2020 Aralik Rebiulahir Ayinda En Etkili Hacamat Haberleri

Son dakika: Dev kurumdan flaş altın fiyatı tahmini! Şu an 2000 dolar ama 3 ay sonraki fiyatı...

Rusya-Ukrayna savaşı dünyadaki ekonomik gelişmeleri bütünüyle değiştirdi. Yaptırımlar, emtia fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken Goldman Sach’tan son dakika altın fiyatı tahmini geldi. Kurum, 3 aylık altın fiyatı tahminini 1950 dolardan 2 bin 300 dolara, 6 aylık tahminini ise 2 bin 50 dolardan 2 bin 500 dolara yükseltti. Ons altın fiyatı Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Gram altın fiyatı ise dolar kuru ve ons altındaki yükselişten destek bularak 941 TL’yi gördü.

Finans 2022-03-08 22:54:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tasarruf tedbirleri genelgesi! Kamu kurumlarında taşıt sayıları yüzde 20 azaltılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Buna göre; 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak.

Haber 2021-06-30 07:40:57

Almanya'ya göçte son 10 yılın en büyük düşüşü

Koronavirüsün etkili olduğu 2020'de Almanya'ya göç eden yabancı uyrukluların sayısında son on yılın en düşük artışı kaydedildi.

Haber 2021-03-29 12:08:05

İSKİ açıkladı! İşte İstanbul'un barajlarında son durum

2020 yılının kurak geçmesiyle susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul'da, etkili olan yağmur ve kar yağışı barajları doldurmaya devam ediyor. Son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranlarını gören Megakent'te görülen yağmur ve kar yağışları sonrası barajların genel doluluk oranı yüzde 47.20’ye ulaştı. Alibey Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 50’yi geçti.

Haber 2021-02-15 12:26:30

Covid aşısı dağıtımında adaletsizlik: Ekonomik maliyeti ne kadar, en çok hangi sektörler etkilenecek?

2020'nin en güzel haberi koronavirüse karşı etkili bir aşının bulunmasıydı. Ancak zengin ülkelerin kısıtlı aşı arzını büyük ölçüde tekellerine almaları, dünyanın geri kalanında pandeminin uzun süre devam edeceği tehlikesine işaret etti. Peki nasıl oluyor da zengin ülkeler kendi nüfuslarını aşılayıp salgını kendi sınırları içerisinde sonlandırabilseler de, hala bir ekonomik maliyet ödemek zorunda kalıyorlar? Prof. Dr. Selva Demiralp, BBC Türkçe için yazdı.

Haber 26-01-21 13:00

Başsavcı Gümüş: “Adalet, toplum için hayati önemdedir”

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, “Yeni adli yılda da hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden; milletimizin adalet beklentisini adil, bağımsız, etkili ve süratli bir biçimde yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.Gümüş, 2020-2021 Adli Yılı’nın açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, vatandaşın adalet hizmetine erişiminin hızlı ve kolay bir şekilde sağlanması adına büyük özveriyle çalışan adalet teşkilatı ve yargı camiası için bugün yeni bir çalışma döneminin başladığını ifade etti.Adalet teşkilatının yeni dönemde de en büyük hedefinin, adalet hizmetinin bağımsız, tarafsız ve süratli bir şekilde yerine getirilmesi olacağının altını çizen Gümüş, “Bu, her alanda olduğu gibi adalette de hizmetin en iyisine layık olan milletimizin bizlerden ortak beklentisidir.

