7300 Nitelik Kodu Nedir Haberleri

Bengay krem nedir, ne işe yarar? Bengay krem nerelerde kullanılır?

İnsan vücudunda dönem dönem enfeksiyon veya kas yaralanmasına bağlı birtakım ağrılar görülebilmektedir. Bu ağrıları dindirmek için gerek iltihap giderici gerekse ağrı kesici nitelik taşıyan birçok farklı medikal krem türü kullanılmaktadır. Bengay krem de bu kremlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu krem eczanelerden doktor tarafından reçete edilip alınabileceği gibi reçetesiz bir şekilde de alınabilmektedir. Peki, bengay krem nedir, ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Haber 2024-04-09 18:51:17

Hatsan kaç lot verir? Hatsan Gemi halka arz katılım endeksine uygun mu? Halka arz tarihi!

Hatsan halka arz fiyatı ve katılım endeksine uygun olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Hisse almak isteyen kişiler talep toplama tarihleri ve diğer ayrıntılara dair arama motorlarında sorgulama yapmıyor. Birçok kişi "Hatsan kaç lot verir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Hatsan katılım endeksine uygun mu, arz fiyatı ve hisse kodu nedir?

Finans 2023-09-15 09:47:29

ENERYA ENERJİ halka arz ne zaman 2023? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? İşte hisse kodu ve fiyatı!

Enerya Enerji halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Enerya Enerji halka arz ediliyor. Bu gelişme sonrası Enerya Enerji halka arz tarihi, ne zaman borsada işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı araştırmaları yoğunlaştı. Peki, Enerya Enerji halka arz ne zaman? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? Hisse kodu ve fiyatı nedir?

Finans 2023-08-10 15:43:11

CVV nedir, CVV kodu ne demek? Kredi kartı ve banka kartında CVV kodu nerede yazar?

Alışverişlerde, finansal işlemlerde nakit para dışında kullanılan banka kartlarında ya da kredi kartlarının üzerinde yazan bazı terimler ya da ifadeler vardır. CVV ya da CVV kodu da bunlardan biridir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerle hayatımıza giren terimlerden ve kısaltmalardan biri olan CVV en sık karşılaşılan isimler arasında yer alır. Peki, CVV kodu nedir, kredi kartı ve banka kartında CVV kodu nerede yazar?

Haber 2023-05-22 10:35:57

WhatsApp Web QR kod okumuyor sorunu ve çözümü nedir? WhatsApp Web QR kod okumuyorsa ne yapılır?

WhatsApp tarafından geliştirilen WhatsApp Web birçok kullanıcı için bilgisayar üzerinden pratik bir kullanım sağlıyor. Ancak zaman zaman karşılaşın QR kodu okumama sorunu, kullanıcıları sinir edebilir. Kişiler QR kod okumama sorunuyla karşılaşıyorsa bu sorunu kolaylıkla çözebilirler. Takip edilecek birkaç pratik adım ile WhatsApp Web QR kod okumuyor sorunu çözülebilir. WhatsApp Web QR kod okumuyor ise çözüm nedir, WhatsApp Web QR kod nasıl açılır?

Haber 26-04-23 15:31

Yeni 'mavi' platform o mu? Twitter'ın en 'dişli' rakiplerinden Bluesky, kısa sürede merak uyandırdı... Sosyal medyada davet kodu arıyorlar!

'Mavi kuş' olarak da bilinen Twitter'a alternatif platformlar olabilir, ancak şimdilerde Twitter'ın en dişli rakiplerinden biri olarak görülen bir uygulama, bir platform kısa sürede gündem oldu. Evet, bu kez adıyla 'mavi'ye atıfta bulunan Bluesky'dan bahsediyoruz. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey tarafından desteklenen Twitter alternatifi Bluesky, kısa sürede merak uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları ise Bluesky davet kodu arayışında. Peki Bluesky nedir, davet kodu nasıl alınır?

Haber 21-04-23 18:21

72 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 72 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğe çıkan tüm sürücülerin hem kendilerini hem de başkalarının can ve mal güvenliğini korumaları için trafik kurallarına uyması önemlidir. Trafikle alakalı tüm kurallar, 2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Yönetmeliği’nde bulunmaktadır. Bu trafik yönetmeliği içerisinde çiğnenen her kural için farklı bir trafik ceza kodu mevcuttur. Peki, 72 trafik cezası nedir?

