Uzay Haberleri

Bakan Kacır tarih vererek duyurdu: Türksat 6A uydusu uzaya çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmek üzere hazırlandığını duyurdu.

Finans 23-03-2024 11:23

'Turist olarak gitti' iddialarına Alper Gezeravcı yanıt verdi! Cüneyt Özdemir: Dört dörtlük cevap gerçekten

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, 'Turistik gezi eleştirileri'ne Cüneyt Özdemir'in YouTube programında yanıt verdi. Gezeravcı 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitmiş ve uzayda 18 gün geçirdikten sonra 9 Şubat'ta Dünya'ya dönüş yapmıştı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı 'turist olarak gitti' eleştirisine dikkat çeken bir yanıt verdi.

Trend 21-02-2024 23:21

Dünya'dan 12 milyar ışık yılı uzaklıkta keşfedildi! Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı: 'Evrendeki en parlak cisim'

Gök bilimciler Güneş'ten 500 trilyon kat daha parlak bir kuasar keşfi yaptı. "J0529-4351" ismi verilen ve Dünya'dan 12 milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan kuasarın, yapılan araştırmalar sonucunda "evrendeki en parlak cisim" olabileceği sonucuna varıldı. Cismin merkezinde bulunan kara deliğin kütlesinin ise Güneş'in 17 ila 19 milyar katı olduğu da tespit edildi.

Haber 20-02-2024 00:26

Bilim insanları bu kez Mini Ayları gözüne kestirdi: Gezegenler arası bir tür olmamıza yardımcı olabilirler!

Dünya'ya olan yakınlıkları nedeniyle keşif için başlıca adaylardan biri "Mini Aylar" (minimoon) oluyor. Şimdi bazı bilim insanları, gezegenlerin ve uydularının oluşum ve evrimine dair önemli bilgiler sağlayabileceği düşünülen bu küçük uyduları, insanlığı kozmosun derinliklerine taşımak için kullanmak istiyor.

Haber 19-02-2024 10:29

Diğer Haber Etiketleri

Uzay

Uzay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uzay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Turistik gezi' tartışmalarına Alper Gezeravcı'dan yanıt: Rahatlıkla söyleyebilirim...

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren astronot Alper Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelerek yurda giriş yaptı. Gezeravcı, Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Uzay yolculuğuna 'turistik gezi' diyenlere yanıt veren Gezeravcı, "Yaptığımızın uzay seyahati olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu ifade ederken de bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum." dedi

Haber 12-02-2024 11:28

Alper Gezeravcı geldi, Tuva Cihangir Atasever gidiyor! İkinci uzay misyonu için tarih verildi

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya iniş yolculuğunu değerlendirdi. Gezeravcı'nın ilk tedavilerin ardından Türkiye'ye dönmesini planladıklarını anlattı. Kıraç ayrıca Türkiye'nin ikinci uzay misyonu için ise tarih verdi. Alper Gezeravcı'dan sonra Tuva Cihangir Atasever'in de uzaya gitmesi planlanıyor.

Haber 10-02-2024 11:26

Peş peşe ertelemeler yaşanmıştı! Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş saati belli oldu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu hava koşulları nedeniyle birkaç kez ertelenmek zorunda kaldı. Son gelişmelerle birlikte Gezeravcı ve beraberindeki astronotların, TSİ 17.05'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının hedeflendiği açıklandı. 36 saat sürecek olan yolculuğun ardından Gezeravcı'nın cuma günü saat 05.05'te dünyaya dönmesi planlandı.

Haber 07-02-2024 06:34

Son dakika: Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü 5 Şubat’a ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat'a ertelendi.

Haber 03-02-2024 08:31

Öğrenciler, büyükanne ve büyükbabalarıyla uzayı keşfetti

Öğrenciler büyükanne ve büyükbabalarıyla El Battani Uzay Evi'ni ziyaret etti.

Yurthaber 02-02-2024 10:05

14 günlük uzay macerası sona erdi: Alper Gezeravcı bugün Dünya'ya dönüyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay macerası bugün itibarıyla bitiyor. TSİ 17.50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacak olan Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun 30 saat sürmesi bekleniyor. Gezeravcı uzay misyonunda 13 deney gerçekleştirdi.