Yurthaber 01-09-20 10:34

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube başkanından asılsız ithamlara sert tepki

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube başkanı Mustafa Karataş, öğretmenler hakkındaki asılsız ithamlara sert tepki gösterdi.Pandemi Sürecinin uzaması ve hali hazırda vaka sayılarının azalma yerine günlük aynı seviyelerde seyretmesi hayatın birçok alanında olduğu gibi Eğitim-Öğretim alanında da sonuçları itibariyle etkili olduğunu dile getiren Karataş, “Mart ayından itibaren Eğitim-Öğretime verilen ara ve 2020-2021 Yılında,Eğitim Öğretimin örgün mü yoksa uzaktan online mı devam edip etmeyeceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığının henüz netleşmiş bir yol haritası mevcut değildir.Her ne kadar Sayın Bakanımızın 4 alternatifli bir çalışmanın hazır olduğunu söylese de netleşen bir durumun olmadığını biliyoruz” dedi.Okulların kapalı tutulması, öğrencinin okula gelememesi, ders yapılmaması öğretmenlerin ve eğitimcilerin suçu imiş gibi Öğretmenler ve Eğitim çalışanları eleştiri oklarına hedef edildiğini ve acımasız eleştirire maruz kaldıklarını anlatan Karataş, “Türkiye Cumhuriyetinin her kurumunda çalışan fedakar ve cefakar çalışanları gibi Öğretmenler, akademisyenler ve bu kurumların diğer çalışanları kazandıklarını helal etmek ve ailelerine helal lokma yedirmek için samimi, gayret içinde ve en üst düzey performansla görevlerini ifa ediyorlar.

Yurthaber 10-08-20 12:45

Hatay’da afete hazırlık toplantısı

Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, "2020 Afetlere Hazırlık Yılı teması ile deprem öncesinde, deprem çantasının hazırlanması ve her ilçede belirlenen toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olmak gibi alınacak tedbirler depremi en az hasarla atlatmamıza yardımcı olacaktır" dedi.Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.Afet ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir kalkınmayı esas alan, etkin ve etkili müdahale için yapılan proaktif çalışmalar doğrultusunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Çakıroğlu, ”Son 3 ayda yoğun bir şekilde ciddi afetlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Yurthaber 08-07-20 17:20

ATO Meclis Başkanı Acı: Pandeminin açtığı ekonomik yaralar sarılıyor

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, korona virüs (Covid-19) salgınının, tüm dünya için ciddi bir sağlık tehdidi oluştururken ekonomileri de büyük ölçüde etkilediğini ancak, beklenmedik bu durum karşısında açılan yaraların sarılması için alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını bildirdi.Meclis Başkanı Acı, pandemi ve bunun neden olduğu ekonomik göstergeleri değerlendirirken, birlik, dirlik ve huzurla aşılamayacak engel bulunmadığını, bu süreçte toplumun her bireyinin sorumluluklarının olduğunu belirtirken, yaz tatiline giren çocukların ailelerine de önerilerde bulundu.Acı, açıklamasında, pandemi krizinin ekonominin bütün sektörlerinde yavaşlamaya neden olduğunu, gerilettiğini ve hatta bazılarını durdurduğunu, hükümetlerin, kurumların ve şirketlerin 2020 ile ilgili yaptıkları tüm analiz, beklenti ve planlarını alt üst ettiğini ancak, asla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini belirtti.Türkiye’nin sağlık politikalarıyla pandemiden en az kayıpla çıkmak için çok başarılı bir sınav verdiğine vurgu yapan Acı, ekonomiyi ayakta tutacak adımları da değerlendirirdi.Tüm dünyada etkili olan ve halen de mücadelesi süren salgının sağlık ve ekonomi açısından olumsuz etkileriyle başa çıkabilmek için çeşitli uygulamaların devreye alındığını belirten Acı, “Bütün ülkeler gibi ülkemizde de hükümet, benzeri görülmemiş para ve maliye politikalarına yöneldi.

