Kleopatra Haberleri

Çeşme açıklarında 2 düzensiz göçmen için arama çalışmaları sürüyor

İzmir'in Çeşme ilçesinde lastik botun batması sonucu kaybolduğu belirtilen 2 düzensiz göçmeni arama çalışmalarına devam ediliyor.

Yurthaber 14-11-2023 14:10

Antik çağın en acı veren güzellik uygulamaları! Kleopatra'nın gizli reçetesi... Güzelleşmek için ölüme meydan okuyorlardı

Kadınlar eski çağlardan beri güzelleşmek ve bakımlı olmak adına çeşitli bakım yöntemleri deniyorlar. Bu bakım yöntemleri zaman zaman acı verici olabiliyor. Güzelliği ile tüm dünyada ilgi çeken Kleopatra'nın da kullandığı çeşitli bakım yöntemleri bulunuyor. Antik çağda güzelleşmek adına yapılan uygulamaların oldukça acı verici ve şaşırtıcı olduğu görülüyor.

Kadin 08-03-2023 14:48

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Bahçeli'nin açıklaması, Cihan Kolivar'ın gözaltına alınması, Bakanlıktan toplatılan ürünler hakkında açıklama...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme, Cihan Kolivar'ın gözaltına alınması, Tarım ve Orman Bakanlığından toplatılan baharat ürünleri hakkında açıklama, Çin'den korkutan 'savaş' açıklaması, Kleopatra'nın kayıp mezarına giden tünel...

Haber 08-11-2022 17:31

Mısır’da büyük keşif: Kleopatra’nın kayıp mezarına giden tünel bulundu! '21. yüzyılın en önemli keşfi olacak'

Mısır’ın İskenderiye şehrindeki Taposiris Magna Tapınağı’nda yapılan arkeolojik kazılarda büyük bir keşfe imza atıldı. Arkeologlar, Antik Mısır'ın efsanevi kraliçesi Kleopatra’nın kayıp mezarına ulaştığı tahmin edilen bir yer altı tüneli keşfetti. 2 bin yıldan daha eski olan bin 300 metre uzunluğundaki tünelin, yerin 13 metre altında bulunduğu belirtildi. Kazı çalışmalarının başındaki isim olan Arkeolog Kathleen Martinez, "Mezarı ortaya çıkarırsak 21. yüzyılın en önemli keşfi olacak” dedi.

Haber 08-11-2022 15:51

Kleopatra'nın eşsiz güzelliğinin sırrı burada! Bu bakım sayesinde herkes cildinizi kıskanacak

Cilt bakımı tüm görünüşü etkiliyor. Bu nedenle cilde uygulanan bakım yöntemlerine dikkat etmek gerekiyor. Doğru bakımlar ile pürüzsüz cilde sahip olmak hayal değil. İşte güzelliğiyle bilinen Kleopatra'nın cilt bakımında kullandığı tarif...

Kadin 15-09-2022 16:06

Gal Gadot, Kleopatra rolüyle ilgili açıklamalarda bulundu! “Onun hikayesini kutlayacağız”

Mısır kraliçesi olarak dünya tarihinde hafızalara kazınmayı başaran Kleopatra’nın hayat hikayesi beyaz perdeye aktarılacak. Efsanevi Mısır kraliçesine ise İsrailli oyuncu Gal Gadot hayat verecek. Ünlü oyuncu yeni filminde canlandıracağı Kleopatra karakteri hakkında konuştu.

Trend 05-01-2022 17:45

Gizemini hala koruyor! Tarihin en unutulmaz çifti olarak kabul edilen Antonius ve Kleopatra’nın dillere destan aşkı

Aşk tartışmaya en açık olan konulardır biridir. Aslında insanlığın var oluşundan itibaren aşksız bir yaşam düşünmek mümkün dahi değildir. Sizler için yüzyıllara meydan okuyan ve dünyanın en ünlü edebiyatçılarından Shakespeare’e ilham olan Antonius ile Kleopatra’nın aşk hikayesini araştırdık.

Trend 09-08-2021 14:05

Kleopatra için getirildiğine inanılan kum, Hatay'da kadınların takılarını süslüyor

Kurs eğitmeni Nuray Altungeyik Çetin: - "Turizm sezonunun açılmasıyla buraya gelecek misafirlerimize takıların satışını yaparak kentteki aşk hikayesini tanıtmış olacağız"

Yurthaber 26-04-2021 11:15

Servetlerini duyduğunuzda şaşkınlığınızı gizlemeyeceksiniz! Tarihin en zengin kadınları

Tarih sahnesinde pek çok zengin ve ünlü isim rol oynamıştır. Bu zengin insanların servetleri ise pek çok kişinin küçük dilini yutmasına neden olacak cinstendir. Kimileri ailesi tarafından mal varlığına doğuştan sahip olurken kimileri de kendi emekleriyle zirveye ulaşmıştır. Sizler için dünyanın en zengin kadınlarını araştırdık.

Trend 15-04-2021 09:28

Onları hiç böyle görmediniz! Uyarlanan tarihi karakterlerin gerçek görüntüleri

Tarih boyunca çoğu kötü özellikleri olmak üzere farklı nedenlerle popüler hale gelen birçok hükümdar izleyicilerin karşısına çıktı. Bu hükümdarlar sanat eserleri, romanlar, tiyatrolar ve son yıllarda sinema ve televizyon sayesinde zamanlarını aştılar. Sizler için tarihe damga vuran karakterlerin gerçek hallerini araştırdık.

Trend 22-03-2021 17:20

İnsanlık tarihin akışını değiştiren 10 kadın!

Devletlere yön veren, tek bir sözüyle imparatorlukları titreten, yaptıkları buluşlarla dünyayı güzelleştiren kadınlar, yüzyıllardır tarihin akışını değiştiriyor.

Trend 08-03-2021 09:26

Dünyanın ve Avrupa'nın en gözde plajları belli oldu! Türkiye'den de bir yer listede

Normalleşmenin başlamasıyla turizmde hareketliliğin artması beklenirken, uluslararası bir internet sitesinde tarafından paylaşılan anket sonuçları dikkat çekti. Dünyanın en iyi plajlarının belirlendiği araştırmada listeye Türkiye de girdi.

Haber 24-02-2021 15:00

Tarihte çözülemeyen sır! Kleopatra’nın mezarı nerede?

Antik Mısır’ın son Helenistlik Kraliçesi olan Kleopatra tarih boyunca güzelliği, zekası ve gücü ile anıldı. Kleopatra’nın yaşamı birçok tarihi filme ve kitaplara konu olmuştur. Ancak Kleopatra’nın bütün ihtişamına rağmen mezarının yeri sır gibi saklandı. İşte Kleopatra’nın mezarına ilişkin ortaya atılan rivayetler...

Trend 12-02-2021 13:57