Kroki Haberleri

Günlerdir kayıp olan ceset, kroki sayesinde bulunmuştu! Bir aile kahroldu... Cenazeyi 2 ay sonra aldılar

Antalya'da ağustos ayında evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Muhammet Fatih Güç'ün cesedi, arkadaşının çizdiği kroki sayesinde kanalizasyonda bulunmuştu. Üçüncü arama çalışmalarında bulunan ve babasının bile teşhis edemediği ceset 20 gün sonra ailesine teslim edilebildi. Adli tıp kurumuna oğulların cenazesini almak için gelen aile kahrolurken bir yandan da evlatlarının bir mezarı olacağı için sevindi.

Haber 2022-11-11 11:41:03

58 gündür kayıptı! Mermerciye bırakılan kroki gerçeği ortaya çıkardı... Annenin feryadı yürekleri dağladı

Korkunç olay Antalya'da meydana geldi. 21 yaşındaki Muhammet Fatih Güç, 58 gündür kayıptı. Kimliği belirsiz bir kişinin tahta üzerine çizdiği ve genç Muhammet’in cesedinin bulunduğu alanı gösterdiği iddia edilen kroki aileye ulaştı. Mermerciye bırakılan ceset krokisinin 200 metre uzağında erkek cesedi bulundu. Rögar kapağında ceset haberini duyan annenin ”Ben oğlum rögarın içinde dedim, beni hiç dinlemediler” diyerek dizlerini dövmesi ise yürekleri dağladı.

Haber 2022-10-21 00:46:29

Muhammet Fatih Güç sırra kadem bastı! 'Gizemli' kroki ekipleri alarma geçirdi: Üzülerek söylüyorum...

Antalya'da günlerdir haber alınamayan ve en son kanalizasyonda elektrik akımına kapılarak öldüğü söylenen 21 yaşındaki genci arama çalışmaları, kimliği belirsiz kişinin bir mermerciye bıraktığı krokiyle 1 ay sonra tekrar başladı. Gelişme üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken 1 saat süren arama çalışmaları sonucunda ekipler, aileye "Üzülerek söylüyorum, kusura bakmayın ama bu asılsız bir ihbar gibi" haberini verdi.

Haber 2022-10-19 07:46:16

Kroki ne demek? Kroki kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Kroki kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Kroki kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-17 23:50:09

Türk tarihinin büyük zaferi: Kut'ül Amare

Irak Cephesinde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor - Genelkurmay Başkanlığının arşivinde bulunan Kut'ül Amare Savaşı'na ilişkin askeri belge, kroki ve komutanların yazışmaları, 13 bin 300 kişilik İngiliz ordusunun teslim alınışıyla elde edilen zafere dair pek çok ayrıntıya ışık tutuyor

Yurthaber 28-04-21 11:23

Teröristin üzerindeki kroki incelendi, mini cephanelik bulundu

Diyarbakır’da geçtiğimiz aylarda düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen Doktor Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı isimli teröristin üzerinden çıkan kroki bölgesinde yapılan operasyonda, metropollerde yapılması planlanan eylemlerde kullanılmak üzere gizlenmiş mini cephanelik ele geçirildi.Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca 3 Ekim 2020 tarihinde icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen Doktor Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın üzerinde çıkan krokinin değerlendirilmesi üzerine, Bağlar İlçesi Yeşildallı Mahallesi kırsalında operasyon düzenlendi.

Haber 25-01-21 16:16

Bitlis’te bazı bölgeler ‘riskli alan’ ilan edildi

Bitlis’te bazı bölgeler Cumhurbaşkanlığı Kararıyla riskli alan ilan edildi.Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararında, “Bitlis ili merkez ilçe, Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci ve ek 1’inci maddeleri gereğince karar verilmiştir” denildi.