Yurthaber 03-07-20 11:18

Eskimantaş Jandarma Karakolu yeniden açılıyor

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Eskimantaş Mahallesinde bulunan ve 2013 yılında kapatılan jandarma karakolu bakım onarım çalışması sonrası 2020 yılı Haziran ayında faaliyete geçecek.Jandarma karakolu binasını yerinde inceleyen Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, süreci başından beri takip ederek mümkün olan en kısa sürede karakolun faaliyete geçmesi için çalıştıklarını belirtilerek, karakolun toplam 17 mahallenin sorumluluk sahası içinde olacağını söyledi.Kaymakam Gürçam, Acarmantaş, Bucak, Çürüklü, Gedikli, Karahamzalı, Akçalıuşağı, Minnetli, Çobanpınarı, Eskimantaş, Ilıca, Kuyubeli, Şerifli, Boztahta, Çamlarca, Ferhatlı, Mahyalar ve Karabucak mahallelerinde bundan sonra daha etkili ve verimli asayiş ve trafik hizmetleri yürütüleceğini ve amaçlarının vatandaşların huzur ve güvenliğini en üst düzeyde sağlamak olduğunu belirtti.

Yurthaber 11-05-20 13:42

Atatürk Üniversitesi nitelikli eğitim alanında dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında

Atatürk Üniversitesi, yükseköğretimin Nobeli olarak bilinen Times Higher Education’un (THE) ‘Dünyanın En Etkili Üniversiteleri 2020’ sıralamasına girdi ve önemli bir başarı elde etti.Nitelikli Eğitim kategorisinde dünyadaki ilk 200 üniversite arasında yer almayı başaran Atatürk Üniversitesi bu sonuçla Türkiye’de 2.

Yurthaber 25-04-20 14:20

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Teknofest 2020’ye katılacak

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan “Teknofest 2020”ye katılacak.Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde, Araştırma Görevlisi Necati Aksoy’un danışmanlığında gerçekleştirilen ve ön tasarımı tamamlanmış olan “Tarım 4.0” ve “TaRobat” adlı projeler, ön değerlendirme aşamasından geçip finansal destek ve yüksek puan alarak bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan “Teknofest 2020”ye katılacak."Tarım 4.0" projesiyle yapay zeka kullanılarak tarımda su kullanımını en etkili ve en uygun şekilde kullanmaya çalışarak toplanan verilerle maksimum verimlilik elde etmek amaçlanıyor.

Yurthaber 24-04-20 16:17

KAAN Projesi Mersin’de hayata geçiriliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 23 Temmuz 2019’da tanıtımı ve açılışı yapılan Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Uygulaması (KAAN) Projesi, Mersin’de de hayata geçiriliyor.Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kamu hastaneleri, eğitim kurumları, hava limanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma sistemleri gibi yerlerde genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyonu ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzerine hazırlanan proje, Mersin’de de uygulamaya geçiyor.Bu kapsamda projenin Mersin’de uygulamaya geçirilmesi amacıyla oluşturulan proje takımı ile 19-25 Şubat 2020 tarihleri arasında 4 kamu hastanesi, 1 üniversite hastanesi ile üniversite, 5 alışveriş merkezi, 2 park ve bahçe, 2 tren garı, 1 otogar ve 1 hal kompleksi olmak üzere toplam 17 yerde görevli 876 özel güvenlik görevlisi ile 490 emniyet personeline yönelik eğitimler düzenlendi.

Yurthaber 05-03-20 16:23

KAAN projesi, Aydın’da kolluk ve özel güvenlik personellerine anlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından başlatılan Kamusal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Projesi (KAAN) projesi, Aydın’da bin 10 kolluk ve özel güvenlik personeline anlatıldı.KAAN projesi ile kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma sistemlerinde olmak üzere ve devamında görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunmasını sağlamak amaçlanıyor.Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından hazırlanan “Genel Kolluk Özel Güvenlik Koordinasyonu ve Entegrasyon (KAAN)” projesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtılarak, 23 Temmuz 2019 tarihinde geçirildi.Uygulama kapsamında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin talimatı ile “KAAN Proje Takımı” oluşturularak, 31 Ocak 2020 tarihi itibariyle Aydın da projeye dahil edildi.2 Mart 2020 tarihinden itibaren Aydın’da uygulamaya geçecek olan KAAN uygulaması hakkında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 405 genel kolluk görevlisi ile Merkez Efeler, Kuşadası, Didim, Söke ve Nazilli ilçelerimizin dahil olduğu AVM, terminal, liman, kamu hastaneleri ve üniversite gibi kurumlardan katılan toplamda 35 birim, birimlerde görevli 605 özel güvenlik görevlisine bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 27-02-20 09:43

