Kosova Haberleri Ve Son Dakika Kosova Haberleri

Kosova Haberleri Ve Son Dakika Kosova Haberleri

Kosova ya da resmi adıyla Kosova Cumhuriyeti, Balkanlarda yer alan bir ülkedir. Kuzeyde ve doğuda Sırbistan, güneyde Kuzey Makedonya ve Arnavutluk, batıda ise Karadağ ile komşudur. Ülkenin bağımsızlığını kazanması 2008 yılında olmuştur. Eski Yugoslavya sınırları içinde yer alan Kosova, Yugoslavya’nın dağılması sonrası Sırpların kontrolünde kaldı.1999’da NATO müdahalesi ile Kosova Sırbistan kontrolünden ayırıldı. 2008 yılında da tek taraflı olarak Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etmiştir. Ülkenin başkenti Priştine, resmi dilleri Arnavuçta ile Sırpça; 2020 itibari ile tahmini nüfusu 1 milyon 873 bin, para birimi Euro ve telefon kodu +383’tür.

Kosova Haberleri

İzmir'de Kosova'nın 16. bağımsızlık yıldönümü resepsiyonla kutlandı

İzmir'de Kosova'nın bağımsızlığının 16. yıldönümü Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneğince düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yurthaber 16-02-2024 07:50

Kosovalılar Schengen bölgesine artık vizesiz seyahat edecek! 1 Ocak'tan itibaren başlıyor

Kosova vatandaşları, 2024'ü Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkını elde ederek karşılayacak. Kosovalılar, 1 Ocak'tan itibaren AB ülkelerine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz gidebilecek. Diğer yandan, AB üyelik başvurusunu da 1 yıl önce teslim eden Kosova henüz pozitif bir cevap alamadı. Vizesiz seyahat imkanının başlamasının ardından ise özellikle gençlerin AB ülkelerine göç edeceği tahmin ediliyor.

Haber 31-12-2023 17:27

Şenol Güneş ile beraber Roberto Carlos'a resmi teklif!

Beşiktaş'tan beklenmedik şekilde ayrılan Şenol Güneş'in yeni adresi belli oluyor. Tecrübeli teknik adam için birçok iddia ortaya atılırken son olarak Azerbaycan Milli Takımı'nın Güneş'i takımın başına getirmek istediği iddia edilmişti. Azerbaycan'dan sonra Kosova Milli Takımı için de teklif alan Şenol Güneş'in en ciddi rakibinin Roberto Carlos olduğu öğrenildi.

Spor 18-12-2023 11:20

Şenol Güneş'in yeni adresi belli oluyor! Azerbaycan'dan sonra bir teklif daha geldi

Beşiktaş'tan beklenmedik şekilde ayrılan Şenol Güneş'in yeni adresi belli oluyor. Tecrübeli teknik adam için birçok iddia ortaya atılırken son olarak Azerbaycan Milli Takımı'nın Güneş'i takımın başına getirmek istediği iddia edilmişti. Azerbaycan'dan sonra yeni bir teklif daha alan Şenol Güneş, düşünmek için süre istedi.

Spor 17-12-2023 11:01

100 oy alarak belediye başkanı olan Hetemi, aylardır ofisinden çıkamadı

Kosova'daki Leposaviç Belediyesi'nin Başkanı Arnavut kökenli Lulzim Hetemi, Sırpların boykot ederek katılmadığı yerel seçimlerden sadece 100 oy alarak belediye başkanı olmuştu. Arnavutlarla Sırplar arasında artan tansiyon nedeniyle Hetemi, seçildiği Nisan ayından bu yana başkanlık ofisinden çıkamadı.

Haber 13-12-2023 09:42

Kosova'yı İsrail karşısında Milot Rashica galibiyete götürdü! Olaylı maçta İsrail'in marşı yuhalandı, iki kişi gözaltına alındı

Kosova ile İsrail, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri I Grubu erteleme maçında kozlarını paylaştı. İsrail'in milli marşının yuhalandığı, iki kişinin gözaltına alındığı karşılaşmada kazanan taraf Milot Rashica'nın golüyle Kosova oldu. İşte detaylar...