Haber 20-04-23 10:20

Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır?

Eczanelerde 484 kodu ile afet bölgesi ilan edilen yerlerde kolayca ilaç alınabilecek. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel tanımlama yaptı. Peki, Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Haber 09-02-23 12:49

Son zıt anlamlısı nedir? Son kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dilinde bazı sözcüklerin zıt anlamlısı varken bazılarının zıt anlamı olmayabilir. İki sözcük anlam açısından birbirinin tam tersini ifade ediyorsa, aynı görevde ve aynı bağlamda kullanılıyorsa zıt anlamlı demektir. Zıt, bir başka deyişle karşıt anlamlılık durumu çoğunlukla nitelik ya da nicelik anlatan sözcüklerde görülür. İki kelimenin zıt anlamlı olabilmesi için aynı bağlamda olmalıdır. Yani ikisi de mecaz ya da ikisi de gerçek anlamda olmalıdır. Peki, sonun zıddı nedir?

Egitim 03-02-23 16:04

Maksimum zıt anlamlısı nedir? Maksimum kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kelime hazinesi bakımından zengin olan dilimiz çok sayıda nitelik ve nicelik bildiren sıfatlara sahiptir. İsimlerin herhangi bir niteliğini belirtmek için kullanılan sıfatlar genellikle karşıt anlamlılara sahiptirler. Maksimum kelimesi de karşıt anlamlısı olan bir kelimedir. Zıt anlamlı kelimeler, genellikle nicelik bildiren sıfatlardır. Maksimum kelimesi de nicelik bildiren ve sıfat görevinde kullanılan bir sözcük olarak aynı türde zıt anlamlılara sahiptir. Peki, maksimum zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-23 15:24

46/2-f trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-f trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik sürücüleri, trafik kurallarını ihlal etmeleri halinde zaman zaman trafik cezaları ile karşı karşıya kalıyor. Her trafik cezasının da, trafik ihlalini tanımlayan ayrı bir trafik ceza kodu bulunuyor. Trafik ceza kodlarını trafik denetleme şube müdürlüğü belirliyor. İhlal konusu aynı olduğunda sürücüye aynı cezalar uygulanıyor. 46/2-f trafik ceza kodu da trafik ihlali için düzenlenmiş olan trafik kodlarından biridir.

Haber 03-02-23 13:59

46/2-g trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-g trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin can ve mal güvenliğini koruyabilmek için trafikte uygulanan önemli kurallar vardır. 46/2-g trafik cezası kodu da trafikte sorun yaratacak şekilde şerit değiştirilen sürücülere uygulanan bir ceza çeşididir. Sürücüler aksi belirtilmedi durumlarda trafikte tehlike oluşturacak kadar birden çok şerit değiştiremez. Bunun aksinde davranan araç sürücüleri 46/2-g ceza kodu ile cezalandırılır. Peki, 46/2-g trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 13:56

46/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte kurallara uymak, hem can hem de mal kaybına engel olmak için büyük önem taşır. Trafikte yapılan ihlalleri çözümlemek için bazı cezalar uygulanır. Bu cezaların her biri belli kodlarla birbirinden ayrılır. Şerit ihlali yapan sürücüye uygulanan ceza kodu ise 46/2-b kodlu trafik cezasıdır. Kurallara uymayan sürücüye, plaka sahibine kara yolları trafik kanunu gereğince 46/2-b trafik cezası uygulanabilir. Peki, 46/2-b trafik cezası nedir?

Haber 03-02-23 13:35

46/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik sürücüleri bazı trafik ihlalleri durumunda trafik cezaları ile karşılaşır. Her trafik cezası için ayrı bir trafik ceza kodu belirlenmiştir. Trafik ceza kodları trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından belirleniyor. Aynı trafik ihlalini yapan her sürücü aynı ceza tutarını ödemekle yükümlüdür. Sol şerit ihlali için düzenlenmiş olan trafik kodu ise 46/2-f trafik ceza kodudur. Peki, 46/2-a trafik cezası nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 13:32

49/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 49/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlemler uygulanır. Trafik ihlalleri pek çok çeşide ayrılır. Bu ihlallerin her biri için bir ceza kodu bulunur. Bu trafik kodlarından biri de yük taşıyan motorlu taşıtlara uygulanan 49/3 trafik cezasıdır. 49/3 trafik cezası yük taşıyan ticari araçların kullanım sürelerine uymaması olarak tanımlanır. Peki, 49/3 trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:13