Haber 02-02-2024 09:43

Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda denediği projeyle hastalıklar sesten tespit edilebilecek!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği bilimsel deneyler arasında yer alan VOKALKORD, seste meydana gelen frekans değişiminden yapay zeka desteğiyle rahatsızlıkların tespit edilmesini sağlıyor.

Haber 31-01-2024 13:26

Uzaya çıkan ilk Türk Gezeravcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan canlı olarak Türkiye Uzay Ajansı’nda bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alper Gezeravcı, “Uzayı, uzayda kalıcı insan varlığının simgesi olmuş bu istasyonu tarif edebilirim; ama yaşadığım gururu tarif etmek çok zor. Bizlere bu onur ve gururu yaşatan, Türk milletine ve iradesi ve kararlılığı ile buraya adım atan devletimize uzay kadar sonsuz müteşekkirim” dedi.

Yurthaber 29-01-2024 10:31

Bakan Kacır duyurdu! Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuracağız. Özel sektörü destekleyeceğiz. Küresel projelerde rol alacağız" dedi.

Haber 24-01-2024 18:41

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, projeleri uzayda test edilecek Muşlu öğrencilerle buluştu:

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deney arasında projeleri yer alan Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini ve proje koordinatörü öğretmeni tebrik etti.

Yurthaber 24-01-2024 14:33

Türkiye Gezeravcı'yı konuşmaya devam ediyor! Sosyal medyada gündem olan o iddialar yalanlandı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın 14 gün kalacağı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sosyal medyadan kendisine yöneltilen soruları cevapladığı iddia edildi. Bir anda gündem olan haber sonrası yalanlama geldi. Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın gerçek olmayan sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Öte yandan Gezeravcı'nın ilk görüşmesini bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirmesi bekleniyor.

Haber 22-01-2024 09:21

İlk sözleri bu oldu! Bir kez daha... Türkiye için tarihi anlar: Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'na böyle giriş yaptı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve beraberindeki 3 astronotu taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na geldi. Kapsül Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Heyecanın dorukta olduğu tarihi günde Alper Gezeravcı'nın uzay istasyonuna giriş yaptığı anlar paylaşıldı.

Haber 20-01-2024 16:16

Bakan Kacır'ın heyecanlı halleri sosyal medyayı salladı! İşte o anlar: Vuh gitti adam

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu macerası herkesi heyecanlandırdı. Heyecanını saklayamayanlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer aldı. Roketin fırlatıldığı anda görüntüsü paylaşılan Kacır'ın 'Vuh, gitti adam' dediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Haber 19-01-2024 09:52

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Gaziantep'ten takip edildi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu Gaziantep'ten izlendi.

Yurthaber 19-01-2024 08:35

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın hemşehrileri, uzay yolculuğunu dev ekranlardan takip etti

Mersin'in Silifke ilçesinde vatandaşlar, hemşehrileri olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu meydanda kurulan dev ekranlardan izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:28

Muş Valisi Çakır ve projeleri uzayda test edilecek öğrenciler, Gezeravcı'nın yolculuğunu izledi

Muş Valisi Avni Çakır ve hazırladıkları projenin deneyi uzayda yapılacak öğrenciler, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu Muş Bilim ve Sanat Merkezinde canlı izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:27

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Düzce'de heyecanla izlendi

Düzce'de aileler, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu, Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:26

Hakkarililer, astronot Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu gençlik merkezinde takip etti

Hakkari'de vatandaşlar, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğunu gençlik merkezinde heyecanla izledi.

Yurthaber 19-01-2024 07:22

Adalet Bakanı Tunç, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu Bursa'da takip etti:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugünü hiç unutmayacağız. Türkiye'nin artık bilimde, uzay teknolojisinde, sanayide ve diğer alanlarda nasıl ilerlediğini hep beraber görüyoruz. Türkiye Yüzyılı bilimin de yüzyılı olacak inşallah. Bu yüzyıl çocuklarımızın, gençlerimizin omuzunda yükselecek." dedi.

Yurthaber 19-01-2024 07:20

Kimi dua etti, kimi çığlık attı! Ellerini değil ayaklarını öpüyorum

Türkiye'nin uzay yolculuğu heyecanlı başladı. Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı SpaceX’e ait uzay aracı başarıyla fırlatıldı. O anlar Taksim'de kurulan dev ekranlardan takip edildi. Vatandaşların ise o anki heyecanları gözlerden kaçmadı. Bir vatandaş, "Bu arkadaşın ellerini değil ayaklarını öpüyorum. Çünkü şu anda Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk bayrağını uzaya taşıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 19-01-2024 06:20

Hülya Avşar, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'ya seslendi: 'Ben geldim,seni bekliyorum'

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar da kayıtsız kalamadı. Ünlü isim, Gezeravcı'ya sosyal medyadan işte böyle seslendi.