Özel güvenlik eğitimi 2 Mart’ta tamamlanacak

Malatya’da, Genel Kolluk Özel Güvenlik Koordinasyonu ve Entegrasyon Projesi (KAAN) eğitimlerinin devam ettiği ve proje kapsamında özel güvenlik görevlilerine verilen eğitimin 2 Mart’ta tamamlanacağı bildirildi.Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "KAAN projesi ile ilgili olarak Malatya ilimizde özel güvenlik izni alan yerler belirlenmiş, bu yerlerin yetkilileri ile toplantılar yapılmış ve görev alacak olan özel güvenlik ile genel kolluk görevlilerine 5 Şubat 2020 tarihinden itibaren eğitim verilmeye başlanmış olup, eğitimlerin tamamlanmasına müteakip projenin 2 Mart 2020 tarihinde ilimizde hayata geçirilmesi planlanmaktadır” denildi.Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, öncelikle kamu hastaneleri, eğitim kurumları, hava limanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma sistemlerinde olmak üzere, devamında görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunmasını sağlamak amacıyla başlatılan KAAN projesi hakkında bilgiler aktarılıp, “Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyon ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere proje çalışması yapılmıştır.

Yurthaber 12-02-20 14:41

Gümüşhane yılın en soğuk gecesini yaşadı

Gümüşhane son günlerde etkili olan kar yağışının ardından 2020 yılının bugüne kadar ki en soğuk gecesini yaşadı.

Yurthaber 10-02-20 11:32

2020 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem: - "Ülkemiz için insani gelişmişlik seviyesi, 2002'de ortaydı, 2009'da yüksek, 2019'da en yüksek seviyeye çıktı" - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş: - "Harçları kaldırdık, üniversitelerimizin bütçelerini artırdık, öğretim üyesi sayımızı güçlendirdik ve şimdi önümüzde rekabet edebilir, niteliği itibarıyla da daha güçlü bir üniversite perspektifi var" - AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik: - "Ülkemiz, sahada elde ettiği zaferler sayesinde, masada da etkili diplomasi yürüterek son üç ay içerisinde attığı adımlarla başarılarımızı uzun vadeli kazanımlara dönüştürdü" - AK Parti Kayseri Milletvekili Emrah Karayel: - "AB üyeliği tüm iniş-çıkışlara rağmen stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor"

Haber 15-12-19 14:43

Emtia yatırımcısına tatlı kazanç

Şeker, yüzde 13,6 ile geçen ay emtia piyasasında yatırımcısına en fazla kazandıran ürün oldu - Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen: - "(Şeker fiyatında) Eylül ayında görülen yılın en düşük seviyelerinin yılın geri kalanında görülme olasılığı azaldı" - "Şeker fiyatında yaşanan düşüşün arkasında özellikle küresel büyümeye yönelik artan endişeler, üretim beklentileri ve döviz kurlarında yaşanan değişimin etkili olduğu söylenebilir" - "Şekerde 2019-2020 sezonunda üretim açığının 4,76 milyon tona ulaşacağı öngörülüyor"