60/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliği için konulmaktadır. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-a trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 13:20

60/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Artan araba sayısıyla birlikte trafikte kaza oranları da artmaktadır. Trafik kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-b trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince kurala uymayan kişiler para cezaları ile cezalandırılır. Peki, 60/1-b trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 12:09

60/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç sürücülerin ve yayaların güvenliği çok önemlidir. Trafik Kanunu, trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-c trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince yayaların ve sürücülerin güvenliği ön plandadır. Peki, 60/1-c trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 11:57

60/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

İnsan nüfusunun artması ile birlikte araç sayıları da artmaktadır ve bu durumda kaza oranlarını artar. Trafik kanunu trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-d trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-d trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 02-02-23 11:50

20/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 20/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte sürücülerin ve yayaların daha güvenli ve düzenli bir şekilde olmalarını sağlamak adına birçok trafik kuralı vardır. Trafik kuralları oluşabilecek tehlikeleri engellemek için düzenlenmiştir. Bu sebeple tüm vatandaşların trafik kurallarına uyması gerekir. Trafik kurallarına uyulmadığında ise bazı cezai yaptırımlar uygulanır. 20/1-d trafik kodu da trafik kurallarından biridir. Peki, 20/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir?

Haber 27-01-23 16:57

Taban zıt anlamlısı nedir? Taban kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe çok zengin bir dil olduğu için birçok kelimenin eş anlamlı kelimesi vardır. Ancak aynı durum zıt anlamlılar için geçerli değildir. Daha dar bir kapsam alanına olan zıt anlamlılar yine daha keskin çizgilere sahiptir. Örneğin genellikle nitelik ve nicelik belirten, sıfat ve zarf türündeki kelimelerin zıt anlamı bulunur. Taban kelimesi de zıt anlamlısı olan sözcüklerdendir. Ancak bazı durumlarda isim türündeki kelimelerin de zıddı olabilir. Peki, taban kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-23 16:54

131/6-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 131/6-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzeni sağlamak, yasaları uygulamak ve olası kazaların önüne geçmek için trafik kanunları ve cezaları belirlenmiştir. Kurallara uyulmadığı taktirde araç sahiplerine, sürücü kurslarına ve gerekli kurumlara cezai işlem uygulanır. Cezalar belirli kodlarla birbirinden ayrılmıştır. Her ceza kodu farklı bir durumu ifade eder. 131/6-c trafik cezası da pek çok kişi tarafından merak edilir. İdari para cezası olan 131/6-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:24

Ek-2/3-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? Ek-2/3-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Aracı olan veya trafiğe çıkan sürücüler bazı durumlarda trafik ihlalleri yaparak cezai işleme maruz kalabilirler. Cezanın tebliğ edilmesi hâlinde veya belirli aralıklarla e-Devlet'te plaka üzerinden sorgulama yapan bazı sürücüler araçlarına Ek-2/3-b trafik ceza koduyla ceza yazıldığını görüyorlar. Trafik kanun koyucuları tarafından belirlenen ceza kodlarına göre Ek-2/3-b trafik ceza kodu nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:22

57/1-e trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 57/1-e trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğin aksamaması ve belirli bir düzende ilerlemesi için çeşitli trafik kuralları belirlenmiştir. Bu kuralların aksatılması durumunda araç sahipleri cezai işleme tabi tutulur. Her trafik cezasının bir adı ve kodu bulunur. Bir trafik cezası alınması halinde cezayı alan kişi kodun ne anlama geldiğini bilmeli ve cezayı ödemelidir. Peki trafik cezaları arasında yer alan 57/1-e trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-01-23 17:32

54/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 54/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu'nda birçok kural vardır. Bu kuralların da ihlal edilmesi sonucunda bazı cezai işlemler başlatılır. Trafik Denetleme Şubesi tarafından her ceza türüne göre bir trafik ceza kodu vardır. Bu trafik ceza kodları sayesinde trafik cezaları birbirinden kolay bir şekilde ayırt edilebilir. Bu cezalar arasında 54/1-b trafik cezası da bulunur. Peki, 54/1-b trafik cezası maddesinin konusu nedir ve ceza tutarı ne kadar?