Yurthaber 21-04-20 17:08

Kenevir ekim izni 1 Nisan’da sona erecek

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, 2020 yılında kenevir yetiştirmek isteyen üreticilerin 01.04.2020 tarihine kadar mutlaka izin müracaatında bulunmaları gerektiği konusunda uyardı.Kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü hakkında yönetmelik hükümlerine göre; lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin 1 Ocak-1 Nisan 2020 tarihleri arasında yetiştiricilik yapacakları yerin en büyük mülki idare amirliğine başvuru yapmaları gerektiğini hatırlatan İl Müdürü Sarı, Başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir başvuru formu, çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin taahhütname, üretim yılına ait ÇKS belgesi, üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki, kadastro geçmemiş yerlerde ise ÇKS’ye uygun keşif raporu ve nüfus kayıt örneği ile başvuruda bulunmaları gerektiğini, ilgili evraklar İl Müdürlüğü’nün duyurular kısmında ilan edildiğini söyle.

Yurthaber 29-01-20 16:34

Eski ajan Le Mesurier'in evinden harita ve kroki çıktı

İSTANBUL Karaköy'de, ev olarak da kullandığı ofisinin önünde ölü bulunan eski MI6 ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier'in ön otopsisi tamamlandı.

Haber 13-11-19 15:19

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de

Elazığ İli Maden İlçesinde belirlenen bölgenin riskli alan ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Elazığ İli Maden İlçesi Camiikebir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alan riskli alan ilan edildi.

Haber 19-06-19 03:47

Polis, vahşet zanlısını 250 kamera izleyip kroki çıkararak buldu

Adana polisi, boşanma davası açan eşini, kayınbiraderi ve baldızını öldürüp, kayınvalidesini de yaraladıktan sonra kaçan zanlıyı 250 güvenlik kamerası izleyip kroki çıkartarak nerede saklandığını tespit edip özel harekat polisiyle baskın yaparak yakaladı.Olay, 7 Nisan’da akşamı Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde meydana geldi.

Haber 20-04-19 09:21

Buse'yi arama çalışmaları 7'nci gününde (2)

BABA ACAR, JANDARMAYA KROKİ VERDİ Antalya'nın Kemer ilçesinde, 24 Ocak'ta, hortumun otomobili sürüklediği Ağva Deresi'nde kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarını takip eden baba Ahmet Acar, arama yapılmasını istediği noktaları not defterine kroki çizip, jandarma ekiplerine verdi.

Haber 30-01-19 13:26

KAYIP BUSE' NİN BABASI ACAR, JANDARMAYA KROKİ VERDİ

Kemer ilçesinde 24 Ocak'ta hortumun otomobili sürüklediği Ağva Deresi'nde kaybolan Kader Buse Acar'ın arama çalışmalarını takip eden babası Ahmet Acar, arama yapılmasını istediği noktaları not defterine kroki çizip jandarma ekiplerine verdi.

Haber 30-01-19 13:06

Buse'yi arama çalışmaları 7'nci gününde (2)

BABA ACAR, JANDARMAYA KROKİ VERDİ Antalya'nın Kemer ilçesinde, 24 Ocak'ta, hortumun otomobili sürüklediği Ağva Deresi'nde kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarını takip eden baba Ahmet Acar, arama yapılmasını istediği noktaları not defterine kroki çizip, jandarma ekiplerine verdi.

Haber 30-01-19 13:06

Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yılı

Genelkurmay Başkanlığının arşivindeki Kut'ül Amare Savaşı'na dair askeri belge, kroki ve komutanların yazışmaları, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın en büyük zaferinde "Türk sebatının İngiliz inadını kırışını" gözler önüne seriyor - Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olan Kut'ül Amare Savaşı, Irak'ın doğu kesiminde Dicle Nehri kıyısındaki Kut şehri yakınlarında konuşlanmış İngilizler ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başladı, kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilip, İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla sona erdi - Halil Paşa, zaferin ardından 6. Ordu'ya yayımladığı mesajda, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte 'Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı' birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" diyerek zaferin büyüklüğünü ortaya koydu

Haber 28-04-18 10:07

Sınırda yakalanan Yunan askerlerden kroki çıktı

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup iki asker ile ilgili soruşturması sürüyor. Askerlerin üzerinden çıkan harici bellekte askeri krokilerin olduğu belirlenirken, kullandıkları telefonlar üzerindeki incelemeler devam ediyor.