Finans 20-10-19 11:56

Safranbolu’da İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı.Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, kurumsal birliğin sağlanması, çalışmaların gözden geçirilmesi, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınması ve gerekli uygulamaların düzenlenmesi konuları ele alındı.Kurumlar olarak öncelikli görevlerinin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde hizmet sunmak olduğuna değinen Kaymakam Ürkmezer, bu çalışmaların ortak paydasının Safranbolu’da yaşayanların en güzel hizmeti alabilmesi ve Safranbolu’yu çok daha yaşanılır bir kent yapmak olduğunu söyledi.Toplantıda görüşülen gündem maddeleri ise şöyle:"İlçemiz genelindeki kamu görevlilerinin mesai saatlerine (giriş ve çıkış) riayet etmesi, kurum amirleri tarafından gerekli denetimlerin yapılması ve mesai saatlerine uyulmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, etkin, verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf bir kamu yönetimi anlayışının oluşturulması, kamu hizmetlerine erişimin sağlanması hususunda vatandaşlara yardımcı olunması, yaşlı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızın yapmış olduğu başvurularda her türlü kolaylığın sağlanarak, en kısa sürede hizmet verilmesi, ancak görevi suistimale yer verecek davranışlardan da kaçınılması, kamu harcamalarının ilgili mevzuat çerçevesinde yapılarak tasarruf tedbirlerine uyulması, gereksiz alım ve harcama yapılmaması, kamu kurumlarının elektrik ve su sarfiyatının önüne geçmek üzere gerekli tedbirlerin alınması, okullar bölgesinde emniyet tedbirlerinin sağlanması, özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik ve emniyet tedbirlerinin sağlanması konusunda Milli Eğitim, Jandarma ve Emniyet birimlerince gerekli çalışmaların yapılmasına, taşımalı eğitim sisteminde kullanılan okul servis araçlarının sık sık denetimlerinin yapılmasına, kantin, yemekhane, mutfak ve benzeri yiyecek içecek bulundurulan alanların denetimlerinin aksatılmadan yapılması, 2019-2020 eğitim öğretim yılı sebebiyle alınacak olan tedbirlerin gözden geçirilmesi, gerekli olan ilave tedbir ve önlemlerin alınması, gerek devlet, gerek özel yurtlarda aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbir ve önlemlerin alınması, okulların açılması ve havaların soğumasıyla birlikte olası hasta sayısının artmasına karşı gerekli önlemlerin alınması, bağımlılığa karşı öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi, kurumların kendi bünyesinde yapılan faaliyetlerin proje haline dönüştürülmesi ve belli aralıklarla kamuoyuna duyurulması, sosyal ve kültürel alanlarda kurumalararası ortak proje çalışması yürütülmesi, yıl içerisinde bitirilmesi gereken yatırımlar ile ödeneklerin yerinde ve zamanında kullanılması, eksiklikler konusunda gerekli çalışmalar yapılarak koordinasyonun sağlanması ve yatırımlar hakkında bilgi istenildiğinde gecikmeye mahal vermeden Makama gerekli bilgilendirilmenin yapılması."Toplantı sonrası tüm kamu kurum müdür ve amirlerine teşekkür eden Ürkmezer, Safranbolu ve Safranbolulu vatandaşlar için var güçleriyle çalışmaya, projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Yurthaber 25-09-19 17:56

Okçuluk Günleri başladı

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Okçular Vakfı iş birliğiyle Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle açılışı yapılan, katılımcılarını ok ve yayla tanıştırmayı hedefleyen "Okçuluk Günleri", 10 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Vazifesini tamamlamış gibi gözüküyor silah olarak ama kültür ve sanatta çok güzel bir silah olarak oklarımızı kullanıyoruz. Hem bu kültürün yaşatılması açısından önemli hem de bizi turizm alanında rakiplerimizden ayrıştıran başarılı olduğumuz noktalar olduğu için tanıtımda çok etkili" - Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan: - "Okçular Vakfımızın kuruluşundan beri Türkiye'de okçuluk her sahada en az 4 kat büyüdü. Faal lisanslı sporcu sayısında, kulüp sayısında, uluslararası madalya sayısında çok ciddi mesafe aldık. İnanıyoruz ki 2020 olimpiyatlarında Tokyo'da okçulukta ülkemiz madalyayla da buluşacak"