Haber 18-01-23 16:44

Kimlik eş anlamlısı nedir? Kimlik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kimlik kelimesi Türkçede isim olarak kullanılan ve soyut veya somut belirli şeyleri tanımlayan bir sözcüktür. Dilimizde zamanla farklı anlamlar kazanan kimlik kelimesinin eş anlamlıları da literatüre geçmiştir. Türkçede eski zamandan veri var olan “kim” kelimesinden türetilmiş “kimlik” kelimesi bugün her yerde kullanılmaktadır. Kişilerin ya da bir nesneyi belirten ve o şeyin nitelik ve özelliklerinin bütününü ifade eden kimlik kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 13-01-23 14:23

28 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 28 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Araç sürücülerinin, yayaların ve çevrenin can ve mal güvenliğini korumak niyetiyle alınan tüm tedbirler ve kurallar Karayolları Trafik Kanunu’nda yer almaktadır. Bu kurallara karşı gelenlere ya da hiçbir şekilde uymayanlara birtakım trafik cezaları kesilmektedir. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde her trafik kural ihlali için farklı bir trafik ceza kodu vardır. Peki, 28 kodlu trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:56

26/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 26/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde belirtilen tüm maddelere araç sahiplerinin ve sürücülerin eksiksiz bir şekilde uyması gerekmektedir. Trafik Kanunu'nda açıkça ifade edilen kurallara uymayanlar hakkında birtakım işlemler yapılmaktadır. Bu işlemlerden biri de trafik cezasıdır. Trafik suçları için birbirinden farklı trafik ceza kodu uygulanmaktadır. Peki, 26/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:55

26/1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 26/1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu’nda açık bir biçimde ifade edilen kurallara, can ve mal güvenliğini korumak için tüm araç sahiplerinin ve sürücülerin uyması gerekmektedir. Bu trafik kurallarına uymayanlara hangi trafik suçunu işledilerse o trafik ceza kodunu kapsayan yaptırımlar uygulanmaktadır. Her trafik kuralı ihlali için ayrı bir trafik ceza kodu vardır ve bu kodlara göre işlemler uygulanır. Peki, 26/1 trafik cezası ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:53

25 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 25 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre tüm araç sahipleri ve sürücüler resmi ve tescilli araç belgesi ile araç plakasını araçlarında bulundurmakla yükümlüdür. Tescil edilmemiş aracı kullanmak trafik kuralları gereğince yasaktır. Bu yasağa uymayan tüm araç sahiplerine ve sürücülere Trafik Kanunu'nda belirtilen cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Her trafik kuralı ihlalinin ayrı bir trafik ceza kodu vardır. Peki, 25 trafik cezası konusu nedir ve ceza tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:53

23/5-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/5-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğe çıkan tüm sürücülerin hem kendilerinin hem de başkalarının can ve mal güvenliklerini korumak adına trafik kurallarına uyması zaruridir. Bu kurallara uymayanlara Karayolları Trafik Kanunu’nda net bir şekilde belirtilen trafik cezaları uygulanmaktadır. Her trafik suçunun ayrı bir trafik ceza kodu bulunur. Bu trafik ceza kodları trafik suçlarının birbirine karıştırılmamasında büyük fayda sağlamaktadır. Peki, 23/5-b trafik cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:52

23/3-c-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/3-c-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç kullanan sürücülerin can ve mal kaybına karşı tedbirli olması gerekmektedir. Sürücülerin araç kullanımı esnasındaki en ufak dikkatsizlikleri ciddi problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bu ciddi sorunların yaşanmaması için Karayolları Trafik Kanunu tarafından belli başlı trafik cezaları uygulanmaktadır. Her trafik suçunun ayrı bir ceza kodu vardır. Peki, 23/3-c-1 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:51

61/1-j trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 61/1-j trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik cezaları hayatın her yerinde karşılaştığımız yasal yaptırımlardan biridir. Trafik cezaları aracın içerisindeyken sürücüye kesilebilir veya sürücü daha sonra aracına ceza kesildiğini öğrenebilir. Trafik cezalarından biri olan 61/1-j kodu da belirli durumda ceza kesilebileceğini ifade eder. Maddede belirtilen durum saptandığında 61/1-j koduyla ceza kesilir. Sık karşılaşılan 61/1-j trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:47

