Gokturk Alfabesi Haberleri

Parmak alfabesi ne demek? Parmak alfabesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Parmak alfabesi şeklindedir. Peki, Parmak alfabesi ne demek?

Egitim 2022-05-23 22:03:37

Arap alfabesi ne demek? Arap alfabesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Arap alfabesi birleşik kelimesidir. Arap alfabesi ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-23 20:35:59

Mors alfabesi ne demek? Mors alfabesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Mors alfabesi birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Mors alfabesi ne demek?

Egitim 2022-05-18 15:47:18

Kiril alfabesi ne demek? Kiril alfabesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Kiril alfabesi ne demek? Kiril alfabesi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-17 23:52:56

Artık neredeyse hiç kullanılmayan ve yok olmak üzere olan tarihin 5 eski alfabesi

Tarihsel süreç aslında yazının icadıyla beraber bambaşka bir noktaya ulaştı. Tarihte yazıyı Sümerler bulsa da aslında pek çok toplum ve kültürün kendisine ait bir alfabesi olduğu öngörülüyor. Bazı kültürler zaman yenil düştü, bazıları ise asimile olarak kendi alfabeleriyle aralarına mesafe koydu. Sizler için tarihin tozlu sayfalarına gömülen neredeyse hiç kullanılmayan eski alfabeleri araştırdık.

Trend 19-04-21 15:57

Kazakistan, 31 harften oluşan yeni alfabelerini tanıttı

Kiril alfabesi kullanan Kazakistan, 31 harften oluşan yeni Latin alfabesini tanıttı.

Haber 29-01-21 09:45

Odunpazarı’ndan gençler için işaret dili atölyesi

Odunpazarı Belediyesi, Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına İşaret Dili Atölyesi ile devam ediyor.Kadir Demir tarafından verilen işaret dili atölyesinde katılımcılara, işaret dili alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretiliyor.

Yurthaber 11-01-21 14:56

Başkan Özen, Braille Alfabesinin önemine dikkat çekti

4 Ocak Dünya Braille Alfabesi Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen; “Görme engeli olan kişiler tüm yaşamları boyunca eşitsizliğe maruz kalabiliyor” dedi.Bu yıl üçüncüsü kutlanan Braille Alfabesi Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen bir mesaj yayımladı.

Yurthaber 04-01-21 15:49

Görme engellilerin dünyasına ışık tutacak işbirliği

Konak Belediyesi ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) işbirliğindeki “Bir Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında 30 adet kitap, Braille alfabesi ile basıldı.

Yurthaber 08-10-20 12:41

Malatya Büyükşehirden işaret dili eğitimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerle daha kolay iletişim kurulabilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olarak işaret dili eğitimi gerçekleştiriliyor.Toplam 120 saat sürecek olan işaret dili eğitimini Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde usta eğitimci Ahmet Emre İnan veriyor.Personel, işaret dili alfabesi ve rakamları öğrenecekİnan, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak işaret dilinde özellikle vurgulamak istediğimiz personellerimizin işitme engelli vatandaşlarımızın taleplerini karşılarken iyi bir hizmet vermek için bazı temel kavramları bu derslerimizde teknik ve teorik olarak anlatacağız” dedi.İşaret Dili Eğitimi gören Büyükşehir Belediye Personellerine kurs sonunda katılım belgesi verilecek.

Yurthaber 24-09-20 17:14

Diyarbakır’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 36 yaprak ve 18 sayfadan oluşan deri üzerine İbrani alfabesi ile yazılmış el yazmalı kitap, 1 adet parşömen üzerine baskılı Hz. Meryem ve Hz. İsa figürlerinin olduğu tablo ile 1 adet heykel ele geçirildi.

