Asteroid Haberleri

23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olduğu söyleniyor... NASA’da çalışmaları bulunan bilim insanından açıklama geldi!

NASA'da çalışmaları bulunan ve bir süre önce Türkiye'ye yerleşen Dr. Fabrizio Pinto, 23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olan astreoide ilişkin uyarılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dr. Pinto, "Yakın zamanda geliştirilen teknoloji ile özel bir uzay aracını gök cisminin üzerine salarak bir çarpışma sağlanabilir. Bu çarpışma sayesinde gök cisminin yörüngesini değiştirerek dünyayı kurtarmak şu anda hayata geçebilecek seviyede bir uygulama. Endişe etmeyi gerektiren bir durum yok" dedi.

Haber 13-03-2023 15:50

NASA tarih vererek duyurdu: Dünya'ya çarpma ihtimali var!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) dikkat çeken bir açıklama geldi. NASA'nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada yaklaşık olimpik yüzme havuzu büyüklüğündeki bir asteroidin 23 yıl içinde Dünya'ya çarpabileceği bildirildi.

Haber 10-03-2023 20:40

Kamyon büyüklüğünde! NASA duyurdu: Dünya'ya çok yakın geçecek

Bazı asteoritler gezegenimiz Dünya için bir tehdit oluşturabiliyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ise kamyonet boyutundaki "2023 BU" adlı asteroidin, Dünya’ya oldukça yaklaşacağını ancak çarpmayacağını duyurdu. NASA'nın açıklamasına göre, "2023 BU" adlı asteroit Dünya'ya en çok yaklaşanlardan biri olacak.

Haber 26-01-2023 13:12

Adı bile korkutuyor! Dev Gezegen katili, Don't Look Up filmini hatırlattı: Endişelendiren Dünya detayı...

Gezegenimiz Dünya'yı tehdit eden birçok tehlike var. Bu tehditlerden belki de en bilineni asteroidler. Hollywood yapımı birçok filme konu olan asteroidler konusunda korkutan bir keşif yapıldı. Gökbilimciler, "gezegen katili" olarak adlandırdıkları '2022 AP7' isimli devasa bir asteroit keşfetti. '2022 AP7'nin 2014'ten beri keşfedilen tehlikeli olabilecek en büyük cisim olduğu belirtilirken, Dünya yörüngesi detayı birçok kişinin endişelenmesine neden oldu. Akıllara ise Don't Look Up filmi geldi.

Haber 02-11-2022 16:44

Diğer Haber Etiketleri

Asteroid

Asteroid Hakkındaki Haberler Mynet'te. Asteroid Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

NASA'nın DART deneyi dünyanın asteroidlere karşı korunması yönünde umutları artırdı

Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanrıver: - "Bir asteroid çarpışması insanlığın ve dünya üzerinde yaşayan varlıkların yok olmasına da sebebiyet verebilir. O nedenle bu tür tehlikeli asteroidlerin tespit edilmesi ve onların bize karşı çarpma riskini azaltmak için böyle bir program yapıldı"

Yurthaber 14-10-2022 11:11

NASA'nın Dünya'yı kurtarma provası başarıyla sonuçlandı! DART uzay aracının çarptığı Dimorphos asteroidin yörüngesi değişti

NASA, 'gezegen savunması' denemesinde DART isimli uzay aracını Dünya'dan 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide çarptırmıştı. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART) kapsamında fırlattığı uzay aracının çarptığı Dimorphos adlı asteroidin yörüngesinin değiştiğini açıkladı. NASA'nın insanlığın sonunu getirebilecek olası felaketlere karşı önlem olarak yaptığı çarpışmanın başarılıyla sonuçlanması bilim dünyasını da heyecanlandırdı.

Haber 12-10-2022 00:36

Son dakika: NASA'nın gezegen savunması denemesi canlı yayınlandı! DART uzay aracı asteroide çarptırıldı

Son dakika: NASA, 'gezegen savunması' denemesinde DART isimli uzay aracını Dünya'dan 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide çarptırdı. Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) isimli uzay aracı, asteroide planlandığı şekilde başarılı bir çarpma gerçekleştirdi. Çarpışma anı ise uzay aracının üzerindeki kamera tarafından canlı olarak yayınlandı. NASA'nın insanlığın sonunu getirebilecek olası felaketlere karşı önlem olarak yaptığı çarpışmanın ardından ise kontrol merkezinde büyük sevinç yaşandı.

Haber 27-09-2022 02:45

NASA'nın Dünya'yı kurtarma provası bu gece! Dinozorlarla aynı kaderi mi paylaşacağız, yoksa hayatta mı kalacağız?

Dünya'ya çarpacak bir asteroid, dinozorlar gibi yok olmamıza mı neden olacak, yoksa teknolojinin yardımıyla dinozorlarla aynı kaderi paylaşmayıp yaşamımızı sürdürmeye devam mı edeceğiz?... Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu sorunun yanıtını bu gece gerçekleştireceği bir Dünya'yı kurtarma provasıyla yanıtlamaya hazırlanıyor. DART isimli görev kapsamında, bir uzay aracı ilk kez bilerek bir asteroide çarptırılacak. İşte insanlık tarihi asıl şimdi değişecek!

Haber 26-09-2022 15:26

İnsanlık tarihinde bir ilk! NASA, Dünya'yı savunmak için harekete geçti; 'asteroit' çarpışması için geri sayım başladı

Uçsuz bucaksız kainatta gezegenimizi tehdit eden, bilinen ve bilinmeyen birçok tehlike bulunuyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) insanlığın sonunu getirebilecek olası felaketlere karşı önlemlerini almayı sürdürüyor. Son hazırlıklar ise Dünya'nın varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Ortaya atılan bir kuramı ilk kez test eden NASA'da yarın için heyecan dolu bekleyiş başladı.

Haber 25-09-2022 12:30