Magazin 18-01-2024 23:31

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı! Uzayda 14 günde hangi deneyler yapılacak? İlk sözleri İstikbal göklerdedir oldu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı. Alper Gezeravcı'nın da içinde olduğu Dragon kapsülünü taşıyan Falcon 9 roketi, Florida'daki 39A numaralı rampadan 19 Ocak Cuma günü saat 00.49'da fırlatıldı. Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise "İstikbal göklerdedir" oldu. Öte yandan merak edilen yolculukla ilgili detaylara da ulaşıldı. 14 gün içinde hangi deneylerin yapılacağı belli oldu. İşte merak edilen yolculuğun tüm ayrıntıları...

Haber 18-01-2024 23:25

SON DAKİKA | Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ertelendi! SpaceX'ten açıklama

Son dakika haberine göre Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için nefesler tutulmuş, gözler saat 01.11'e çevrilmişti. Gelen son bilgilere göre uçuş ertelendi. Uçuşun ertelenmesi ile ilgili SpaceX, "Axıom 3 uçuşu için 19 Ocak Cuma gününü hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber 17-01-2024 19:35

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 17-01-2024 16:33

Alper Gezeravcı'ya 'kanka'sından zor görev: Bunu o da beklemiyordu! Türkiye'nin ilk astronotunun sürprizine inanamadılar

Bugünün geleceğini hiç düşünmüyorlardı ama hayalin bile ötesi gerçeğe dönüştü! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesi uğurlamak üzere ABD'ye gitti. Gezeravcı'ya "kanka" diye hitap eden yeğeni Karan Gezeravcı'nın amcasının uzaydan ne getirmesini istediğini duyanlar da uzayın boşluğunda hayallere daldı. Sadece ailesini değil, tüm Türkiye'ye esin kaynağı olan Gezeravcı'nın sürprizini de mutluluğu gözlerinden okunan anne Gezeravcı anlattı.

Haber 17-01-2024 15:04

Türkiye'nin uzay macerasına saatler kaldı! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı bu gece uzaya çıkacak: İşte ilk görevleri!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece yarısı uzay yolculuğuna başlıyor. 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) kalacak olan Gezeravcı 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek. Türkiye nefesini tuttu, geri sayıma geçti. İşte Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deneyler ve yanında götüreceği eşyalar!

Haber 17-01-2024 12:02

Geri sayım başladı: Meydanlarda izlenecek, işte 10 soruda Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 18 Ocak gecesi 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek.

Finans 16-01-2024 12:20

Astronot Gezeravcı'nın Silifkeli hemşehrileri uzay yolculuğunu heyecanla bekliyor

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı'nın memleketi Mersin'in Silifke ilçesindeki akrabaları, komşuları ve hemşehrileri, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece gerçekleştirilecek fırlatmayı dev ekrandan takip edecek.

Yurthaber 15-01-2024 14:04

Bu duyguyu tarif etmek imkansız NASA'dan 50 yıl sonra bir ilk! Dikkat çeken 'Star Trek' detayı

Özellikle uzay ve uzay araştırmalarında ilklere imza atmak konusunda uzun bir geçmişe sahip olan ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1972 yılından bu yana ilk Ay misyonuna başlıyor. Hatta ilk ticari iniş aracını taşıyan Vulcan Centaur roketi bugün Florida'dan fırlatıldı! Roketin 23 Şubat Cuma günü Ay’a inmesi planlanırken, ABD bilim kurgu dizisi "Star Trek" ilgili detay da dikkat çekti.

Haber 08-01-2024 18:21

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati belli oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek astronot Alper Gezeravcı'nın Türk Bayrağını uzaya çıkaracağı misyona özel hatıra pulu ile zarf tasarlandı.

Haber 04-01-2024 23:38

Tuz Gölü'nde yetişen bitki, Alper Gezeravcı tarafından uzayda test edilecek

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştirileceği "Extremophyte" adlı deneyde, Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen Schrenkiella Parvula bitkisinin uzay ortamında tuz ve diğer stres etkenlerine verdiği tepkiler araştırılacak.