Spor 13-11-2023 08:49

Andorra - Kosova maçına Milot Rashica damgası! Performansıyla kasıp kavurdu ve karşılaşmanın en iyisi seçildi...

EURO 2024 Elemeleri I Grubu 7. maçında Andorra ile Kosova karşı karşıya geldi. Süper Lig'den birçok tanıdık ismin forma giydiği maçta sahaya Kosova formasıyla ilk 11'de çıkan Milot Rashica, mücadeleye damgasını vurdu. Kosova'nın Andorra'yı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada Beşiktaşlı Rashica, gollerin hepsine imzasını bıraktı ve maçın oyuncusu oldu. İşte detaylar...

Spor 13-10-2023 07:51

NATO'dan Kosova açıklaması! 'Barışı korumaya hazırız'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek NATO birliklerinin Kosova'da barışı korumaya hazır olduğunu bildirdi.

Haber 07-10-2023 13:17

ABD'den Sırbistan'a peş peşe uyarılar! Benzeri görülmemiş şekilde askeri yığınak

Beyaz Saray’dan Sırbistan-Kosova sınırındaki son duruma ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. ABD, Sırbistan'ın, Kosova sınırına "benzeri görülmemiş" şekilde askeri yığınak yaptığını belirterek, Belgrad yönetimini güçlerini geri çekmeye çağırdı. Dışişleri Bakanı Blinken ise Sırbistan'a, gerginliği azaltma ve Avrupa Birliği (AB) öncülüğündeki diyalog çerçevesinde normalleşme anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Haber 29-09-2023 23:45

Kosova-Sırbistan hattındaki gerilim sürüyor! 4 kişi hayatını kaybetti... Cumhurbaşkanı Vucic'ten flaş açıklama: “İsterseniz hepimizi öldürün ama Kosova’yı tanımayacağız”

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilim hat safhaya tırmandı. Kosova'nın kuzeyinde polis ve Sırp grup arasında çıkan çatışmalarda 4 Sırp'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Dünya basını olayları "son yılların en ciddi krizi" olarak ifade ediyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyinde meydana gelen son olaylarla ilgili açıklamasında, “İsterseniz hepimizi öldürün ama Kosova’yı tanımayacağız” dedi.

Haber 25-09-2023 10:28

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: İsterseniz hepimizi öldürün ama...

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Kosova'nın kuzeyindeki saldırının Kosovalı Sırplar tarafından yapıldığını söyledi. Önümüzdeki günlerde yeni kararların alınacağını belirten Vucic, "Sırbistan, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacak isterseniz hepimizi öldürün. Konuşmaya her zaman hazırız ancak Kosova'nın bağımsızlığı asla." ifadelerini kullandı.

Haber 24-09-2023 22:43

Dışişleri, Kosova'da 1 polisin öldüğü saldırıyı kınadı: Barışın tek yolu diyalogtur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Zveçan Belediyesi'ne bağlı Banjska köyünde bu sabah meydana gelen ve Kosovalı 1 polis memurunun hayatını kaybetmesine, Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Haber 24-09-2023 18:59

Kosova polisi duyurdu! Türkiye'nin Interpol aracılığıyla aradığı bir kişi yakalandı

Türkiye'nin Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) aracılığıyla aradığı bir kişi Kosova'da yakalandı. Kosova polisi tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan kişinin, uluslararası uyuşturucu ticaretine karıştığı gerekçesiyle arandığı belirtildi.

Haber 13-09-2023 00:14

Kosova'daki komando taburu Türkiye'ye dönüyor! MSB'den açıklama

Kosova'da görevlendirilen komando taburu Türkiye'ye dönüyor. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada taburun görevini tamamladığını ve yarın Türkiye'ye döneceğini duyurdu.

Haber 05-09-2023 16:48

Kosova Milli Takımı’na Süper Lig’den 8 isim

Kosova Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde oynayacağı İsviçre ve Romanya müsabakaları aday kadrosu açıklandı. Kadroda Süper Lig’den 7 takımda forma giyen 8 futbolcu yer aldı.