Haber 06-06-20 12:49

Kusursuz kulak Bager, hayalini kurduğu müzik okuluna girmek için çalışıyor

Muş'ta duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip 8 yaşındaki engelli görme Bager Çalışcı, kendi çabasıyla braille alfabesi ve nota sistemini öğrenen babası Mehmet Çalışcı ile haziranda yapılacak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlkokulu yetenek sınavına hazırlanıyor - Bager Çalışcı: - "Mozart, Beethoven, Sebastian Bach gibi ünlü piyanistlerin yolundan gitmek istiyorum"

Yurthaber 04-03-20 11:17

Braille alfabeli ve QR kodlu menü

Samsun’da Atakum Belediyesi ve üniversite öğrencileri iş birliğiyle Braille alfabesi ile QR kod sayesinde görme engelli bireylerin faydalanabilecekleri restoran menüsü uygulamaya geçti.Atakum Belediye Başkanı Av.

Haber 23-01-20 11:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen görme engelli öğrenciler o anları anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Braille alfabesi ile mektup yazarak görüşme isteklerini ileten ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir edilen Çorlulu öğrenciler yaşadıklarını ve kendilerini külliyeye götüren süreci anlattılar.Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’na okul müdürü Murat Kocabaş ve müdür yardımcısı Elif Pınar Aslaner’in gayretleri ile kazandırılan görme engelliler sınıfında öğretmen Fahriye Kaygın’dan eğitim alan görme engelli öğrenciler Yiğit Ömer Çetin, Taha Çakır, Zehra Çamcı ve Emine Akgün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan görüşmelerini anlattı.Çocuklardan Zehra Çamcı son derece ilgiyle karşılandıklarını ve mutlu olduklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine görme engelliler için özel olarak hazırlanan saatten hediye ettiğini söyledi.Öğrencilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde yanlarında olan okul müdür yardımcısı Elif Pınar Aslaner de kendilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne götüren süreci anlattı.Görme engelli öğrencilerden Zehra Çamcı tarafından Braille alfabesi ile yazılan mektupta, “Sayın Cumhurbaşkanımız ben ve arkadaşlarım sizi çok seviyoruz.

Haber 13-01-20 14:32

Malezya'da azınlık okullarında Cavi alfabesi öğretilmesi kararı tartışma yarattı

Eğitim Bakanlığının, azınlık okullarında eski Malay alfabesi Cavi'yi ders olarak müfredata ekleme kararı, Çinli grupların tepkisine yol açtı

Haber 02-01-20 14:22

Emet’te ’İşaret dili’ kursuna yoğun ilgi

Kütahya’nın Emet ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan işaret dili kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.120 kursiyerin katıldığı İşaret dili kursunun, Eğitmenler Fatih Özhan, Galib Ersöz ve Betül Ersöz tarafından verildiği bildirildi.Emet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Avcı, yaptığı açıklamada, ’’Kursumuzda katılımcılara işaret dili alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretiliyor.

Yurthaber 16-12-19 10:51

Ortaokul öğrencilerinden mors alfabesi kodlarıyla ritim müzik çalışması

ADANA'da müzik öğretmeni Volkan Uysal (40), öğrencilerine mors alfabesini kullanarak ritim eğitimi veriyor.

Haber 04-12-19 10:25

Ortaokul öğrencilerinden mors alfabesi kodlarıyla ritim müzik çalışması

ADANA'da müzik öğretmeni Volkan Uysal (40), öğrencilerine mors alfabesini kullanarak ritim eğitimi veriyor.

Haber 04-12-19 09:54

GÖRME ENGELLİYE BRAİLLE ALFABESİ İLE YAZILAN KURAN HEDİYESİ (YENİDEN)

  Avcılar Müftüsü Bekir Derin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuran öğrenmek isteyen bir kişiye Braille alfabesi ile yazılan Kuran-ı Kerim ve bir hayırseverin bağışladığı 3 engelliye araba verdi.

Haber 03-12-19 19:38

Görme engelliye Braille alfabesi ile yazılan Kuran hediyesi

AVCILAR Müftüsü Bekir Derin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuran öğrenmek isteyen bir kişiye Braille alfabesi ile yazılan Kuran-ı Kerim ve bir hayırseverin bağışladığı 3 engelliye araba verdi.