62 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 62 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte yapılan düzen bozucu hareketler sebebiyle ceza verilmektedir. Sürücüler bazen yetkililer tarafından durdurulmasalar bile ceza alabilirler. Ceza kesilen trafik cezasının kodu, ne sebeple ceza kesildiğini belirtir. Bu kodlardan biri olan 62 trafik cezası, Trafik Kanunu'nda 62. maddede yer almaktadır. Kanun tarafından belirtilen kurallara ve maddelere uymayan sürücüler hem para cezası hem de ceza puanı alabilir. Peki, 62 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:46

63 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 63 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kurallarına uyulmadığında sürücülere çeşitli trafik cezaları verilir. Trafik cezalarının belirli kodları vardır ve bu kodlar hangi yasağın işlendiğini belirtir. 63 trafik cezası da 63 kodlu olan ve bu kodu Karayolları Trafik Kanunu'nun 63. maddesinden alan bir trafik cezasıdır. Para karşılığı ve puan karşılığı bedeli olan 63 trafik cezasının bedeli nedir ve 63 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:45

23/3-b-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/3-b-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Kara Yolları Trafik Yönetmeliğinde her trafik suçu için farklı trafik cezası kodu mevcuttur. Bu kodlar sayesinde hangi trafik suçunun hangi trafik cezasını kapsadığı detaylı bir şekilde belirtilmektedir. Kara Yolları Trafik Kanunlarına uymayan araç sahipleri işledikleri trafik suçuna göre farklı trafik cezaları ile karşılaşmaktadır. Peki, 23/3-b-1 trafik cezası kimlere uygulanır, konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:38

31/2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 31/2 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununda tüm sürücülerin uyması gereken birçok trafik kuralı yer almaktadır. Trafiğin akışını etkileyecek hareketlerde bulunulması, sürücülerin hayatını tehlikeye sokacak şekilde araba kullanılması gibi durumlar trafik kural ihlali olarak sayılmaktadır. Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler için birbirinden farklı cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Her cezai yaptırımın farklı bir trafik ceza kodu karşılığı vardır. Ceza yaptırımı olan 31/2 trafik cezası nedir?

Haber 13-01-23 13:33

51/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununca her türden ceza işin bir trafik ceza kodu belirlemiştir. Bu kodlar ve ceza yaptırımları farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Hız sınırlarının aşılması durumunda uygulanan cezalar 51/2-a, 51/2-b ve 512-c şekilde kodlanmıştır. Karayolları tarafından belirtilmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda ilgili hata koduna göre para cezası ve ehliyete yansıyacak olan puan cezası uygulanır. Radar cezası olarak da bilinen 51/2-b cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:26

Aksi zıt anlamlısı nedir? Aksi kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlam, kelimelerin yazılışlarının da anlamlarının da farklı olmasıdır. Karşıt anlamdaki iki kelime birbirinin tam tersini ifade eder. Bazı kelimelerin zıt anlamlıları varken bazı kelimelerin ise zıt anlamlısı yoktur. Zıt anlamlılık genellikle nitelik ve nicelik belirten kelimelere görülür. Her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Hem ters ve aksi durumlar için hem de inatçı insanlar için kullanılan aksi kelimesi Arapça kökenlidir. Peki, aksi sözcüğünün karşıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 06-01-23 11:10

Alçak zıt anlamlısı nedir? Alçak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede kelime haznesi oldukça geniştir. Bu bağlamda kelimelerin eş anlamlıları, zıt anlamlıları olabilir ve kelimeler sesteş özellikler gösterebilir. Zıt anlamlı kelimeler iki kelime arasındaki anlam karşıtlığı bağını gösterir. Türkçede genellikle nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerde zıt anlamlı karşılığı bulunduğu söylenebilir. Zıt anlamlıların ayrımı eş anlamlı kelimelere göre daha dardır. Bir uzaklık göstergesi olarak da kullanılan alçak kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 06-01-23 09:48

Ağaç zıt anlamlısı nedir? Ağaç kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde birçok farklı kültürden gelen çok sayıda sözcük bulunur. Kimi sözcüğün eş anlamlısı kimi sözcüğün zıt anlamlısı kullanılır. Türkçemizde her kelimenin eş anlamlısı olmadığı gibi karşıt anlamlısı da bulunmamaktadır. Kelimelerin zıt anlamlı olabilmesi için her ikisinin de gerçek veya mecaz manalı olması gerekmektedir. Genellikle özellik ya da nitelik bildiren sözcükler zıt anlamlı olarak ifade edilir. Hem isim hem sıfat görevinde kullanılan ağaç kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-22 16:55

Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözcükte anlam içerikleri arasında bulunan zıt anlamlı kelimeler, eş anlamlı kelimelere nazaran daha keskin kurallara sahiptir. Eş anlamlı sözcükler mana açısından birbirine benzer ya da aynıyken zıt anlamlı sözcükler mana açısından tamamen birbirine karşıttır. Dilimizde bazı kelimelerin karşıt (zıt) anlamlıları varken bazılarının ise yoktur. Zıt anlamlı sözcükler daha çok nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerden oluşur. Beyaz anlamında kullanılan ak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-22 16:42

ASTOR halka arz ne zaman, borsada ne zaman işlem görecek? İşte ASTOR ENERJİ halka arz hisse kodu ve fiyatı!

Barem Ambalaj halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Barem Ambalaj halka arz ilan ediliyor. Bu gelişme sonrası halka arz tarihi, ne zaman işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı gibi ayrıntılar arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki, Astor halka arz ne zaman? Astor Enerji halka arz hisse kodu, fiyatı nedir? İşlemler eşit mi, oransal mı? İşte ayrıntılar...

Finans 29-12-22 11:42

Adalet zıt anlamlısı nedir? Adalet kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kelime bilgisi konuları arasında büyük bir öneme sahip olan bölümlerden biri zıt anlamlı kelimelerdir. Birbirine ters düşen ve çelişen sözcükler zıt anlamlı kelimeler olarak tabir edilir. Türkçemizde bazı sözcüklerin zıt anlamlısı varken bazılarının ise yoktur ancak genellikle zıt anlamı olan az kelime vardır. Bu kelimeler de çoğunlukla nitelik ve nicelik bildiren kelimelerdir. Dilimizde sıkça kullanılan adalet kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 23-12-22 16:32

Ad zıt anlamlısı nedir? Ad kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlıya göre dilimizde daha az kelimenin zıt anlamlısı vardır. Anlam yönünden birbirine karşıt olan kelimeler zıt anlamlı olarak bilinir. Ancak her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Genellikle Türkçede nitelik veya nicelik belirten kelimelerde zıt anlamlılık ilişkisi olduğu izlenir. Zıt anlamlılık eş anlamlılığa göre daha dar bir alanı kapladığı için bu duruma sahip olan daha az kelime bulunur. Türkçe bir kelime olan ad kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 23-12-22 16:32

KPSS 4431, 3173, 3179, 7303 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ve anlamları!

2022 KPSS tercihleri bugün başladı. KPSS tercih döneminin başlaması ile birlikte nitelik kodları yeniden gündeme geldi. Bu kapsamda tercih işlemini yapacak olan adaylar KPSS 4431, 3173, 3179, 7303 nitelik kodu nedir? sorusuna yanıt aramaya başladılar. İşte ÖSYM nitelik kodları ve anlamları...

Egitim 21-12-22 12:35

KPSS 7111, 7300, 7368 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ne anlama geliyor?

KPSS 2022 tercihlerinin başlaması ile birlikte nitelik kodları yeniden gündeme geldi. Tercih işlemini yapmak isteyenlerin karşısına çıkan bu kodların ne anlama geldiği merak ediliyor. Bu kapsamda KPSS 7111, 7300, 7368 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar..

Egitim 21-12-22 12:19

6225 nitelik kodu nedir? ÖSYM 6225 nitelik kodu ne demek?

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenciler nitelik kodlarının anlamlarını araştırmaya başladılar. Bu kapsamda 6225 nitelik kodu nedir? ÖSYM 6225 nitelik kodu ne demek? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Egitim 21-12-22 12:09

NACE kodu nedir, neyi ifade eder? NACE kodu nasıl belirlenir, nasıl alınır?

NACE koduna sahip olan tüzel kişilerin ve şirketlerin faaliyet gösterdikleri çalışma alanına göre olası tehlikelerin derecesini öğrenmesini sağlar. Tehlike derecesini belirlemeye yarayan bir sistemden oluşan altı haneli bir koddur. Herhangi bir sektör içerisinde yeni bir şirket kuracak her iş yeri sahibi adayının Ticaret Odası kaydını yaptırmadan önce NACE kodu alması gerekir.

Finans 14-11-22 15:48