Haber 03-05-19 18:33

İsrail lobisinin toplantısı Washington'da protestolarla başladı

ABD'deki en etkili İsrail yanlısı lobi kuruluşlarından Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık toplantısı protestolarla başladı - Toplantıda, bu yıl ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak saymasının yansımalarının yanı sıra İsrail'in güvenliği konusunun da ele alınması bekleniyor - ABD Başkanı Donald Trump'a karşı 2020 yılında yapılacak ABD Başkanlık seçiminde Demokrat Parti aday adaylarından Senatör Elizabeth Warren, Senatör Kamala Harris, Senatör ve Beto O'Rourke ve Senatör Bernie Sanders AIPAC toplantısına katılmayacak

Haber 25-03-19 00:37

Sudaki plastik tehdidi ODTÜ'nün büyük deneyinde inceleniyor

ODTÜ, "AB UFUK 2020" tarafından desteklenen ve 21 ülke ortaklı AQUACOSM Projesi kapsamında, Türkiye'de mikroplastiklerin tatlı su kaynaklarına ve gezegenin ekolojik dengesine zararlarını araştıran dünyanın bu alandaki en kapsamlı deneyine başladı - Üniversite kampüsündeki gölün ortasına kurulan deney düzeneğinde, mikroplastiklerin sularda yaşayan canlılar ve su kalitesi üzerine etkisi doğada ilk kez gerçek zamanlı takip ediliyor - ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Beklioğlu: - "Avrupa Birliği, mikroplastik konusunu çok ciddiye alıyor. Mikroplastik kullanımı özellikle kozmetik, kişisel bakım ve deterjanlarda kademeli olarak sınırlanacak ve 2020'den sonra tamamen yasaklanacak" - "Deneyimizin dünyada ilk defa bu ölçekte yapıldığı için bulgularımızın mevzuatın şekillenmesinde etkili olacağını düşünüyorum"

Haber 18-07-18 11:04

Canikli, AA Editör Masası'na konuk oldu

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: (6) - "Savunma sanayindeki gelişmenin en önemli şahidi Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Operasyonu'nun bizzat kendisidir" -"(2004'te İsrail'den alınan İHA'lar) Çok da büyük paralar ödedik ama hiçbir zaman etkili bir şekilde kullanamadık. Arızalandığında teknisyenler 6 aydan önce gelmedi. Başındaki kullanıcılar da İsrail'den geldi, bizim kullanımımıza vermediler. Dolayısıyla bu ürünlerin ürettiği istihbarat bilgiler, fotoğraflar hepsi önce İsrail'e gitti, oranın süzgecinden geçtikten sonra bize geldi" - "Şu andaki SİHA'ların bir üst versiyonu olan 4,5 tonluk versiyonu üzerinde çalışma yapıyoruz. Daha doğrusu sözleşmeyi yaptık ilgili firmayla, 2020'nin başında teslimler başlıyor inşallah. 4,5 ton ağırlığında, 1,5 ton ağırlığında faydalı yük taşıyabilecek, ismi de Akıncı"

Haber 12-06-18 17:18

Saç renkleri 2020: En moda, dikkat çeken saç boyası renkleri

Saç rengini değiştirmek, bir kadının dış görünüşünde yarattığı en hızlı ve en etkili sihir. Kendisine yakışanı bulanlar bile araştırmaktan geri kalamıyor; çünkü daha iyisi her zaman var! Peki 2020'nin en moda, dikkat çeken saç renkleri neler? İşte karşınızda en çekici saç boyası renkleri.

Kadin 07-06-18 15:05

Hacamat İçin Uygun Günler Geldi

Lenfatik drenajları açarak en etkili detoks olarak kabul edilen, Peygamber Efendimizin de sünneti olan hacamat...

Yurthaber 17-04-16 13:13

Geleneksel tıp ile teknoloji bütünleşti: Frekanslı hacamat

Tedavide insan vücudunun yaydığı çok düşük ölçekli frekanslara en yakın seviyede frekanslar kullanılarak daha etkili sonuç alınabiliyor.

Haber 11-07-14 15:17