Haber 22-03-18 14:46

Yüksekova’da Bir Şahsın Üzerinde Kaymakamlık Konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ve Polis Kontrol Noktasını Gösteren Kroki Bulundu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir şahsın üzerinde yapılan kaba üst araması sonucu, Kaymakamlık Konutu, İlçe Emniyet...

Yurthaber 02-11-17 20:53

Darbecinin Eşine ‘kroki’ Soruşturması

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında duruşmayı izleyen sanıklardan Cenk Bahadır Avcı’nın eşi Elif Didem Avcı’nın salonun...

Yurthaber 29-08-17 14:24

Darbeci Sanık Avcı’nın Eşindeki Kroki Savcılığa Gönderildi

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ‘Cumhurbaşkanı’na Suikast girişimi’ davasında sanıklardan Cenk Bahadır Avcı’nın...

Yurthaber 28-08-17 22:32

Krokiyle adres tarif eden mektup alıcısına ulaştı

İzlanda'da üzerinde adres olmayan, kroki çizilmiş bir mektup adresine ulaştı.

Haber 01-09-16 13:15

Darbeci subaydan tankların konuşlanacağı yerlerin krokisi çıktı

Araçların ve insanların üzerinden geçerek ilerleyen tanktaki "rütbeli"nin üstünde, tankların konuşlanacağı noktalara dair kroki bulundu.

Haber 02-08-16 11:12

Cezaevi Ziyaretçisinin Ayakkabısından Kroki Çıktı

Diyarbakır’da terör suçundan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan ablasını ziyaret eden bir kadının ayakkabısından cezaevi...

Yurthaber 08-03-16 14:16

Gözaltına Alınan Işid Şüphelisinin Üzerinden Kroki Çıktı

Fas’ın Kazablanka kentinden Atatürk Havalimanına gelen ve Almanya’ya gitmeye çalışan 8 zanlı, IŞİD’e katılacakları şüphesiyle...

Yurthaber 18-11-15 12:06

İzci Öğrencilerin Oryantiring Çalışması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Atatürk İlkokulu Yavrukurt İzci Ünitesi tarafından Oryantiring (kroki ve basit harita kullanılarak...

Yurthaber 16-05-15 16:29

Acun Ilıcalı'yı Hedef Aldığı Belirtilen El Kaide Şüphelilerine 34 Yıl Istendi

Yapımcı Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar’ın ev ve iş yerlerine ait kroki ve fotoğrafların ele...

Yurthaber 10-05-13 16:59

Kroki patlamadan sonra çizildi

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 2009 yılında mayın patlaması sonucu şehit olan 7 askerin davasında bilirkişinin raporu skandalı gözler önüne serdi.

Haber 19-10-12 05:00

İmar Uygulamaları Beyaz Perdede

Yakutiye Belediyesi Belediye Meclisi, imar uygulama ve talepleriyle ilgili kararları görüşürken, ilgili alanın pafta, kroki,...

Yurthaber 02-07-12 15:57

Çanakkale’de tarihi eser operasyonu

Çanakkale’de düzenlenen operasyonda, 31 parça tarihi eser ve kroki ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi...

Yurthaber 16-04-12 16:59

İsrail dehşet krokilerini açıkladı

Hitler'in Auswitz toplama kampının inşa edilmesi için hazırladığı 29 kroki gün ışığına çıktı.

Haber 26-01-10 07:49

Kıyamet bu kroki yüzünden koptu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan Çukurambar soruşturmasının en kritik iki belgesinden biri ortaya çıktı.

Haber 10-01-10 10:03

Kroki Yarbay Dönmez'e ait

Ankara Yenikent’teki Zir Vadisi’nde bulunan mühimmatla ilgili süren davada bilirkişi raporuyla, ele geçirilen krokilerin Yarbay Mustafa Dönmez’e ait olduğu kesinleşti.

Haber 25-08-09 16:15
Haber 13-01-09 09:04
Haber 27-03-08 09:26