Islah Haberleri

Milli ve yerli tohumlar tarla gününde görücüye çıktı

Tarımsal üretimde dışa bağımlılığın minimuma indirilmesi ve üretimde kalkınmayı sağlarken gıda arz güvenliğinin de kontrol altına alınmasına katkı sağlayacak 15 yerli ve milli tohum çeşidi, sektör temsilcilerinin buluştuğu etkinlikte tanıtıldı.

Yurthaber 15-06-2023 09:49

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber 01-10-2022 12:31

Kuraklık ve soğuğa daha dayanıklı yulaf türleri için ıslah çalışması yürütülüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde yürütülen bilimsel çalışmalarla geliştirilen farklı genotipte yulaf tohumlarının morfolojik gelişimlerinin iyi düzeyde olduğu gözlemlendi - SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Hem yazlık hem de kışlık, mevcut çeşitlerden çok daha verimli ve kaliteli yeni çeşitlerin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 174 farklı genotipimiz var, bunların hepsinin deneme ekimiyle kıyaslamalarını yapıyoruz"

Yurthaber 25-08-2022 13:05

Islah

Islah Hakkındaki Haberler Mynet'te. Islah Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.