Haber 03-12-19 19:32

GÖRME ENGELLİYE KİRİL ALFABESİ İLE YAZILAN KURAN HEDİYESİ

  Avcılar Müftüsü Bekir Derin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kuran öğrenmek isteyen bir kişiye Kiril alfabesi ile yazılan Kuran-ı Kerim ve bir hayırseverin bağışladığı 3 engelliye araba verdi.

Haber 03-12-19 18:58

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Malatya'da, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi - Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile bazı kurum müdürleri ampute futbol takımıyla maç yaptı - Adıyaman'daki etkinlikte Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim ve işaret diliyle İstiklal Marşı okundu

Haber 03-12-19 14:40

Görme engelliler 'Braille alfabesi' ile Kuran öğreniyor

    ANKARA'da görme ve işitme engelliler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı Kuran kursunda 'Braille alfabesi' ile yazılmış Kuran-ı Kerim ile Kuran okumayı öğreniyor.

Haber 28-11-19 17:14

Görme engelliler 'Braille alfabesi' ile Kuran öğreniyor

ANKARA'da görme ve işitme engelliler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı Kuran kursunda 'Braille alfabesi' ile yazılmış Kuran-ı Kerim ile Kuran okumayı öğreniyor.

Haber 28-11-19 14:05

İl Müftüsü Şahin Güven:”Engelli kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim’i öğretmek için her zaman hazırız”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle ülke genelinde düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’nda üçüncü olan görme engelli Beyza Nur Özüdok’a Braille alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim hediye eden Kayseri İl Müftüsü Prof.

Yurthaber 14-11-19 11:06

Sosyal bilgiler kitabındaki hatalı görsel kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı: - "Sosyal bilgiler 6. sınıf ders kitabında yer alan İbrani alfabesine ait görsel, Uygur ile İbrani alfabelerinde benzer harflerin olması nedeniyle sehven Uygur alfabesi olarak verilmiştir"

Haber 11-11-19 16:02

MEB, Uygur ile İbrani alfabesinin karıştırıldığı ders kitabı için ’Sehven’ açıklaması yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her sene başında dağıtılan ders kitapları içinde Uygur alfabesi yerine İbrani alfabesi kullanıldığına dair ortaya atılan iddiaya Bakanlık tarafından cevap geldi.MEB, tarafından altıncı sınıf Sosyal Bilgiler kitabında kullanılan bir görselde Uygur alfabesi yerine İbrani alfabesi kullanıldığına dair ortaya atılan iddialara Bakanlık tarafından cevap geldi.Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6’ncı sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında ’Uygur Devleti’ başlığında sehven konulan görsel hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Haber 11-11-19 15:46

Din görevlilerine Braille Alfabe kursu

Adıyaman İl Müftülüğü görme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet edebilmek için, kurum içinde kendi personeline Braille Alfabesi kursu açıldı.Adıyaman İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile 23 personele 45 gün boyunca kurs verilecek.

Yurthaber 05-11-19 15:01

Görme ve işitme engellilerden Mehmetçik'e dualı destek

Kur'an-ı Kerim kursundaki görme ve işitme engelli öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e Braille alfabesi ve işaret diliyle Fetih suresi okuyarak destek verdi - Kur'an-ı Kerim öğreticisi Canan Atalay: "Bir Mehmetçik annesiyim. Günlerdir onlarla beraber ruhen ve manen cephedeyim. Engelli olmamız vatanı sevmeye engel değildir" - Görme engelli kursiyer Mehmet Fırat: "Sınıfımızdaki arkadaşlarımızla Mehmetçik'imizin yanındayız. Onlar için bizler de heyecanlanıyoruz, endişeleniyoruz. Yüreklerimiz onlarla birlikte çarpıyor. Dualarımızı onlar için yapıyoruz. Bütün derdimiz zaten vatanımız, milletimiz, ezanımız"

Haber 18-10-19 12:15

Kore Alfabesi Günü kutlandı

"Kore Alfabesi Günü" kutlandı

Yurthaber 13-09-19 21:01

Kore Alfabesi Günü kutlandı

"Kore Alfabesi Günü" kutlandı

Haber 13-09-19 20:59

KO-MEK’ten Braille Alfabesi kursu

MEK bünyesinde görme engelli vatandaşların okuma ve yazmasına destek olmak amacıyla Braille alfabesi kursu açıldı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, eğitimleriyle engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Yurthaber 10-07-19 13:40

Trabzon Romeikası Sözlüğü yayınlandı

Türkiye’de yüzyıllardır konuşulan, ancak konuşucularının bugüne kadar sahip olmadığı, görmediği sözlük ve alfabesi Heyamola Yayınları tarafından yayınlandı.

