başlatıldı.

Yurthaber

Avcılar'daki devlet hastanesinde 'izole hasta' alarmı! Zehirlenmeler yaşanınca acil servis boşaltıldı, görevliler özel kıyafetler giydi

İstanbul'da Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtilerinin ortaya çıktı. Bunun üzerine 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu. Hastanede temizlik çalışması başlatılırken, izole hastaların nakline kadar serviste hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi. Sağlık görevlileri ise özel koruyucu kıyafetler giydi.

Haber

Erzincan’da iki aracın çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Erzincan'ın Tercan ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 4’ü çocuk, 7 kişi yaralandı.

Yurthaber

Günde 210 bin kişiyi taşıyacak: Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvayı 17 Mart'ta açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvayı'nın 17 Mart'ta açılacağını duyurdu. Uraloğlu, "Bu proje ile şehrin dışında bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım 15 dakikaya düşecek. Beş istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak" dedi.

Finans