Saz Haberleri

Saz eşliğinde uğurlamışlardı! Melih Gökçek'in yorumu cenaze sahiplerini kızdırdı, tepkiler peş peşe geldi

Antalya Elmalı Akçaeniş’in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü’nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı. Tepkiler ise peş peşe geldi.

Haber 18-04-2024 08:43

Sosyal medyada ilgi çekti! Afrika’da bir kabilede saz çalıp türkü söyledi... Kabile üyeleri böyle eşlik ettiler

Sosyal medyadan yaptığı seyahatleri paylaşarak kısa sürede hayran kitlesine ulaşan Anıl Ünlü bu kez hayranlarıyla Afrika macerasından ilginç anları paylaştı. Afrika’da ziyaret ettiği bir kabile üyeleriyle oturan ünlü onlara saz çalıp şarkı söyleyince ortaya eğlenceli anlar çıktı.

Trend 06-04-2023 13:50

Saz tellerini yenilemek isteyenler için en iyi saz teli markaları

Bağlama ve saz, ülkemizde en çok çalınan ve dinlenen enstrümanların başında geliyor. Saz çalanlar bilirler ki saz telleri zamanla yıpranıyor. Dolayısıyla belirli aralıklarla saz tellerini yenilemek önem taşıyor. İyi bir tel seçimi yapmak da sazın performansını artırıyor. Peki, en iyi saz teli hangisi? İşte detaylar!

Haber 16-02-2023 17:27

Saz eş anlamlısı nedir? Saz kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Müziğin varlığı insan yaşamı için oldukça mühimdir. Geçmişten bugüne müzik konusunda çeşitli gelişmeler yaşanmıştır. Pek çok müzik enstrümanları geliştirilmiştir. Saz da bu enstrümanlara verilen adlardan biridir. Saz kelimesi denilince pek çok kişinin aklına telli bir çalgı gelmektedir. Ancak saz kelimesinin faklı anlam karşılıkları da bulunur. Sesteş olan saz kelimesinin eş anlamlıları nelerdir, cümle içinde örnek kullanımları nasıldır?

Egitim 31-10-2022 17:17

Saz

Saz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Saz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.