Haber 24-06-19 14:34

Görme engelliler için özel havlu

Denizli'de bir tekstil firması, Altınokta Körler Derneği ile iş birliğiyle özel bir nakış teknolojisi kullanarak Braille alfabesi baskılı havlu, bornoz ve nevresim geliştirdi - Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Reşat Göçen: - "Artık ürünün deseni, rengi, yıkama talimatı gibi bilgilerin yanında özel mesajları da okuyabiliyoruz"

Finans 14-06-19 16:56

Görme engelliler için özel havlu

Denizli'de bir tekstil firması, Altınokta Körler Derneği ile iş birliğiyle özel bir nakış teknolojisi kullanarak Braille alfabesi baskılı havlu, bornoz ve nevresim geliştirdi - Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Reşat Göçen: - "Artık ürünün deseni, rengi, yıkama talimatı gibi bilgilerin yanında özel mesajları da okuyabiliyoruz"

Yurthaber 14-06-19 16:55

Görme engelliler için karekod ve Braille alfabeli tekstil ürünü ürettiler

Denizli’de bir tekstil firması 1 buçuk yıllık AR-GE çalışması sonucu, görme engelliler için üzerinde ’Braille’ yazısı ile ürünün rengi, deseni ve yıkama talimatı ile akıllı barkod sisteminin bulunduğu tekstil ürünleri üretti.Denizli’de dokuma imalatı alanında faaliyet gösterin bir tekstil firması, Denizli Alto Nokta Körler Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü 1 buçuk yıllık bir Ar-Ge çalışması neticesinde görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla ev tekstil ürünlerine kare kodu ve Braille alfabesi işledi.

Haber 14-06-19 16:44

Bizim Ev’de Braille Alfabesi ile tanıştılar

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcısı görme engelli çocuklar, Braille Alfabesi’ni tanıttı.Nilüfer Belediyesi’nin engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif rol almaları amacıyla hayata geçirdiği Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi kaynaştırma çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Yurthaber 28-05-19 12:20

Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Alfabesi Günü

Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov: - "24 Mayıs ruhun, aydınlanmanın ve insanların mükemmellik arayışının bayramıdır. Günümüzde 300 milyondan fazla insan kiril alfabesini yazma ve okuma bilgisine sahiptir. Bu bizim için gurur verici bir aydınlanma kazanımıdır"

Haber 25-05-19 00:40

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Görme engeli Kur'an-ı Kerim aşkından alıkoymadı

Kosovalı Albert Bardhi, görme engeline rağmen Braille alfabesi ile yazılmış Arnavutça Kur'an-ı Kerim meali okuyabiliyor - Bardhi: - "Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladıktan sonra hayatım değişti. Kur'an-ı Kerim'i Arapça da okumak istiyorum"

Haber 20-05-19 11:06

Parmak uçlarıyla mukabele yapıyorlar

Şanlıurfa'da Braille alfabesi öğrenen görme engelliler, ramazan geleneği olan mukabeleyi parmak uçlarıyla sürdürüyor - Görme engelli Mehmet Kaplan: - "Okuduğumuz Kur'an kabartmalı olduğu için zaman zaman hissetme duygumuz yavaşlıyor. Yavaş okuyoruz ama çok dikkatli oluyoruz. İnşallah 1-2 hatim indiririz"