Spor 31-08-2023 15:06

Sosyal medya bu Simpsons kehanetini konuşuyor! Yeni savaşın adresini verdi: Kosova-Sırbistan... Sonbaharı işaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin en uzun soluklu dizisi The Simpsons (Simpsonlar) kahenetleriyle dünya genelinde gündem olmaya devam ediyor. Geleceği öngörme konusundaki başarısıyla fenomene dönüşen dizinin son kehaneti sosyal medyayı salladı. ABD'li gazeteci Natalie Morris, Simpsonlar’ın bir sahnesinin 2023 sonbaharında Kosova-Sırbistan savaşının yaşanacağını öngördüğünü iddia etti.

Trend 18-07-2023 08:07

Kosova ve Sırbistan arasındaki tansiyon düşmüyor! Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in oğlunun giydiği tişört krize neden oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in oğlu Danilo Vucic, Kosova’yı ziyareti sırasında giydiği tişört krize yol açtı. Kosova’daki Gracanica Manastırı’nda yapılan ayine katılan Danilo Vucic'in tişörtünde “Teslim olmak bir seçenek değil” yazıyordu. Gracanica'da geniş güvenlik önlemleri alınırken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise Kosova basınında oğluna ilişkin olarak yayınlanan haberler hakkında değerlendirmede bulundu.

Haber 29-06-2023 08:15

Kosova'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi! İçişleri Bakanı Sveçla: Sırbistan ordusu tarafından...

Balkanlar'da Sırbistan ile Kosova arasındaki gerginlik sürüyor. Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Kosova polisi ve Kosova İstihbarat Teşkilatı (AKİ) tarafından ülkenin kuzeyindeki Zveçan’da Sırbistan plakalı bir araçta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini söyledi. Sveçla, Kosova'ya gelen silahların yeni olması nedeniyle doğrudan Sırp ordusu tarafından sağlandığını ifade etti.

Haber 24-06-2023 22:29

Balkanlar'da Kosova ve Sırbistan'ı karşı karşıya getiren olay! Polisler gözaltına alındı, 'kaçırılma' iddiası ortalığı karıştırdı

Balkanlar'da Sırbistan ile Kosova arasındaki gerginlik sürüyor. Sınır hattında yaşanan son olayda, Sırbistan, Kosova polisi mensubu olduğu belirlenen 3 kişiyi "Sırbistan'da eylem yapmayı planladıkları" gerekçesiyle gözaltına alırken, Kosova da polis memurlarının Sırbistan tarafından kaçırıldığını savundu.

Haber 14-06-2023 21:38

Türkiye, NATO'nun talebi üzerine göndermişti: Komando görev yerine ulaştı! İntikal sırasında çarpıcı görüntüler

Kosova'da meydana gelen gerginlik sonrası NATO'nun talebi üzerine Türkiye bölgeye intikal etmek üzere asker görevlendirmişti. Türk komandosunun askeri uçaklarla Kosova'ya intikali tamamlandı. İhtiyat birliği olarak görevlendirilen komando taburundan gelen görüntüler dikkat çekti.

Haber 07-06-2023 13:25

SON DAKİKA | Komando taburu Kosova'ya intikale başladı! MSB'den kritik açıklama

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı komando taburunun Kosova’ya intikale başladığını duyurdu.

Haber 04-06-2023 14:45

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Türk askeri Kosova'ya gidiyor...

Milli Savunma Bakanlığı, NATO'nun talebi üzerine bir komando taburunun 4-5 Haziran tarihlerinde Kosova'daki Sultan Murat Kışlası'na intikal edeceğini açıkladı.

Haber 03-06-2023 12:15

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler! Balkanlardaki gerilim masaya yatırıldı

Son dakika haberi... Balkanlarda, Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilime ilişkin Türkiye'den kritik bir hamle geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimin bitirilmesi için Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 31-05-2023 19:47

Kosova ve Sırbistan savaşın eşiğine geldi! Sınır hattındaki arbedede NATO askerleri yaralandı

Kosova'nın kuzeyinde çıkan olaylarda, NATO önderliğinde çok uluslu barış gücü olan KFOR askerleri yaralandı. Gerilimin tırmandığı bölgede zaman zaman Sırplar ile KFOR askerleri arasındaki arbede yaşanıyor. Öte yandan NATO, KFOR güçlerine yapılan 11 İtalyan askerinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Haber 29-05-2023 22:09

Son günlerde gerginlik artmıştı! NATO ile AB'den 'Kosova' temasında dikkat çeken mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir süredir gerginliğin arttığı Kosova hakkında görüştü. Stoltenberg'den gerginliğin düşürülmesi çağrısı geldi.

