Kurutucu Haberleri

Eklem ve kas ağrılarını dindiriyor! İltihap kurutucu bu çay tam bir şifa deposu

Şifanın kaynağı sadece ilaçlarda değil doğal bitkilerde de bulunuyor. Birçok hastalığın dermanı olan bu doğal bitkiler bilimsel olarak da kanıtlanıyor. Kendine has lezzeti ve kokusuyla özellikle yemeklerde yaygın olarak kullanılan defne yaprağının çayı tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.

Haber 2023-07-14 16:03:31

Sebzeleri saklamanızı kolaylaştıracak ve daha sağlıklı hâle getirecek salata kurutucu tavsiyeleri

Sağlıklı bir yaşam sürdürmenin en önemli adımlarından biri, taze ve lezzetli sebzelerle hazırladığınız birbirinden güzel salatalar olabilir. Sebzelerinizin ömrünü artırmak ve vitamin değerlerini korumak onları doğru yıkamak ve kurutmaktan geçiyor. Salata kurutucuları sayesinde iyice yıkadığınız sebzeleri ve yeşil yapraklı bitkileri kolayca kurutabilirsiniz. Gelin, mutfağınızdaki en büyük yardımcılarınızdan biri hâline gelecek salata kurutucuları birlikte inceleyelim.

Haber 2023-07-03 17:11:52

Çamaşır asıp toplamakla saatlerce uğraşmanızın önüne geçecek en iyi kurutucu önerileri

Kolay kurumayan, nem kokan çamaşırlar pek çok kişi için büyük bir sorun olabilir. Ayrıca dışarı çıkacakken kurumak bilmeyen çamaşırlar yüzünden istediğimiz kıyafetleri giyememek de kimi zaman can sıkıcı olabiliyor. Eğer siz de çamaşır kurutma sürecinin bir dert olduğunu düşünenlerdenseniz sizler için en iyi kurutucu önerilerini bir araya getirdik. Gelin, birbirinden farklı özellikteki bu kurutuculara hep birlikte göz gezdirelim!

Haber 2023-06-13 18:09:34

Uzmanından sürdürülebilir mutfaklar için öneriler

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Ece Şener Aslay: - "Markete gitmeden minik bir liste hazırlamak bile içgüdüsel alışverişleri engelleyebilir ve ihtiyacınız olandan fazlasını almamanızı sağlar" - "İyi bir sebze kurutucu ve vakumlu cam saklama kaplarına yapılan yatırım, gıdalarınızı daha uzun süre ve güvenli saklamanızı sağlar"

Yurthaber 2022-10-15 11:49:33

Kurutucu ne demek? Kurutucu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Kurutucu kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Kurutucu nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 22:22

Sakarya'da meslek yüksekokulu akademisyenleri yerli teknolojiyle mikrodalga kurutucu geliştirdi

Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Üniversitesince yerli teknoloji kullanarak üretilen kurutucu fırında işlenen meyve ve sebzelerin düşük katkı maddeli doğal ürünler olarak ihracata katkı sağlaması hedefleniyor - SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: - "Raf ömrünü arttıracak katkılar minimize edilerek çalışmalar gerçekleştiriliyor. Tabii ki bu ürünler aynı zamanda doğallığını koruduğu için daha çok tercih edilen ürünler haline gelecek, uluslararası pazarlarda yerine alacaktır"

Yurthaber 18-08-21 09:30

Aklımıza gelmezdi! Sebze kurutucu içinde sütyen yıkamanın kolay yolu

Sütyeninizi nasıl düzgün yıkayacağınızı bilmek, sütyenlerinizin hasar görmesini önler, sütyeninizin rahatlığını ve ömrünü uzatır. Sütyeninizi elde yıkamak en güvenli yoldur, ancak çamaşır makinesi kullanmanız gerekiyorsa, bunu güvenli bir şekilde yapmanın da yolları var. Bugün size sütyenlerinizi nasıl yıkayacağınızın farklı alternatiflerini anlattık.

Kadin 10-02-21 08:16

İltihap nasıl geçer? İltihap kurutucu bitkiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır.

Haber 24-06-20 11:06

Yaz aylarında saç bakımına dikkat

Ünlü Kuaför İlker Şen, yaz ayları için saç bakım tüyoları verdi.Yaz aylarında, güneş ışınlarının kurutucu ve yıpratıcı etkisinden cildimiz kadar saçlarımızın da olumsuz etkilendiğini belirten Kuaför İlker Şen, “Özellikle saçında boya, röfle ve kimyasal işlemler olan kişiler yaz sonunda saçlarının daha çok yıpranmış, matlaşmış ve kurumuş olmasından şikayet eder.

Haber 07-06-19 16:06

Üniversite öğrencileri soğan kabuğundan çay üretti

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, atık soğan kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üreterek patentini aldı - Yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak: "Yapılan literatür taramaları sonucu, soğan kabuğu çayının kolesterolden obeziteye, tansiyondan gribal enfeksiyonlara karşı birçok faydası olduğunu gördük. İltihap kurutucu etkisi ve ağız içi yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor"

Haber 11-10-18 17:57

3 Aşamalı Kolay İç Çamaşırı Yıkama Yöntemi

Artık sütyenlerin şekli bozulmayacak! Tek yapmanız gereken kendinize ikinci bir salata kurutucu almak :)

Kadin 01-02-17 15:31

Bu Havuçlar Ateşi Düşürüyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen ve yurt dışında yapılan araştırmalarda iltihap kurutucu ve ateş düşürücü özelliği bulunduğu belirlenen siyah

Yurthaber 12-02-13 11:30