Yurthaber 03-01-2024 10:31

Türk astronotun uzaya gidiş tarihi ertelendi! Bakan Kacır, sosyal medya hesabından duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu

Haber 21-12-2023 20:24

SON DAKİKA | İlk Türk uzay yolcusunun uzaya çıkış tarihi belli oldu!

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.

Haber 14-12-2023 12:34

Okyanustan çıkartılan gizemli metal küreler! Yeni çalışmalar, çok farklı bir tabloyu işaret etti

Geçtiğimiz aylarda Harvard profesörü Avi Loeb, Pasifik Okyanusu'ndan çıkarılan küçük metal kürelerin güneş sistemimizin ötesinden geldiğini iddia etmişti. Ancak yeni analizler, bunların evimize çok daha yakın bir yerden gelmiş olabileceğini gösterdi.

Haber 27-11-2023 12:50

Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk fotoğrafları paylaştı. Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği binlerce ışık yılı uzaklıktaki galaksilerin fotoğrafları, ESA'nın internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Haber 08-11-2023 00:36

Rus kozmonotlardan 8 saatlik uzay yürüyüşü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Rus kozmonotlar Oleg Kononenko ve Nikolai Chub, modüle donanım yerleştirmek için yaklaşık 8 saatlik uzay yürüyüşü yaptı.

Haber 26-10-2023 12:02

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Türkiye'nin Ay misyonunu anlattı:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin Ay misyonunun 2026'da sert inişle başlamasının planlandığını söyledi.

Yurthaber 13-10-2023 14:39

Mardin'de kırsalda okuyan öğrenciler planetaryumda uzayı tanıdı

Mardin'de Cumhuriyetin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında, kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören çocuklar, planetaryumda uzayı tanıdı.

Yurthaber 04-10-2023 11:24

Kastamonu'da öğrenciler ve veliler uzayı gözlemledi

Kastamonu'da düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve veliler teleskopla uzayı gözlemledi.

Yurthaber 28-09-2023 07:32

Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla biliniyor! Bu güzelliği gördüğüm zaman elim makineye gidiyor diyen Rus kozmonot: Arkadaşlarım bana, ‘Ben Antalya’dayım, benim fotoğraflarımı uzaydan çeker misin?’ diyorlardı

Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi. Artemyev, "Arkadaşlarım bana, ‘Ben Antalya’dayım, Kemer’deyim. Benim fotoğraflarımı uzaydan çeker misin?’ diyorlardı" diye konuştu.

Haber 26-09-2023 10:15

Bursa'da Uzay Kaşifleri Derneğinin düzenlediği Gezegen Kongresi başladı

TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Uludağ bundan sonra daha fazla gündeme gelecek. Burada yaptığımız bu güzel yatırım, bu otel vesilesiyle 4 mevsim tüm dünyadan misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Artık Davos'a gitmeye gerek yok. Biz tüm dünyayı Bursa'da, Uludağ'da ağırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Yurthaber 25-09-2023 13:23

İzmirli öğrenciler telsizle uzaydaki astronota merak ettiklerini sordu

İzmir Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu öğrencileri, dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonunda görev yapan astronotla telsiz bağlantısı kurarak, uzayın derinliklerine ilişkin sorular sordu.

Yurthaber 07-09-2023 10:52

NASA ve SpaceX'in Crew-6 görevi tamamlandı: 4 astronot, Dünya'ya döndü!

NASA ve Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından ortaklaşa yürütülen "Crew-6" görevinde yer alan 4 astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) 6 aylık görevlerinin ardından Dünya'ya döndü.

Haber 04-09-2023 17:58

Uzaya gidecek ilk Türk pilotun rütbesini Bakan Güler taktı

Türkiye’nin önemli hamleleri arasında yer almaya hazırlanan uzay yolculuğu için daha önce ismi açıklanan Pilot Albay Alper Gezeravcı'ya yeni rütbesi takıldı.

Haber 02-09-2023 08:53

Roscosmos açıkladı: Rusya'nın Progress MS-24 kargo aracı uzaya fırlatıldı!

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, Progress-MS-24 kargo uzay aracını taşıyan Soyuz-2.1a roketinin Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden yerel saatle 04.08'de başarıyla fırlatıldığı belirtildi.

Haber 23-08-2023 17:16