Haber 28-05-2023 16:24

İki Balkan ülkesi arasında gerginlik tırmandı! Orduya 'hazır ol' emri verdiler

Kosova'da polis kuvvetleri ve Sırplar arasında çıkan arbedede 4 kişi yaralanırken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in de Sırbistan ordusuna "hazır ol" emri verdiği ifade edildi. İşte haberin detayları...

Haber 26-05-2023 17:47

Levent Sürme iyi başladı! 6 golün atıldığı karşılaşmada Ümit Milli Takımımız Kosova'yı mağlup etti

Ümit Milli Takımımız hazırlık mücadelesinde Kosova ile karşı karşıya geldi. Yeni hoca Levent Sürme ile ilk maçına çıkan Ay yıldızlılar rakibini 4-2 mağlup ederek moral depoladı. İşte detaylar...

Spor 27-03-2023 22:30

Volkan Demirel'in 'Yerli Haaland' dediği Bertuğ Yıldırım Ümit Milli Takım'da şov yaptı! 8 dakikada 2 gol

Ümit Milli Futbol Takımımız hazırlık mücadelesinde Kosova ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye oldukça hızlı bir şekilde başlayan Ay-Yıldızlılar henüz 8'nci dakikada rakibi karşısında 2-0 öne geçmeyi başarırken, goller genç golcü Bertuğ Yıldırım'ın ayağından gelirken Yıldırım performansıyla alkış topladı. İşte detaylar...

Spor 27-03-2023 21:37

Dardania Krallığı ne zaman kuruldu, yıkıldı? Dardania Krallığı neresi, kim tarafından kuruldu?

Milattan önce birçok medeniyet ve krallık kurulmuş ve zaman içinde türlü sebeplerle yok olmuştur. Bu medeniyetlerin çoğu insanlığın gelişimine katkı sağlamış, tarihte derin izler bırakmıştır. Bugünün dünyasında farklı bölgelerde yaşamış ve uzun süre varlığını sürdürmüş olan krallıklardan biri de Dardania Krallığı’dır. Milattan önce 4. yüzyılda varlığını gösteren ve Dardanya olarak da bilinen krallık nedir, kim tarafından kuruldu?

Egitim 24-02-2023 17:28

NATO'dan Sırbistan'ın talebine ret! Kosova sert tepki göstermişti

Balkanlar'da, Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim sürerken, NATO dikkat çeken bir karar aldı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, NATO'nun Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) Sırbistan’ın, Kosova'ya asker ve polis gönderme talebini reddettiğini açıkladı. Kosova da Sırbistan'ın talebine sert tepki göstermişti.

Haber 08-01-2023 20:00

Kosova-Sırbistan arasında yeni gerilim! Arabadan kalabalığa ateş açtılar

Balkanlar'da, Kosova ve Sırbistan arasında yeni bir gerilim patlak verdi. Kosova'da açılan ateş sonucu biri çocuk 2 Sırp yaralandı. Saldırı üzerine Strpce'ye giden anayolun polis tarafından kapatıldığı, olay yerinde incelemelerin sürdüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

Haber 06-01-2023 20:29

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten açıklama: Sırbistan'ı savaştan kurtardık

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yıllık basın konferansında Sırbistan'ı savaştan kurtararak ülkeyi ayağa kaldırdıklarını ifade etti.

Haber 05-01-2023 01:06

Gerilime neden olmuştu! Kosova'nın kuzeyindeki barikatların kaldırılmasına başlandı

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim tırmanmasına neden olan Kosova'nın kuzeyindeki barikatların kaldırılmasına başlandı.

