Meze Haberleri

Kahvaltıların gözdesi muhammara tarifi! Pratik muhammara nasıl yapılır?

Kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezi olan muhammara oldukça seviliyor. Hem meze olarak hem de kahvaltılık olarak görülen muhammaranın tadına doyum olmuyor. Evde muhammara nasıl yapılır merak ediyorsanız bu muhammara tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 15-05-2023 17:14

Kaşık kaşık yediren babagannuş tarifi! Mis gibi köz kokan babagannuş nasıl yapılır?

Masada çeşitli meze tariflerini seviyorsanız babagannuş tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor. Babagannuş mezesi köz patlıcan kullanılarak yapılan enfes bir lezzet. Özenle hazırladığınız masanızı renklendirecek babagannuş nasıl yapılır merak ediliyorsanız bu babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 13-04-2023 17:16

YILBAŞI MEZELERİ nelerdir, nasıl yapılır? Yılbaşı mezeleri ve tarifleri!

Yılbaşı sofrası denilince akla ilk gelenlerden biri de yılbaşı mezeleridir. 2023'e sayılı saatler kala leziz meze tarifleri de sorgulanmaya başlandı. Haberimizde havuç tarator, rus salatası, acuka, haydari gibi mezelerin tarifini derledik. Peki yılbaşı mezeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte yılbaşı mezeleri ve tarifleri...

Yemek 31-12-2022 15:19

Masanın yıldızı olacak yılbaşı menüsü! Herkes hayran kalacak

Yılbaşında yapılan yemeklere ve masanın düzenine ekstra önem veriliyor. Sofralarda bulunan çeşitli mezeler bu sofraların çok daha renkli olmasını sağlıyor. Yılbaşı heyecanı yaklaşırken birçok kişi internet üzerinden yılbaşı menüsü aratıyor. Yılbaşında ne yemek yapılır merak ediyorsanız bu tariflere göz atabilirsiniz.

Yemek 29-12-2022 15:53

En sağlıklı meze: Ispanak borani tarifi! Ispanak borani nasıl yapılır?

Ispanak, kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Yüksek miktarda demir ve kalsiyum içeren ıspanağın çeşitli tarifleri yapılıyor. En lezzetli mezelerden olan ıspanak borani tarifi oldukça seviliyor. Ispanak borani nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 31-10-2022 22:55

Bolu'nun tescilli Göynük bombay fasulyesinde hasat başladı

Lezzeti, parlaklığı, oval şekli ve iri taneli olması dolayısıyla genellikle meze ve piyaz olarak tüketilen Göynük bombay fasulyesinde bu yıl yaklaşık 20 ton rekolte bekleniyor

Yurthaber 04-10-2022 12:06

En sevilen meze tarifi: Orijinal haydari tarifi! Haydari nasıl yapılır?

Haydari meze denildiğinde ilk akla gelenler arasında bulunuyor. Oldukça sevilen bu lezzeti daha önce denemediyseniz mutlaka yapmanız gerekiyor. İnternette sıklıkla aratılan 'Haydari nasıl yapılır?' sorusunun cevabını orijinal haydari tarifi ile bulabilirsiniz.

Yemek 15-09-2022 15:44

Et yemeklerine çok yakışıyor: Evde kurutulmuş domates yapımı, evde domates nasıl kurutulur?

Domates yazın en sevilerek tüketilen sebzelerden. Yemeğe renk ve lezzet veren domatesin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Salçasından, reçeline, kurutulmuş domatesine kadar oldukça lezzetli seçenekleri olan domatesin evde nasıl kurutulduğunu merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 24-08-2022 17:18

Tam mevsimi! Köpoğlu tarifi, köpoğlu nasıl yapılır?

Köpoğlu yaz mevsiminin eşsiz lezzette olan sebzelerinden patlıcanın ve biberin közlenmesiyle yapılır. Oldukça lezzetli olan bu meze birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Patlıcan kızartmalarının sağlıksız olmasından şikayetçiyseniz köpoğlu tarifini denemelisiniz. Köpoğlu nasıl yapılır?diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Yemek 23-08-2022 17:11

Muhammara nasıl yapılır? Muharrama malzemeleri neler?

Muhammara, mutfağımıza Suriye'den gelir. Köz biber, salça ve baharatların karışımıdır. Meze olarak akşam yemeklerinin yanında da tüketildiği gibi kahvaltı sofralarında da yerini alır. Peki muhammara nasıl yapılır? Muharrama malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 04-08-2022 01:15