Haber 18-05-19 11:09

Parmak uçlarıyla mukabele yapıyorlar

Şanlıurfa'da Braille alfabesi öğrenen görme engelliler, ramazan geleneği olan mukabeleyi parmak uçlarıyla sürdürüyor - Görme engelli Mehmet Kaplan: - "Okuduğumuz Kur'an kabartmalı olduğu için zaman zaman hissetme duygumuz yavaşlıyor. Yavaş okuyoruz ama çok dikkatli oluyoruz. İnşallah 1-2 hatim indiririz"

Yurthaber 18-05-19 11:08

'Engelliler Haftası'na özel Braille alfabeli pul

Ankara'da 'Engelliler Haftası' kapsamında Braille Alfabesi kullanılarak basılan özel pul, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haber 14-05-19 18:05

'Engelliler Haftası'na özel Braille alfabeli pul

ANKARA'da 'Engelliler Haftası' kapsamında Braille Alfabesi kullanılarak basılan özel pul, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haber 14-05-19 18:02

Görme engellilerin umre heyecanı

Katıldıkları Kur’an-ı Kerim ve Din Bilgileri Kursu’nda başarı göstererek umre ile ödüllendirilen 11 görme engelli dualarla kutsal topraklara uğurlandı.Trabzon Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Trabzon Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü, Lisansız İnsan Derneği ve Ortahisar Belediyesi’nin katkılarıyla “Gören Kalpler Kabe Yolunda” sloganı adı altında Braille alfabesi (Kabartma yazı) ile Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler kurslarında başarı gösteren 11 engelli kursiyer İskenderpaşa Camisi’nde düzenlenen törenle dualarla Suudi Arabistan’a uğurlandı.

Haber 16-04-19 15:14

Kazakistan Milli Kütüphanesinden Latin alfabesi dersleri

Kazakistan Milli Kütüphanesi, Kazakistanlılara, Latin harflerinin kullanıldığı yeni Kazak alfabesini ücretsiz öğretiyor - Kütüphanenin Müze Müdürü ve Kazakça öğretmeni Moldir Baymuhamedova: - "Burada Latin harflerinin kullanıldığı yeni Kazak alfabesini, harflerin okunuşu ve yazılışını öğretmenin yanı sıra eskiden babalarımızın kullandığı Latin alfabesinin tarihini de anlatıyoruz"

Haber 11-04-19 11:06

Azerbaycan Türkçe'sinin ilk resimli alfabesi İstanbul'da tanıtıldı

Azerbaycan'da yayınlanan Nargis dergisi ile Türkiye'deki Azerbaycanlı İşadamları Birliğinin hazırladığı "Elifba-Bir Kültür Alfabesi" adlı kitabının tanıtımı, Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirildi

Haber 08-04-19 21:48

Rektör Çomaklı Parmak Alfabesi Tasarımı Sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Grafik Sanatları Bölümü mezunu Satılmış Akın’ın tasarımlarından oluşan “Parmak Alfabesi Tasarımı Sergisi”nin açılışı Rektör Prof.

Yurthaber 04-04-19 17:00

Turuncu kitaplar braille baskısıyla okurlarla buluşuyor

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Turuncu Kitaplar serisi braille baskısıyla görme engelli okurlarla buluşuyor.Dünyagöz Vakfı ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezi (GETEM) işbirliğiyle Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Turuncu Kitaplar serisi braille baskısıyla görme engelli okurlarla buluşuyor.Enis Batur’un danışmanlığında hazırlanan ve Kant, Van Gogh, Voltaire, Pierre Loti, Cicero, Bilge Karasu, Metin Erksan gibi yerli ve yabancı yazarların küçük ama derin ve lezzetli örneklerinden oluşan serinin 28 kitabı proje kapsamında braille kitaba çevrildi.Görme engellilerin braille kitaba olan gereksinimlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan kitaplar, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’na bağışlandı.Braille Alfabesi nedirBraille alfabesi, 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilen ve görme engelli kişilerin okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir.

Haber 25-03-19 15:47

Görme engellilere özel proje kitapçığı

MANAVGAT Belediye Başkanı ve adayı Şükrü Sözen tarafından görme engellilere yönelik Braille Alfabesi ile düzenlenmiş proje kitapçığı hazırlandı.

Haber 16-03-19 12:09