Havuc Tarator Haberleri

Havuç tarator tarifi: Havuç tarator nasıl yapılır?

Yemek davetlerinin, zengin sofraların ve lokantaların menülerinin baş tacı tarator, yüzyılları aşıp Osmanlı mutfağından günümüze gelmeyi başaran bir meze türüdür. Farklı ülkelerde farklı malzemeler ile de yapılan havuç taratorun yapımı aslında son derece kolaydır.

Yemek 2024-02-18 15:05:17

YILBAŞI MEZELERİ nelerdir, nasıl yapılır? Yılbaşı mezeleri ve tarifleri!

Yılbaşı sofrası denilince akla ilk gelenlerden biri de yılbaşı mezeleridir. 2023'e sayılı saatler kala leziz meze tarifleri de sorgulanmaya başlandı. Haberimizde havuç tarator, rus salatası, acuka, haydari gibi mezelerin tarifini derledik. Peki yılbaşı mezeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte yılbaşı mezeleri ve tarifleri...

Yemek 2022-12-31 15:19:24

MasterChef uskumru tarator tarifi! Balık sevmeyenlerin bile favorisi olacak uskumru tarator nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye yarışmasında 19 Aralık Pazartesi günü uskumru tarator tarifi yapılacak. Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun jüriliğini yaptığı MasterChef'in her bölümü ilgiyle takip ediliyor ve tarifler deneniyor. Ekran başından leziz uskumru taratoru gören izleyiciler 'Uskumru tarator nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis uskumru tarator tarifi...

Yemek 2022-12-19 18:04:46

Tarator ne demek? Tarator kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Tarator kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Tarator nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-23 18:36:25

Sohbet sofralarının vazgeçilmezi kalamar tava tarifi

Kalamar tava deniz ürünlerinden vazgeçemeyenler için olmazsa olmazlardandır. Tarator sosu ile sunulduğunda kimsenin hayır diyemediği kalamar tavayı restoranlarda yemeye alışkın olsak da evde hazırlamak da mümkün. Evinde restoranları aratmayacak bir sofra hazırlamak isteyenlerin kolayca yapabileceği kalamar tava tarifini videolu anlatımı ile sizler için hazırladık.

Yemek 04-02-21 16:14

Kalamarın eşlikçisi tarator tarifi! Hem yoğurtlu hem havuçlu deneyin

Kalamar ve midye tavanın olmazsa olmazı tarator sosu evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz hem pratik hem lezzetli tarator tarifini inceleyerek sofralarınızda kendi hazırladığınız sosu kullanabilirsiniz. Meze olarak tarator sos tarifi arıyorsanız havuçlu tarator sosa da bayılacaksınız.

Yemek 08-10-20 17:31

Kalamar nedir? Kalamar tava tarifi

Deniz ürünleri sevenlerin hayır diyemediği kalamar tava, enfes lezzeti ve eşlikçisi tarator sosu ile keyifli sofraların olmazsa olmazlarındandır. Genellikle restoranlarda yemeye alışkın olduğumuz kalamar tava tarifini evde yapmak mümkün. Kalamar tava ve kalamarın en yakın dostu tarator sosunu vereceğimiz tarifle hazırlayıp, mükellef bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte en lezzetli ara sıcak olan kalamar tava tarifi ve tarator sosun detayları...

Yemek 31-10-19 10:07

Cevizli tarator tarifi

Tarator sos, balık sofralarının özellikle de kalamarın en güzel eşlikçisidir. Pratik bir meze olan tarator sos malzemeleri de hemen hemen herkesin evinde bulunabilir. Tarator sos tarifini öğrenerek balık sofralarınızın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. İşte cevizli tarator tarifi!

Yemek 03-10-19 16:59

Yemeklerin en güzel yancısı: Tarator

Soğuk mezelerin başında gelen tarator, özellikle yaz sofralarında yemeklerin yanında lezzetli bir eşlikçi oluyor. En lezzetli tarator tarifi için yazımızı okumaya devam edin.

Yemek 03-07-19 14:03

Tahinli tarator nasıl yapılır?

Davet sofralarınıza yakışır en güzel tarif olan taratorun hazırlanması da son derece kolay. Misafirlerinizden tam not alacağınız tarator tarifinin detayları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz...

Yemek 30-06-19 14:39

Davet Sofralarına Yakışır: Tahinli Tarator Tarifi

Süzme yoğurtla hazırlanan tahinli tarator tarifine bayılacaksınız.

Yemek 13-09-17 16:04

Meze Tarifi

Balkanlardan gelerek sofra kültürümüze giren Tarator, kaynaklara göre cacıktan esinlenerek yapılmış bir soğuk meze çeşidi.

Yemek 07-09-16 16:11

Bayat Ekmekli Tarator

Bayatlayan ekmeklerle ne yapacağımızı bilemeyiz.

Yemek 18-01-16 15:19

Cevizli Tarator

Kızarmış ekmek eşliğinde ya da atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz lezzetli ve pratik bir meze. ​

Yemek 07-01-16 21:05

Tarator Soslu Alaska Mezgiti

Pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir

Yemek 11-11-15 05:31