Haber 29-12-2022 18:24

Savaşın eşiğinden dönüldü! Balkanlar'da tansiyon yükseldi, Vucic duyurdu: Oldukça zor bir gece geçirdik

Sırbistan ve Kosova arasında yaşanan gerilime son olarak eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in gözaltına alınması eklenmişti. Kosovalı Sırplar karara tepki gösterip barikatlar kurmuştu. Bölgede tansiyon yükselirken Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, barikatların kaldırılacağını duyurdu. Oldukça zor bir gece ve görüşme geçirdiklerini ifade Vucic, "Söz verilenlerin yerine getirileceğine inanıyorum " dedi.

Haber 29-12-2022 09:42

Kosova-Sırbistan gerilimi büyüyor! ABD ve AB'den ortak açıklama: Derhal harekete geçmeye çağırıyoruz

Dünya Rusya-Ukrayna savaşının ardından Kosava-Sırbistan arasındaki gerilime kilitlendi. ABD ve Avrupa Birliği artan gerilimle ilgili ortak açıklama yaparak iki tarafı da harekete geçmeye ve provokasyonlardan, tehditlerden uzak durmaya çağırdı.

Haber 28-12-2022 21:04

Yıl sonunda orduya dünyayı sarsan emir! Vucic'ten en yüksek savaş hazırlığı talimatı: Endişeye yer var

Dünya 2022'nin bitmesine günler kala yeni bir savaşın patlak vermesinden endişe duymaya başladı. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan ordusuna "en yüksek savaş hazırlığında" olmaları talimatı verdi. Vucic'in talimatıyla ordu ve polis teyakkuza geçti. Savunma Bakanı Milos Vucevic, paniğe değil ancak endişeye yer olduğunu belirtti. Kosova sınırındaki barikatlar 2 haftadan uzun süredir kaldırılmazken maskeli kişilerce düzenlenen taşlı saldırı gerilime tuz biber ekti.

Haber 27-12-2022 09:29

Balkanlar'da gerilim had safhada! Ordudaki özel birlik sayısını artırdılar

Balkanlar'da Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilim devam ediyor. Son olarak, Kosova Başbakanı Kurti, KFOR Komutanı Ristuccia ve AB Misyon Şefi Wigemark ile görüştü. KFOR, ülkenin kuzeyinde meydana gelen silahlı saldırı olayının soruşturulduğunu duyurdu. Öte yandan Sırbistan'ın, ordudaki "özel birlik" mensuplarının sayısını 2023 sonuna kadar 1500'den 5000 çıkaracağı bildirildi.

Haber 26-12-2022 18:14

Balkanlar'da gerilim tırmanıyor! Silahlı çatışmanın eşiğindeyiz

Gerilimin arttığı Kosova'nın Sırbistan sınır hattında yeni güvenlik tedbirleri alındı. Kosova polisi gerilimli bölgede kontrol noktaları oluşturdu. Öte yandan Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, "Priştine'nin tek taraflı hamleleri yüzünden bir çatışmanın eşiğindeyiz." ifadelerini kullandı.

Haber 22-12-2022 00:51

AB'den Kosova vatandaşlarına vizesiz seyahat kararı

Avrupa Birliği'ne üyelik başvuru dilekçesini imzalayan Kosova'da vize serbestisi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. , Kosova vatandaşlarına AB’ye vizesiz seyahatine ilişkin düzenlenen taslak üzerinde anlaşıldı. Düzenleme kabul edildiğinde, Kosova vatandaşları 90 gün boyunca AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

Haber 14-12-2022 23:46

Balkanlar'da gerginlik had safhada! En zor gecem diyerek duyurdu: Savaş hazırlığını artırmak için...

Sırbistan ve Kosova arasında devam eden gerginlik zirve noktaya ulaştı. Son olarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Milli Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık etti. Vucic, bugünün, Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiği günden beri kendisi için "en zor gün" olduğunu kaydederek, "Muhtemelen en zor gece de önümüzde, bizim görevimiz barış çağrısı yapmak." ifadesini kullandı. Vucic, savaş hazırlığını artırmak için herhangi bir emir vermeden önce, barış çağrısını yinelediğini duyurdu.

