Kart Haberleri

Emekli kart uygulaması o ilde başladı! İndirimlerden yararlanacaklar

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesinin yolda olduğu belirtilirken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde uygulama başladı.

Finans 20-03-2024 12:56

Düzenleme sinyali gelmişti! Kartlı işlem adetleri tarihi zirvede: En yoğun işlem market ve AVM'lerde!

Kredi kartlarına düzenleme sinyali verilirken Banka kartı ve kredi kartı işlem adetleri 8 Mart haftasında; 324 milyonu aşarak rekor kırdı. En yoğun kullanım market ve alışveriş merkezlerinde kaydedildi.

Finans 15-03-2024 11:43

Emekliye seyyanen zam, bayram ikramiyesi derken bu formül ilk kez ortaya çıktı! 'Emekli kart' yolda!

Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketlerinin de hazırlıkları sürüyor. En düşük emekli maaşı alan emekliler için 'Emekli Kart' düzenlemesi yolda. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, işte detaylar...

Finans 15-03-2024 08:43

GençKart uygulamasına başvurular başladı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı sağlayan "GençKart" uygulaması başlıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular nereye yapılacak?

Finans 01-03-2024 12:15

Kartlı ödemelerde artış devam ediyor: Yüzde 118 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kartlı ödemelerde yüzde 118 artış kaydedildi. Kart sayısı ise 400,6 milyona ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış gösterdi.

Finans 29-02-2024 16:26

Futbolda mavi kart dönemi başlıyor! Tüm taktikler değişiyor, hakemi aldatmak isteyen oyuncular yandı...

Futbolda "mavi kart" dönemi başlamak üzere. IFAB, 1970 yılında sarı ve kırmızı kartların uygulamaya konmasından bu yana en büyük disiplin değişikliği olan yeni kartın uygulamaya konulmasını kabul etti. Bu olayın sonrasında sosyal medya kullanıcıları birçok yorumda bulundu.

Spor 09-02-2024 07:34

Kartlı ödemeler rekor kırdı: Yüzde 116 arttı, 1 trilyon liraya yaklaştı!

Kartlı ödeme tutarı Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu.

Finans 19-01-2024 11:32

Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! KDV ile ilgili yeni karar! Kart, şifre ve kodlar da artık...

Sanal ortamda veya fiziki mağazalarda pazarlanan; aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithali ve satışı katma değer vergisine (KDV) tabi olacak. Karar 1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak.

Finans 18-01-2024 13:11

Bakanlık elektronik ödemeleri takibe aldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek için banka kartı, kredi kartı ve sanal kart üzerinden yapılan elektronik ödemeleri yakın takibe aldıklarını açıkladı.

Finans 12-01-2024 14:49

Futbolda devrim gibi karar, IFAB'dan da onay çıktı! Turuncu kart geliyor

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda devrim niteliğinde bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Buna göre hayata geçirilmesi planlanan uygulama ile turuncu kart uygulamasının başlaması planlanıyor. İşte detaylar...

Spor 28-11-2023 22:18

Adıyaman'da depremzedeler Sosyal Market Kart ile alışveriş yapabilecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da depremzedelerin sosyal marketlerden "Sosyal Market Kart" ile ihtiyaçlarını daha hızlı ve rahat gidereceğini söyledi.

Yurthaber 22-03-2023 14:15

Milyon dolarları olan kadın paylaştı! Bu 5 hata fakirleşmenize sebep oluyor

Bütçe yönetimi oldukça önem taşıyor. Her ay sonunda maaşınızın bittiğini söylüyor ve ne yaparsam yapayım para biriktiremiyorum diyorsanız bunun nedeni farkında olmadan yapılan ufak hatalar. TikTok'ta çok sayıda paraya sahip olduğunu paylaşan bir kadın paranızı artırmak ve fakirleşmenizi önlemek için kaçınmanız gereken hataları açıkladı.

Kadin 20-02-2023 14:21

Körpe zıt anlamlısı nedir? Körpe kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kendimizi anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için ana dilimizi doğru kullanmamız gerekiyor. Bu sebeple kelimelerin anlamlarını ve diğer kelime ilişkilerini bilmekte fayda var. Körpe kelimesi sıfat görevinde kullanılan ve mecaz anlama da sahip bir kelimedir. Pek çok farklı alanda ve anlamda kullanılan körpe kelimesi eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelere de sahiptir. Peki, körpe kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:53

Kart zıt anlamlısı nedir? Kart kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçeyi düzgün kullanmak, doğru kelimelerle doğru cümleleri kurmak anlamına gelir. Bir dili konuşurken kullanılan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve zıt anlamlıları bilinmiyorsa bu durum yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Türkçeyi doğru kullanmak, konuşma bozukluklarını önlemek, insanların kendilerini doğru ve anlaşılabilir ifade edebilmeleri için aynı zamanda zıt anlamlı kelimeleri de bilmek gerekiyor. Peki, sesteş olan kart kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:28

Bebek bezi masrafına son: Tuvalet eğitimine 8 haftalıkken başladı! Bebekleri tuvalete alıştırmak için yapılacaklar

Bebek bezi fiyatları her geçen gün artıyor. Bu da ev ekonomisini oldukça zorluyor. Bebek bezi masrafından kurtulmak için bebekleri tuvalete alıştırmak gerekiyor. Bebeklerin tuvalete alışmasının zor olacağını düşünen ebeveynler bu konuda yanılıyor. Bebeğine 8 haftalıktan itibaren tuvalet eğitimi veren kadın bu konudaki deneyimlerini paylaştı.

Kadin 22-09-2022 09:52

Hesap ve kartları kiralayıp kara para aklıyorlar! '4 bin TL' ödeyeceğiz diyerek tuzağa düşürüyorlar

Dolandırıcıların yeni hedefi sanal dünyada uzun süre zaman geçiren 13 yaş üstü gençler oldu. Online uygulamalarda hesabı olanların hesaplarını; kartı olanların kartlarını kiralamak için 4 bin lira gibi aylık ücretler öneren dolandırıcılar, daha sonra ortadan kayboluyor. Hesap ve kartlarından kara para transferi yapılan gençler ise bir anda söz konusu suçlarla baş başa kalıyor. Sosyal medya ‘kartınızı kiralayalım' ilanlarından geçilmezken, uzmanlar ise uyarıyor.

Haber 12-09-2022 07:46