Saksı Haberleri

Saksıda yetiştirdiğiniz bitkilerinizin ömrünü uzatacak en iyi saksı toprakları

İç ya da dış mekân fark etmeksizin saksıda bitki yetiştirmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, kullanacağınız toprağın yapısı. Bitkinin ekileceği toprağın su tutma kapasitesi ve organik madde içeriği bitkinizi gelişimi üzerinde direkt olarak etki eder. Bu noktada kaliteli ve iyi hazırlanmış saksı toprakları kullanmak gerekir. Eğer siz de bitkilerinizi canlandırmak, hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlamak istiyorsanız gelin, en iyi toprak seçeneklerine bir göz atalım.

Haber 31-07-2023 17:25

Orkidelerin aylarca çiçek açmasını sağlayacak basit yöntemler! Doğru orkide bakımı

Orkideler en sevilen ev bitkileri arasında yer alıyor. Yıl içerisinde kısa süreliğine çiçek açan ve çiçekleri kolayca dökülen orkidelerin doğru bakımıyla çiçek açma süresini uzatmak mümkün olabiliyor. İnternetten orkide bakımı hakkında araştırmalar yapıyorsanız bu basit yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 23-05-2023 09:39

Toprağa yumurtayı gömüp bekleyin! Olanlara inanamayacaksınız

Bitki bakımı birçok kişiye huzur veriyor. Bahçesi olmayan kişiler balkonlarına ve evlerin içine aldıkları saksılarla çeşitli bitkiler yetiştiriyor. Ancak bitki bakımında yanlış uygulamalar yapılması ve bazı noktaların aksatılması problemlere neden olabiliyor. Toprağa gömülen yumurtanın etkileri ise görenleri şaşırtıyor. İşte toprağa yumurta gömmenin faydaları...

Kadin 18-05-2023 12:25

Bahçeniz olmasa bile saksıda domates, salatalık gibi sebzeler yetiştirin! Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları

Sürdürülebilir yaşam trendleri ve minimalizm gibi akımların yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de pek çok kişi, tüketeceği kadar meyve ve sebzeyi yetiştirmek istiyor. Bunun için uygun bir bahçesi ya da tarım arazisi olmayanlar, balkonda ya da terasta, saksı içerisinde en azından domates, salatalık gibi ürünleri yetiştirmek istiyor. Siz de saksıda sebze meyve yetiştirmeyi düşünüyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız rehber niteliğindeki yazımıza göz atmalısınız!

Haber 03-03-2023 15:51

Patatesin içine yerleştirdiği gül sapının sonucuna inanamadı! Her şey bir hafta içinde gerçekleşti

Çiçekler evi çok daha canlı ve renkli hale getiriyor. Ancak günlük hayatta canlı çiçek bakımı oldukça zorlu olabiliyor. Bir anda solan çiçekleri canlandırmak ve çiçekleri artırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Patatesin içine çiçek dalı saplayan bir kişi sonuçlar karşısında gözlerine inanamadığını paylaştı.

Kadin 14-12-2022 10:34

Terör saldırısı sonrası kaldırılmıştı! İstiklal Caddesi'ndeki beton saksı ve oturma gruplarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: '2021'in Mart ayında...'

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, cadde üzerindeki beton saksı ve oturma grupları kaldırılmıştı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan bu kararla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yıldız, "Anıtlar Kurulu 2021'in Mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesine buraya konulan oturma gruplarının kaldırılması konusunda aldığı kararı tebliğ etmişti. Fakat büyükşehir belediyesi bu karara uymadı" ifadelerini kullandı. İşte Yıldız'ın o açıklamaları!

Haber 15-11-2022 12:25

Ekrem İmamoğlu'ndan İstiklal Caddesi'nde dikkat çeken sözler! 'Saksıya kusur bulma kafası...'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 kişinin hayatını kaybettiği patlama sonrası bugün İstiklal Caddesi'ndeki esnafa moral ziyaretinde bulundu. Ölenlerin anısı için caddeye karanfil bırakan İmamoğlu, cadde üzerinde bulunan bankların kaldırılmasıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, "Şu anda bu bir konu mudur çok üzücü. Kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası doğru bir kafa değil. İlk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil" ifadelerini kullandı.

Haber 14-11-2022 12:12

Çürüdü sanarak çöpe atmayın! Orkideyi tekrardan canlandırabilirsiniz

Özel günlerde en sık hediye edilen çiçeklerden olan orkidenin görünüşü herkes tarafından beğeniliyor. Zarif çiçeklerden olan orkidenin en sık görüleni beyaz olsa da farklı renkte çiçekleri bulunuyor. Ancak orkidenin bakımında yapılan bazı hatalar çiçeklerinin dökülmesine ve uzun süre açmamasına neden olabiliyor. Evde yapacağınız doğal çözümlerle orkidenizi tekrardan canlandırabilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 12:55

Zonguldak'ta apartmanın önünden çiçek hırsızlığı güvenlik kamerasında

Zonguldak'ta apartmanın önünden çiçek hırsızlığı güvenlik kamerasında

Yurthaber 23-08-2022 10:16

Osmaniye'de sahte isimle kiraladığı evde uyuşturucu bulunan şüpheli yakalandı

Osmaniye'de sahte isimle kiraladığı evde uyuşturucu bulunan şüpheli yakalandı

Yurthaber 20-07-2022 09:50

Amazon üstünden alabileceğiniz dekoratif ve uygun fiyatlı saksı modelleri

İnsanoğlu doğanın bir parçası. Bu nedenle doğadan kopuk bir yaşamdan bahsetmek elbette çok zor. Tabii günümüz koşullarında doğayla iç içe olmak giderek zor bir hâl alıyor ancak endişelenmenize gerek yok! Evinizi âdeta çiçek bahçesine çevirerek bitkilerin pozitif enerjisini yuvanıza taşıyabilirsiniz. Fikrimizi beğendiyseniz Amazon üzerinden satın alabileceğiniz uygun fiyatlı saksı modelleri için okumaya devam edin!