Haber 11-12-2022 23:16

Balkanlar'da gerilim tırmanıyor! Başbakan bu sözlerle duyurdu: Silahlı çatışmanın eşiğine getirildik

Balkanlar'da Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilim gitgide tırmanıyor. Son olarak Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic yaptığı açıklamada, Kosova'ya güvenlik güçlerini göndermeyi planladıklarını duyurdu. Başbakan Brnabic, Kosova Başbakanı Albin Kurti'ye eleştiride bulunarak, "Başbakan Kurti'nin kararları yüzünden silahlı çatışmanın eşiğine getirildik." ifadelerini kullandı.

Haber 09-12-2022 17:44

İki Balkan ülkesi arasında gerilim had safhada! Bir kıvılcım her şeyi tutuşturmak için yeterli

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, ülkesinin Kosova ile yaşanan gerilimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Vucevic, Kosova'da bir kıvılcımın her şeyin istenmeyen bir yöne doğru ilerlemesine neden olabileceğini ifade etti. Öte yandan dün, Kosova'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde patlama ve siren sesleri duyulmuştu.

Haber 07-12-2022 21:55

NATO müdahaleye hazır olduğunu açıklamıştı! Sırbistan ve Kosova arasındaki krizde yeni gelişme: İki ülke anlaştı

Kosova ile Sırbistan 'plaka' krizi nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Rusya ile Ukrayna'nın ardından dünya özellikle Avrupa, yeni bir savaşın eşiğinden dönerken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kosova ile Sırbistan'ın gerginliğin azaltılmasına yönelik anlaştıklarını duyurdu.

Haber 24-11-2022 11:56

AB'nin girişimi başarısız oldu: Kosova ve Sırbistan anlaşamadı!

Kosova ile Sırbistan Brüksel'deki toplantıda anlaşamadı. İki ülke arasındaki gerginliğin düşürülmesi için AB'nin sunduğu teklifi Sırbistan kabul etti, Kosova reddetti.

Haber 21-11-2022 21:29

AB'den Kosova ve Sırbistan'a çağrı! Gerilimi düşürün

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilimle ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) çağrı geldi. AB'den yapılan çağrıda Kosova ve Sırbistan'a gerilimi düşürme çağrısı yinelendi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de iki ülkeye "gerginliği artırmayın" çağrısı yapmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 11-11-2022 20:06

Orduya 'hazır ol' emri vermişlerdi! NATO iki ülkeye çağrı yaptı

Kosova ve Sırbistan arasında devam eden gerginliğe NATO'dan yanıt geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iki ülkeye "gerginliği artırmayın" çağrısı yaptı. Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic'in, Kosova ile yaşanabilecek olası gerilimler nedeniyle orduya hazır olması emrini verdiği biliniyor.

Haber 07-11-2022 20:05

Sırbistan harekete geçti! Kışlayı gözlemleyen hava aracı tespit edildi...

Sırbistan'ın Kosova sınırı yakınlarında bulunan Merdar ve Raska civarında askeri kışlaları gözlemleyen hava aracı tespit edildi. Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in hemen MIG 29 tipi savunma uçaklarının havalanması emrini verdiği açıklandı. Öte yandan söz konusu hava aracının görüldükten kısa bir süre sonra Sırbistan hava sahasını terk ettiği duyuruldu.

Haber 01-11-2022 23:10

İki ülke arasında gerilim tırmanıyor: Orduya Hazır ol emri verdiler!

Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilimlere bir yenisi daha eklendi. İki ülke arasında yaşanan plaka krizi sonrası bu kez de Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, orduya "Hazır ol" emri verdi. Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, "Ordu, Kosova'daki durumlar nedeniyle teyakkuzda." ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-2022 16:49

Kosova, plaka uygulamasını erteledi! Kurti detaylarını açıkladı

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırp makamlarının Kosova’daki Sırplara verdiği araç plakalarının ’RKS’ (Kosova Cumhuriyeti) plakalarına dönüştürülmesi ile ilgili kararın yürürlükte kalacağını ancak belli değişikliklerin yapılacağını açıkladı.

Haber 28-10-2022 23:34