Haber 25-05-2022 10:15

Satın almanıza gerek yok! Evde kolayca avokado yetiştirme

Avokado son yıllarda özellikle kahvaltılarda sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenenlerin sıklıkla tercih ettiği avokadoyu satın almak oldukça maliyetli olabiliyor. Ancak evde kolay bir şekilde avokado bitkinizi yetiştirebilirsiniz. Bu şekilde avokadonuzu hem maliyetsiz bir şekilde elde edecek hem de daha doğal sonuçlar alacaksınız.

Yemek 20-05-2022 12:11

Evinizdeki bitkilere farklı bir hava katmak için dekoratif saksı çeşitleri

Ağaçların çiçek açtığı, toprağın canlandığı mevsim olan ilkbaharı, evinizdeki bitkilere de taşımak istiyorsanız doğru bir dönemdesiniz. Yılın bu zamanında isterseniz bitkilerinizin saksısını değiştirip çiçeklerinize bakım yapabilir, isterseniz yeni bitkiler dikerek evinizi yemyeşil şekilde canlandırabilirsiniz. Her iki seçenekte de bitkileriniz için ev dekorasyonunuza uygun farklı saksılar seçerek hem bitkilerinizin havasını hem evinizin tarzını farklılaştırabilirsiniz.

Haber 13-05-2022 10:46

Kastamonu'da saksıda Hint keneviri yetiştiren kişi yakalandı

Kastamonu'da saksıda Hint keneviri yetiştiren kişi yakalandı

Yurthaber 24-01-2022 14:21

Yaralanma olmasın diye koydu, hırsız her şeyi bırakıp onu çaldı!

İstanbul Maltepe'de yoldan geçen vatandaşların dükkan tabelasına çarpmaması için saksı koyan esnaf, saksının çalınması sonucu şaşkına döndü. Yoldan geçen kişinin saksıyı çalma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 20-12-2021 10:25

Aydın'da evinde Hint keneviri yetiştiren kişi tutuklandı

Aydın'da evinde Hint keneviri yetiştiren kişi tutuklandı

Yurthaber 09-11-2021 13:12

Ev sahibini şoke eden hırsızlık! Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm

Bursa'da bir apartmanın giriş katındaki camın önünde bulunan saksıdaki çiçeği çalan kişi kameraya yakalandı. Çiçeği çalıp saksıyı bırakan hırsız, ev sahibini de şaşırttı.

Haber 29-08-2021 09:56

Keşke daha önce alsaymışım diyeceğiniz ev dekorasyonunuzu değiştirecek hasır saksı modelleri

Evinizde huzurlu hissettiğiniz dinlenme köşelerinizi, şık saksılara ekilen rengarenk çiçeklerle süslemeye ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise bu listeye mutlaka göz atmalısınız.

Haber 12-08-2021 08:45

Saksı değişimi nasıl olmalı? Saksı değiştirme zamanı ve saksı seçimi nasıl yapılır?

Saksı değişimi meşakkatli gibi gelse de izlenecek adımlar sonucunda düşünüldüğü kadar zor olmadığı anlaşılacaktır. Saksı değişimi söz konusu olduğunda saksı değişim zamanı ve saksı seçimi gibi bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Trend 30-06-2021 13:55

Tekirdağ'da evinde Hint keneviri yetiştirdiği iddiasıyla 1 şüpheli gözaltına alındı

Tekirdağ'da evinde Hint keneviri yetiştirdiği iddiasıyla 1 şüpheli gözaltına alındı

Yurthaber 22-06-2021 12:14

İnternetten sattığı alçı saksı ile hayatı değişti!

Osmaniye’de özel bir kurumda öğretmenlik yaparken silikon kalıptan yaptığı alçı saksıyı internet üzerinden satışa sunan Deniz Bakırhan’ın hayatı değişti. İnternet üzerinden sattığı el emeği göz nuru ürünlerden cesaret alarak öğretmenlik mesleğini bırakan Bakırhan, ablasının da desteği ile hobi olarak başladığı işi daha da büyüterek iş yeri açtı. İş yerinde satılan ürünlerin yaklaşık yüzde 70’lik kısmını kendileri üreten iki kardeş şimdilerde gelen siparişlere yetişemiyor.

Finans 28-05-2021 13:49

Yalova'da uyuşturucu üretmek için saksıda Hint keneviri yetiştirdiği iddia edilen zanlı yakalandı

Yalova'da uyuşturucu üretmek için saksıda Hint keneviri yetiştirdiği iddia edilen zanlı yakalandı

Yurthaber 19-05-2021 11:11

Dehşete kıl payı! Son anda kurtuldular

Tekirdağ'da okuldan çıkarak evlerine giden öğrencilerin üzerine saksı düştü. Yaralanmaktan kıl payı kurtulan çocukların yaşadığı şaşkınlık güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 14-03-2021 17:55